Keresés

Moziajánló

2005. december 15., csütörtök 22:01
Tévedsz. Azt nem bírja, ha egy rendező a kedvenc gyerekkori filmjét úgy forgatja újra, hogy közben szarik a nézőközönségére, és egyesek ezt még dicséretként fel is hozzák a védelmére... :-)
0
2005. december 15., csütörtök 21:58
Ne vegyél komolyan! :-) Igazából érdekel a film, csak még nem volt időm megnézni! Maga a Kong-sztori annyira nem érdekel, mint Jackson!
Igazából Jamamura az aki ÖRÖKKÉ kötekszik, mert nem bírja, ha egy rendező a kedvenc gyerekkori filmjét újraforgatja! ;-)
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:49
Azt viszont nem eddig tapasztaltam, hogy közel állna hozzád a kaján rókamosolyú provokátor szerepköre... :-) Mért vitázol akkor oldalakon keresztül, ha még csak nem is érdekel a film?... ejh
0
2005. december 15., csütörtök 21:49
Én is bocs, a félreérthetőségért! :-)
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:47
ha nem nekem ment, akkor sorry. nézd meg a filmet.
0
2005. december 15., csütörtök 21:47
Én csak fórumozgatok itten...
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:46
Annyira nem érdekel...
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:45
Nem vettem magamra, sőt nem is a te hozzászólásodra reagáltam, szóval béke porainkra. El kéne menned megnézni a filmet, utána megbeszéljük, na :-)))
0
2005. december 15., csütörtök 21:43
Szerintem inkább te drámázol! :-) A Gyűrűk Urával pedig azért példálóztam, mert az valóban egy rendezői zsonglőrmutatvány volt, tekintettel azokra a dolgokra, melyeket bátorkodtam felsorolni. Az utolsó mondatodra reagálva pedig akárcsak Szásának, neked is azt tudom mondani, nem rád vonatkozott, nem is értem, miért kéred ki magadnak?
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:42
hogy nem próbált közönségfilmet gyártani? épp ellenkezőleg. minden olyan aspektust belegyömöszölt ebbe a dagályos három órába, ami a közönségsikerek jellemzői: baszott nagy látvány, színpadias szerelmi dürrögés, veszély, kaland, akció!!! s mindezt háromszoros, ötszörös, százszoros méretre duzzasztva. de majd meglátod... (vicces, hogy láttatlanban érveltek.)
0
2005. december 15., csütörtök 21:37
Természetesen nem neked szólt az idézett sorom. További eszmefuttatást viszont csak a film általam történő megnézése után van értelme folytatni! Mindezzel együtt sajnálom, hogy a te szórakoztatásodra alkalmatlan volt e film.
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 21:36
mi lenne, ha előbb megnéznéd a filmet, aztán utána drámáznál itt? ez az egyik. a másik: pont azt írtam, hogy azt vártam, hogy lazán el fognak szórakoztatni, s nem próbálnak még egy gyűrűk urát lenyomni a torkomon egy olyan sztori fölösleges felvizezésével, amely egyszerű mint az ujjam. pj filmje nem a nézők elvárása miatt életképtelen, hanem a rendező saját megalomániájának köszönhetően. a harmadik: "csinálj jobbat, ha tudsz", ilyen infantilis érvet, bazz. és senki nem köpött szembe senkit...
0
2005. december 15., csütörtök 21:27
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom: június előtt a Narnia néhány keresztény könyvesbolton kívül csak egy rossz, magyartalan szamizdat fordításban volt hozzáférhető évtizedekig, és gyakorlatilag egyetlen ismerősöm sem tudta hova tenni, amikor a "Fésű, a kalapács és a cirokseprű" (vagy mi) kalandjairól kérdeztem.
A világon pedig a legolvasottabb öt könyv között található...
0
2005. december 15., csütörtök 21:23
Ha ez így van, és az a "bravúr" tiszteletreméltó, hogy valaki totálisan negligálja a művének "fogyasztóit", akkor a filmiparnak (és neki) befellegzett. A közönségfilm nem az a fajta művészeti ág, amit az ember étlen-szomjan saját belső késztetésből produkál, és legfeljebb az utókor rácsodálkozik, hogy lám, mekkora zseni volt. A közönségfilm nem önmagáért, és nem is alkotójáért készül. Ha egy 200 millás, többezer moziban bemutatott film egyetlen tiszteletreméltó értéke, hogy "nem akar közönségfilm lenni", akkor legyen következetes, és ne árulja magát minden moziban, mint egy fürdős kurva.
Kevés dolgot utálok jobban, mint azt, hogy valaki feltesz egy vécécsészét egy dobozra, és azt mondja, ez már művészet, és ha nem érted, hülye korlátolt senki vagy, aki "nem látja a fától az erdőt".

Ha Jackson tényleg azért csinálta, hogy kaján vigyorral egyedül végignézze otthon álmai fimjét, akkor leborulok a bátorsága előtt, de én, mint filmnéző, ettől még megfogalmazhatom, hogy a King Kong számomra olyan messze volt az igényes szórakoztatástól, mint Greenaway a Tévémaci esti meséitől. Jó dolog az, ha sokan bátorságot, zsenialitást és az eredetihez való ragaszkodást látnak a King Kongban, néhány részt tekintve igazat is adok nekik, de ettől még a film egésze széteső, dramaturgiailag hibás és érzelemkeltésre legtöbbször alkalmatlan.

IMHO.
0
2005. december 15., csütörtök 21:17
erős bólogatás! :)
0
2005. december 15., csütörtök 21:09
Nem tudom Magyarországon hogy lesz ez eladva. Itt a Narnia sorozat nagyon ismert - rajtam kívül :) - mindenki olvasta (azt hiszem hét része van), lehet kapni audio cd-n, most megjelent a bbc négy filmje is a könyveket meg folyton utánnyomják film nélkül is.

Lehet, hogy csak az én gyerekkoromból maradt ki, de ha nem akkor ki fogsz lógni a közönségből mert nem felnőtekkel lesz tele akik gyerekkori kedvencüket látják viszont a mozivásznon.
0
2005. december 15., csütörtök 20:59
Hej, de tetszik amit írtál! :-) Örülök, hogy más is látja a fától az erdőt!
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 20:58
Azzal nincs gond. Mesefilmben jó vagyok :-)))
Ráadásul életkorban sem fogok kilógni a teltházból...
0
2005. december 15., csütörtök 20:50
Merjél, de ne felejtsd el, hogy mesefilm - igaz a premieren elődáson ami láttam jó ha két gyerek volt 1300 nézős teltházas előadáson a többség inkáb 30 körüli volt :)
0
2005. december 15., csütörtök 20:42
Én még nem láttam a filmet, de számomra mindig is nyílvánvaló volt, hogy a King Kong elsősorban Jackson személyes álomprojektje, és sohasem akart többet, mint az eredeti változatot brutális látvánnyal felturbózni (elevégre ehhez ért leginkább). Nem akarta újraértelmezni, vagy megtölteni olyan mondanivalóval, ami az eredetiben nem volt benne. Még a LOTR után is lenyűgöző, hogy meg tudta győzni a Universalt arról, hogy a King Kong-ra bárki is kíváncsi lesz rajta kívül, és adjanak neki 200 millát, amit kaján mosollyal el is tapsolt. Esze ágában nem volt közönségfilmet csinálni, "nagy durranást" ahogyan TM fogalmazott. A részesedésről is szerényen lemondott (fix 20 milláért cserébe), köszöni szépen, neki elég fizetség az, hogy megrendezheti álmai filmjét, úgy, ahogy ő akarja, és nem is akar érdekelt lenni abban, hogy a közönség és a nagyobb bevétel kedvéért bármilyen kompromisszumot kössön magával. Én ezt már bravúrnak értékelem, és minden elismerésem az övé, bármilyen is lett a végeredmény.
0
2005. december 15., csütörtök 20:26
Még nem láttam a filmet, de magam is ebből az aspektusból közelítek felé!
Köszi a megerősítést, (leszámítva egy bizonyos francia hölgyet) még sosem csalódtam az értékelésedben! :-)
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 20:16
És bocs, de az egész kritikád olyan mintha én írtam volna a GYU második vagy harmadik részéről XD

LOL!!!
0
2005. december 15., csütörtök 20:13
"nem értek semmit. oscar-susmus, egyöntetű kritikusi leborulás, leglegekkel való dobálózás, meg minden..." - Ez olyan mintha én írtam volna a Király visszatérhez :o)
0
2005. december 15., csütörtök 19:08
Nincsmit. Egyébként 2006-ra a Ghost Rider és a 9/11-es project mellett még be van tervezve Cage-nek a The Wicker Man, Neil LaBute rendezésében és a hangját adja az Ant Bully c. kompjúteranimációs filmhez (USA bemutató: 08.04.).

A Lord of War odakint már hamarosan DVDn is kijön, méghozza 2-DISC SETben. Nagyon kíváncsi vagyok arra a filmre én is!
0
2005. december 15., csütörtök 18:17
Köszi...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0