Az a baj, hogy mindenki azt hitte, hogy majd egy iszonyat nagy durranás lesz ez a film! Pedig Peter Jackson nem ígért mást, mint az 1933-as film remake-jét, persze korszerűsített köntösben. Itt nincs olyan bravúr, mint a Gyűrűk Uránál, ahol filmszalagra kellett álmodni Tolkien szerteszét kószáló, zabolátlan fantáziáját, hanem "csupán" lekövetni egy hetvenéves film sztoriját. Jackson most ilyen filmet csinált, ez van! Aki mást várt, LOTR-szerűt, vagy még annál is többet, az nyilván csalódott! Én kezdetektől sejtettem, hogy A Gyűrűk Urát nem lehet túldobni, de a maga nemében azért szerintem ez is egy szórakoztató film, gyanítom, hogy nem lesz ráfizetéses...
Jackson pedig csinálja meg inkább a Babót (The Hobbit)! :-)
Ami pedig a rendezői kvalitásait illeti: ugyan már kérem, tessék beleugrani egy ilyen hétéves, monstre, gigászi produkcióba, felügyelni több ezer embert, odafigyelni az alkotás minden egyes fázisára, szinte a nap huszonnégy órájában, és mindezt magas fokon, teljes művészi alázattal!
Nekem abból van elegem, hogy a tegnapok hőseit egyesek hajlamosak mindjárt kerékbetörni, szemenköpni.