Keresés

Moziajánló

2006. január 3., kedd 8:32
Kár, hogy ezt sem lehet moziban látni. :(
0
2006. január 2., hétfő 23:27
The Great Raid (2005)
R: John Dahl

Tisztességes iparosmunka, kiemelkedő színészi (Benjamin Bratt, James Franco, Joseph Fiennes, Connie Nielsen) és rendezői teljesítmény nélkül, mely az amerikai hadsereg máig legnagyobb és legsikeresebb rajtaütéséről és fogolyszabadításáról szól.
1943-ban a Japánok teljes ellenőrzés alá vonták a Fülöp-szigeteket. Több hónapnyi kilátástalan állóháború után, sokezer amerikai katona adta meg magát és vonult a japánok által felálított táborokba, ahol igen kegyetlenül bántak velük. 2 év alatt több ezer amerikai katona lelte halálát a táborokban. Csak 1945 januárjában indult el a felszabadító különítmény, hogy megmentse a még raboskodókat.

70%
0
2005. december 31., szombat 1:04
Kiss Kiss Bang Bang (2005)
R: Shane Black

Megérte kivárni Mr Forgatókönyíró első rendezését. A Lethal Weapon, Long kiss goodnight, és a Last Action Hero írója egy klassz kis kultszagú mozival lepett meg minket, amiben még az általam unszimpatikusnak tartott val kilmer és robert downey jr is elfogadható volt, némely beszóláson meg szakadtam a röhögéstől. A sztorit talán egy picit vehették volna egyszerűbbre, hiszen itt nem az volt a lényeg.

85%
0
2005. december 30., péntek 14:50
Úgy látszik, rád ilyen hatással van Harry Gregson-Williams zenéje. :) Nálam meg instant classic!
0
2005. december 30., péntek 8:59
Akkor lehet én is kezdek besokalni ezektől a thrillernek/horrornak álcázott és filmnek nevezett valamiktől. Régen szerettem őket, a Fűrész első része nagyon tetszett is, viszont ez a "folytatás" siralmas. A színészi játékot inkább ne firtassuk, merthogy nincsen, vagy csak nyomokban lelhető fel... de azt hiszem ebben a filmben még nyomokban sincsen jelen. Volt benne néhány jó momentum, de összességében borzalmas.
0
2005. december 30., péntek 6:58
nem sokkal rosszabb, mint az első rész. ezekben a produkciókban nem csupán a popcorn-fátyollal (eheh) bevont logikai értelmetlenség manifesztálódik (eheh), hanem totemoszlopot állít (eheh) a "rossz színészi játék" kultuszának is. de ha szereted a hangoskodással, idegesítő villódzásokkal teli tinédzser-trendet, akkor menj el egy dnb-buliba, izé... nézd meg ezeket a filmeket sokszor. :)
0
2005. december 30., péntek 3:11
Te bajod! Ha szemetet kezdesz nézni, ne csodálkozz, ha valami bűzlik! Ezért az érzésért még Dániába sem kell menni! :-)
most posts by TM
0
2005. december 29., csütörtök 23:37
Én sokat vártam tőle, aztán mikor megnéztem rájöttem, hogy egy nagy hülyeség, pedig jól indult, de úgy 20 perc után elkezdtem unni. Túl sokat vártam tőle, mint a Kör2-től. Megszivatják az embert, mert semmi újat nem mutat. Pici logikával mindenre rá lehet jönni.
0
2005. december 29., csütörtök 23:35
Amúgy se néztem volna meg...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 29., csütörtök 23:34
Szerintem a Fűrész 2 borzalmasan rossz, ha visszalapozol pár oldalt, akkor elolvashatod a véleményem. Olyan, mint egy klón! Egyszóval hervasztó.
0
2005. december 29., csütörtök 23:33
Ok.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 29., csütörtök 23:31
nem volt szar...
0
2005. december 29., csütörtök 23:24
Én mondtam neked, hogy szar lesz... Látod-látod...?!
0
2005. december 29., csütörtök 21:27
Saw 2

Spoileres.

Szóval adott egy nagyon jó lehetőség, hogy egy méltó folytatás csináljanak a film első részének, ami szerintem zseniális. Valahol azt olvastam, hogy ez a film egyenes folytatása az 1. résznek. Ezt honnan szedték? Van 8 (vagy hány?) új áldozatunk, akik 1 szobában ébrednek. Semmi Dr. Gordon vagy Adam. Én valahogy köréjük csoportosítottam volna a filmet. De az biztos, hogy nem 8 embert zártam volna össze, mert így lehetetlen azonosulni bárkivel is. Ebből a filmből kiölték mindazt, ami az egyben jó volt. Nyolc ember szemlyiségét nehéz ismertetni 90 percben, ez a rendezőnek nem is sikerült. Sokkal jobb volt, amikor az egyben csak 2 emberke volt összezárva és újabb és újabb részletek derülhettek ki róluk, eltűnésükről, csaldájukról, munkájukról.  Ebben a filmben ez nem történt meg. A legtöbb karakter teljesen felesleges volt. Egy ember keltett bennem érzelmeket, a nagydarab néger színész. Ő is csak azért, mert szegény Amandát az 1. rész sztárját, bedobta a drogos tűk közé. Ennyi. A töbi karakter egyoldalú, nem tudunk meg róluk semmit, ezért aggódni sem tudunk értük, mint anno Adamért( Azért Adam feltűnése jó volt ebben a filmben :) ).

Sajnos a film vége sem volt rám akkora hatással, mint az 1. részé. Pedig szinte ugyanaz a vége. Csak itt Amanda keménykedett. Pedig egy jó felvezetéssel, egy jobb forgatókönyvvel, maximum 3-4 karakterrel ( NEM NYOLCCAL!!!) egy igazán pofás folytatást lehetett volna belőle csinálni. Mondjuk ha nem látom az 1. részt, akkor talán ez is jobban tetszett. Azért összességében nem rossz film, de nem is túl jó. Sebaj, Tobin Bell hangja azért megér 1 misét :) .

5/10
0
2005. december 29., csütörtök 21:10
Domino (Domino)

Nekem nagyon tetszett a film, tán mert nem vártam sokat tőle.
A színészek meggyőzően alakítják szerepeiket, de igazán egyik szereplővel sem lehet azonosulni.
A másik (szerintem nagyobb) probléma a zene. A betétdalok ugyanis sokszor nagyon elütnek a film hangulatától, képi világától és cselekményétől, ennek "hála" a Domino nem több mint egy pofás, nagyon jól kidolgozott akciófilm.
Ha már Domino Harvey-ról forgatnak filmet akkor nem egy szimpla akciót kellett volna összehozni hanem egy mélyebb, sokkal komolyabb életrajzi művet, hiszen ennek a nőnek volt egy élete.

70%
0
2005. december 29., csütörtök 21:07
Ja, ja, ja! :-)
0
2005. december 29., csütörtök 21:05
Végre valaki! Akkor ezek szerint nem csak nekem tetszett. :)
0
2005. december 29., csütörtök 20:40
Domino (Domino, 2005, forgalmazza: SPI)

A stílus maga az ember - vágott bele Tony Scott legutóbbi drogtripjébe, amelyhez még megtalálta Richard Kelly szkriptjét is. A fura az, hogy nem is azzal van a probléma, ami miatt sokan kikezdték a Dominót, azaz hogy élvezhetetlen Scott agyament vizuális stíliusa miatt (sőt, egészen követhető könnyezés nélkül is), hanem az, hogy mindent alárendelt látványbéli elképzeléseinek: nincsenek csúcs- és nyugvópontok a filmben. Nem elég ugyanis, hogy az egész ugyanolyan agyonmaszatolt, agyondizájnolt és agyonvágott, még a valamennyire igaz történet is elsikkad. Egyébként a sztori időrendje természetesen legalább nyolcszor fel van cserélve (van itt narráció, visszaemlékezés, utsóelőtti lődözés előre helyezve, majd utólag visszapakolva). Az pedig ezek után már természetesnek hathat, hogy a szívemnek igenkedves szereplőgárda szinte eltűnik a színek kavalkádjában. A Dominóban volt potenciál (és azért némely részének igencsak jól áll Tony Scott technikája), de az öncélúság ezúttal győzedelmeskedett. Ilyen lett volna A tűzben edzett férfi is, ha nem a Fox filmje lett volna, hanem ilyen független, ni.

4/10
0
2005. december 29., csütörtök 20:31
Egy véleményen vagyok Daemiaen-el.
A film fantasztikus.
0
2005. december 29., csütörtök 20:31
Fűrész II. (Saw II., 2005, forgalmazza: Budapest Film)

Akárcsak az első: szószerinti nullából felépített hype a Fűrész második része is, viszont működik. Úgy látszik, bárkiből lehet fűrészes direktor, ha megfelelően tudja rángatni a kamerát (jaj, Tony Scottot neeeeeeeee), ugyanis a feltétel csupán annyi, hogy képes legyen fenntartani a feszültséget - bármi áron. Emiatt a sztori és a szereplők teljességgel másodlagosak, bár egy-két, a történetet kiegészítő jópofa visszautalás azért tarkítja a filmet, de a lényeg ezúttal is a hatáson van. És hát bármennyire is egy független alkotásnak álcázott low-budget alkotásról van szó, ez a "cím" csak arra kellett, hogy ne kelljen idő előtt belevágni a celluloidba. Vegyesek az érzéseim a Fűrész II-vel kapcsolatban, ugyanis tud szórakoztatni bizonyos mértékig, ám amint valaki beszélni kezd, szinte berezonál a hangfal az igénytelenségtől (és igen, a néger szereplőnek ezúttal is csak "bullshit" és hasonlók jutnak...), a végcsavarról pedig jobb hallgatni.

5/10
0
2005. december 29., csütörtök 20:19
Durr, durr és csók (Kiss Kiss Bang Bang, 2005, forgalmazza: InterCom)

Már a főcím alatt végem volt... Legutóbb a Kapj el, ha tudsznak volt ennyire eredeti főcíme, de ez talán még azt is übereli, bár a két John (Williams és Ottman) közül azért még az idősb jön ki jobban. Szóval Shane Black úgy tért vissza, ahogy arra egyáltalán nem lehetett számítani: nem holmi szokványos buddy movie-val jelentkezett (pedig ő ám a műfaj wunderkindje), hanem egy vérbeli anti fajtával. Kivégzi "saját" műfaját, de teszi ezt úgy, hogy közben egy hamisítatlan neo-noirt látunk - bámulatos. Vissza kellene mozdulnia halivúdnak a forgatókönyves útra (akkor talán Andrew Kevin Walkernek is lenne újra munkája...), mert nincs is jobb annál, ha minden úgy van megírva, ahogy annak lennie kell. A feliratra hagyatkozni egyszerűen tilos, ugyanis rettentően béna, ám a védelme érdekében azért elmondanám, hogy Kilmer és Downey jr. dumáit lehetetlen magyarul visszaadni. Negatívumként én egy darab semmit tudok csak felhozni, meg azt, hogy Shane Black idén nálam "csak" a második helyre jó. Háromszoros hurrá a háromszoros comebacknek!

10/10
0
2005. december 29., csütörtök 18:13
Tökéletesen egyetértek! 40-50 percet simán kivágnék belőle!
0
2005. december 29., csütörtök 17:06
King Kong

A fő kérdésem a filmmel kapcsolatban az volt, hogy vajon képes-e a Gyűrűk ura zseniális alkotógárdája egy számomra alapvetően közömbös történetből izgalmas és szórakoztató filmet készíteni. Három óra elteltével erre a kérdésre nem sikerült egyértelmű választ kapnom. A filmnek vannak elképesztően jól sikerült részei: New York, Kong, a Koponya sziget, szinte valamennyi díszlet és látványelem, amikor pedig Kong akcióba lendül mind a szigeten, mind a városban, az tömény szórakozás, amit belül ujjongva élveztem. Viszont végig az volt az érzésem, hogy amit látok, az a film első nyersvágása, amiből jó 80-90 percet ki lehetett volna vágni, már a forgatókönyv befejezése előtt. Ann Darrow és Carl Denham munkaügyi helyzetének vajmi kevés köze van a történethez, és a felskiccelt mellékszereplők is feleslegesen pózolnak annyit a kamera előtt. Megismerjük az ábrándozó árva fiú és a felette atyáskodó fekete matróz történetét, de miért? Ezek az apró kis epizódok önmagukban még nem lennének rosszak, de a filmben csak zavart okoznak, nélkülük jobban működött volna a dolog. A gyűrűk ura esetében a játékidő egészséges kompromisszumokra kényszerítette az írókat, itt viszont sem az idő, sem a pénz nem volt akadály, a "normál" változat helyett, egyből a bővített változatot kaptuk. Végső soron a film egyes részeit nagyon élveztem, a többi közömbös volt, így a mérleg nyelve, ha kicsit is, de pozitív irányba mutat, és ez leginkább a Weta-nak köszönhető. Ha kijönne belőle egy nem-bővített változat, én arra szavaznék.
0
2005. december 29., csütörtök 1:52
Ja az elejére válaszolva pedig, akkor szerintem ezt egy közepes filmnek fogod találni, de inkább győződj meg magad róla és nézd meg a moziban!! ;-)
0
2005. december 29., csütörtök 1:51
Nem jobb, mint az első, de nekem nagyon-nagyon bejött és ezért nem volt szivem nem 100%-ot adni rá!! ;-)
0