Keresés

Moziajánló

2005. december 18., vasárnap 12:47
Arról van szó, hogy 33-ban senki nem várta el egy óriásgorillás filmtől hogy komoly mélységekig hatoljon. De ugyanezt egy 2005-ös PJ filmtől meg én elvárom.
0
2005. december 18., vasárnap 12:34
Azért 33-ban kicsit másak voltak az igények...
0
2005. december 18., vasárnap 10:31
A 33-as filmnek is ennyi volt a mondanivalója. Ez abból lett feldolgozva. Akkor nem értem...
0
2005. december 18., vasárnap 3:07
Semmi kétség hogy atomlátványos, én is tátott szájjal bámultam, de ennél többről kell egy filmnek szólnia! Értelmetlen, fölösleges papírmasé karakterek, mondanivaló alig valami... Nem hinném hogy 70 év múlva ugyanolyan tisztelet és szeretet övezné, mint most az eredeti változatot.

- Tök lényegtelen. Az eredeti mű nem kívánt ilyen részletekkel foglalkozni, csak kedves kis szörny film volt.
- Azért mert PJ kitűnő horrorr rendező, és imádja a brutális maszkokat! Kicsit túlzásba is vitte, de ez nem baj! :-)
- Lényegtelen. Mondjuk elfutottak. Vagy beijedtek Kong-tól...

- Pókember meg saját maga tervezte és varrta a ruháját.
0
2005. december 18., vasárnap 1:34
Köszi, meglesz! :-)
most posts by TM
0
2005. december 18., vasárnap 1:30
King Kong

Meglepően olvastam több helyen is negatív kritikáakt a filmről, amit szeméyl szerint nem osztok.

Egy csoda, életem nagy filmélményei közé fog tartozni még jó sokáig.
Az első fél óra igaz,h. sokszor unalmas, erre viszont felkészültem, mellesleg nem a 4 éves kistesó vagyok, akinek a Batman VS. Robin a kedvenc filmje, mert az az első perctől pörög.
Nem is vártam,h. egyből a szigeten legyenek a szereplők.
Ezután a bevezető után azonban jó,ha 2 perc fújásra van idő, igazán izgalamas és elbilincselő.
De a lényeg a látvány.
Komolyan mondom, tátott szájjal bámultam jópár akciót. és nem tudom  elképzelni, hová fejlődhet még a moziélmény az elkövetkezendő években.
Jó-jó, van benne pár jelenet, amikor látszik a CGI, pl. a hajón tövször is, emberestül-mindenestül, meg a hosszúnyakúak sem érték utol a JP tíz évnél is öregebb Brachio-jait, de azért na.
Kong alakja abszolút tökéletes, semmi bábu,vagy CGI szerűség nem fedezhető fel rajta.
A hangok szintén tökéletesek, már alig várom a DVD-t.

Azért,hogy negatívumoakt is mondjak, mindössze annyi,hogy a film közben és főelg után, fölmerül néhány kérdés az emberben.
Pl.
- ki és hogyan építetette a sziklafalat?
- miért van vérben minden benszü szeme
- hová tűnnek a benszülöttek a lövöldözés után? Csak elbújnak(az érdekes lenne, mert nem tűnnek valami intelligensnek, ellenben full agressorok és még a végén, a befogásnál sem tűnik föl egyiküs sem/ esetleg az első lövöldzés közben ki is irtják mindet?
- Több hirtelen nem jut eszembe
Ezek persze nem soakt rontanak a film lényegi élvezetén, gondoljunk csak bele, a  77-es KK még ennyire sem volt részletes,sőt, a Pókember ruháját sem kérdezte meg senki,hogy honnan szerezte, egyszerűen csak volt neki.
Azonban mostanában minden mesét részletesen ki kell magyarázni,ha azt akarják,hogy semmi belekötnivaló legyen és midnenki imádja( pl. JP, Batman)

Csoda egy film ez a ing Kong, minden idők egyik, ha nem A leglátványosabb filmje, és ez minden bakit kárpótol.
Nekem leesett az állam tőle, próbáljátok ki ti is! :)

0
2005. december 17., szombat 18:02
Ott a Vígszínház környékén mintha már őt is láttam volna! :-)
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 17:00
KING KONG (2005)

Vegyes érzelmekkel hagytam el a mozit e film megnézése után.
Nagy várakozás, Peter Jackson, gyerekkori emlékek.
Ezekkel az érzésekkel indultam neki a műnek.
188 perc,... hát nem volt rövid.
Talán a korai kelés miatt:), de az első óra végére majdnem elszundítottam.
Hosszú filmhez, hoszzú bevezetés dukál.
Na aztán beindult a gépezet, talán egy kissé nagyon is.
Egy kicsit sok volt a dinoszaurusz, egy kicsit sok volt az ahány zuhanást túl él egy ember, egyszóval egy kicsit tulzóvá vált minden.
Mind e közben rengeteg remek képpel szórakoztatta a közönséget.
Tetszett, hogy Jackson a kőkemény dínópusztító Kongot rengeteg humorral áldotta meg.
A vége szomorú, de annál rövidebb lett.
Kicsit más volt mint amire számítottam, nem jobb nem rosszabb, csak más.
Mindenképp látni kell!

10/8
0
2005. december 17., szombat 1:50
A tévéinterjúban láttam őt először, szimpatikus, őszülő kis emberke, hatalmas tudással!
most posts by TM
0
2005. december 17., szombat 1:47
Ha legközelebb összefutok vele, megemlítem neki. :)
0
2005. december 17., szombat 1:46
Kaszman: "Nincs hosszú "i"-m az irodai billentyüzeten úgyhogy előre is bocsi"

kis í : Alt Gr + j
nagy Í : Alt Gr + i
0
2005. december 17., szombat 1:17
Na ezt most mondd el Miyazakinak is! :-)
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 16:22
Jólvan :D
0
2005. december 16., péntek 16:01
akkor legyen fos helyet... mondjuk.. gyenge. ;)
0
2005. december 16., péntek 15:53
Bocs, de ki kell hogy egészitselek:
kifelejtetted azt a szót hogy SAJNOS! :(
0
2005. december 16., péntek 15:23
Köszi :-)
0
2005. december 16., péntek 15:23
köszi :-)
0
2005. december 16., péntek 14:58
Walt Disney, a néhai producer (és sok minden más), nem egyenlő a mai Disney vállalattal, és a mai amerikai rajzfilmek szellemiségével.
0
2005. december 16., péntek 13:46
a kettő nem biztos, hogy kizárja egymást, szerintem. a sztori (alapötlet) attól lehet jó, hogy a filmen az első órában nem történik semmi. vagy nem?
0
2005. december 16., péntek 13:44
pedig azt írták, hogy PJ az utolsó pillanatig dolgozott a filmen... lehet, hogy ez volt a baj...

egy cikk a hvg-ből

Lecsimpánzozták az új King Kongot
0
2005. december 16., péntek 13:41
Biztos a fim maradék kétharmadában megtetszett neki... :D
0
2005. december 16., péntek 13:38
Az első egy órában nem történik szinte semmi lényeges…  Jó a story
0
2005. december 16., péntek 13:36
szuperszása! :D
0