Én a Palace mozikat preferálom pontosan a faltól-falig vászon miatt. Ízlések és pofonok. Westend volt a törzshely, de a sok sok kellemetlen élmény miatt (uninteligens közönség) jó darabig "L"-kerülöm. Helyette a Mammutba járunk, ahol ugyan kisebbek a termek, de a közönség legalább filmbarát. A MOM Parkot is nagy termei miatt szeretem, közönséggel még nem volt gond. A Camponában még nem voltam moziban.
A Hollywood Multiplexek jó mozik, a kukoricájuk nekik a legjobb, viszont termeik kicsik, a vászonról nem is beszélve. Előnyük a hangminőség, én a horror-thrillereket szeretm a kis termeikben nézni Duna Plaza 2-esben a Fűrész 1 és 2 is nagyon hatásos volt. A Lurdyban sajnos a vészkijárat zöld fénye zavaró nagyon szinte mindgyik teremben, a Pólusban az 5-ös terem hatalmas, viszont a többi alig 100 férőhelyes, Eurocenterben pedig még nem voltam.
Corvinba 1X2X voltam, semmi gond vele, de a parkolás nehéz. Gyermekkorom egyik legkedvesebb mozija a Kossuth, amit régóta tervezek meglátogatni, csak ugye ott is a fránya parkolás. Urániába "L"-mentünk kiváncsiságból, hangulatos, bár kukorica nincs, de a díszterem kárpótol mindenért, talán a vászon lehetne nagyobb.
Művész mozik közül a Művész és a Puskin elég jó, a Vörösmarty viszont kritikán aluli.
Sajnos a régi "nagy" mozik, mint Kőbánya, Sport, Horizont, Bástya, Apolló, Broadway, Lux, és még sorolhatnám rég "L"-tűntek a süllyesztőben. :-(