Keresés

Moziajánló

2005. december 29., csütörtök 1:48
És ha én az első részt egy közepesnél jobb filmnek találtam? :-)

Szinte kizártnak tartom hogy pont a fűrész szegné meg azt az ősi horrorr-szabályt hogy a folytatás ugyanolyan jó, vagy jobb mint az első rész, de mivel nem láttam a filmet, befogtam!
0
2005. december 29., csütörtök 1:44

Itt kérem tényleg "vér ömlött", ahogy azt a plakát is igérte. Előre bocsájtom, hogy aki nem szerette az első részt, az még kevésbé értékelné ezt is, úgyhogy nyuszilelkűek és 1.részen fanyalgók nézzék meg a Love Storyt DVDn...
A többiek viszont úszni fognak a vérben és az örömben. Kissé fenntartásaim voltak a folytatást illetően, mondván, hogy az első rész annyira jóra sikeredett, nehezen lehet felülmúlni. Nos kérdés miben... Vérben? Abban sikerült... Spoiler lenne tovább taglalni, hogy miben sikerült még felül/alul múlnia elődjét a filmnek, úgyhogy inkább nézzétek meg és essen le az állatok... Összességében egy szuper folytatás, szigorúan azoknak (nem győzöm hangsúlyozni), akinek tetszett az első rész. Talán azzal nem lövök le semmi konkrétumot, ha "L"mondom, hogy itt is lesz meglepi, ami ugyan nem durran akkorát, mint elődjében, de a forgatókönyvíró keze rajta van a filmen, mégha a rendezői székbe már más is ül.
Szóval ultrabrutál, vér ömlik ezerrel, sőt kétezerrel.
100%
0
2005. december 27., kedd 18:56
Üvegfal (Üvegfal, 2005, forgalmazza: Hungarotop)

Jó szándékú, ám kegyetlenül félresikerült dráma egy leukémiás kislányról. Erdőss Pál filmje már a Filmszemlét követően majdnem süllyesztőbe került: a többszöri premier-elhalasztás eleve sosem jelent jót, noha magyar filmet valóban nem szoktak nyárközeli időpontokban műsoukra tűzni a hazai mozik. Naiv egy film az Üvegfal, az hótziher, plusz még minden jelenetet körüllengi az a tipikus magyar ócskaság is (pl. László Zsolték autóban). Egy mondata nem sok, annyi nem hihető a filmnek, mosolyogni annál inkább lehet rajta, bár a komoly témaválasztás több tehetséget érdemelt volna.

3/10
0
2005. december 27., kedd 18:51
Játszik még a szív (The Truth About Love, 2004, forgalmazza: FF Film)

Ha egy blődli még az amerikai mozikba sem akaródzik bemutatódni, ott már tényleg nagy gáz van. És hát gáz az van bőven: kezdve a gyalázatos újraszinkronizálásról, az elképesztően gyatra színészi teljesítményeken át az ultranevetséges mindenségig. Egyedül Jennyke ér valamit, de ő is csak a vörös parókában, különben nagggyon csúnyácska.

2/10
0
2005. december 27., kedd 18:40
Narnia krónikái

Épp csak az hiányzik belőle, ami a fantasyhoz kell: szív-lélek, szenvedély, katarzis.... A dramaturgia nehézkes, lényegében van öt színész, szóval a drámaiság átélése teljesen hiányzik (elvileg az kell, mivel nagy háború közeledik, meg a gonosz fog uralkodni ha elbuknak), mert a gyerekszereplők nem igazán képesek erre; a legkisebb kivételével teljesen érdektelenek. Van viszont egy csokornyi elhasznált tanulság, közhely, minekután nyálba fullad az egész film. A vizuális effektusok jók, de ez ma már megszokott dolog a Tűz serlege és a King Kong után. Gyenge közepes, és akkor jószívű voltam. Utóljára ilyet a Mennyei királyság megnézése után éreztem.
50%
0
2005. december 27., kedd 18:20
Gondolom hogy többet bemutatott a könyvből, mivel emlékszem olyan történésekre ami ebből a filmből kimaradt! Logika! :-))
0
2005. december 27., kedd 18:08
"A könyvet nem olvastam, de régen láttam egy belőle készült több órás rajzfilmsorozatot, ami többet bemutatott a könyvből."

akkor most hogy van? olvastad vagy nem? :)
0
2005. december 27., kedd 17:35
The Chronicles Of Narnia - 92 %

92 % Igen, mert a maga műfajában szinte tökéletes! Van valami ebben a történetben, ami magával ragad... Pedig most is (mint annak idején A Gyűrűk Ura hatása alatt is) azt kell mondjam hogy én nem is szeretem a fantasyt, Andrew Adamson mégis úgy tudta nekem bemutatni Narnia világát, hogy ámultam, bámultam, és igazi érzelmeket éltem át. A könyvet nem olvastam, de régen láttam egy belőle készült több órás rajzfilmsorozatot, ami többet bemutatott a könyvből. Míg a King Kong-ból én simán kihúztam volna 40-50 percet, ezt megtoldottam volna. A felvezetés túl rövid, a Professzornak több szerepe kellett volna hogy legyen, de reménykedjünk egy rendezői változatban! Ezt leszámítva nemigen tudnék hibákat sorolni! Hiába CGI, nagyszerű kedves karaktereket ismerünk, akik a szinkronhangok jó megválasztásának köszönhetően, még szerethetőbbek lesznek! (Pl.: a tájszólással beszélő hód :-) Tilda Swinton hűvös tekintete már a Constantine-ben is a javára vált, a Fehér boszorkány szerepében is nagyon hatásos! A zene szép, a képek is, bár nem lehet tőle úgy hanyattvágódni, mint pl.: A Gyűrűk Urán. (Ja és nem kell feltétlenül hozzá hasonlítgatni :-)
0
2005. december 27., kedd 2:06
Na, jó! Akkor még alvás előtt játszunk egy kis Columbo-t!
Elevenítsük csak fel ki, mikor, mit mondott!

zolindy: nem fog Oscar-t kapni, de legalább látszik rajta, hogy nem is szánták esélyesnek
Mozsy(te): Miért? Kapott volna Oscar-t?
TM(én): Mi ez a "volna"? Miért ne kapna?
Majd végül megint Mozsy(te): Miért neked nem tetszett?

Szóval?

Két dolgot említenék: Én nem láttam ezt a filmet, a film pedig simán nyerhet még Oscar-díjat (ha mást nem, technikai Oscart), de ez csak akkor válik lehetségessé, ha egyáltalán jelölni fogják, mert még ott sem tartunk!

Hű, ez nagyon kifárasztott most! Megyek, és úgy teszek, mint Surdilovics! :-)
Jó éjt!
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 1:51
Hát én úgy vettem ki, hogy nem nagyon teszett neked. De még mindig nem vagyok 100% ebben.
0
2005. december 27., kedd 1:43
Olvasd el jobban az előzményeket!
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 1:42
Miért neked nem tetszett? Nekem nagyon tetszett 10/10  (KING KONG).  Majd írok róla.
0
2005. december 27., kedd 1:40
Majoros Tamás=Majoros Péter
0
2005. december 27., kedd 0:00
Ja, az értékelés: 10/6
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 26., hétfő 23:59

Nos, éppen nem régen értem haza a moziból. A film sokkal jobb, mint azt az ember elsőre gondolná. Ugye mindenki úgy volt vele, hogy ha meghallotta Majka (Majoros Tamás) nevét, akkor vagy elkezdett sírni, vagy vigyorogni. De a filmben úgyis kiderül, hogy a szerepe csak egy a sok közül. Beleznay Endre meglepő módon jól játszott. Gubás Gabi látványától más szinte könnyeztem. :)
A történet elég vicces, és jól ki van találva. A zene remek. Egy kellemes hétfő esti vígjáték. A magyaroktól ne várjunk többet. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 26., hétfő 21:33
Jarmush = Jarmusch     bocsi ;)
0
2005. december 26., hétfő 21:31
Broken Flowers - Hervadó virágok

Szóval az a kellemes Jarmush feeling again…

Az agglegény egysíkú, mélabús életének megzavarásához hozzájáruló névtelen levél – mely a későbbi megkereséseket is exponálja Don számára – először pedig majdnem elvész… a „hobbi magánkopó” bár alkalmatlankodó, mégis szimpatikus tüsténkedő barát figuráján keresztül azonban Jarmush remekül csempész szatirikus pillantókat a filmbe. Ez persze kell is a kellően melankolikus Don figurája mellé.

A így hát a fura road trip kezdetét veszi, némi hezitálás után, a magának való Johston a megjósolható zsenáns helyzetekkel mit sem törődve belevág az utazásba…
Az egykori (szerelmek) társak felkeresése, házról házra nehezebb és kellemetlenebb helyzetbe sodorja őt, bár a találkozások általi múltidézésekben dramaturgiai katarzis mésem rejlik.
A párbeszédekbe nincsenek belecsempészve kedélyes anekdoták, mégis egy-egy elejtett szóból vagy Don pillantásából jó atmoszféra teremtődik a filmben.
  A zene, - hasonlóan a Szellemkutyánál is alkalmazott - ; kicsit individuális, vissza-visszatérő, az események közötti átmenetet aláfestő fülbemászó dallam.
Hősünk sokszor érzelmektől mentes, anti lírikus viselkedése szinte mindvégig vele és így velünk is marad. Csak néha vált ki ebből a fajta kedélyállapotból...
Jarmush filmje tele van szimbólumokkal, olykor motívum ismétlésekkel, melyek közül a legszebb talán a film végén van elhelyezve - mikor hősünk a kereszteződésben egymaga találja magát gondolataival...
A történet végére valamelyest végbe megy egyfajta fejlődése, metamorfózisa a karakternek, mert ahogy egy (mondjuk rózsaszín) virág szirmai, úgy nyílnak ki az ő szemei is életét illetően.

1o / 7

0
2005. december 25., vasárnap 10:28
Valami, amire hosszú idő óta előszőr vagyok kiváncsi. Lehet, hogy még moziban megnézem. (A Gyűrűk Urát bevallom, halálra untam, pont az a varázs hiányzott nekem belőle, amiről beszéltél - helyette száraz, és unalmas. Talán a Narnia lesz az én filmem.)
0
2005. december 24., szombat 12:38
KING KONG
0
2005. december 24., szombat 1:33
sorry, gyerekek ez rossz helyre ment ;)
0
2005. december 24., szombat 1:32
Karftwerk DVD Laptop díszdoboz:

Kinyitva

80 oldalas könyv, gyönyörű képekkel

a könyv alatt bújnak meg a lemezek

a koncert hang és képanyaga PCM és DTS hangformátummal egyaránt

bónusz egérpad

0
2005. december 24., szombat 0:49

Már a film bemutatóját látva tudtam én, hogy az idén Stonékkal jobban fogunk járni, mint tavaly Kranksékkel. Karácsony előestéjén, kicsit ugyan még félve (még bennem élt a King Kong közönség) ültünk be a Mammut mozi 2-es termébe. Jól végig néztem a közönségen és nyugtáztam, hogy nincsenek "mozihuligánok" és hál  Istennek mellénk is egy hasonszőrű kultúrált pár foglalt helyet. Tudom, hogy sokatokat hidegen hagy, de azért kikivánkozik belőlem ez a pár sor, ugyanis az utóbbi időben a premiereken és az "olcsóBB" napokon meglehetősen kellemetlen élményekben volt részünk (nem a film milyensége végett). De kanyarodjunk vissza a filmre. Kellemes családi-karácsonyi vígjátéknak indul a film, szellemes poénok, vicces családtagok, ésatöbbi. MAjd egy kicsit átmegy drámába, de pont csak annyira, hogy ne legyen minden happy és megmaradjon a film alapvető műfaja, azaz a családi-vígjáték, ami itt most a szó legszorosabb értelmében vett családi. Sarah Jessica Parker alakítása egyszerűen zseniális, jogos a Golden Globe jelölés, amit remélhetőleg be is gyüjt. A többi színészre sincs panasz, mindenki kivállóan teljesít. A film szinkronja pedig hosszú idő után egy régi időket jellemző profi munka, amiben a profi jól megszokott művészeink bizonyítanak és teljesítenek tökéletesen.
Aki szeretne karácsonyi hangulatban kicsit sírva, de inkább nevetve eltölteni 90 percet, az két beigli és 1 ajándék között fogja meg a párját és bátran üljön be erre a mozira.
Még egy kis személyeskedés. Rég nem volt ilyen pozitív élményem mozi-közönséggel kapcsolatban, se egy rugdosás, se filmet végig-dumáló nők, se huligánok, akik beleböfögnek minden mondatba, se megjegyzést tevők, szóval úgy érzem most a Mammut mozi kultúrkörébe lépünk és hagyjuk a Westend bunkóit főni a maguk 500, vagy éppen 750-es jegyárában...
Ja még 1, SPOILER LEHET (Daemi, Te olvashatod ):Amikor Everett a buszmegállóban áll, majd látjuk, hogy Julie busza lelassít a mozi hatalmas tapsolásba tört ki, ilyen élményben még nem volt részem, egy emberként tapsolt és éjjenzett mindenki. Szóval lehet ezt másként, semmint végigböfögni egy filmet, itt ma pont az iskolapéldája volt az ellenkezőjének.
80%
0
2005. december 23., péntek 15:29
Mi ez a "volna"?
Miért ne kapna?
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 15:23
Nálunk jövőre.
A dátumokaz amerikai bemutatót mutatják.
0
2005. december 23., péntek 14:39
Idén=jövőre (2006)
0