Keresés

Moziajánló

2005. december 23., péntek 14:39
Kimaradt az Inside man, X-men 3, M:I 3 és még sok más. De nem baj azért jó hogy beszúrtad. Van benne egy pár film amiről nem is tudtam, hogy bemutatják idén.
0
2005. december 23., péntek 14:36
Miért? Kapott volna Oscar-t?
0
2005. december 23., péntek 12:44
Esetleg eredeti nyelven kellett volna nézni... :-)
0
2005. december 23., péntek 12:35
Narnia: 10/8.

Kellemesen csalódtam benne!

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :-)
0
2005. december 23., péntek 11:25
Ha már orchidea, akkor Adaptáció!
Ja, hogy az sem idén volt? :-)
most posts by TM
0
2005. december 23., péntek 11:19
az tavaly volt :)
0
2005. december 23., péntek 9:07
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (2005)

Kiváló gyermekfilm. Vannak minden korosztálynak szóló és egyaránt remek szórakozást igérő filmek. Sajnos ez nem az. Az elnagyolt karakterek, a papírmasé studiódíszletek, az átütő CGI, a hiányos történet egész biztosan nem zavarja a kicsiket, de felnőtt szemmel nézve az ember nem tud szó nélkül elmenni mellettük. A színészekre nem lehet panasz és a film zenéje is ment valamennyit az összképen.

55%
0
2005. december 23., péntek 8:57
Ja, és az a fajta politikai korrektség, amit összehoztak a filmben, kifejezetten visszataszító.
0
2005. december 23., péntek 8:51
Kőkemény család (The Family Stone, 2005, forgalmazza: InterCom)

Hú, de nagy baromság! Thomas Bezucha nagyon nem érezhette a karácsonyt, ugyanis mikor készítette saját (gyatra) forgatókönyvéből a filmet, mintha aranyszobrocskák is jártak volna a fejében. Innentől talán kicsit spoileres lesz. Tegnap néztem, azóta nem tudom túltenni magam azon a tényen, hogy mi a francnak kell egy beilleszkedési problémás, sokszereplős és - azért el kell ismerni - néhol ügyes vígjátékosdiba belepakolni egy halálos beteg anyát, aki a szent ünnep napján közli családjának nagy részével a hírt? A színészek a legtöbbször amúgy is csak keresik a helyüket a családias házdíszletek között, hát még amikor kiderül eme történeti "bravúr"! Kínos pillanatokkal jól ellátott karcsifilm a Kőkemény család, amelyen lehet ugyan kacarászni, de keveset és nem akkor, amikor a készítők szerint kellene.

4/10
0
2005. december 23., péntek 8:27
Én ezt vártam volna. Annyira jól leírtad, de sajna egy pillanatig nem éreztem ugyanezt. :(
0
2005. december 23., péntek 8:26
viasztestek, mint az év filmje? hogyhogynem a gyilkos orchidea visszavág 2? :))
0
2005. december 23., péntek 3:48
Nem szívesen lennék a helyedben.
0
2005. december 23., péntek 3:24
Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Tegyük tisztába az eddig olvasottakat: a Narnia krónikái egy ifjúsági fantasy-kalandfilm. Értelmetlen dolog számon kérni rajta a Gyűrűk ura brutalitását, a Hamlet jellemfejlődését, esetleg egy Agatha Christie-regény kérlelhetetlen logikáját. A játékszabályok egyszerűek, mint egy Wes Craven-horrorban: Narniában az állatok beszélnek, a fehér boszorkány hideg, mint egy boncasztal, az édesség megigéző, és az összetartás végül győzelemre vezet. Van évszázados jóslat, vannak áthágott törvények, és van egy megváltó, aki elhozza – ha úgy tetszik – az újszövetséget.

Mindössze ennyi, gyermekien abszurd szabályt kell elfogadni ahhoz, hogy megnyíljon előttünk az a bizonyos gardróbszekrény, és benne egy ezer helyről összeollózott, mégis egyedi, szerethető csodavilág. Ennyi kell, hogy megteljen élettel a sok CGI szereplő, hogy elmosolyodjunk a hódok hülyeségein, hogy átérezzük Tumnus vívódását, hogy kicsorduljon a könnyünk Aslanért.
Félreértés ne essék: a film nem hagy helyet a komplex érzelmeknek, viszont amit bemutat, azt átérzéssel, szívhez szólóan teszi: a gyerekek alakítása bámulatos, nyavalygásuk, rivalizálásuk pedig (akinek testvére van, tudja…) kellően hiteles. Donald McAlpine képei szemkápráztatóak, a zene Oscar-ért kiált, a rendezés pedig néhány döccenőtől eltekintve határozott és biztos kezű.

A szégyenletes decemberi HP - King Kong hajrában a Narnia utcahossznyi előnye nem más, mint ez a képkockákon átsütő odaadás - nyoma sincs a kong lelketlen effektparádéjának, vagy a HP recsegő történetvezetésének. Aki pedig a végső csata szó szerinti vérszegénységét kritizálja, nézegesse tovább a Ryant: jelentem, a harc nagyívű és közel tökéletes, a brutalitást nem a repkedő végtagok számában kéne mérni.

Örülök, hogy így készület el ez a film: ötletesen és kiegyensúlyozottan töltötte fel Lewis minimalista mondatszövevényét, és magába szívott valamit abból, amiből mostanság oly nagy a hiány: egy csipet színtiszta varázslatot.

10/9
0
2005. december 23., péntek 2:04
NARNIA Krónikái: Az Oroszlán, A Boszorkány és a Ruhásszekrény

Az egyi legrosszabb film amit valaha látttam:(
Teljes mértékig színvonaltalan, nézőt hülyének néző anyagpocsékolás.
Képi világát a Gyűrűk Uráéról lopták (mely szerintem csodálatos film).
Beszélő állatok (úristen), Boszorkány meg ruhásszekrény ami egy másik világra nyílik.
RÖHEJ!!!

5%
0
2005. december 22., csütörtök 21:42
Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

Csodálatosan szép! :) Sajnos a könyvet nem olvastam, így nincsen összehasolítási alapom, de leesett az állam a látványon. A fényképezés első osztályú! Igazi mesevilágba csöppenünk bele, ahol érdekesebbnél érdekesebb lényekkel találkozhatunk. Faunoktól a beszélő hódokig bezárólag :) Mesés. El tudtam volna még nézni legalább egy óráig. DE! Sajnos a rendező - úgy érzem - a végét kicsit összecsapta, ez a 112 perc nem elég ennek a történetnek! Sokkal jobban, részletekbe menően kellett volna bemutatnia ezt a világot. A CGI effektek kifejezetten klasszak, bár egy két jelenetben nincsenek kidolgozva rendesen. :(

A történet a II. világháború alatt Angliában kezdődik, ahol 4 testvért édesanyjuk vidékre küld, mert ott biztonságosabb. A gyerekek hamarosan egy hatalmas kastélyba kerülnek, ahol a legkisebb testvér Lucy kölösös ruhásszekrényre bukkan az egyik üres szobában. Szempillantás alatt egy egészen más viágba csöppen, Narniába, ahol örök tél honol, mióta a gonosz Fehér Boszorkány uralkodik a birodalomban. Az ősi jóslat szerint 4 testvér hozza el a szabadságot Narnia népének, és ez a 4 testvér nem más, mint Lucy, Edmond, Peter és Susan. Természetesen segítőtársuk is akad, a hatalmas és nemes Aslan képében. A kaland pedig elkezdődik! :)

Összességében jó film, de remélem kapunk belőle rendezői változatot is! ;)

10/8
0
2005. december 22., csütörtök 21:34
Narnia: Csodálatos képek, fantasztikus zene és izgalmas kaland. A négy gyermekről inkább nem alkotok véleményt. (Első filmszerep, rutin...) Aslan gyönyörű. Ennyi és még nem is voltam elfogult.
0
2005. december 22., csütörtök 20:58
továbbálltak
most posts by TM
0
2005. december 22., csütörtök 20:54
Hát az Eragon semmivel se rosszabb, mint az átlag hype-olt amerikai fantasy (lásd: Salvatore). Ennél végülis jobban is mellé nyúlhattak volna. A filmet pedig nem kisgyerekek csinálják, ugyhogy még várjuk meg az itélettel a bemutatót. Bár ahogy elnézem a mostani "fantasy-filmek" minőségét, lehet, hogy mégis az lesz a legjobb, ha kezdünk aggódni :)
0
2005. december 22., csütörtök 20:14
A tatabányai Szelim-barlang rendbehozatalát mindenesetre megspórolták a készítők. Csak lefújták a falakat feketére, majd a forgatás végén továbbáltak.
most posts by TM
0
2005. december 22., csütörtök 20:08
De nem minden 13 éves gyerek Mozart, és az Eragon írója semmiképp sem az.
Az Eragon egy teljesen átlagos fantasy, aminek sok rajongója van aki isteníti a kiscsávót és teremtményeit.
Emellett erre is ráköltenek egy csomó pénzt amiből kijönne 10-20 kisebb költségvetésű értékesebb film, aztán óriásit fog bukni mert tán nem mindenki vevő az ilyen baromságokra.
0
2005. december 22., csütörtök 19:49
Top 5 - 2005 (eddig nekem)

1. Viasztestek (House of Wax)
2. A titkok kulcsa (Skeleton key)
3. Madagaszkár (Madagascar)
4. Világok harca (War of the Worlds)
5. Nemzet aranya (National Treasure)

De ezeken túl van még egy csomó jó film 2005-ben. (szerintem)
(King Kong, Fűrész 2, Hp 4 stb. ezeket is még meg akarom nézni)
remélem sikerül is :)
0
2005. december 22., csütörtök 17:13
Szerintem meg nem próbált meg Gyűrűk Urát csinálni, mert ugyan bele lehet magyarázni a dramaturgiájába a GyU-t, de azért ne felejtsük el, mi volt az első történet. Valóban kibővítette pár karakterrel, de ezt mint a Cinema interjúban is közölte PJ (persze nem teljesen konkrétan), először szimpatikusnak állították be Kong-ot, hogy aztán kinyírjon pár rendes emberkét a hajóról. Jamie Bell karaktere meg igazi B-filmes közhely, PJ meg összevonta a kettőt és kinyíratta Bell pótpapáját. Ami pedig a túlzásokat illeti : Kong a maga hiteles mozgásával és mimikájával, vagyis annak ellenére egy NAGY TÚLZÁS. Engem nem zavartak a kezdetleges jellemek, a denevérek idióta viselkedése, pláne a megalomán akciók, mert én PJ-től pont erre számítottam. Meg aztán valaki szerint PJ, vagy akármilyen rendező komolyan veszi ezeket a túlzásokat? Ugye, hogy nem. Mégiscsak csinált egy Mennyei Teremtményeket. Szerintem ezt a sok negatív kritikát nem éppen a Kong érdemelné, de végülis valakin le kell verni a port, amiért Hollywood az utóbbi időkben nagyon rossz filmekkel traktálja a nézőket. A Kong blockbusternek megállta volna a helyét, de rossz időben jött. Azt mondom, hogy kellett volna a stúdió kis beleszólása is (kivételesen). Félre ne értsen senki, nem sajnálom PJ-t, amiért félig-meddig elhasalt a filmje. Ő megcsinálta élete álmát, és úgy, ahogy akarta. Ezért nagyon becsülöm, mert a Bad Taste c. filmtől eljutni ide, az nem semmi. :) Egyébként nekem sem a Kong a kedvenc filmem tőle, de abszolút illik a Hullajó és a Törjön Ki a Frász féle kategóriába, bár kicsit drágább annál.
  Szóval : volt ennél jobb film is idén, de ennyire "bájos" még nem. Tisztára úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban... :)
0
2005. december 22., csütörtök 12:35
Off:
A két "jó" film közül vajon melyiket válasszam?
Lehet, hogy inkább itthon maradok, és megnézem friss szerzeményemet, az Országútont (most először dvd-n).
Vesszenek a blockbusterek! :-)
most posts by TM
0
2005. december 22., csütörtök 12:28
Pedig de. ;)
0
2005. december 22., csütörtök 12:25
Kabbe :-)
0