King Kong
Meglepően olvastam több helyen is negatív kritikáakt a filmről, amit szeméyl szerint nem osztok.
Egy csoda, életem nagy filmélményei közé fog tartozni még jó sokáig.
Az első fél óra igaz,h. sokszor unalmas, erre viszont felkészültem, mellesleg nem a 4 éves kistesó vagyok, akinek a Batman VS. Robin a kedvenc filmje, mert az az első perctől pörög.
Nem is vártam,h. egyből a szigeten legyenek a szereplők.
Ezután a bevezető után azonban jó,ha 2 perc fújásra van idő, igazán izgalamas és elbilincselő.
De a lényeg a látvány.
Komolyan mondom, tátott szájjal bámultam jópár akciót. és nem tudom elképzelni, hová fejlődhet még a moziélmény az elkövetkezendő években.
Jó-jó, van benne pár jelenet, amikor látszik a CGI, pl. a hajón tövször is, emberestül-mindenestül, meg a hosszúnyakúak sem érték utol a JP tíz évnél is öregebb Brachio-jait, de azért na.
Kong alakja abszolút tökéletes, semmi bábu,vagy CGI szerűség nem fedezhető fel rajta.
A hangok szintén tökéletesek, már alig várom a DVD-t.
Azért,hogy negatívumoakt is mondjak, mindössze annyi,hogy a film közben és főelg után, fölmerül néhány kérdés az emberben.
Pl.
- ki és hogyan építetette a sziklafalat?
- miért van vérben minden benszü szeme
- hová tűnnek a benszülöttek a lövöldözés után? Csak elbújnak(az érdekes lenne, mert nem tűnnek valami intelligensnek, ellenben full agressorok és még a végén, a befogásnál sem tűnik föl egyiküs sem/ esetleg az első lövöldzés közben ki is irtják mindet?
- Több hirtelen nem jut eszembe
Ezek persze nem soakt rontanak a film lényegi élvezetén, gondoljunk csak bele, a 77-es KK még ennyire sem volt részletes,sőt, a Pókember ruháját sem kérdezte meg senki,hogy honnan szerezte, egyszerűen csak volt neki.
Azonban mostanában minden mesét részletesen ki kell magyarázni,ha azt akarják,hogy semmi belekötnivaló legyen és midnenki imádja( pl. JP, Batman)
Csoda egy film ez a ing Kong, minden idők egyik, ha nem A leglátványosabb filmje, és ez minden bakit kárpótol.
Nekem leesett az állam tőle, próbáljátok ki ti is! :)