Keresés

Moziajánló

2006. január 13., péntek 18:38
Kedvelem Jim Carreyt.
0
2006. január 13., péntek 18:37
Ace Ventura 2. 8/10? Ezen meglepődtem.
0
2006. január 13., péntek 18:00
A minden6ó és a Hanta Boy közt van? Az még elmegy!
Köszi! :-)
most posts by TM
0
2006. január 13., péntek 17:52
Csak egy harapás (Once Bitten): 4/10
A földi lányok csábítók (Earth Girls Are Easy): 3/10
Ace Ventura: 9/10
A maszk: 8/10
Damb és Damber: 10/10
Mindörökké Batman: 4/10
Ace Ventura 2.: 8/10
A kábelbarát: 7/10
Hanta Boy: 6/10
Truman Show: 8/10
Ember a Holdon: 9/10
Én és én meg az Irén: 7/10
A Grincs: 5/10
Mi lenne, ha?: 5/10
A minden6ó: 4/10
Egy makulátlan elme örök ragyogása: 7/10
Lemony Snicket: 3/10
0
2006. január 13., péntek 17:02
Jogos a kérdés, én is kiváncsian várom a választ...
0
2006. január 13., péntek 16:44
Csak viszonyításképp, osztályoznál a kedvemért régebbi Jim Carrey-filmeket? :-)
most posts by TM
0
2006. január 13., péntek 9:30
a galaxy quest-et is inkább a színészek viszik a hátukon...
0
2006. január 13., péntek 9:09
Kisiklottak (Derailed, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)

Ez is ritka: független film minimum 20 kópián kerül a hazai mozikba (a Star Wars III-é a rekord 43-mal). A Fórum Hungary nagyon is jól végzi a munkáját, ugyanis az újfent remek marketingnek hála már tegnap este, azaz hétköznap is teltház volt a Duna Plaza 5-ös termében, pedig 18-as karikás filmről beszélünk (de miért is annyi???).

És akkor a kérdések: miért  kellett egyáltalán ez a film Weinsteinék új cégének (találóan a The Weinstein Companynek)? Pláne debütálásként? Nem lehet 100 milliós bevételeket várni, és a pozitív kritikákhoz határozottabb rendezésre, valamint eredeti forgatókönyvre lett volna szükség. Szó se róla, a 22 milliós költségvetéshez mérten elég decens eredmény az amerikai 35 millió, mindenesetre azzal még mindig nem vagyok tisztában, hogy miért kell a tengerentúlra csábítani külföldi rendezőket, hogy egycsapásra elássák magukat? Mikael Håfströmmel ugyanis ez a helyzet. Szeretett ő volna drámát, krimit és thrillert is egyszerre, de ezen tervekből, ami jó kisült, az Clive Owen visszafogottan remek alakítása (Jennifer Anistonról újfent nem tudjuk meg, milyen színésznő is valójában - érthetetlen módon kis teret kapott). Számomra világossá vált, hogy Håfström nem jó rendező. Az Oscar-díjra is jelölt Könyörteleneket a kiváló forgatókönyv és a parádés teljesítményt nyújtó fiatal színészek repítették, a botrányos A tó szellemét pedig csak egykipukkadt lufi. Akárcsak a Kisiklottakat, ami függetlenség ide vagy oda, a legsablonosabb stúdióelemekkel, -hibákkal és következetlenségekkel operáló, igencsak visszataszító mese.

3/10
0
2006. január 13., péntek 9:01
a mozitól hazafelé menet a kocsiban mi is sikeresen megfejtettük a sztorit... de most már tőlem se kérdezzetek semmit. :)
0
2006. január 13., péntek 8:56
Dick és Jane trükkjei (Fun With Dick And Jane, 2005, forgalmazza: InterCom)

Társadalmi kritika Jim Carreytől. És nemcsak azért, mert ő a főszereplő, hanem mert az Imagine tulaján, Brian Grazeren kívül ő a film egyetlen producere. A végefőcímmel meg néhány, az amerikai érintettekre nézve valóban súlyos kommenttel együtt is azért szerencsére komédiáról van szó, még ha nem is a vérbő fajtából. A mostanában befutni látszó Judd Apatow (rész)forgatókönyvéből készült produkciónak nem volt szüksége igazán nagy rendező tehetségre (elvégre melyik Carrey-magánszámnak volt?), Dean Parisot munkáján látszik is rendesen, hogy inkább tévére termett direktorról van szó. Sajnos rosszak az arányok, a film nyögvenyelősen éri el a 83 percet is, mégis, aki szereti Jim Carrey eszetlenségeit, az akkor is jól szórakozhat rajta, ha tisztában van vele, hogy a Dick és Jane trükkjei sem önállóan, sem remake-ként, sem mint filmként nem sokat ér.

5/10
0
2006. január 13., péntek 8:37
Kétszer néztem meg, másodszorra már sokkal egyszerűbb volt. :) De azért ne kérdezz bele. :)
0
2006. január 11., szerda 23:57

Ezennel lezártnak tekinthetem a 2005-ös filmeket moziban, megnéztem mindhárom filmet(Narnia, Domino,Durrdurr), amivel "L"voltam maradva. Amit nem láttam azt nem is akartam, vagy majd ráér DVD-n.
Sokat dicsértétek a filmet és az imDB-n is jól szerepel, így azért voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Némileg be is jött, ugyanis a filmnek remek hangulata van, pörgős tempója, gyilkos humora, viszont Harry (Downey Jr.) narrációja ellenére kusza forgatókönyve. SPOILER lehet Most akkor ki kinek a testvére? És kinek az apja, aki kit zaklatott, vagy miiiiii? ÉS akkor most melyik lány halt meg? :-) SPOILER lehetett vége Végülis tök mindegy, a lényeg, hogy rég röhögtem ilyen jót, rég láttam két lecsúszott színészt ennyire jót alakítani. 100%-ra mégsem tudom értékelni, pontosan a kesze-kusza szálak miatt, de lehet csak kicsit már fáradt voltam. Többszöri nézésre akár klasszikus is válhat belőle.
80%
0
2006. január 11., szerda 16:57
Kár, hogy Keira-babám segge dublőzé vót. :(
0
2006. január 11., szerda 16:56
2003 decemberétől talán. Asszem október végén regisztráltam.

Szerintem lehetnének jobban is megfogalmazva. Az is igaz, hogy amennyi időt szánok rájuk, nem csoda, hogy ilyenek. De azért örülök, hogy tetszenek. :)
0
2006. január 11., szerda 16:22

Sajnos nem teljesen váltotta be a film a hozzá fűzött reményeimet. Ugyan kedvenc színészeim, mint Mickey Rourke, Christopher Walken, Keira Knightley, Lucy Liu, stb...- t a vásznon látni 2 órán át, ráadásul együtt, már önmagában nagy élmény. SPOILER Hát még Domino rögtönzött sztriptíze... :) SPOILER VÉGE A tűzben edzet férfi látványvilága egyszerre volt szemet gyönyörködtető, mégis egyesek számára próbatétel volt végigülni a rengeteg hirtelen vágás miatt. Nos, akinek az sok volt, annak tényleg nem ajánlatos a Domino megtekintése, ugyanis kedvenc rendezőnk kissé túl lőtt a célon, vagy saját magán, esetleg a vágó/operatőrrel hármasban ugyanis a Prodigy klippjei is elbújhatnak a filmben ide-oda történő vágások mellett. Számomra ugyan (kissé elfogultként) nem volt megeröltető, még is éreztem, hogy kicsit sok. Ahogy maga a történet is. A nem lineális történetvezetést megszokhattuk, főleg a magamfajta Tarantinon felnőtt filmbarát, mégis nagy odafigyelést követel, hogy nyomon követhessük a cselekmény szálait. De hát kérdem én: Miért megyünk moziba, ha nem azért, hogy figyeljük a vásznon lévő történéseket? A Donnie Darko író-rendezője feladta a leckét nekünk(nekem legalábbis), hogy ez most valóban egy féligmeddig igaz történet-e avagy nem. SPOILER Dominotol megkapjuk a film végén, hogy Ő biz nem köti az orrunkra, mert "not of your business"SPOILER VÉGE. Összességében azért tetszett, de nem egy Tiszta románc és nem is egy Tűzben edzett férfi... de azért a polcon lesz fél év múlva... ;)
70%
0
2006. január 11., szerda 16:15
Igen. Ebbe a topicba mióta írsz ilyen f@szán megfogalmazott kritikákat?
0
2006. január 11., szerda 8:23
Ide?
0
2006. január 11., szerda 1:37
Mióta írod itt a kritikákat, Daemiaen?
0
2006. január 10., kedd 18:04
Az csak nyugisabb napokon megy. :)
0
2006. január 10., kedd 17:32
Nahát, egy világ omlott össze bennem, azt hittem minimum 2 film/nap.
0
2006. január 10., kedd 17:29
Megmondom őszintén, feladtam a számolást is július közepén, de jóval-jóval kevesebb időm volt filmet nézni, a heti maximum a 10 volt.
0
2006. január 10., kedd 16:54
Daemiaen!

Most hogy így eszembe jut: félévkor mondtad, hogy mennyi filmet láttál addig.
2005-ben mennyi filmet sikerült megnézned?
0
2006. január 10., kedd 16:51
Én már mondtam neki.  :)
0
2006. január 10., kedd 10:19
Nyilván pl a 2046-hoz képest nem előrelépés. De mégiscsak Golden Globe jelölést és Screen Actors Guild jelölést hozott neki, ami (akármilyen véleményünk is van a különböző díjakról) szakmai elismerést jelent.
0
2006. január 10., kedd 9:00
Manderlay (Manderlay, 2005, forgalmazza: Budapest Film)

A Budapest Film jól beelőzte a Bestet az Amerika-trilógia második darabjáért folytatott versenyben, erre bemutatják mindössze két moziban... Ja, és majd kapunk egy ultrafapados DVD-t - ha kapunk... Szép munka, mit ne mondjak.

Remény csillant fel a szememben, mikor először (még 2005 első felében) megtudtam, hogy Trier mindössze 140 percben gondolta elmesélni a Manderleyt, ám a moziból kifele jövet újabb gondolat suhant át a fejemen: ez bizony nemcsak hosszában kevesebb a Dogville-től. A dán rendező ezúttal vitathatatlanul jobban bánik a díszletnélküliséggel (bár ezúttal gazdagabb a kínálat), az ember már szinte nem is a festegetéseket figyeli, a kamera valahogy sosem engedi a szemet eltévelyedni. Ez jó pont. Viszont ami hatalmas csalódás: Trier saját elmondása szerint ugye 60%-ban érzi magát amerikainak anélkül, hogy egyszer is járt volna a tengerentúlon, azonban olyan hollywodi dramaturgiát alkalmaz, aminek láttán "elismerően" lehet csettinteni. A falunyi szereplő feléről azt sem tudjuk meg, kicsodák (szemben a Dogville-lel), Triert mindössze az érdekli, hogy jól berosáljunk, mikor előáll a nagy csavarjával. Félreértés ne essék, a mondanivaló ezúttal sem sikkad el (bár ezúttal kicsit kisebbet üt), csak a csökkentett játékidő nemhogy jót tett volna a Manderlaynek, inkább a hátrányára szolgált: a fejezetek önmagukban sem oly érdekesek (szemben a Dogville-lel), néha pedig kifejezetten dögunalmasak és semmitmondóak. A főhőst, Grace-t alakító Bryce Dallas Howard Trier falujában is tehetségtelennek bizonyul, Kidman és közte égbekiáltó a különbség.

A Manderlay korántsem olyan erős film, mint a Dogville, ám még mindig jóval többet nyújt, mint egy átlagos hollywoodi dráma, csak Triertől ez már kevés a jóhoz. Önállóan meg pláne nem állja meg a helyét, viszont így könnyebb lesz kiemelkedő Washingtont csinálni - remélem.

6/10
0