Keresés

Moziajánló

2005. december 22., csütörtök 12:20
A Te véleményed abszolúte mérvadó, úgyhogy várom. :)
0
2005. december 22., csütörtök 12:16
Nekem pont nem tetszett annyira a könyv, épp a már-már primitív minimalizmusa miatt. Ha a film ezt az űrt kitölti, már megérte.

Este megnézem én is...
0
2005. december 22., csütörtök 12:08
Csakhogy ezúttal a könyv alapján vártam mást, a Kongnál meg nagyon nem vártam semmit.
0
2005. december 22., csütörtök 12:00
Na, ha ennek a kritikának a címét átírom King Kongra, akkor pont helyreáll a világrend.

Bocs, de megmosolyogtat, hogy ugyanaz, ami a Kongnál hatalmas pozitívum, itt gagyi hollywoodi melléfogás...
0
2005. december 22., csütörtök 8:40
Én azt gondolnám, hogy az erős közepes az 6 vagy 7. De tök mindegy.:))
0
2005. december 22., csütörtök 8:37
Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (The Chronicles Of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)

A CGI mind felett! És sajnos nem ez az egyetlen (amúgy azért annyira nem) megbocsáthatatlan eleme a Narniának. Valami elképesztően hangulatos, tündibündi meseként indul, majd 45 perctől vagy a vágóolló lépett életbe vagy elhagyták a forgatókönyvet a mhnkálatok során: olyan dramaturgiai bakugrások vannak a történetben, hogy komolyan mondom, el lehet szédülni a tempótól. Az alig 130 perc során a szereplők szinte végig sematiksuak maradnak, szimpatizálni bárkivel is lehetetlen, pedig annyi, de annyi érdekesebbnél érdekesebb lény népesíti be Narnia csodálatos világát, hogy arról csak C.S. Lewis tudna mesélni, ugyanis Adamson adaptációjában legfeljebb közepesnél jobb CGI-animációban bizonyosodhatunk meg létezésükről. És akkor még azt sem lehet mondani, hogy olyan sok dolgot kellett volna kihagyni a könyvből, mivel annak a hossza sem emelkedik potteri magasságokba. No, a látvány. Amíg hó van, minden rejtelemmel teli, igazi fantasy-világ, ám a zöld mezős (ugyanis a filmben csak ez a kettő fajta háttér van, köztes megoldások nuku) képek valami eszméletlenül rondák, optrombák, kb. egy "monumentális" tévéfilm világát idézi ilyenkor az amit látunk, csak éppen Kristanna Loken vagy Jürgen Prochnow hiányzik. A Narnia - ha a látványon sokat nem is lehet javítani - egy director s cut után kiált, pedig olyannyira magas volt nálam a mérce, hogy a decemberi százmillás trióból látatlanban ebben bíztam a legjobban. Ami a mozikba került, az viszont egy tipikus 21. századi stúdiófilm, amiből pont az lett kiölve, ami a legnagyobb erőssége kellene, hogy legyen: a szenvedély.

5/10
0
2005. december 22., csütörtök 1:59
A vándorló palota

Miyazakiban most sem csalódtam. A vándorló palota - akárcsak a többi film - egyszerre különleges és letagadhatatlanul Miyazaki-s. A termérdek ötlettől ami percenkét ragadja meg a nézőt, fel sem tűnik, hogy a csapongó történetben alig van valami kohézió, de a lényeg úgyis a szereplőkön van, akik megint szenzációsak. Egyedül a háborús témát sajnálom, csúnyácska folt a színpompás világban, de megbocsátható.

Mindegy, hogy milyen sorrendben nézi az ember Miyazaki filmjeit, minden egyes darabbal egyre jobban megkedveli nem csak az eddig látottakat, és a még nem látottakat is. Ez az igazi varázslat!
0
2005. december 22., csütörtök 1:49
Mozart négyévesen írta első zeneművét, nyolcévesen az első full-scale operáját.
Ennyit a tapasztalatról...
0
2005. december 22., csütörtök 1:22
Hi!

A Ghost riderről mit tudtok, mi a fene lesz? MErt sajna óráig kellene várnom, mire bejön a sony oldalán a saját lapja, így csak a motoros főképet láthattam eddig róla. KÖszi bármilyen infot!
0
2005. december 21., szerda 23:17
de egy igazán jó műhöz nem csak fantázia kell
0
2005. december 21., szerda 22:17
Bocsánat a tévedésért....
0
2005. december 21., szerda 22:14
De fantáziája ettől még lehet. :)
0
2005. december 21., szerda 22:05
én nem írom le mert 14 vagyok de egy 13 éves nem rndelkezhet olyan művészetbéli tapaszatalatokkal mint egy 40-50-60 éves.
0
2005. december 21., szerda 21:50
A forgatókönyvet nem a 22 éves srác írja.
0
2005. december 21., szerda 21:15
Olvastad? :)

Hú, veled nem könnyű... honnan tudod, kiből mi lesz? Nem kell azért leírni valakit, mert csak 13 éves, attól még lehet őstehetség!
0
2005. december 21., szerda 21:12
De nem lesz mert egy 13 éves srác nem tud olyat írni mint Tlkien mester.
0
2005. december 21., szerda 21:10
De én szeretem a fantesy-t :) Olvasni is meg nézni is. Erangont sajnálom, hogy nem vettem meg Pesten, Csabán egy darab sincsen belőle. Nem semmi, egy 13 éves srác írta! Beleolvastam, kissé LOTR utófeeling, dehát ezt megbocsátjuk. :) Csak legyen legalább olyan jó...
0
2005. december 21., szerda 21:08
Annyira egykaptafára mennek az ilyen filmek...
0
2005. december 21., szerda 21:06
Narniát holnap nézem, majd írok róla :) De mért húzod így le? Szerintem jó lesz a, várom nagyon.
0
2005. december 21., szerda 21:01
Animációs filmek 2006-ban:

Afro Samurai (Gonzo + Samuel L. Jackson)
Gedo Senki (Ghibli)
Gin-iro no kami no Agito (Gonzo)
Happy Feet (Warner)
Highlander: Vengeance (Yoshiaki Kawajiri) !!!!
Ice Age 2: The Meltdown (Fox/Blue Sky)
Monster House (Sony)
Open Season (Sony)
Over the Hedge (DreamWorks)
A Scanner Darkly (Warner Independent)
The Tale of Despereaux (Larger Than Life Productions + Sylvain Chomet)
The Water Warriors (Silver Fox Films + Jim Henson s Creature Shop)
Yankee Irving (Fox + Christopher Reeve)
0
2005. december 21., szerda 20:49
Kösz az infókat!

Tíznek 5 a fele, nem? :))
0
2005. december 21., szerda 19:49
láttam belőle pár képet Narnia szintű cucc lesz (negatív értelemben)
0
2005. december 21., szerda 19:37
Bezony! Ráadásul nálunk forgatják! Éppen most! :-) Úgyhogy csak jó lehet!
0
2005. december 21., szerda 18:40
Sajnálom nem PJ hanem Stefan Fangmeier rendezi.
0
2005. december 21., szerda 18:37
Stefen Fangmeier a rendező. Többek között az Álomcsapda, a Kapitány és Katona és a Lemony Snicket a Balszerencse áradása című filmeknél volt visual effects supervisor.
A King Kong-nál azt írtad erős közepes, akkor miért 10/5-re értékelted?
0