Keresés

Moziajánló

2006. január 17., kedd 8:31
Human Traffic (Human Traffic, 1999, forgalmazza: FF Film)

Szinte a világpremierrel egy időben nálunk is látható a brit földön hatalmas sikert arató Human Traffic... No, mindegy, jó kis retro utazásban lehet része annak, aki befizet 450 forintot a Hunnia moziban erre a friss filmre. Abban a korszakban játszódik, amikor Pete Tong még nem filmcímhez adta a nevét, hanem remek zenéket szerkesztett be például ebbe a filmbe. Jó volt hallgatni, mire vadult be Európa hét éve a dizsikben, mire tömték magukba az ekit és mikre nem ment a dugás. Lehet, hogy sokak szemében jelentős alkotásról van szó, nekem viszont nem jelent többet egy vízenjárásnál, holott ha lemerülnénk a víz alá, rejtett kincseket vehetnénk észre.

5/10
0
2006. január 17., kedd 1:16

Bár az angolszász filmgyártásban kifejezetten népszerűek a folytatások, hazánkban szinte egyedülálló a 2-re végződő cím. Ezt a szokást igyekszik megtörni Rudolf Péter e heti bemutatója.
A színész-rendező összeszedte az Üvegtigris című sikerdarabjának szereplőit, és meghívta őket egy újabb epizódra. Persze megint ő van a középpontban, pontosabban ő Lali szerepében, a büfés ellenállhatatlan lakókocsijával együttvéve. Sőt komoly veszély fenyegeti az "intézményt": kilóra akarják megvenni, hogy lakóparkot építsenek a helyén. (Ennél már csak az lenne abszurdabb, ha multiplexmoziról lenne szó.) Itt az idő, cselekedni kell! De "sajnos" mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor és egy elszabadult körhinta - csak hogy kellően abszurd legyen a szituáció.
Rudolf Péter első Üvegtigrise - anno közösen jegyezték Kapitány Ivánnal - azért is érdekes, mert nem a mozikban ért el kimagasló sikereket (bár ott sem volt sikertelen), hanem DVD-kiadása után vált úgynevezett kult(usz)filmmé. Rengeteget eladtak belőle, sőt rajongói klubok alakultak, ahol közösen röhögtek a már minden bizonnyal kívülről is tudott poénokon, beszólásokon.
- A mintegy 230 millió forintból készült Üvegtigris 2-t nem támogatták állami pénzzel, így óriási károkat okoz, hogy az interneten elterjedt egy zene nélküli félkész verziója a produkciónak, amelyet becslések szerint már legalább 100 ezren letöltöttek - mondta lapunknak Pataki Ági producer. Hozzátéve: bár nagyon ügyeltek, minden bizonnyal a gyártási folyamat során került ki az illegális kópia, jelenleg rendőrségi nyomozás folyik az ügyben.
Pataki Ági még megbecsülni sem tudja, mennyi kárt okoz az illegális letöltés, de egy biztos: a mozis látogatottság ezúttal kritikus fontosságú, mivel mintegy 300 ezer néző után válik a film nyereségessé. Tulajdonképpen az alkotók és a stáb gázsija forog veszélyben - a bevételekből tervezik fedezni a még kifizetetlen béreket.

Az Üvegtigris 2-t csütörtöktől játsszák a hazai mozik, én ezt a változatot ajánlom.

most posts by TM
0
2006. január 17., kedd 1:03
szerintem az a gond, hogy ma már összemosódtak a fogalmak. összekeverik a tényfeltárást a lejáratással, ezért nehezen megközelíthetőek a dokumentumfilmek.
0
2006. január 17., kedd 1:01
a seggfej quentinék inkább adták volna az oldboynak a pálmát.
moore az oscar-gálán is mit művelt már! biztonsági őrök kíséretében kellet volna elő adásban kidobálni. :)
0
2006. január 17., kedd 0:39
Hé! Azért ne feledd hogy Oscar, meg Cannes-i nagydíjas filmekrő beszélünk... :-)))

Most komolyan: Azért elég durva hogy ennyi díjjal kitűntették... O.K. Sokat újított, de ami lett az egészből az valami egész más műfaj: SHOW. Vagyis Michael Moore egyszemélyes "Most jól megmondom a tutit Show" -ja. Szórakozatató persze, de Arany pálma? Az egy kicsit sok egy showműsornak nem?

Most meg mindenki őt utánozza...
0
2006. január 17., kedd 0:31
szerintem moore művei kb. annyira dokumentumfilmek, mint a blair witch. az ideglelés legalább szórakoztató volt.
0
2006. január 17., kedd 0:15
Ma már annyian utánozzák Moore-t hogy unalmasnak hathat egy doksi ami nem ezt teszi...
0
2006. január 16., hétfő 18:40
: ))
0
2006. január 16., hétfő 17:41
Á, nem magyarázkodom... pedig "L"-kezdtem pötyögni, de minek? :-)
0
2006. január 16., hétfő 17:35
miért, az állati nyomozoo fordítás helyére billenti a lelki világodat? :)
0
2006. január 16., hétfő 17:34
Ez van, ezen ne háborogj, izé...don t worry!
most posts by TM
0
2006. január 16., hétfő 17:32
???? inkább no comment...
0
2006. január 16., hétfő 17:17
Egy újabb közös pont az ízlésünkben!
most posts by TM
0
2006. január 16., hétfő 17:03
írja oda az, aki adta nekik!!!!!!!!!
0
2006. január 16., hétfő 17:02
szerintem van. az első rész volt az, ami megismertette a világgal a gumiarcú komikust: teljesen friss, fékevesztett és tabukat semmibe vevő móka volt, esetenként meglepően okos. a második viszont... nyitott ajtókon dörömbölt egy pöröjkalapáccsal (nem létező tabukat próbált döntögetni), s a frisseség hiányát úgy próbálta fedezni, hogy mindenre rátett huszonnyolc lapáttal, a bohóckodásból így lett idegörlés, amely csak úgy fürdőzött az altesti végtermékben.
0
2006. január 16., hétfő 16:26
Utálom Michael Moore-t.
0
2006. január 16., hétfő 16:15
Jamamura!

Ace Ventura 1 10/8
Ace Ventura 2 10/1

???

Ezt fejtsd ki légyszíves! Nincs ekkora különbség köztük!
0
2006. január 16., hétfő 16:12
Daemiaen!
Nem lehet hogy csak a Michael Moore hatást hiányoltad belőle?
0
2006. január 16., hétfő 14:08
Ha te nem lennél (Rois Et Reine, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Elvileg tavaly júliusban kellett volna a mozikba kerülnie, fél évvel később meg is érkezett. Ugyanakkor jobb lett volna nem bemutatni. Arnaud Desplechin sorsdrámát forgatott, pedig a sztori alapján nem azt akart. A két, párhuzamosan futó történet két ember életének egy epizódját meséli el, de sem a rendezés, sem a forgatókönyv nem tartogat meglepetéseket. A karakterek képtelenek kitörni a rájuk kényszerített, nyílegyenes úton vánszorgó, a sors beteljesüléséig tartó útról, ami néhol már-már nevetségessé, szenvedővé teszi őket, azonban a cél a hitelesség lett volna. Ezt a mesterkélt egészet körülbelül úgy kell elképzelni, mint egy nagyon félresikerült Dogma-filmet zenei aláfestéssel, még több kézikamerás rángással, fordulatok nélkül - és ami a legjobb -, két és fél órán keresztül. Catherine Deneuve neve pedig ne legyen senki számára sem vonzerő, alig 10 percnyi szerepe cirka a napi rutin szintjén mozog.

3/10
0
2006. január 16., hétfő 14:01
Nagy kommunista bankrablás (Marele Jaf Comunist, 2004, forgalmazza: Szimpla)

A címéből én személy szerint egy csipkelődő, gunyoros dokumentumfilmre gondoltam, elvégre mi talán már nevetni is tudunk hasonló "szépségeken", noha egyáltalán nem vicces az, amiről szól. Ehelyett egy 75 perces történelemórát kapunk a nyugatnak szánva sótlanul, bors nélkül, csípős paprika pedig pláne nincs benne. Körülbelül 20 percig bírtam unatkozás nélkül, viszont a téma baromi jó, a végkifejlet (bár doksiról lévén szó...) nagyon komcsi, mégis rossz a film. Ilyen egyszerű. Úgy érzem, gyanakodhattam volna, mikor megtudtam, hogy francia-román koprodukcióról van szó. A hangsúly a francián van.

4/10
0
2006. január 16., hétfő 13:59
Kac-kac-kukac...
0
2006. január 16., hétfő 13:54
Milyen vizsgálatod is volt, pszihiátriai?
0
2006. január 16., hétfő 13:33
Hihetetlen ez... na mind1, nem idegesítem magam, lehet csak a mai vizsgám miatt vagyok ki, de a faßért nem tudjátok a filmek magyar címét is odaírni!!!!!!!!!!!!!
0
2006. január 16., hétfő 10:03
elnézést. :) az utóbbi!
0
2006. január 16., hétfő 9:58
Most bűntett vagy büntet?
0