Keresés

Moziajánló

2005. december 16., péntek 13:29
Hello Mindenki

King Kong 2005

Előre szeretném mondani hogy nem fikázni akarom a filmet csak a véleményem írom le róla.

Szóval a film: sajnos azt kell mondanom hogy a nagy várakozás ellenére számomra egy csalódás volt. Ki is fejteném hogy miért.

Negatívumok:

-A bemutatóban lévő filmforgatásos jelenet nem szerepel a filmben…
-  Az első egy órában nem történik szinte semmi lényeges….
-  A hajó amivel utaznak frontálisan belemegy egy sziklafalba… majd 3 vagy 4 másik sziklának csapódik és nem süllyed el….
-  Az a jelenet ahol a völgyben menekülnek a dinok lábai alatt egyszerűen nevetséges, látszik hogy minden csak oda van vetítve….
-  A bennszülöttek elég agresszívak megölnek két embert majd egy két pisztolylövés és úgy megijednek hogy az egész film alatt töbett nem is jönnek elő…
-  Mikor J. Blacet a bennszülött agyon akarja verni .. egy szép lassított felvételen nézhetjük meg ahogy a kapitány lelövi a bennszülöttet… rálő vagy 4x de szegény bennszülötten nincsen semmilyen seb vagy golyó nyom mégis meghal….
-  A Kong és a T-rex verekedése…. Inkább no coment….
-  Az elrabolt lányt Kong többször is földhőzvágja főleg a t-rex verekedése alatt , a lány esik botlik repül, zuhan, közben egy karcolás sem lesz rajta…
-  Kong városi jelente is kidolgozatlan, télen a hóban és jégben nincsen nyoma sem az autóknak, sem az embereknek , sem pedig Kongnak….
-  A film végén egy 101 emeletes épület tetején a lány egy szál lepelben megáll és integet..  mitől nem esik le??
-  Vágás hibák is vannak a filmben: pl egyik percen még a folyóban vannak és próbálnak kijutni majd egy hirtelen vágás és száraz ruhában futnak a zsungelben….
-  A sziget ahova mennek még soha senki nem volt fel sincsen fedezve …. De van neve??
- A Film olyan mintha a Jurassic Park Vs King Kong Lenne.

A pozitívumok:
-  Nagyon jó színészek játszanak benne. J Black nagyon jól alakítja az örült rendezőt.
-  Jó a story

Ez persze csak az én észrevételeim, nem akarom a filmet leszólni. De számomra nagy csalódás volt.  
0
2005. december 16., péntek 13:24
Segítenél? Ezeket az adatokat hol tudnám nyomon követni?
0
2005. december 16., péntek 13:07
Ezt speciel nemrég a televízióban láttam, bár lehet, hogy a fordító nem beszélt jól japánul.
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 13:06
Egy másik interjúban viszont kikérte, méghozzá azért, mert nem szereti az amerikai rajzfilmek szellemiségét.
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 12:55
Ettől még szerintem nem fos, főleg hogy ottvan hozzá egy az eredetivel minden szempontból versenyképes magyar szinkron, ami sokak szerint (szerintem is!) még rá is ver a japán originálra.
De mind1, én ilyen kiadásokra nem puffogtatnám el a fos jelzőt...
0
2005. december 16., péntek 12:53
Szerncsére ezeknek a filmeknek a minőségét nem az határozza meg, hogy mennyit keresnek rajtuk.
A Narniát felesleges HP4-gyel hasoinlítgatni, mivel a HP4 egy öt éve gördülő mega-franchise újabb darabja, hatalmas filmes rajongótáborral, a Narnia pedig egy sorozat nyitó része.
A Gyűrű szövetsége is "nevetségesen" szerepelt a Király visszatérhez képest - utóbbit viszont már mindenki tűkön ülve várta minden reklám nélkül is...
0
2005. december 16., péntek 12:48
a magyar felirat lehagyása az pont elég. minek tették rá akkor a japán hangsávot? hogy megnézhesse itthon a 15 bevándorolt japán és a másik 20 magyar aki tud japánul? :)
0
2005. december 16., péntek 12:22
Nekem is az tetszett, aztán megváltozott a véleményem mikor a Pusztaboszit (asszem ez volt a neve :o) megláttam megöregedve.

:o)
0
2005. december 16., péntek 12:17
Valóban talán a madárijesztő sikerült a legtutibbra.
0
2005. december 16., péntek 12:08
és a macskafogót szerették?
0
2005. december 16., péntek 12:00
Számomra a Vándorló Palota egy kisebb csalódás volt. Na nem azért mert különösebb bajom volt a filmmel, hanem a májsztró előző két munkája után ismét valami csodára számitottam. Ehelyett "csak" a tőlük elvárható minőséget kaptam, egy kissé gyerekesebb hangvételben és előadásmódban. Meg Joe Hisaishi sem volt most túl emlékezetes.
Nembaj, igyis kiemelkedő mozi (lenne ha más csinálta volna, de tőlük csak egy "szokásos" iparosmunka).
0
2005. december 16., péntek 11:51
Bármíly meglepő, Japánban nagyon szeretik és tisztelik Disney-t, és bár az animék technikailag inkább "mozgó mangák", a korai japán rajzfilmeken (elsősorban Tezuka Osamu munkásságán) érezhető Disney hatása. De hogy még érdekesebbet mondjak, a Magyar népmesék sorozat is nagy sikert aratott náluk.
0
2005. december 16., péntek 11:38
Nálunk sajnos az Oscar-díj ellenére sem szerepelt túl jól a mozikban, így be kell érnünk egy fapados, de technikailag kifogástalan kiadással. A lemez érezhetően nem a gyűjtőknek, hanem inkább a fiatalabb célközönségnek készült. Az apróbb, de nem túl zavaró bakiktól eltekintve ez egy remek kiadvány, ami két órára teljesen elvarázsol kicsit és nagyot egyaránt, és azt is garantálom, hogy nem csak egyszer. A magyar felirat hiányáért pedig többszörösen kárpótol a szenzációs szinkron. Kötelező vétel!
0
2005. december 16., péntek 11:24
nem kéri ki magának. egy interjújában jelezte, hogy megtisztelőnek tartja, hogy a mesterhez hasonlítják.
0
2005. december 16., péntek 11:23
beszarás milyen jó film a vándorló palota! eddig hat filmjét láttam miyazakinak, de nem tudok minőségbeli különbséget tenni köztük. a chihirohoz hasonlóan a látvány itt is tökéletes, csakúgy mint hisaishi muzsikája, ami eléggé európaira sikeredett. a kedvenc figurám a madárijesztő. 10/10
0
2005. december 16., péntek 11:08
A "japán Walt Disney" (Miyazaki kikérné magának!) legújabb csodáját magam is régóta várom! Már a zenéjétől elolvadtam!
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 10:51
NA, azért ne túlozzunk!
Tény hogy kevés extra van rajta és hogy a magyar felirat is lemaradt, de gyönyörü képe van és a szinkron is felülmúlja az eredetit.
Ha ezt fosnak hivod akkor mit szólsz az olyanokhoz mint pl. a Hellraiser első kiadása... meg sorolhatnám :D
0
2005. december 16., péntek 10:44
Nem is tudja még mit veszit velem :D
(Nincs hosszú "i"-m az irodai billentyüzeten úgyhogy előre is bocsi :o)
0
2005. december 16., péntek 10:16
ha olyan fos kiadásban lát navilágot mint a Chihiro akkor külföldről kell hozni..
0
2005. december 16., péntek 10:02
A vándorló palota: ez igen, ez mozi! Hála égnek, hogy a magyar mozikba is eljut ilyen film (bár nem ültek többen egy tucatnál az Urániában...), és nem külföldről kell hozni dvd-n. Csodálatos, érzelmes, humoros, intelligens, gyönyörű.
0
2005. december 16., péntek 9:31
Az amerikai + a világ többi részén elért bevétel.
0
2005. december 16., péntek 9:25
Te figyu, mi az a Worldwide?
0
2005. december 16., péntek 8:51
Mekkora egy pöcs....
0
2005. december 16., péntek 8:46
Szegény PJ! :-)))
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 8:45
Hű, ez a King Kong valami korszakalkotóan ratyi lett... este énis írok egy kis beszámolót róla. Erről muszáj.
(PJ most elérte nálam hogy többé az ő filmjeire sem fogok beülni.)
0