Bosszantó élmény volt a tegnap. Karácsonyi láz, tömeg, mozi üres, King Kong bukta. Nem baj, azért nézzük meg, hisz filmbarát(ok) vagyunk. Westend-Hétfő-olcsó nap, majd hölgy a pénztárnál 1000 Ft-ot kér a két jegyért. Decemberi akció 18 óráig 500 Ft. a jegy. Hűdejó. Kaptunk cserébe egy sornyi!!!!!!!!! tapló, akik végig"audiokommentálták" a filmet, 3óra!!!!!!, de mindenhez volt egy kedves szavuk... Rajtam kívül senkit nem zavart, tök jó, nem? Sajnos a legkedvesebb szórakozásom baßák "L", ezek a kedves emberek, úgyhogy megfogadtam olcsó nap kilőve, premier délutánok kilőve, multiplex kilőve. Marad a Kossuth (remélem oda nem parasztok járnak), Uránia, Művész?, és a DVD.
Na, de King Kong...
A felvezetés nagyon jó, Watts szép, Black kicsit túljátssza a szerepét, de láthatóan élvezi, még tetszett is. A kerettörténet tehát rendben van. Aztán megérkeznek a "Skull"(koponya) szigetre, megjelenik King Kong és egy világ omlik össze... Majd jönnek a dínók, bogarak, denevérek, ugráló Watts kisasszony, ami nekem volt kellemetlen, tök ciki az egész film. Mert Ok, hogy fantasy, meg ok, hogy brutálköltségvetés, DE miért nem érdekeltek senkit a dínók, az óriásbogarak, az óriásdenevérek, azok miért nem bántják a "hősöket", csak a Kongot. Aztán a "színházas" rész, teljesen ciki, az eredetikben is ez volt? (én azokat nem láttam), aztán a "korcsolyás" rész, több mázsás Kong alatt nem törik be? Hol vannak ezek az antarktiszon??? Szóval iszonyat bóvli, nekem ciki volt az egész, onnan, hogy felbukkan Kong és a dínók. Nem mondom látvány ok, bár 1-2 trükk eléggé mesterkélt és láccik, hogy CGI. A végső jelenet hullámvasút feeling, de nem ment semmit. Monstreproduction, de szerintem nagyon gyenge lett. Ez a műfaji sűrítés, meg a felesleges ciki jelenetek, a kevesebb több lett volna.
Talán még adok neki egy esélyt, hátha csak idegességemben nem tudtam átadni magam a fantasynek, de félek akkor sem tetszene. Ez nem az én világom. Sajnálom...
20%