Az egész mozi Potter lázban, szinte tűt nem lehet leejteni, kígyózó sorok, mind a pénztárnál, mind a kukoricánál. Izgalomra nincs ok, a fél órás reklám garatált a film előtt, a helyünk pedig már jópár napja bebiztosítva. Kicsit ugyan fáradtan, de megtörve nem, jöhet a buli utáni csend, kezdőthet a film. Kedves hang hívja fel figyelmünket a terembe lépve, hogy a film hosszára való tekintettel 10 perces szünetet tartanak a film felénél. Na mondom, a Gyűrűk ura "lement egybe" a kis Pottert meg félbetörik, ám legyen. Sikerült kifognunk két nőt, akik voltak kedvesek végigpofázni és előre spoilerkedni az egész filmet (gondolom olvasták a könyvet), komolyan mondom, hogy szánalmas, hogy milyen meberek vannak a 8 éves kisfiú nagyobb inteligenciával rendelkezett, aki meg se kukkant, na sebaj, neki volt/van gyerekszobája, mindenesetre a két nő remélem megkaptam átkom, ugyanis olyan "Kappitulátuszt" szórtam rájuk, hogy győzzék túlélni... Na bocs az offért, de ez kikivánkozott belőlem.
Maga a film borzasztó sötét. Az első 10 percben komoly erőfeszítésembe telt, hogy felvegyem a film stílusát, ugyanis nehezen bírta a szemem a kissé homályos komorságot, szinte kivehetetlenek voltak az arcok, a megszokott szinkronnak köszönhetően azomban felismerni véltem rég nem látott "barátainkat". Nálam nem jött be a "sötétség", pontosabban itt nem, az "Azkabani fogolyban" még igen. Maga a film közel sem volt akkora hatással, mint anno az első két rész, maga a hangulat is "szörnyű" volt, full teltház, szünet, késő emberek, pofázó qrvák mellettem, előző napi buli fáradalmai. Talán majd egy délelőtti órában 1 hét múlva újranézem, amikor lecsendül kicsit a Potter láz. Azért így is korrekt, ugyan jó pár rész érthetetlen, pontosabban nem lett szájba rágva, pl:a "tudjukkis" rész a végén. Ezt tőlem megszokhattátok, hogy szeretem, ha egy film számba rágja a megoldást, de hogy a 7-8 éves kissrácoknak lejött az egész sztori? Na szóval rosszkor néztem, rossz helyen, rossz időpontban. Hamarosan újranézem. Mindenesetre első nézésre ennyi:
70%