Keresés

Moziajánló

2016. január 14., csütörtök 0:59
Quentin, te beteg állat, imádlak! Viszont tanuljál már meg vágni ****, és szórd ki a felesleget a ****, minimum 40 percnyi játékidőt megspórolhattál volna. Ezért csak 8 pont a 10-ből. :D
0
2016. január 10., vasárnap 22:42

Aljas nyolcas

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p565-r2-d2-irasai-2-0
0
2016. január 10., vasárnap 11:08
Azt olvastam a Vox Facebook oldalán, hogy az igazi Hugh Glass állítólag annyira kimerült a hónapokig tartó vándorlása során, hogy végül eszébe se jutott bosszút állni senkin :)

Leo valóban megszenvedte a forgatásokat, erről majd remélem a jövőben megjelenő BD-n lesznek információk az extra menüpont alatt.
0
2016. január 10., vasárnap 11:04
Állítólag megtörtént eseményeket dolgoz fel a film, a konkrét részleteket persze nem tudom, mert nem voltam jelen:)

De most én nem is a Hugh Glass karakterre gondoltam igazán, hanem az őt megszemélyesítő Leo-ra, akinek nem akármilyen körülmények között kellett helyt állnia a hónapokig húzódó forgatás során.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 10., vasárnap 11:00
Ott szerintem a szenvedéseit jócskán eltúlozták. Azt a megpróbáltatást amin keresztül megy, nem élné túl senki, még egy olimpikon sem :)
0
2016. január 10., vasárnap 10:58
Vagy egy komplett agyvelő :)

0
2016. január 10., vasárnap 10:58
Ha megnézed DiCaprio-t A visszatérőben, akkor majd nem fogod annyira sajnálni:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. január 10., vasárnap 10:56
A végére már egyenesen sajnáltam Jennifer Jason Leigh-t, annyi mindent kap az arcába :) , legyen az egy könyök vagy vér :) .
0
2016. január 10., vasárnap 10:48
Az a bizonyos jelenet a Lincoln levéllel tényleg nagyon erőltetett, jobb lett volna megspórolni.
Én viszont a film első felén is kiválóan szórakoztam, az alapkarakterek bemutatása, megfűszerezve sok kiváló és mocskos párbeszéddel tipikusan Tarantino stílus.
Bár azt elismerem, egy kicsit tényleg szabhatta volna rövidebbre is, de én nem unatkoztam rajta, és soha nem néztem a telefonomat, hogy na most hány óra van, mennyi idő van még hátra a filmből...
Tény ami tény: a film második fele az igazi bűnös élvezet.

Az Aljas nyolcasban nemcsak a niggerezés megy, de a nők is kapnak bőven Daisy karakterén keresztül, akit nézve, sokszor az volt az érzésem, hogy csak azért van a filmben, hogy Tarantino kiélhesse rajtuk rejtett és elfojtott agresszióját.

Amit kiemelnék az a magyar szinkron. Féltem tőle, de kiválóan sikerült.
Walton Goggins magyar hangjaként Kaszás Gergő remekel, de Reviczky Gábor vagy Murányi Tünde is alaposan kitett magáért.

Nálam a Django színvonalát nem éri utol, de a Brigantykat kifejezetten rühelltem, így azt nálam szanaszét alázza.

8/10

0
2016. január 10., vasárnap 1:10
Ha holnap végre látok majd a takonytól, meglesem én is. :)
most posts by TM
0
2016. január 9., szombat 23:03
Aljas nyolcas

Azt hiszem, az volt a fő bajom, hogy Tarantino "pofázunk és végünk"-stílusa, amiben a hosszú adomázást és haverkodást valaminek a fröccsenése zárja le, nálam nem bírja el, hogy ilyen szűk térbe zárják. Ezt a nyolc embert ez a hely ilyen hosszan képtelen volt anélkül kitölteni a három órás műsoridőt, hogy ne legyenek benne felesleges lassítások, kültéri közeledős snittek percekig, és amin a legjobban felhúztam magam, hogy ne kelljen egy csomó dolgot elnyújtani, szájba rágni, és főleg elismételni vagy hatszor, kb.:
- Van egy levele Abe Lincolntól?
- Tényleg van egy levele Abe Lincolntól?
- Magának van egy levele Lincolntól? Az elnök Lincolntól?
- Lincolntól van egy levele?
Igen, bazdmeg, van egy levele Abe Lincolntól!! Tudom, mire számíthatok Tarantinotól, de bármilyen jók is a sztorijai meg a karakterei, vegyítve a szabadságharc utáni időszak hangulatával, hogy szabadon lehessen niggerezni, fűszerezve az elég kabaréba hajló véres jeleneteivel, ezt a közepére már eléggé untam.
Utána jött a váltás, a visszaugrás a reggelre, és az a jelenet lett a kedvencem pörgős dumával és a feszültséggel, hogy tudjuk mi jön, és onnantól a végéig tulajdonképpen ki is tartott a lendület. A második fele nekem lényegesen szórakoztatóbb volt.
A többi hozza a szintet, el lehet vele lenni, de részemről sem a Djangonak, és főleg a Brigantyknak a nyomába sem ér.

7/10
0
2016. január 6., szerda 10:22
MEGJÖTT APUCI kritika:

http://filmbook.blog.hu/2016/01/06/megjott_apuci
0
2015. december 17., csütörtök 1:17
A tenger szívében

Ron Howard mintha az antikvár Delfin-könyvekből vitt volna vászonra egyet, amiben a kaland és a bálnavadászat bemutatása annyira fontos, hogy minden más csak gyengébb körítésnek hat mellette, miközben a film második fele majdnem végig egy hajótöröttes dráma akarna lenni.

7/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p840-niwrok-irasai#6151
0
2015. december 1., kedd 12:50
Az éhezők viadala - befejező rész

Nekem a sorozat befejezése lett annak leggyengébb része is, amiben már semmit sem szent feláldozni a buta látványorgiáért, ami az ott is látott, gyilkos olajtengerként öntötte el ezt a bő két órát. Ez elől alig képes "elmenekülni" a remekül, nem is igazán tinikre hangolt komolysággal bemutatott háborús politika és propaganda, ahogy az éppen csak sejtetett személyes drámák, dilemmák is, pedig ezekből sokkal szívesebben néztem volna többet, mint a béna mutánsos rohamból.

6,5/10

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t12p825-niwrok-irasai#6112
0
2015. november 30., hétfő 16:04
Áve Creed! Ez remek hír, ráadásul a külföldi kritikák szerint nagyon jó lett a film, tehát így még inkább lehet várni.
0
2015. november 30., hétfő 14:39
Hála az amerikai jegybevételnek.
most posts by TM
0
2015. november 30., hétfő 14:28
A Creed - Apollo fia mégiscsak látható lesz itthon is a mozikban, méghozzá január 21-től.
0
2015. november 25., szerda 19:29
Charlir Kaufman első animációs mozifilmje - na, ez ínyencfalatnak ígérkezik! :)
most posts by TM
0
2015. november 25., szerda 19:14
XIII. NEMZETKÖZI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL BUDAPEST
http://anilogue.com/2015/index_h.html
0
2015. november 25., szerda 18:53
Kémek hídja.

http://acinemanias.com/ertekeles/tom-hanks-es-a-hideghaborus-era-kemek-hidja-kritika/
0
2015. november 25., szerda 18:53
Az éhezők viadala - A kiválasztott 2.

No, ez a film meglepett egy kicsit, mivel arra voltam felkészülve, hogy a finálé első felének lassúságát majd a második (összességében negyedik) felvonás fogja ellenpontozni. Nem így történt és milyen jó, hogy nem így történt!
Ezáltal egy igazán különleges, drámai befejezőrész született, amit ezúttal nem a ma divatos, sodró lendületű akcióáradat jellemez, szépen, komótosan hömpölyög előre a történet, így kiváló jellemábrázolásokra is van idő, és különben is nem sietünk sehová. Nekem nagyon bejött ez a melodramatikus láttatás és épp ezért fogok majd évek múlva is emlékezni rá, ellentétben az Útvesztő- vagy A beavatott-trilógiával.

Azt továbbra is fenntartom, hogy az első részt dirigáló Gary Ross jobb rendező, mint Francis Lawrence, de utóbbinak sincs oka szégyenkezni, jól dirigálta le a folytatásokat. Hogy a nézők egy része nem ehhez van szokva? Lehetséges. Majd az idő eldönti, hogy kinek volt igaza. :)
most posts by TM
0
2015. november 25., szerda 18:38
A minap néztem meg másodszor, és még jobban tetszett, mint elsőre. Szerintem minden nagyon egyben van benne, tipikusan Bond-mozi! :)
most posts by TM
0
2015. november 20., péntek 1:27
Ez a Spectre tényleg nem valami jó film... Most jöttem meg a moziból, hát olyan Fury Road élmény, moziban azért a nagy részét élveztem, de nem hiszem, hogy még egyszer nekiülök... Viszont a zenéje az meglepően kurva jó volt.
0
2015. november 11., szerda 9:26
Akkor nem vagy valami jó hivatkozási alap. :)
most posts by TM
0
2015. november 10., kedd 22:03
A Skyfall kifejezetten tetszett. És a Pierce Brosnan epizódokat is kedveltem, bár már idejét se tudom, mikor láttam őket utoljára. De a teljes szériának idő hiányában még mindig nem értem a végére.

Egyébként elsősorban a társaság miatt néztem meg. :) Talán majd lemezről jobban bejön második megtekintésre. Nem ez lenne az első eset.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0