Keresés

Moziajánló

2006. január 6., péntek 13:04
Jóvanna, nem mindenben szeretem a nagyot! :-)))
most posts by TM
0
2006. január 6., péntek 13:03
téglagyári megállóval ellentétben én is szeretem a faltól falig hatalmas vásznakat, és úgy látszik, ugyancsak tm-mel ellentétben nekem képes a szemem befogadni a nagy vásznat közelebbről is :))), szóval a Palace mozik ebből a szempontból valóban nagyon jók.

"L", a Duna Plaza 9-es terme minden, csak nem kicsi. Egyszer lesd meg! Az ország legjobb moziterme, és a Star Wars III. óta a vászon mérete is nőtt 15%-kal.
0
2006. január 6., péntek 12:54
Én a Palace mozikat preferálom pontosan a faltól-falig vászon miatt. Ízlések és pofonok.  Westend volt a törzshely, de a sok sok kellemetlen élmény miatt (uninteligens közönség) jó darabig "L"-kerülöm. Helyette a Mammutba járunk, ahol ugyan kisebbek a termek, de a közönség legalább filmbarát. A MOM Parkot is nagy termei miatt szeretem, közönséggel még nem volt gond. A Camponában még nem voltam moziban.
A Hollywood Multiplexek jó mozik, a kukoricájuk nekik a legjobb, viszont termeik kicsik, a vászonról nem is beszélve. Előnyük a hangminőség, én a horror-thrillereket szeretm a kis termeikben nézni Duna Plaza 2-esben a Fűrész 1 és 2 is nagyon hatásos volt. A Lurdyban sajnos a vészkijárat zöld fénye zavaró nagyon szinte mindgyik teremben, a Pólusban az 5-ös terem hatalmas, viszont a többi alig 100 férőhelyes, Eurocenterben pedig még nem voltam.
Corvinba 1X2X voltam, semmi gond vele, de a parkolás nehéz. Gyermekkorom egyik legkedvesebb mozija a Kossuth, amit régóta tervezek meglátogatni, csak ugye ott is a fránya parkolás. Urániába "L"-mentünk kiváncsiságból, hangulatos, bár kukorica nincs, de a díszterem kárpótol mindenért, talán a vászon lehetne nagyobb.
Művész mozik közül a Művész és a Puskin elég jó, a Vörösmarty viszont kritikán aluli.
Sajnos a régi "nagy" mozik, mint Kőbánya, Sport, Horizont, Bástya, Apolló, Broadway, Lux, és még sorolhatnám rég "L"-tűntek a süllyesztőben. :-(
0
2006. január 6., péntek 12:45
Köszi, azt a 9-est akkor kipróbáljuk. Igaz kicsit messze van, de akkor már megnézem azt a DeLorean-t is a parkolóban! :)
Legutóbb elhajtottak, hogy kérjek engedélyt a főnökségtől, és akkor megnézhetem, aztán akkor nem akaródzott utánna rohangálni, hát akkor majd most! :)
0
2006. január 6., péntek 12:36
Nekem mindig is a Duna Plaza, annak is a 9-es terme az etalon! Jónak tartom a Corvint is. Itt még a jegyárak sem annyira vészesek. Mondjuk a Corvinnál nehézkes a parkolás, ha valaki autóval érkezik. Amit rühelek nagyon, az a West End mozija, melyet elcsesztek a faltól falig vásznakra túl közelről való vetítéssel, így, ha nem a hátsó egy-két sorban ülsz, úgy olvasgathatod egy feliratos film szövegét, mintha teniszmeccsen néznéd a labda útját, közben meg agyonnyomnak a szereplők óriási fejei! A MOM Park digitálisan vetített képét gyetyafénnyel világítják meg, így ott csak a Vakvagányokat nézd meg, mert ahhoz van narráció! A Lurdy-ban kétszer is befürödtem, mikor társasággal mentünk és elpukkadtak a hangszórók, azóta nem járok arra! A többi moziról szóljanak a többiek!
most posts by TM
0
2006. január 6., péntek 12:31
A Duna Plaza mozija a legjobb hang és képminőség terén is (főleg a 9-es, Indesit terem), ráadásul hétfőtől csütörtökig 990 forint a jegyár (kedden 750).

A legkényelmesebb szerintem a Cinema City Új Udvar. A jegyár itt 790-990 forint még hétvégén is, ráadásul az egyik teremben bőrfotelek vannak, viszont az az összes teremre igaz, hogy duplakarfásak a székek.
0
2006. január 6., péntek 12:21
Bocsánat az OFFért!

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mely mozik a legjobb minőségűek, továbbá melyek azok amelyekben a megfelelő minőséghez emberi jegyár is párosul? (Budapesti mozikra gondolok!)
0
2006. január 6., péntek 9:00
Zsinóron (Strings, 2004, forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány)

Briliáns látványvilágú, ám roppant gyenge történettel bíró film a Zsinóron. A legfőképp skandináv koprodukcióban készült bábfilm techinkája sokkal emberközelibb, mint mondjuk az Amerika kommandó ugyan szintén jól sikerült, ám csupán plusz hatásnövelő elemként működő zsinórjai, ugyanis itt külön szerepet szántak a készítők a zsinóroknak. Azok jelentik az életet, azok az idegrendszerek. Jópofa még, hogy amolyan Robotok mintára (persze a Robotok később készült el ennél) itt is a komplett létezés/születés/halál a testet alkotó elemek cseréjéből, festéséből, netán levágásából áll. Eddig minden rendben, csak ne lenne durvára unalmas! Valami észvesztően csinált hatása van az elénktárt sztorinak (erre persze lehetne mondani: "na ja, skandi..."), banális, kiszámítható és egy cseppet sem érdekes. Ezerszer látott fordulatok, amelyek ráadásul inkább más fantasykból köszönnek vissza, semmint animációkból, megmosolyogtató komolykodás. Pedig egy kicsit több törődéssel nagyon varázslatos kis világot lehetett volna teremteni, amely nemcsak addig élt volna, amíg koncepció szintjén létezett, hanem a vásznon is. Azt viszont nem értem, hogy a hazai forgalmazó miért volt ilyen bátortalan a Zsinórónnal, elvgére ez nem egy ennyire szűk réteg érdeklődésére számot tartó alkotás, hogy csupán 2 mozi tűzze műsorára napi egy-két alőadással.

5/10
0
2006. január 6., péntek 8:51
A Herceg haladéka (A Herceg haladéka, 2005, forgalmazza: HungariCom)

Számomra borzasztó belegondolni abba, hogy mi lenne, ha egy perc ismétlődne folyton, viszont én szabadon tudnék mozogni a térben, azaz rám nem vonatkozna ez a fajta időstop. Tímár Péter legújabb thriller- és meseelemekkel tűzdelt drámájának ez a fő kérdése. Sajnos azonban a megvalósításba ismét több helyütt is hiba csúszott. Dramaturgiai mélypontoktól hemzseg az alkotás közepe: a kétségbeesett nő három személyt látogat meg, ám a mesebeli hármas sorrendje teljességgel felcserélhető, ugyanis nem növekszik a feszültség, nem halad a történet, csak telik az idő. A megvalósítás sem mindig olyan, amit komolyan lehetne venni: a smink- és látványtervek meglehetősen ódivatúak, de nem retrohangulatot, csupán pénztelenséget sugallnak. Aztán ott a forgatókönyv, amely olyan lyukas, mint a magyar költségvetés, az igen jelentős morális kérdésekkel csak érintőlegesen foglalkozik, a hangsúly a menekülésre helyeződik. A sok negatívum ellenére engem bőven elszórakoztatott a film, ugyanis a remek kiindulási pontot ezúttal nem sikerült teljes mértékig elbarmolni, de azt is lehetne mondani: ritka az ehhez hasonló próbálkozás hazánkban, noha csak bátorság kellene. Meg pénz.

5/10
0
2006. január 6., péntek 8:42
Bőrnyakúak (Jarhead, 2005, forgalmazza: UIP)

Sam Mendes víziója a harcmentes háborúról: Bőrnyakúak. Jól feladta magának a leckét az ifjú rendező, ugyanis előző két, igencsak méltatott munkája után már jó előre mindenki biztosra vette legújabb filmjének Oscar-jelöléseit. Szerencsére ettől nem kell tartani, ugyanis technikai kategórián kívül nem érdemel mást (Roger Deakins viszont annál inkább). Elképesztően közelít a nullához az, ahogy a remek alapötletet és alapsztorit Mendes felvázolja: szimbólumai roppant nevetségesek (bezony, Jake Gyllenhaal közlegény Camus: A közönyét olvasgatja szarás közben - húha, ez vajon mire utalhat???), történetvezetése ezúttal nem működik, ugyanis nemhogy egyre nyomasztóbbá, hanem egyre érdektelenebbé válik a film, ahogy haladunk előre az időben. A színészek viszont jók: Gyllenhaal, Sarsgaard, Foxx és Cooper (a mini szerepében is) - mindnek sikerül elhitetnie, hogy céltalanul bolyonganak a sivatagban, akárcsak a kamera előtt, bár ez utóbbi nem feltétlenül érdem. Mendes pacifista és emberközpontúnak szánt filmje csak Roger Deakinsnek köszönhetően lesz iraki szépség.

4/10
0
2006. január 5., csütörtök 4:17
40 millát tévedni bazmeg, azt az ember ritkán engedheti meg magának
0
2006. január 4., szerda 11:55
érdekes, hogy amennyire nem tetszett a Narnia, a gyerekszínészek annyira rendben voltak. főleg a kisebbik lány. sztem tehetséges..
0
2006. január 4., szerda 11:33
Legutóbb látott filmcsokor értékelése:

KING KONG: Sose izgatott nagyon a film, láttam, nem volt rossz, semmi xtra. 10/7

NARNIA: Nem volt olyan gyerekes mint hallottam, a gyerekszínészek viszont elég gyengusok voltak, CGI al se volt nagy baj. 10/7

AEON FLUX: csatlakozom előttem szólóhoz. 10/6

SERENITY: Látványos, humoros, lekötött másfél órára 10/8

0
2006. január 4., szerda 9:38
neked valszeg nem fog tetszeni, de neked magasak az elvárásaid :)
0
2006. január 4., szerda 8:53
kritikád alapján underworld szagot érzek. :) amúgy ha egy filmben a legjobb dolog egy segg, és a többi nem érdekes, akkor az már csak jó lehet? :)
0
2006. január 4., szerda 8:50
én sem értem, de kellemes csalódás volt a film. nagyon lehúzták a kritikák.
0
2006. január 4., szerda 8:21
Nem értem igazán, miért kell várni márciusig, hogy bemutassák idehaza is. Sőt, eredetlieg ugye szerptemberben lett volna Amerikában a premier, és nálunk már akkor március volt betervezve.
0
2006. január 4., szerda 0:30
Aeon Flux (2005)
R: Karyn Kusama

Nem látszott meg a filmen az 55 millió dolcsi. Ha valaki kérdezi max 15 millát mondtam volna.
A sztoritól nem kell sokat várni, viszont az akciók szépek akárcsak Charlize popója, más meg annyira nem érdekes.

70%
0
2006. január 3., kedd 12:07
Az sem sokat segített, hogy csak 920 moziban játszották a filmet...
0
2006. január 3., kedd 11:38
Úgyhogy a bukta elsősorban a marketing hiányának és a "nem érdekel már, mikor mutatjuk be, úgyis új cégünk van"-mentalitásnak köszönhető. Viszont, ha így nézzük, nem rossz eredmény. :)
0
2006. január 3., kedd 11:22
érthetetlen, ennyire nem volt rossz..
0
2006. január 3., kedd 11:00
Ja, ez egy olyan Miramax-film volt, ami már jó ideje dobozban volt. Eddig asszem pont a buktától tartva nem mutatták be a Weinstein-tesók, ám a Disneyvel kötött szerződésük értelmében még távozásuk előtt a nyilvánosság elé kellett tárniuk.
0
2006. január 3., kedd 10:33
most nézem, hogy mekkorát hasalt ez a film.. 80 millából 10-et hozott vissza..
0
2006. január 3., kedd 10:17
Az oké, de emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt a forgalmazók még simán bevállaltak odakünn bukta-akciófilmeket, mára jóval óvatosabbak és - amúgy érthető módon - gyávábbak lettek.
0
2006. január 3., kedd 9:29
alternatív forrásból kell megnézni ;)
0