Keresés

Moziajánló

2006. január 10., kedd 8:36
A Westendben sem kell fizetni a parkolásért, ha moziba mész. Sose kellett. Legalábbis 3 órán keresztül. Míg a Duna plazában eleinte csak 2,5 volt ingyen.
0
2006. január 10., kedd 0:41
egy előre borítékolt bukás, remek. szerintem ez nem feltétlenül előrelépés elnézve a korább filmjeit.
0
2006. január 10., kedd 0:27
szépeket nem. :))
0
2006. január 10., kedd 0:26
jah, hogy kínaik a szinésznők? annak meg mi értelme? japánban nem találtak?
0
2006. január 10., kedd 0:13

Ma dupláztam, de még így is van mit behoznom (Dominó,Durr durr..., stb...). Egy személyes megjegyzés még az elején Daeminek. Az INDESITbe néztük és tényleg nagyobb a vászon, mint volt sőt tényleg űberállat a hangzás és ugye a HMPLX-es kukorica az igazi, de továbbra is a Palace mozikat részesítem (nagyobb) előnyben.
Szóval Narnia. Azt a tábort növelem, akik azt mondták/írták, hogy a Narnia legalább két film (vagy minimum 3,5órás) összevisszavágott sűrített verziója. Azt hiszem nevezhetem magam felnőttnek(legalábbis a 8 éves unokaöcsémhez képest, aki már 4X látta és imádja), így tehát felnőttként azért több magyarázatot,átvezetést vártam volna egyes karakterről (télapó?, Tumnus, vagy szinte bármelyik szereplő). A látványa ugyan tényleg magávalragadó, bár 1-2jelenet gagyinak hat, de kárpótol érte sok más, így a farkasok "télen" félelmetesen élethűek, azomban "nyáron" szembetűnőbb CGI, ellentétben a fehér királynő, Ő volt az, aki bármikor megjelent, Ő mindíg tökéletes volt. Szerintem a valaha készült legdrágább és leglátványosabb gyerekfilm ez, vér nélkül, minimális erőszakkal, ami inkább indulat. Egyszer számomra is fogyasztható volt, de elég is volt, RGO DVD-n majd unokaöcsinek, de a látvány miatt nem tudok kevesebbet adni. A tavalyi top20-ba azomban így sem hozott változást.
60%
0
2006. január 10., kedd 0:12

Talán csak mert pont a napokban néztem, de a film eleje abszolút "Acéllövedékesen" indul. Nem is baj, mert a mestermű után "L" határoztam, hogy (újra)nézek pár háborús filmet, úgymond rákaptam az ízére. Nos a Jarhead (nem tetszik a magyar cím) leszámítva az elején lévő képsort és az "ez az én fegyverem" mondókát különbözik Kubrick mesterművétől. A film nem is igazán a harcról szól, hanem az unalomba (és alkohol/skorpiópárbalyba) fulladt stagnáló amerikai katonákról, akik az öbölháborúban várakoznak. Swoff történetét saját maga narrációjával követhetjük nyomon, akit Jake Gyllenhaal remekül testesít meg, megállja a helyét a profi Jamie Foxx és Chris Cooper közt. Jó még a magyar srác is, bár szerepe halovány, de azért jelen van (Fenyő Iván), sőt Peter Sarsgaard-ot is kezdem megkedvelni (bár a Légcsavar hatalmas csalódás volt). Néhány igazi spontán poén még meg is mosolyogtat minket. Sajnos a film a vége felé kicsit leül, de a befejezés megmenti és összességében egy nagyon jó film lesz belőle. Ugyan léteznek jobb háborús filmek, de mindenképp gyüjteményben lesz a helye, a remek alakítások miatt is.
75%

Ja, Jake Gyllenhaal-ért rajongó lányok irány a mozi, ugyanis ... na jó, nem mondom, menjetek majd meglátjátok. ;)Legyen elég annyi, ha Jessica Alba a Sin Cityben ennyit mutatott volna magából, akkor talán mégnagyobb siker lett volna. ;)
0
2006. január 9., hétfő 23:07
Hát, amíg itt meg mindenhol akkora rinyálás van a szikronért, meg a tv-ből is minden csak szinkronosan folyik, szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy köztudottan a magyarok sem tudnak olvasni.
0
2006. január 9., hétfő 22:19
Hogy hogy miért? Mert úgy gondolta ez egy komoly lépcsőfok a karrierjén: Egy igazi Hollywoodi főszerep!
0
2006. január 9., hétfő 18:43
csak vicc vóót... :)
0
2006. január 9., hétfő 18:15
vagy talán a Passió?
0
2006. január 9., hétfő 18:10
azért mert bestseller. :) viszont tényleg gyenge: a 2/3-áig bírtam... ennél sokkal jobb könyvek is léteznek a távol-keleti kultúráról.
0
2006. január 9., hétfő 18:05
ezt a mozgalmat a gyűrűk ura indította el. :)
0
2006. január 9., hétfő 18:04
már azt se értem, miért kellett a gésát megfilmesíteni. gyenge besztszeller regény, semmi több, bőven elég lett volna egy tévéfilm belőle. bírom zhang ziyit, de az se tiszta, hogy ezt miért vállalta el...
0
2006. január 9., hétfő 17:59
mostanság viszont észlelhető egy oylan trend, hogy az idegen nemzetiségűek idegen nyelven beszélnek. pl. a syriana című filmben az arabok arabul dumálnak, s angolul feliratozzák őket.
0
2006. január 9., hétfő 16:09
Jaj, ez nagyon elkedvetlenítet... :-( Pedig nagyon várom ezt a filmet... Miért nem lehetett japánul forgatni? Egyszerű: Mert ez egy Hollywoodi film, és az amcsik köztudottan nem tudnak olvasni...
0
2006. január 9., hétfő 15:48
Mert Gibsonnak tökmindegy volt, hogy keres rajta jó sokat vagy nem, és a téma miatt a Passió sokkal nagyobb érdeklődésre tarthatott számot, mint a Gésa, bestseller ide vagy oda. Az szokásos mozilátogatón felül az emberek egy része azért ment el, mert fanatikus, a pap azt mondta neki, hogy menjen, egy része azért, hogy fikázhassa, egy része, hogy lássa a zabolátlan erőszakot, és akkora hype előzte meg, hogy csak kasszasiker lehetett. Valahogy kétlem, hogy az Apocalypto ekkora sikert fog aratni.

Aztán meg lehet, hogy a kínai színésznőknek egyszerűbb volt az angol sorokat megtanulni, mint a japánt. Én magam is jobban örültem volna a japánnak, angol felirattal, de a csak angolt is elnéztem volna, ha nincs ez az idegesítő néhány japán szó benne. Mert azt el tudom képzelni, hogy ok, babelfish van a fülemben, és angolul beszélnek, de így csak ront a dolgon.
0
2006. január 9., hétfő 15:37
miért nem lehetett japánul forgatni? ha az arámi és az azték belefér akkor ez miért nem?
0
2006. január 9., hétfő 14:21
Hát, az akcentusok meg az angoltudás hiánya engem inkább idegesített. Meg az is, hogy a dialógusok angolul folynak, de olyan szavakat, amiket az átlag amerikai néző is megérthet (köszönöm, viszlát, etc.) japánul mondanak (ha esetleg a környezetből nem jöttünk volna rá, hogy Japánban játszódik a történet), ami még természetellenesebbé teszi az egészet. Amúgy is elég suta sorokat adnak a szereplők szájába, és bár fennhangon állítják, hogy a gésák nem luxuskurvák, igazából ez a kép jön le, a fortune cookie szintű bölcsességekkel, amik a szájukból elhangzanak. Semmi rafinéria, semmi szellemesség, ami állítólag elengedhetetlen volt egy jó gésa repertoárjában. Nem vártam csodát, mert a könyv sem magas irodalom, de azért ennél sokkal jobb.

A fényképezés, a díszletek, kosztümök és a zene csodálatosak, de az film maga hihetetlenül üres.
0
2006. január 9., hétfő 14:13
Meglepődnék, ha szinkront kapna moziban a film én az eredeti-angol- nyelvet preferálnám.
0
2006. január 9., hétfő 14:05
Memoirs of a Geisha (USA, 2005)

Azt hiszem akkor járunk el helyesen, ha annak tekintjük a filmet, ami: fehér amerikai férfiak és nők (rendező, írók, producerek) némiképp romantikusan így képzelik el a gésákat és Japánt. És akkor nem bonyolódunk bele abba, hogy hiteles-e kulturálisan, történetileg és minden részletében az, amit látunk (bizonyosan nem) - hanem elfogadjuk, hogy ez egy szép és látványos hollywoodi mozi.
Gyönyörű képek, gyönyörű és kiváló színésznők (Gong Li, Zhang Ziyi, Michelle Yeoh), dráma, intrika, szenvedély a 30-40-es évek Kyotójában. Az operatőrrel, a díszlet- és jelmeztervezőkkel egyetemben az említett hölgyek viszik hátukon a filmet. Olyannyira ők, hogy szimpla papírmasé-figuránál érdekesebb férfi karaktert nem is sikerült felvonultatni 145 perc alatt - olyan nagyon persze nem is hiányzott.

A nyelv-kérdés: japán embereket játszó kínai, japán, malajziai színészek beszélnek sokféle, néha zavarbaejtő akcentussal angol nyelven. Ezt az olykor idegesítő, olykor vicces élvezetet, amennyiben lesz magyar szinkron, nélkülöznünk kell majd a hazai mozikban.:)

7,5/10
0
2006. január 8., vasárnap 1:01
Az lehet, mint mondtam, nem sűrűn járok arra, a teremkialakítás miatt. Sajnos a tavalyi év - nálam - legjobb filmjét csak ott vetítették, (meg még talán egy másik helyen) ezért kénytelen voltam oda menni. Azt megelőzően meg egy évvel korábban voltam ott. Régen nem volt ingyenes.
most posts by TM
0
2006. január 8., vasárnap 0:57
Még a PestiEst-ben is van a bontásban.
0
2006. január 8., vasárnap 0:53
Ja, utánanéztem az nem Boll filmje... De akár lehetne is! :-)
0
2006. január 8., vasárnap 0:52
Nekünk nem reklámozták, s nem volt feltüntetve sehol. Korábban meg tuti nem volt, a Duna Plázában viszont a kezdetek óta.
most posts by TM
0
2006. január 8., vasárnap 0:50
téglagyári megálló:

Már nem azért de a Westendben is van 3 óra ingyenes parkolás. Csakmár nem emlékszem pontosan, hogy hol de lebélyegzik. Azt hiszem a pénztárnál. Nekem így volt.
0