Keresés

Moziajánló

2005. december 19., hétfő 16:00
Sajnos az utóbbi időben a két díj értéke mintha összemosódna... :-)
0
2005. december 19., hétfő 14:28
Felőlem...:)
0
2005. december 19., hétfő 14:19
"Azt hiszem, megvan az idei év arany málna győztes filmje."

Szerintem Oscart kap. :)
0
2005. december 19., hétfő 11:39
Honnét a klassz kép? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
0
2005. december 19., hétfő 10:36
Semmi bajom nem volt a történettel, mert egy történetet többféleképpen el lehet mesélni (remélem, ez nem újdonság). Lehetett volna úgy is elmesélni, hogy Ms. Darrow nem dörzsölgeti kéjesen a cickóit Kong mancsába. Lehetett volna úgy is, hogy a lány azért rohan megkeresni Kongot NY-ban, hogy megállítsa az éktelen pusztítást, nem pedig azért, hogy rég látott szerelmese újra karjaiba kaphassa, és hogy ficánkoljanak egyet a jégen. (Itt jegyzem meg, hogy bár tél vala, a kisasszony halál nyugodtan rohangált lenge öltözékében.) Lehetett volna szomorú Kong halálakor, de nem sírva-ríva kétségbeesetten nézni, hogy Leonardo...akarom mondani Kong a mélybe zuhan.
0
2005. december 19., hétfő 10:11
semmi bajom az abszurd szerelmi játékkal, ha nem veszi magát túl komolyan. az 1933-as változat csak sablonosan foglalkozott a karakterekkel, s a rombolásra ment rá, a 76-os verzió egy kalap szar - még kong is szarul fest, és PJ változata jó egy órán át etet a romana-mocsokkal, mire megjelenik a szőrös nagyúr.
0
2005. december 19., hétfő 10:04
Ez az utolsó pár hozzászólás jól jellemzi a történethez való negatív hozzáállásotokat. Ez nem baj, csak akkor ne a mostani filmre vetítsétek ezt ki. Mert ez az abszurd szerelmi játék az előző filmekben is megvolt. Tehát lehet fikázni, de akkor ánblok az egészet, ne csak a PJ félét.
0
2005. december 19., hétfő 9:14
Na most eszembe jutott a szexjelenet a burtonös Majmok bolygójából...:)
0
2005. december 19., hétfő 9:12
a jelmezbe egy gorilla hanggeneráló berendezést is telepíts! tuti lesz a siker :))
0
2005. december 19., hétfő 9:01
naomi azt mondta az egyik interjúban, hogy "he s the ultimate MAN". ja, ez eddig oké, de valahogy én se vágtam, hogy változott meg egyik pillanatról a másikra. az egyik jelenetben még szives-örömest lelécelt a bródi adriánnal (egy denevér "hátán", miután a hirtelen ott támadt, 200 méteres lián nem vált be), a következőben meg ott toporzékolt a hajón, hogy "a majmomat akarom! engedjetek hozzá! brügh." komolytalan film, amely túl komolyan veszi magát. :(
0
2005. december 19., hétfő 8:44
A legnagyobb problémám a filmmel a hihetetlen majomszerelem. Az OK, hogy a maki bukik Naomira. De hogy Naomi miért szereti ezt a szőrös óriást, az rejtély, bár lehet, hogy a nők buknak erre. Mondtam is a nejemnek, hogy beszerzek otthonra egy gorilla jelmezt. :)
0
2005. december 19., hétfő 8:40
...ahol kisebb a légmozgás, mint nálunk a kilencediken...

ezen a részen én is jót mosolyogtam: októberben voltam az ESB tetején, igaz, csak a 86-ik emeletig jutottam, s nem is volt túl rossz idő, mégis majd legyakott a szél, olyan erővel tologatott ide vagy oda.
0
2005. december 19., hétfő 7:50
Jacksonék mondták, hogy az előzetesben lesznek kamu dolgok.
0
2005. december 19., hétfő 7:39
Azt hiszem, megvan az idei év arany málna győztes filmje. KING KONG. Szó szerint fájó fejjel jöttem ki a moziból. A film feléig még azt gondoltam, nem lesz itt baj, de ahogy a szigetre érkeztek, az egész elindult a lejtőn, és mikor már New York a helyszín, akkor pedig egyenesen zuhant. A film végén már csak röhögni tudtam kínomban - a tündi-bündi kis korcsolyázás a Central Parkban, vagy amikor a HP (nem, nem Harry, hanem hülye, és nem Potter, hanem...na, mind1) a gorilla után mászik a ESB tetejére (ahol kisebb a légmozgás, mint nálunk a kilencediken).
Valaki szólhatott volna Naominak, hogy csukja már be a száját, mert metszőfogaival télen szántani lehetne a fagyott földet. És a pókverem - érdekes, ha benyögsz három fuckot egy filmben, akkor már R besorolást kapsz, de ha valami undorító nyálkás féreg benyeli Andy Serkis búráját, az még simán PG-13.
Össze sem lehetett számolni, hogy mennyi deja-wu érzésem volt a film alatt, és itt nem a 33-as verzióra gondolok, hanem Hulk, Titanic, satöbbi, satöbbi, bár látvány terén bármelyikük lazán leveri ezt a filmet.
0
2005. december 18., vasárnap 21:44
Annyit tennék hozzá a King Kongról szóló vitához, hogy szerintem a kevesebb itt is több lett volna. Egy három órás CGI orgia, ami még nem is lenne baj, csak néhány jelenet annyira gagyira sikeredett, mintha a 80-as évek mögévetítéses korszakából származna. Kong egyébként nagyon jóra sikeredett, bár kicsit szuperhősös volt, mikor egykézzel küzdött a három T-rexszel. No meg két lábbal. Szóval sajna ettől is többet vártam, mint amit nyújtott.
50%
0
2005. december 18., vasárnap 21:29
"...attraktív porszívóval ellátott Adrien Brodyt..."

De piszok vagy. :-)))
0
2005. december 18., vasárnap 20:54
Csak szex és más semmi

Éppen az előbb értem haza a moziból. Hihetetlen, hogy végre egy igazi, könnyed vígjátékot is láthatunk a vásznon. Igen ritka ez kis hazánk filmtermésében, főleg mostanság. Semmi eröltetett poén, görcsös beszólás. :) Csányi Sándor, Schell Judit és még Dobó Kata is remekek!

Történetünk főhőse egy hasmincas nő, akit minden pasi átvert, megalázott, és már nem vágyik igazán tartós kapcsolatra, csak egy alanyra, aki gyereket csinál neki... (szíve mélyén persze szeretne egy igazi férfit az oldalán) Aztán az élet némiképp átírja a terveket, mert főhősnönk teljesen bekleszeret a "donor" apába. Kisebb kavarodások után aztán teljes a happy end.

Ilyen egy jó film!

Nézzétek meg, érdemes. Nem csak nőknek ajánlott ;)

10/9,5
0
2005. december 18., vasárnap 20:40
"Nagyszerű, szórakoztató kalandfilm, melyet lehet utálni és szeretni. Nincs köztes állapot."

Dehogyis nincs. Szerintem mint film abszolút átlagos, csak kb. 150(?) millió dollár effektet pumpáltak bele. Ami jó: a látvány és a zene. Passz. Ez egy fizikális kikapcsolódás. :) Véleményem szerint az 1933-as és 1976-os elődök jobbak, bár utóbbival kapcsolatban megemlíteném, hogy elfogult vagyok vele szemben, mert azt láttam először, tehát nekem az "A" King Kong, de nem vitás, hogy az őseredeti köröket ver rá bizonyos aspektusokból, Kong ott még csak egy nagyranőtt, agresszív majom, nem pedig egy emberi érzésekkel felruházott óriási szőrös izé, tetszik, hogy nincs különösebb érzelmi kapcsolat majom és nő között, stb. Na még a mostanival kapcsolatban megemlíteném, hogy azért érdekes lett a casting, szóval oké, hogy ízlések és pofonok, de szegény Naomi helyében lehet, hogy én is inkább a majmot választottam volna, mint azzal az attraktív porszívóval ellátott Adrien Brodyt. :)
0
2005. december 18., vasárnap 20:30
Először ugyan nekem is rontott az értékelési rátámon a bronto-crash, de aztán már el is felejtettem :)

És valóban, ez a két jelenet nem szerepelt a filmben, de szerintem a parton forgatós-sikongatós jelenetet inkább lecserélték arra amikor a falnál vannak és akkor is Ann felsikoltásakor hallható Kong. És jól emlékszel, Driscoll és Ann tényleg azalatt menekülnek el, mialatt Kong megküzd egy pteranodon-nal (az egyik mozis újságban van róla kép). Viszont akkor ez PJ újabb változtatása, ami nem annyira tetszik. Viszont A Trilógia esetén is változtatott jó néhányat, de mégsem rugaszkodhatott el annyira a könyvtől a rajongók miatt, míg itt azért igazi remake készített, saját ötletekkel. Nem tudom, PJ tervezi-e, hogy majd a King Kong-nak is lesz-e hosszabb változata. Ha lesz, akkor azért remélem max. 200 perc lesz a film. Bár így is tökéletes.
0
2005. december 18., vasárnap 20:09
"A bemutatóban lévő filmforgatásos jelenet nem szerepel a filmben…"

Ha jól emléxem, az sem, amikor a folyóban egy vmilyen hüllő úszik a csapat felé. Vagy rosszul emléxem? A forgatásos jelenet tényleg hiányzott. Mind1.
0
2005. december 18., vasárnap 20:00
Jaj-jaj, télleg:

ALÁBB SPOILER-VESZÉLY!!!

Sorry...
0
2005. december 18., vasárnap 19:58
Lord Picard, nagyon tetszett a kritikád, szépen fogalmaztad meg a bennem is felbukkanó gondolatokat, amiket nekem nem sikerült volna ilyen jól leírni.
Abban is egyetértünk, hogy a bronto(?)-race tényleg egy picit túlzás volt, nekem sem tetszett, hogy ilyen ügyesen lavíroztak a nagy dögök között, nem illett bele a filmbe. Ellenben a Kong vs T-Rex family alatt tátottam a szám rendesen!!!
Álomszép. És amikor a küzdelem végén a 3. tetem felett áll és döngeti a mellét, hát ott úgy lúdbőröztem, mintha rámcsukták volna a jégszekrény ajtaját.
Kong mozgása, mimikája fenomenálisra sikerült, nagyon kellett meresztenem a szemem, hogy be ne kajáljam, hogy nem élő állat. Ez a trailereken nem jött át ennyire. Még jó. :-)
Tetszett még Watts és Kong kapcsolatának megjelenítése. Tényleg az volt az érzésem, a nő nem is akar elszakadni Kongtól, jó neki úgy, ahogy van. Ami a denevéres menekülést illeti, én úgy tudtam, hogy Driscoll azalatt lép le a nővel, amíg Kong egy pteranodonnal (JP3-as repülő gyík, asszem), de lehet, hogy ezt egy gyerekkorban látott angol nyelvű képregényből vettem.
A film összességében nekem elsőre 10/8, az említett bronto-jelenet miatt, meg azért, mert tudat alatt túlságosan soxor vontam párhuzamot a 76-os verzióval, amit tucatszor láttam, pedig tudom, PJ a 33-ast ismeri el, mint igazi Kong-film. Másodjára tuti, jobban fog tetszeni. Alig várom a megjelenését, meg a 33-as verzióét is.

KONG RULEZ!!
0
2005. december 18., vasárnap 18:32
Peter Jackson s KING KONG (SPOILER WARNING)

Én ugyan nem láttam az eredeti, 1933-as King Kong-ot (bár 2006 januárjában bepótolhatom, mivel kiadják itthon is DVD-n), csak a  76-os filmet, mely azonban megvallom őszintén, nem hagyott bennem mély nyomot. Ha a  33-as remake-jét nem PJ csinálja, valószínűleg meg se néztem volna, de PJ a Gyűrű-trilógiával valami nagyot tett az asztalra. És a King Kong is nagy. Nem csak költségvetését és hosszát tekintve. Nagyszerű, szórakoztató kalandfilm, melyet lehet utálni és szeretni. Nincs köztes állapot. A film felépítését tekintve három részre osztható: 1. A szereplők bemutatása, az utazás; 2. A Koponya-sziget; 3. A vég. Nekem különösen tetszett a felvezetés, PJ nem kapkodta el, ügyesen vezette fel a sztorit, és nyílván tudta, hogy nyugodtan spórolhatott volna a bevezetőn, de nem tette. És ettől lett markáns, régies íze a filmnek. Ann szerepére Naomi Watts telitalálat, Jack Black Carl Denham rendező szerepére szintén jó választás, de Jack Driscoll szerepére Adrian Brodí sem volt rossz választás, bár az ő szerepe tényleg nem annyira jelentős. A hajó kifut NY-ból fedélzetén egy kalandvágyó rendezővel, egy mit sem sejtő szépséggel és a forgatókönyvet szünteleül író Jack valamint egy nagyképű színész. Aztán a sziget megtalálása, a bennszülöttekkel való konfliktus igen csak horrorisztikus lett. És ekkor indul be igazán a kaland. Miközben Kong-ban felgyullad a szerelem (?) Ann iránt, addig társai mindenféle csúf és rémisztő teremtménnyel találják szemben magukat. Annak örülök, hogy PJ-ék nem a JP-s dinoszauruszokat vették alapul, bár a raptorok ott szebben néztek ki. Viszont ennél a középső résznél Pj talán kicsit elragadtatta magát. A dinó-crash enyhe túlzás, plána, hogy a főszereplők meg sem sérülnek. Közben Ann megszabadulván Kong-tól rögtön egy T-rex családba botlik. A rexek csúnyán néznek ki, de szebbek mint JP-s társaik. Aztán jön Köng és ami ezután következik, az valami rendkívüli. A filmgyártás legintenzívebb, leglátványosabb párbaja. És lassan Ann is megérti, hogy most csak Kong-ra számíthat. Közben a mentőcsapat a film leggusztustalanabb helyére csöppen. Hibáa, Jackson nem tagadja meg horror rendezői múltját/jelenét. A denevéres megmenekülés Kong-tól nem tetszett, de úgy tudom az eredetiben is így volt. Majd ahogy Kong-ot megtámadják és végül elintézik Ann társai az nagyon szomorú és kezdtem rájönni, Kong a legtragikusabb lény a világon. Itt egyébként Denham megjegyzi, hogy hónapok múlva már a Broadwayon lesz Kong, tehát nyílván elmentek Szingapúrba és ott rakhatták át Kong-ot másik hajóra. Pár hónappal később, New York. Az első részben megismert New York-nak itt már híre-hamva sincs, a már ekkor istündöklő Ötödik sugárút este csodás látvány. A színházban pedig ott van már Kong, a világ nyolcadik csodája (bevallom, szerintem egy rex nagyobb csoda lenne, csak gondolom Ann nem említette senkinek a lények létezését). Az emberi zsarnokság és gonoszság példája: Kong kikötve, míg körülötte játszadoznak, majd Ann-t újra feláldozzák, legalább is azt hisszük. Aztán a gorilla elszabadul és azt sem tudja, hol van. Csak egy valamit tud: itt van a férfi (Jack), aki elvette tőle Ann-t. Őt üldözve Kong Ann-be "ütközik". Találkozás rendkívül szép és egyben szomorú. A Central Park-ban pedig még egyszer, utoljára együtt lehetnek, de aztán menekülniük kell. És mindenki tudja hova. Az Empire State Building tetején lezajló kiegyensúlyozatlan Kong mindent megtesz a túlélésért, de belül tudja, ő elveszett. A halála megrázó, nem készültem fel rá, hogy ennyire meg fog érinteni.

A film nagyon jó, az év legjobbja. A látvány, a hangok egészen döbbenetesek. Naomi Watts és Jack Black (utóbbi főleg az első egy-másfél órában) lubickolnak szerepükben. És élvezetes volt felfedezni néhány utalást a korábbi Kong-okra. A film elején Denham asszisztensétől (Colin Hanks-től) tudja meg, hogy filmje női főszereplője kilépett a produkcióból. Ezután mások jönnek szóba. Köztük egy bizonyos Fay Wray aki épp az RKO-val forgat. Úgye mondanom se kell, Fay volt a  33-as film Ann-je, az RKO pedig a produkciós cég neve volt, akik elkészítették a King Kong-ot. Ez az utalás tetszett. Tetszett a zene is. Jó egy héttel a bemutató előtt hallgattam meg először. A film után rögtön kétszer is. James Newton Howard alig öt hét alatt tisztességes zenét írt a King Kong-hoz. Az operatőri munka itt ugyan talán nem volt annyira jelentős, mint A Trilógiában, mivel itt azért túlnyomó részt csak speciális effektek vannak. ÉS az 1 literes kólámból alig ittam, annyira lekötött a film, egyszer néztem az órámra, még a vége-főcímet is végig ültem (le is késtem a buszomat). Minden filmnek, így a King Kong-nak is vannak hibái. De szórakoztatott és ez volt a lényeg. Minden kockán látszik, hogy PJ számára ez a legfontosabb filmje. Biztos helye lesz a többi DVD filmem között.

10-ből 10 pont. Mindenkinek ajánlom, bőven megéri a jegy árát.
0
2005. december 18., vasárnap 16:05
Egy óriásgorillás filmtől komoly mélységet vársz? És akkor mit vársz egy Hamlet-feldolgozástól? :-)
most posts by TM
0
2005. december 18., vasárnap 12:55
Pontosan ez a lényeg. Ha egy remake csak a látvány tekintetében aktualizál, akkor fölösleges volt megcsinálni.
0