Keresés

Moziajánló

2005. december 15., csütörtök 10:22
Nanri = NARNIA
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 15., csütörtök 10:22
Nanri engem nem érdekel. A Munich annál inkább...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 15., csütörtök 10:16
Mostanában úgy látszik minden nagyobb Blocbuster megosztja az Xpress látogatóit... Izgi!
Ma, vagy holnap én is megnézem! Eddig sikerült kibírnom hogy ne nézzem meg az előzeteset, mert mindenki szidta!

Kíváncsi leszek a hónap másik két kiemelt bemutatójához kapcsolódó véleményekre: Narnia, Munich
0
2005. december 15., csütörtök 10:04
A három közül a Két torony a legjobb.
0
2005. december 15., csütörtök 9:54
Káááár... :(
0
2005. december 15., csütörtök 9:50
egy darabig gondolkodtam azon, hogy odaírom zárójelbe, hogy "kivéve a lotr trilógiát", de aztán eszembe jutott, hogy annak is megvannak a maga hibái, főleg a középső darabnak. a király visszatér all time top 10-es, a king kong pedig az év egyik legnagyobb csalódása.
0
2005. december 15., csütörtök 9:37
A Ghost Rider bemutatóját 2007. februárjára tették át.
0
2005. december 15., csütörtök 8:37
Én ezzel értek egyet: Idézet a MoziNet kritikából

"Peter Jackson meséje nem kínál világmegváltást, ellenben célkitűzését maximálisan teljesíti: visszarepíti azokba az időkbe, amikor egy-egy mozibemutató még eseményszámba ment, és a filmek valóban a nézők szórakoztatására készültek. Teszi mindezt olyan gyermeki lelkesedéssel vegyített profizmussal, ahogy arra a Spielberghez és Lucashoz fogható elfásult mesteremberek már nem képesek. Nincs más dolgunk hát, mint kényelmesen hátradőlni a multiplexek foteljában és átadni magunkat háromórányi önfeledt szórakozásnak. Egyszer. Kétszer. Sokszor."
0
2005. december 15., csütörtök 8:34
A Király visszatér idején még mást mondtál!

Azóta azt is megnézte. :)
0
2005. december 15., csütörtök 2:44
mi ez a számonkérés? és ha idézel, akkor idézz teljesen! :)
0
2005. december 15., csütörtök 2:40
minden kreativitása és tehetsége ellenére filmjei nem érintenek meg

A Király visszatér idején még mást mondtál!
most posts by TM
0
2005. december 15., csütörtök 2:20
king kong (2005). nem értek semmit. oscar-susmus, egyöntetű kritikusi leborulás, leglegekkel való dobálózás, meg minden... szerintem már az előzetes is szar volt, a film nem különben. azért ne gondold azt, hogy mindenféle prekoncepciókkal ültem be a king kong legújabb újrájára: peter jackson ugyan eddig még nem hibázott, mégsem sorolnám a kedvenc rendezőim közé, mert minden kreativitása és tehetsége ellenére filmjei nem érintenek meg úgy, ahogy szeretnék. a king kongtól néhány órányi felhőtlen szórakozást vártam, ez minden, becs szó.

a problémák ott kezdődnek, ahol a film is: a nagy gazdasági világválság korát remekül bemutató képmontázst követően a szereplők megszólalnak, s nem telik el 1 perc, de lágy klimpírozás kíséretében már egymás nyakába is borulnak páran. mi a f...?! mi ez a lírikus bazseva, miközben egy nyolc méteres gorilláért fizettem egy ezrest? a rossz felütésnél csak a folytatás szerencsétlenebb: dúl a szerelem, zakatol a szenvedély, és mindeközben képtelen voltam azonosulni bármelyik szereplővel (sem a butuska szőkével, sem az orson welles imitátor rendezővel, sem a ködös tekintetű íróval - a néger nevelőapa+féktelen suhanc mellékszállal meg főleg nem), de azok csak mondják a magukét és egyik színpadias dilettanizmusból a másikba esnek: a lucas féle klónok szerelme ezek után már nem is tűnik olyan esetlennek. nem baj, kitartás: mindjárt megérkezünk a koponya szigetre, s lesz nemulass!

1 órányi játékidőt követően már ott is vagyunk, orkok, izé... vademberek támadnak hőseinkre, a csajt elragadják, rendeznek egy oltári bulit, majd a címszereplő előáll, s jöhet a mehet. innentől kezdve beköszönt a CGI-diktatúra, az ám, de legyen bármennyire grandiózus a látvány, a megalomán túlzások és rajzfilmbe illő akciók, irreális ökörségek csírájában oltják ki a feszültséget, s basszus, néhol még az effektusok is baromi gyérek. elnézést kérek, hogy logika után kutakodok egy kong-filmben, de miért van az, hogyha emberünk 3 t-rexet fogyaszt el pár perc alatt, akkor később tucatnyi bőregér (akik valamilyen véletlen folytán a lakóhelye szomszédságában telepdtek le) kifog rajta? miért van az, hogy a kérlelhetetlen kékszem kapitány minden ellenvetés nélkül visszafordul az életveszélyes mentőakció kedvéért? a sikongatva menekülő szőkéből hogy lett egyszer csak könnyező harcos amazon ("a kongomat akarom"), aki szerelmetes pillantásokat vet a szőrös hős felé? miért ütközöm úton-útfélen kérdésekbe, pedig csak lazán hátradőlve akarom élvezni a filmet?

a pókverem-jelenet gyomorforgatóan szokatlan (=tetszett), a korabeli new york látványa javít valamit a helyzeten, a lerombolása meg főleg (dino de laurentiis nevének szétzúzása nagy grimasz!), de kong tisztességes távozását is megzavarják egy szörnyű konklúzióval. jól van, PJ, játszhattál kicsit gyermekkorod bálványával, most menj és csinálj egy normális filmet.
0
2005. december 15., csütörtök 0:58
és tényleg durva, a hp inkább 49%-ot érne.
0
2005. december 15., csütörtök 0:41
King Kong: 95% a rottentomatoes-on, Harry Potter: 89% ugyanitt, de csak most kezdek gyanakodni, hátha valaki meghekkelte ezt az oldalt, ekkora tévedés ugyanis két ilyen kaliberű mozinál kizárt.

A King Kong egy gyönyörűséges, de öncélú (és sokszor még Lucas-nál is fárasztóbb) effektparádé, ami mögött totálisan elveszett minden, ami emberi: a Gyűrűk ura szerethető, átéléssel megrajzolt karakterei helyett itt tucatnyi kidolgozatlan, affektáló, színpadiasan túljátszott B-filmes színészcsökevény ugrándozik CGI-díszletek előtt. A film végén már nem is kerestem logikát, de így sem varázsolt el - üres cselekmény, műérzelmek, csomagolt konzerv.
Jackson most nem találta a konzervnyitót...
10/5
0
2005. december 15., csütörtök 0:37
Csak 50%?
0
2005. december 15., csütörtök 0:29
King Kong 50%
0
2005. december 15., csütörtök 0:25
Oh, akkor biztos jó lesz. :) Amiben Nic Cage jáccik és Stone rendezi csak jó lehet. :)
A Ghost Rider pedig kegyetlenül oda fog csapni. :)
0
2005. december 15., csütörtök 0:24
Szintén
0
2005. december 15., csütörtök 0:23
9/11-es az Oliver Stone film! Tűzoltókról. Én speciel ezt várom a legjobban a későbbi filmek közül!
0
2005. december 15., csütörtök 0:18
Nem tudja valaki, hogy a következő filmek mikor mennek a magyar mozikban?

The Wheather Man, Lord Of War, Ghost Rider

Mind Nicolas Cage filmjei, amit még eddig nálunk nem mutattak be. Sőt van egy 4. új filmje is, csak a címére nem emléxem... De annyit tudok, hogy a 9/11-es eseményekről szól.
Ha valaki tud bármi infót, ossza meg velünk.
0
2005. december 14., szerda 13:00
Én is nagyon bízom benne.
0
2005. december 14., szerda 12:41
"Na, jó, talán egyvalaki, de ő nyolc éve "pihen"."

sajnos... remélem a 2007-es Battle Angel egy ultrabrutál visszatérés lesz :)
0
2005. december 14., szerda 11:59
szegény shore, pedig szerintem biztos hangulatos kis retrofilmzenét írt a king konghoz. elég meghallgatni az ed woodot. ha csak fele annyira volt jó, akkor kár volt eltávolítani. :(

a szakadt függöny zenéjét pl. biztos lecserelném az egyébként felvett is kiadott bernard hermann-score-ra. szegény hitchcock legnagyobb tévedése volt.
0
2005. december 14., szerda 11:38
Valamin hajba kaptak, az biztos, de hogy min, ezt csak ők tudják. Azt nem értem, hogy túl GyU-s a zene, mert elméletileg komponálás előtt a rendező leül a zeneszerzővel, és átbeszélik, hogy hol és milyen zene legyen a filmben. Ez mondjuk JNH-al nem történt meg, mert ő L.A-ben volt, Jackson pedig ÚZ-on (tök jók ezek a rövidítések).
Tényleg, olyat miért nem csinálnak, hogy a DVD kiadásra kicsit felturbózzák a zenét?
0
2005. december 14., szerda 11:24
Shore-t hivatalosan "kreatív nézeteltérés" miatt tették lapátra.
Szerintem túl Gyűrűk Urás zenét szerzett és PJ nem akarta, hogy a GYU val azonosítsák a filmet a zene miatt, főleg ha pl a History Of Violence zenéjét meghallgatod 90%ban gyűrűk ura koppintás az egész, pedig a két film ég és föld.
0