Keresés

Moziajánló

2005. december 20., kedd 9:49
Hááát, szép arányban távoztak a Puskinból, ami ugye egy art mozi esetében nem szokás.
0
2005. december 20., kedd 9:42
és a domino? vagy azt már láűttad? :)
0
2005. december 20., kedd 9:18
én nagyon kiváőncsi voltam a filmre... de ezek után ;)
lalo zenéje viszont nagyon érdekel, mert az öreg nekem is a kedvenceim közé tartozik.
0
2005. december 20., kedd 8:51
Szent Lajos király hídja (The Bridge Of San Luis Rey, 2004, forgalmazza: Mokép)

Na, vazze ! Asszem ilyen illusztris gárda is ritkán verbuválódik össze egy európai film kedvéért, no de milyen film kedvéért!!! Bántóan rossz mű a Szent Lajos király hídja, amelyből hiányzik a lendület, a koncepció (ez különösen fájó, mivel ugye adaptációról van szó) és az, hogy élvezni lehessen. Hamvaiba halnak el az ír rendezőnő próbálkozásai, hogy nagyívű és egyben nagyhatású filozofikus filmet tegyen le az asztalra: ilyen színvonalú kérdezz-feleleket legfeljebb a Balázs- vagy a Mónika-showban látni-hallani. Külön öröm volt viszont, hogy kedvenc zeneszerzőm, Lalo Schifrin ismét alkotott. Kár, hogy nem volt mihez.

3/10
0
2005. december 20., kedd 8:47
A Rashevski tangó (Le Tango Des Rashevski, 2003, forgalmazza: Szimpla)

Újfent kisebbségi lagzi jól bejáratott és újító szándékú elemekkel. Azonban: némely csokoládé papírjára rá vagyon írva, hogy nyomokban tartalmazhat ezt-azt-amazt is, nos a film vonatkozásában kijelenthető, hogy A Rashevski tangó ugyan egy játék, ám a víg részek valahogy kimaradoztak, vagy inkább csak nyomokban találhatóak meg. Másfelől igen szimpatikus életigenlő alkotással van dolgunk, amely amennyire tud szórakoztató lenni, olyannyira képes elálmosítani is, és meg kell mondjam, olykor picit bántóan felszínes is.

5/10
0
2005. december 20., kedd 8:45
csak annyit szeretnék írni, hogy azok, akik magasztalják a filmet, azt szokták mondani azoknak, akiknek nem tetszett, hogy "biztos újabb gyűrűk urát vártál". nem ez a helyzet, pont ellenkezőleg: én pontosan azt vártam, hogy egy szórakoztató no-brainert lássak, mert a kong minden misztikuma ellenére az, ehelyett pj egy újabb gyűrűk urát próbált megetetni velem, csak ezúttal nem működtek a színpadiasan naiv túlzások.

azt mondja meg még nekem valaki, miért kellett ennyi időt áldozni a rosszcsont kölök+fekete nevelőapa szálra, mikor billy elliott a film utolsó harmadában egyszerűen megszűnik létezni? mi értelme volt a sok fejtágításnak? megváltozott, jobb lett, felnőttebb lett a srác? nem, egyszerűen nem maradt több mondanivalója, s balra el. ha azt a sok bullshitet kivágják elejéről, máris fél órával rövidebb a film...
0
2005. december 20., kedd 8:43
Jól beszélsz. :)
0
2005. december 20., kedd 7:57
én majd a kiss kiss bang banget látva fogok csak toplistát gyártani, egyelőre a M$B vezet.
0
2005. december 20., kedd 1:08
Szerintem várjuk még meg vele a Narniát! Hátha valakit még befolyásol! Utána megnyitom! (Ha már az én ötletem volt! :-)
0
2005. december 20., kedd 0:59
TOP 5 2005
1. Sin City
2. A remény bajnoka
3. Star Wars 3.
4. Világok harca
5. A sziget

Nálam amúgy az év filmje a Revolver, Guy Ritchie új alkotása. Azért ezt az ötöt írtam, mert gondolom, az itthon bemutatott filmekre gondoltatok.
0
2005. december 20., kedd 0:43
Most mi baj a szigettel?
Annyira szr lenne?
JÓ, bevallom, a Sin city (most jutott csak eszembe) annyira csalódás volt,h. alig bírtam végigülni a moziban.
Azért még adiok neki egy esélyt, jövő héten megnézem DVD-n, hátha változik valamelyest a véleményem.

JA, mellesleg a Supermanról tudtok valamit, mikor érkezik, stb?
Eddig úgy voltam vele, csak gagyi és hihetetlen elhet(a gagyi szót a piros gagyás, maszkot nem viselő, és egy szemüvegtől már fel sem ismerhető hősre értem, nem a CGI-re) lehet, ám az előzetesben egészen művészi beállítások voltak láthatóak, rem. hasonló mestermű lesz, mint a Batman.
0
2005. december 20., kedd 0:39
vki nyissa meg! ...most! :)
0
2005. december 20., kedd 0:36
Akkor még mindig lehetne töröltetni a topicot. :D
0
2005. december 20., kedd 0:34
Végre kiderülne milyen rangos fórum ez! :-)) Szerintem izgi lenne megtudni! Bár ha a Harry Potter lenne az első asszem elbujdokolnék valamerre... :-)
0
2005. december 20., kedd 0:24
Hát ha egy Xpress fórumozónál a Sziget az idei első háromban szerepelhet, akkor tök fölösleges megnyitni azt a topicot... :-)
0
2005. december 20., kedd 0:20
Kéne egy ilyen topic! Ahol mindenki feldobná az idei év Top 10-es listáját, és a végén összzesítenénk a szavazatokat úgy hogy az első 10 pontot kap, a tizedik meg 1-et stb... Így kaphatnánk egy Top 10-es listát ami az Xpress fórumozók véleményét tükrözi... :-)))
Tényleg akkor már alapíthatnánk egy Xpress díjat is! :-))) Na?
0
2005. december 20., kedd 0:07
Nálam az első magasan a Batman, talán azért is, emrt úgy emlékszem, első mozis élményem a  89-es, aztán pedig a játékokkal, képregényekkel gyerekkorom meghatározó jelensége volt a denevérember. Ezért is, félve ültem be a Beginsre, féltem,h. tú soakt fogok a filmtől várni, de végül minden percét élveztem, csodálatos.

2. A sziget. Erre viszont szinte úgy ültem be,h. azt sem tudtam, mi lesz, az előzetesek alapján valami nagyon elvont filmnek tűnt-kellemesen csalódtam, nagyszerű moziélmény. Már alig várom a DVD-t, nincs infotok,h. kb. mikorra várható?

3. A King Kong. Alább már leírtam a véleményemet a filmről. Lehet,h. tele van logikai hibákkal, és egyéb hülyeségekkel, de a látvány, hihetetlen. Ezt a DVD-t is alig várom már, viszont előre félek,h. egy 71-es TV-n már nem elsz ugyanaz az élmény-lehet, h. gyűjteni kéne egy 116-os LCD-re?

A legnagyobb csalódások pedig :

1. Mennyei királyság-nagyon vártam,h. végre egy úajbb tökéletes történelmi film lesz a Gladiator után, msot meg semmire nem emlékszek belőle, semmire. (Már itt van kölcsön DVD-n,de még nem szántam rá magam,h. megnézzem)
2. Nagy Sándor is idei film, ugye? Akkor az a másik csalódás.

Más kedvenc, vagy csalódás most nem jut eszembe.
0
2005. december 19., hétfő 23:53
Nálam az év filmje a Million Dollar Baby. A többit még majd sorbaállítom :)
0
2005. december 19., hétfő 22:58
Nekem már kialakult:

magasan az első az OLDBOY,
alatta egy emberes távolsággal a Csillagok Háborúja: A sith-ek bosszúja,
nem sokkal lejjebb pedig a Batman: Kezdődik.

Mellékúton a Vándorló palota és a Bin-jip.

Asszem idén más meglepi már nem fog érni. Max. negatív irányban (pesszimizmus halleluja! :o).

(Itthon, idén bemutatott filmek alapján írtam a listám.)
0
2005. december 19., hétfő 22:29
Alakulóban van már a 2005-ös mozis TOP listátok? Nálam a következő az aktuális helyzet (bár még a Narnia-KK-HP triót nem láttam, nem hiszem, hogy az élmezőnybe landolnának)

SWIII, Világok harca, Sin City, Batman Begins, Crash.
0
2005. december 19., hétfő 20:27
Nekem is nagyon tetszett a kritikád, uazt tudnám csak rá mondani, mint Lord Picardéra.
Ja és igen, Lumpy, tényleg zseniális karakter volt... Szimpi gyerek ez a Smeagol. :-)
0
2005. december 19., hétfő 19:20
A "szerelem" öl, butít és nyomorba dönt.
0
2005. december 19., hétfő 19:12
Remek kritika. És mindenben egyet is értek veled. Szerintem sem szerelmes Ann Kong-ba, és talán Kong sem Ann-be. Ez két egymásnak kiszolgáltatott, csak egymásban bízó személy története. Mindketten egyedül vannak a világon, senkire nem számíthattak, csak magukra. Szerintem egyértelmű, hogy Ann azért rohan ki a színházból, hogy megtalálja Kong-ot, mert ő képes hatni rá és nem azért mert szerelmes bele. A sors fintora, hogy Kong vesztét Ann okozza: "És ím a szörnyeteg
a szépség arcára nézett, és ettől meghunyászkodott, és attól a naptól kezdve,
a szörnyetegnek vége volt."
0
2005. december 19., hétfő 18:49
King Kong  10/9

Ahogy én sasszemmel észrevettem, nagyon megosztotta a közönséget ez a film. Inkább ez legyen, mint a "nem rossz, de lehetett volna jobb is" féle kritika. Én láttam a 33-as és a 76-os filmet is. Ez utóbbi eléggé TV-feelinges volt, de a 33-as remek szórakozás volt. Nagyon jó szó a szórakozás, mert PJ sem akart többet, mint szórakoztatni. Szerintem sokan egy újabb Gyűrűk Urát vártak, legalábbis valami hasonló csodát, mert ugyebár PJ eléggé magasra tette a lécet. A film első percében teljesen nyílvánvaló, mit is akart a filmmel : tisztelegni a kor és az eredeti film előtt. Nos erre eltapsikolt 200 millát, ami nem baj, mert félig-meddig hitelesen tudta felépíteni és életre kelteni a helyszíneket. Hogy miért volt ennyi dínó a filmben, legalábbis millióval több, mint az eredetiben? Szerintem mivel ez teljesen elzárt sziget, teljesen másképp működött az evolúció (itt mondjuk lehetne vitázni arról, hogy miért maradtak ilyen nagyok az állatok, mert elvileg kisebbeknek kellett lenniük, de hát ez nem a National Geographic:). Viszont logikus, hogy nem egy T-Rex-et mutat a film, mert ugye Kong sem véletlenül maradt egyedüli óriásmajomként a szigeten. Valahogy ki kellett halnia. Nagyon tetszettek a bogarak, igazán para volt, még a hihetetlen lövöldözős résszel is. A víz alatti szörnyet azért örülök, hogy kihagyta PJ, mert azzal már tényleg elvetette volna a sulykot, amit már az első órával megtett. Mert ha van kritika, az a hosszúság. A filmből fél órát simán ki lehetett volna vágni, sokkal pörgősebb lenne tőle. Na de tovább : nekem a trükkökkel nem volt bajom, bár néha látszott a blue-box, viszont Kong megvalósítása valami fantasztikus volt. A mozgása, mimikája és a reakciói mind valósághűek voltak, nem is hittem el, hogy Andy Serkis az stúdióban több száz szenzorral a testén. :) Lumpy, a szakács szerepében meg az egyik legjobb mellékkaraktert játszotta a film legjobb poénjával. A három főszereplő szintén jó, de Kong egyértelműen viszi a filmet. Ami még nagyon tetszett (légfuvallat ide vagy oda), az a repülős jelenet. Itt lehetett igazán látni, hogy New York reprodukálására ment el az a regeteg pénz. Ami a túlzásokat illeti : én nem vártam mást PJ-től, szóval inkább mosolyogtam, mint egy kiskamasz és nem akartam játszani a szőrősszívű kritikust. Egy Mundruczó - Fliegauf filmben ezerszer több túlzás van. Remek poén volt a Kong new york-i bemutatása alatti revűszám, olyan, mintha a Disney-változatot látnánk az eredeti sztori után. :) Kong halála kicsit más lett, nem a földön hal meg, hanem már a torony tetején, ráadásul PJ a sok akció és basszushang után kihagyja, hogy az Empire State Buildig tetejéről a földnek csapódik, amiért külön hálás vagyok. Szóval ezek a kis változtatások jót tettek a filmnek. Na de ez a 3 óra tényleg arra való, hogy nézze meg mindenki a 33-as verziót. És még valami : nem hinném, hogy szerelmes lett volna Miss Darrow Kong-ba. Mindenesetre alapvető tény (nem tudom tudjátok-e), hogy egy nőnek fontos az erő és a hatalom, kinek milyen szinten ugyan, de fontos. Ann Darrow teljesen biztonságban érezte magát Kong mellett, mert megértette, hogy Kong egy érző lény és a majom is látta benne. Egyébként rengeteg doksifilm van erről a témáról, és a Gorillák a Ködben c. film a leghíresebb mozifilm. A lényeg, hogy a hegyi gorillák (mint amilyen Kong is), befogadják az embereket bizonyos mértékig. Itt egy picit el lett túlozva, de mint mondtam, ez nem akart nagyon hiteles lenni, mert ez nem természetfilm, hanem egy fantasy-kalandfilm. Ennyi erővel az Indiana Jones is egy baromság, mert frigyláda meg Szent Grál van benne. Meg kiveszik a fickó szívét, de még mindig él. A sok dínó ezek után nem realistább? :)
  U.i.: nem fog Oscar-t kapni, de legalább látszik rajta, hogy nem is szánták esélyesnek. Szóval ez is valami.
0
2005. december 19., hétfő 16:39
Asszem tényleg egy kis lazaságot kellett volna bele vinni! Elég nehéz egy sztorit komolyan venni...
Másik komoly probléma a filmmel: Hogyan lehet szerelmi szálat szövögetni, ha az egyik fél nem tud beszélni, mert egy bazi nagy gorilla. Ebből az következik hogy két atom látványos CGI parádé között azt nézhetjük, Naomi Watts táncikál King Kong-nak, aki ettől beleszeret, és szerelmes pillantásokat vetnek egymásra... Jaj de zavart...
Sajnos nem láttam az eredetit, de vajon miben rejlett annak az ereje? Emlékeztek a jelenetre az Árvák hercege című filmből? Mikor a kissrácok állandóan a King Kong-ot nézik ragyogó szemekkel! "King Kong azt hiszi a néniről hogy a Mamája? Igen Fuzzy! King Kong azt hiszi!" :-)) Szóval talán az lehet a film titka hogy gyerekfejjel kell megnézni, amikoris még nem olyan gondolatok fogalmazódnak meg bennünk hogy mégis minek mászik fel King Kong az ESB-re???
0