Én hülye még azt mertem gondolni, hogy egy jó magyar filmet (Csak szex és más semmi) egy hét különbséggel követhet egy másik. Fájó, de nem. És a legtöbb helyen még Kusturicát is felhozták, mint ihletforrást. Nos, annak a száját is betömném, aki először megemlítetta a nevét, ugyanis a Szőke kólát látva csak egy szó az, ami az ember eszébe juthat: vérciki. Minden, ami a vásznon van az. Komolyan mondom, a szánalom ült ki az egyik haver arcára, mikor kezdtek feltünedezni a jobbnál jobb "színészek" a filmben, hát még amikor meg is szólaltak! Sokszor célravezető, ha a két pont közti legrövidebb utat választjuk, de ezúttal jobb messzire (el)kerülni...
2/10
0
2005. december 16., péntek 8:42
52685
A HP4 "worldwide" éppen átlépett a 660 millión, nem olyan rossz, alig egy hónap alatt!
most posts by TM
0
2005. december 16., péntek 8:38
3933
A vándorló palota (Hauru No Ugoku Shiro, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
A két kezemen meg tudom szémolni, hány egész estés animét láttam életem során, de kivétel nélkül tetszett mindegyik. Pont Miyazaki mester legutóbbi költeménye ne jött volna be? Extravagánsan gyönyörű film A vándorló palota, melyben jól megférnek egymás mellett a legkülönfélébb fura figurák is, de egyvalamiben mindegyik a "másikra ütött": szeretetre méltó az összes. A történet kiszámíthatatlansága egy percre sem engedi a figyelmet lankadni, de tegyük fel, ha lineáris, bejáratott sztori lenne (hú, erről jut eszembe: előzetes a film előtt: vazzeeeeeeeeeeeeeeee, Bambi 2..... a mozikban valamikor), akkor a páratlanul megkomponált látványvilág az, amelyben lehetne gyönyörködni: minden él, egy felesleges ecsethúzás nincs a képeken. Ez a fejta melegség az, ami nemcsak ott van jelen a vásznon, hanem beköltözik a szívünkbe is. De azért egy negatívumot hadd említsek: a túlzottan szájbarágós pacifizmus nekem ehhez a filmhez nem passzolt igazán, uyganakkor senki ne gondolja, hogy ezen múlik az élvezhetőség.
9/10
0
2005. december 16., péntek 8:21
3933
A Universal izgulhat rendesen, mert ebből a 300 millió közelébe sem fognak érni. Örülhetnek, ha a 150 meglesz.
0
2005. december 16., péntek 7:43
16970
Nagy csata lesz, de szerintem a HP megelőzi a Narniát, na majd kiderül :) Utóbbit 22-én nézem meg, ha minden igez ;)
0
2005. december 16., péntek 7:41
1153
A HP4 a nyitó 7végén hozott annyit az államokban, mint a Narnia egy hét alatt világszerte. A HP4 660 millánál tart - wörldwájd.
0
2005. december 16., péntek 7:39
1153
Csak két röpke gondolat a KK vitához:
- a 207 millás költségvetésből Jackson 32m-t saját zsebből fizetett - a bevételekből természetesen részesülni fog, hiszen a WingNut Films tudtommal az ő cége.
0
2005. december 16., péntek 7:38
17243
ugyan már. a hp4 első hétvégén többet hozott 25 millióval, mint a narnia 6 nap alatt. a king kongot még nem tudom, lehet, hogy hétvégére kiveri a plafont, de a narniának esélye sincsen lekörözni a hp4-et.
0
2005. december 16., péntek 1:16
16099
Aki olvasta a HP4-et könyvben, annak tutira nem jön be annyira film. Aki meg nem olvasta az el lesz ájulva a filmtől...
A kérdés az: Kik vannak többen?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 16., péntek 1:14
5042
Ki tudja... Azért a HP4 is 244 millánál tart jelenleg és hoz még heti 8-10-et... Egyébként az én tippem is a Narnia lenne!
0
2005. december 16., péntek 1:09
16099
HP4 tutira nem fogja. King Kong úgyszintén.
Narnia lesz a befuró sztem...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 16., péntek 1:06
5042
Tényleg az! De szerintem így is összejön legalább 270 milla... Tényleg vajon melyik hozza a legtöbb pénzt az évvége három nagy blockbustere közül? Lehet tippelni! - HP4 - King Kong - Narnia
0
2005. december 16., péntek 1:01
17243
szerdai bevétel: 9.5m dollár, 2500-as moziátlaggal. hétköznap ide vagy oda, ez elég gyenge.
0
2005. december 16., péntek 0:54
5042
felfezetés = felvezetés felfezető = felvezető
(Kétszer is elírtam ugyanazat a szót... :-))
0
2005. december 16., péntek 0:51
5042
King Kong - 65 %
Előszöris a pozitívumok: Wow! Elképesztő a látvány! Az egy órás unalmas, és érdektelen felfezetés után, hirtelen egy brutális horrorrba csap át a film! A bennszülettes jelenet után komolyan arra gondoltam hogy hogy mehet egy ilyen film "12-es karikával"! Nagyon hatásos jelenet! PJ-nek újra horrorrt kéne rendeznie! A horrorr aztán átcsap egy hatalmas, és iszonyúan látványos CGI parádévá! Nagyon durva! Az ember nézi az egymást követő, néha már öncélúan megalomán jeleneteket, tudja jól hogy minden CGI, de mégis nagyon ütős! Azért a "dinóbukfencezős" jelenet is már-már kissé eltúlzott. Ezeket a részeket nézve önkéntelenül is az jut eszünkbe hogy mekkora nagy szám volt 1993-ban a Jurassic Park effektjei... Ezeket a jeleneteket elnézve akár azt is kérdezhetnénk: "Milyen park?" A finálé meg hát lenyűgöző! Én sem hagyok ki egy Hollywoodi blockbustert, meg komoly látványra számítottam, de ez így is ütős volt!
De azért Peter Jackson-tól ennél többet vártam. Nem láttam az eredeti változatot. De anélkül is tudom hogy az nem csak azért lett ilyen legendás film mert látványos jelenetek voltak benne, hanem azért mert megható történet volt, lélekkel, meg miegymás! Hát ebben a változatban a látvány sajnos agyonnyomja a tartalmat, és a mondanivalót. Annyi persze lejön hogy szegény King Kong-ot mindenki bántja... Milyen szomorú... Ennyi. Nem több. A karakterek üresek, színészeink nem is tudtak vele semmit kezdeni. Én pl.: egyáltalán nem értettem hogy mi szerepe van a filmben az írónak: Adrien Brody karaktere lényegében teljesen fölösleges, simán ki lehetne húzni (ahogy legalább fél órát is a játékidőből)! Aztán eszembe jutott hogy hát PJ az 1933-as eredeti dramaturgiáját követi pontról pontra, és itt van hiba! Lehet hogy ez akkoriban működött, de ma már nem! Ódivatúvá válik tőle a film, valószerűtlen lesz! A karakterek is azért ilyen semmilyenek, hiába volt az egy órás felfezető, nem ismertük meg őket jobban! Mernie kellett volna modernizálni a dramaturgiát, akár úgy is hogy megtartja a 1933-as időpontot. A korabeli New York tényleg elég látványos!
Szóval kisebb fajta csalódás volt, remélem Jackson ebből nem akar 4 órás változatot is csinálni, így túl sok felesleges jelenet volt benne!
0
2005. december 16., péntek 0:24
5042
"hogy gyakorlatilag kapott 200 milliót, amiből azt csinált, amit akart, teljesen szabadon"
Egy kb. 3 milliárdot (világviszonylatban) hozott trilógia után gyakorlatilag azt és annyiből csinálhatott amit akart! Most ő lett a "King Of The World!" :-) A King Kong megalomán jeleneteit elnézve, nekem James Cameron jutott eszembe... :-) Aki valószínűleg megint forradalmasítani fogja a vizuális effektusokat, és az akció fogalmát a Battle Angel-lel.
A film nem "árulja magát moziban, mint egy...", hanem az Universal reklámozza ezerrel, gondolom szeretne minél többet visszakapni abból a 200 millióból. A bravúrt pedig arra értettem, hogy olyan mértékű bizalmat vívott ki magának a Gyűrűk urával, hogy gyakorlatilag kapott 200 milliót, amiből azt csinált, amit akart, teljesen szabadon.
Hangsúlyozom, hogy a film ettől még lehet szar, még nem láttam.
0
2005. december 15., csütörtök 23:07
4201
Nem érvelek látatlanban, csak elmondom amit gondolok az alapján, amit jelen pillanatban tudok a filmről és Jacksonról és a vélemények alapján, amiket eddig hallottam és olvastam. A filmről még nem mondtam véleményt. Azon viszont nem győzök csodálkozni, hogy sokan elmennek megnézni a filmet annak ellenére, hogy nagyon jól ismerik a sztorit és tudják, hogy az számukra érdektelen (pl. te is).
Nem titkoltan nagy rajongója vagyok Oshii Mamoru-nak (Ghost in the Shell, Innocence), aki többször elmondta, hogy ő szívesebben csinál olyan filmet, amire kevesebb rajongó többször beül, mint olyat, amit nagyon sokan megnéznek egyszer. Számomra ez egy szimpatikus gondolat.
0
2005. december 15., csütörtök 22:29
16970
Milyen véget szántál volna a főhősöknek? :)
0
2005. december 15., csütörtök 22:14
52685
:-)
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 22:11
17243
mondjuk, ha belőlem véletlenül hollywoodba szabadult filmrendező lett volna, akkor tuti megcsináltam volna a the thing remake-jét: jobb befejezéssel! :)
0
2005. december 15., csütörtök 22:07
52685
Mondjuk én szívesen megnézném azt is, hogy valaki képes lenne-e A Szilmarilokat vizuálisan megjeleníteni. Na, az már igazi bravúr lenne!
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 22:04
52685
Persze, igazatok lehet! De itt az "örökké" csak egy célzás volt az általa legkevésbé kultivált Spielberg-eposzra, mely szintén ebből az apropóból készült! :-)
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 22:01
346
"Jackson pedig csinálja meg inkább a Babót (The Hobbit)! :-) "
Inkább csináljon egy jó sci-fi-t, ne ilyen szarokat.