Már a film bemutatóját látva tudtam én, hogy az idén Stonékkal jobban fogunk járni, mint tavaly Kranksékkel. Karácsony előestéjén, kicsit ugyan még félve (még bennem élt a King Kong közönség) ültünk be a Mammut mozi 2-es termébe. Jól végig néztem a közönségen és nyugtáztam, hogy nincsenek "mozihuligánok" és hál Istennek mellénk is egy hasonszőrű kultúrált pár foglalt helyet. Tudom, hogy sokatokat hidegen hagy, de azért kikivánkozik belőlem ez a pár sor, ugyanis az utóbbi időben a premiereken és az "olcsóBB" napokon meglehetősen kellemetlen élményekben volt részünk (nem a film milyensége végett). De kanyarodjunk vissza a filmre. Kellemes családi-karácsonyi vígjátéknak indul a film, szellemes poénok, vicces családtagok, ésatöbbi. MAjd egy kicsit átmegy drámába, de pont csak annyira, hogy ne legyen minden happy és megmaradjon a film alapvető műfaja, azaz a családi-vígjáték, ami itt most a szó legszorosabb értelmében vett családi. Sarah Jessica Parker alakítása egyszerűen zseniális, jogos a Golden Globe jelölés, amit remélhetőleg be is gyüjt. A többi színészre sincs panasz, mindenki kivállóan teljesít. A film szinkronja pedig hosszú idő után egy régi időket jellemző profi munka, amiben a profi jól megszokott művészeink bizonyítanak és teljesítenek tökéletesen.
Aki szeretne karácsonyi hangulatban kicsit sírva, de inkább nevetve eltölteni 90 percet, az két beigli és 1 ajándék között fogja meg a párját és bátran üljön be erre a mozira.
Még egy kis személyeskedés. Rég nem volt ilyen pozitív élményem mozi-közönséggel kapcsolatban, se egy rugdosás, se filmet végig-dumáló nők, se huligánok, akik beleböfögnek minden mondatba, se megjegyzést tevők, szóval úgy érzem most a Mammut mozi kultúrkörébe lépünk és hagyjuk a Westend bunkóit főni a maguk 500, vagy éppen 750-es jegyárában...
Ja még 1, SPOILER LEHET (Daemi, Te olvashatod ):Amikor Everett a buszmegállóban áll, majd látjuk, hogy Julie busza lelassít a mozi hatalmas tapsolásba tört ki, ilyen élményben még nem volt részem, egy emberként tapsolt és éjjenzett mindenki. Szóval lehet ezt másként, semmint végigböfögni egy filmet, itt ma pont az iskolapéldája volt az ellenkezőjének.
80%