Keresés

Moziajánló

2005. december 2., péntek 2:43
6-4-9-4.
0
2005. december 2., péntek 2:41
Pontozzunk HP filmeket: (TM) (C)

Bölcsek köve 10/8
Titkok kamrája 10/10
Azkabani fogoly 10/10
Tűz serlege 10/6
0
2005. december 2., péntek 2:36
Valószínű az is közrejátszott, hogy az előző rész idején még sokkal lelkesebben vártam a filmváltozatot, és Cuaron mester változtatásait nem tudtam értékelni. Ennél a résznél, meg már nem is vittem magammal kívánságlistát, kvázi kívül"ülő"ként szemléltem, tisztességesen összerakott film volt, igaz, semmi több.

Rowlingról néhány mondat: Az írónő koncepciója egy ideig homályos volt számomra, de most már érteni vélem! Úgy gondolhatja, hogy az első regénnyel kialakította az olvasótáborát, és ahogy ez a mag korosodik, úgy komolyodnak a történetek, részekről részekre. Az a szülő, aki kis csemetéjét "vakon" elcipeli erre a filmre, alaposan meglepődik!
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 2:25
szerintem a négy film közül magasan a harmadik a legjobb, ezzel minden bajom volt. :)
0
2005. december 2., péntek 2:24
na jó, megkapjátok a teljes kritikát. :)

harry potter and the goblet of fire (2005). elnézést, bocsánat, de a könyvet nem olvastam. nem jövök itt azzal, hogy már kinőttem a mesékből, mert egyszerűen savanyú az az ember, aki ilyet állít, vagy egyszerűen csak hazudik. az első két kötetet legyűrtem, és megbizonyosodtam arról, hogy rowlingnak ugyan vannak jó ötletei, melyeket ügyesen csavargat, de fogalma sincs arról, hogy kell irodalmi szinten írni, azt pedig még nyílvánvalóbb, hogy halvány lila gőze sincs arról a világról, amit megteremtett. el tudod te képzelni a harry potter mitológia hétköznapjait? na ugye. az első két rész "megelevenedett képesköny" adaptációját követő harmadik film már-már életre keltette ezt a görcsös világok, ám jött a negyedik film, és mindent lerombolt.

amit a vásznon láttam, az maga volt a káosz. filmszeletkék, különböző zsánerdarabkák egymás hegyén-hátán: itt egy kis horror, ott meg egy kis szappanopera, dobjunk rá egy-két idétlen börleszk-jelenetet, no meg egy kis akciót, s máris kész a mestermű, amely túlnő minden műfaji korláton? francokat. egy nagy tálnyi töltelék-jelenetekkel túlvizezett lecsó, ez kérem a negyedik év roxfortban. azonban nem csak a film szerkezetét jellemzi tanácstalanság: harry potter, az okos detektív ezúttal sodródik az eseményekkel, vagy ami még rosszabb: madzagon rángatják. ki szeretne vele azonosulni? barátai még haloványabbak: hermione visszafejlődött hisztis gruppivá, ron, ó, a drága ron pedig egyszerűen megsértődik egy baromságon, és a fél filmet átpuffaszkodj: kijárna már neki egy kiadós verés.

van sztori is: meg kell szerezni a tűz serlegét, ezért három baromi nehéz próbát kell kiállni. na most, először harry repked egy sort és a sárkány lefeleji a hidat, aztán harry benyög valami varázsigét és a vizes mutatvány megoldódik. and so. azt piszmogták a népek, hogy egy nagyon fontos szereplő elhalálozik a film végén, feltöltöttem hát a könnyzacskóim... nos, annak a bizonyos illetőnek volt vagy 5 mondata az egész filmben, és maga a gyászszertartás tovább tartott, mint a karakter teljes jelenése. tragikus. még szerencse, hogy ralph fiennes menti a menthetőt. v********* rules!

ami pedig a szexet illeti... ejnye, emberek! nem szép dolog ám telerakni kétértelmű metaforákkal ("menj fürödni és vidd a tojásodat is.." "long time, no see", stb.) egy gyermeteg mesét - mégha az idősebbik néző ezeken jókat vidulhat -, ugyanakkor a szerencsétlen pubertás kölköket egy ártatlan csók örömétől is megfosztani. 1o/4
0
2005. december 2., péntek 2:23
hp4: botrányos. 1o/4.
0
2005. december 2., péntek 2:19
Nekem az előző rész nem jött be, ezzel különösebb bajom nem volt.
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 2:17
Alapvetően én is, csak minden, amit Daemiaen a film erősségeként felhozott, szerintem ordas negatívum... :-)
0
2005. december 2., péntek 2:12
Egyetértek!
most posts by TM
0
2005. december 2., péntek 2:10
HPGOA: icipici spoiler warning

Mike Newell mondjon le! A negyedik rész könyvben végigvitt példás feszültségfokozása darabjaira hullik a folyamatos aránytévesztésen: a rendező élvezettel elemzi kis hőseink gyerekes civakodásait, tini szerelmi botlásait, miközben a központi szerepet betölteni hivatott Trimágus tusa egy buta akadályversennyé silányodik, de ugyanez érvényes Voldemort ténykedésére is: a kurva életbe, a világ legaljasabb, három részen keresztül rettegett varázslója tér vissza az életbe, miközben ez a négyszer házasodott, és egyszer eltemetett fakezű direktor nyálas tömegjelenetben siratja el azt a fiút, akit háromszavas szerepeltetésével méltatlan módon úgy kiherélt, hogy még sajnálni se legyen miért...!!!
Emellett tucatjával hagyja elvarratlanul a legfontosabb cselekményszálakat, az első kétszáz oldalt  tíz percben összecsapja, kizárólag azért, hogy a befejezés az előbb említett zsepi-üzemmódban pörögjön. A cselekményvezetés egyensúlya teljesen felborult, az első óra (egyébként szerethető) folytatásos tinivígjátékát a második óra (egyébként szerethető) tinihorrorja váltja fel, de mindenféle ív, elegancia, vagy a tudatosság látszata nélkül.
Mike Newell megrendezte a világ legdrágább, és leghosszabb, lazán egybefűzött inkoherens jelenethalmazát: Rowling fél oldalon keresztül magyarázza, mi történt Voldemort és harry összecsapásakor (Priori incantatem!), Newell pedig kiszúrja a szemünk egy dumbledore-i vállveregetéssel??? Botrány!!!

Bevallom, mérhetetlenül csalódtam a negyedik részben, de főleg a könyv ismeretében, amihez képest a harmadik regény pizsamás esti mese - bárcsak a film fele olyan jó lenne...

10/6
0
2005. december 2., péntek 1:07
hehe :) sajnálom azt aki alattam elolvassa angelus kritikáját, majd az enyémet és el akarja dönteni, hogy most végülis milyen ez a film. biztos békéscsabán másik filmet játszottak :))
0
2005. december 2., péntek 1:05
Harry Potter ATGOF (2005)
R: Mike Newell

Kezdjük a pozitívummal. Nem ez a legrosszabb HP film. A másodiknál valamivel jobb. No, ennyit a pozitívumokról ;) Igazából van még pár értékelhető poén, és aranyos húzás, de izgalom és ötletes fordulatos forgatókönyv és bárminemű koherens történet még mikroszkóppal sem található az alkotásban. A trimágus tusa próbái alatt majdnem elaludtam, annyira semmitmondóak és unalmasak voltak. Pedig jól indul, utána éles mélyrepülés (komolyan mondom olyan érzése volt az embernek, mintha mára dvd extrái között a kivágott jeleneteket nézné egymás után) a második felében néha magához tért a film, de vége ismét gyengusz. Voldemort szerintem bohóc, de annyira nem vészes mint az előtte lévő 130 perc. Potterkém meg csak sodródik az eseményekkel, néha elmond egy varázsigét és kész minden meg van oldva. Egyszóval rém gyenge folytatás, csak reménykedhetünk, hogy az ötödik jobb lesz, mert úgy néz ki, hogy a Potter univerzumban a páratlan részek az értékelhetők.

30%
0
2005. december 2., péntek 0:39
Harry Potter és a Tűz Serlege

WoW! Ez aztán film volt a javából! Talán a Harry Potter sorozat leggyengébb kötetéből, valami lenyűgözőt alkotott kedves Mike Newell! :) Iszonyúan sötét volt, félelmeses, nyomasztó, ugyanakkor voltak benne kifejezetten vicces részek :) Akik olvasták a könyvet, azok tudják miről beszélek. A tusa mindhárom versenyszáma lenyűgözően szép volt, és végre kezdenek kibontakozni a nyilvánvaló érzelmek, hiszen a gyerekek, már egyre kevésbé gyerekek. :) A végkifejlet pontosan olyan, mint a könyvben, nem tértek el annyira az alkotók a regénytől, mint az Azkabani fogolyban.

Sajna azonban néhány hiányosság is felmerült, ami elkerülhetetlen egy regényfeldolgozásnál, de azt hiszem az idő múlása nem igazán jól lett ábrázolva, hiszen 1 év telik el és szó sem esik az iskolai tanulmányokról pl. vagy Hermione házimanós akciójáról. Dobbit teljes mértékben kihagyták. Ezért nagy kár.

Viszont a film simán megér 95%-ot :)
0
2005. december 1., csütörtök 21:56
Miért kell minden magyar közönségfilmnek koppintásnak, utánérzésnek lennie?
Tesó, Argo, Állítsátok meg Terézanyut, Kész cirkusz, Magyar vándor...
0
2005. december 1., csütörtök 21:56
Ennyire rossz volt? Hát, akkor nem ez lesz az idei karácsonyi-családi mozi :(
0
2005. december 1., csütörtök 21:46
Talán az alapötletet az adhatta, de inkább bárcsak valódi koppintás lett volna...
0
2005. december 1., csütörtök 21:40
S valóban a Bad Santáról koppintották, mint azt már mások is írták?
0
2005. december 1., csütörtök 21:32
Az igazi Mikulás (Az igazi Mikulás, 2005, forgalmazza: Hungarotop)

Hogy is gondolhattam olyat, hogy Gárdos Péter A porcelánbabát követően valami közönségcsalogatóval állna elő? Nem véletlenül van válságban a magyar film: egyszeri család a címe alapján véletlenül beül a Cserhalmi Mikulásra, és a moziból kijövet elhatározza, hogy nem néz többet magyar filmet. Csoda? Az alkotást látva aligha. Gárdos moralizál, botrányos rébuszokban beszél, de karácsonyi hangulatot még véletlenül sem teremt. Szereplői hánykolódnak (mellékszerepek pedig jönnek-mennek, de se elejük, se végük), egyedül a Lizát megformáló 8 éves Szilasi Blanka nyújt édesen szomorkás alakítást. Szégyen, szégyen és szégyen.

3/10
0
2005. december 1., csütörtök 21:28
Hétköznapi mennyország (Så Som I Himmelen, 2004, forgalmazza: Mokép)

Készült 1944-ben egy varázslatosan szép alkotás Bing Crosbyval a főszerepben, ez volt A magam útját járom. Csodaszép, szívet melengető film még mai szemmel nézve is (a folytatása, a Szent Mary harangjai nemkülönben), és láss csodát, itt egy svéd mű, amely kísértetiesen hasonlít a Leo McCarey-opusra. Bő 60 évvel később a Hétköznapi mennyországnak sikerül majdnem ugyanolyan hatást elérnie annak ellenére, hogy a szokásos skandináv karakter-klisékkel operál. Meglehet, kicsit eredetibb és merészebb forgatókönyvvel impozánsabb lehetett volna a végeredmény, azonban az örök tanulságok sosem mennek ki a divatból, ráadásul minden sutasága ellenére nem lehet nem szeretettel tekinteni Kay Pollak rendezésére. Idén ez is Oscar-jelölt volt a legjobb nem angol nyelvű film kategóriájában, és bizony én A belső tenger helyett ennek ítéltem volna inkább a szobrot.

6/10
0
2005. december 1., csütörtök 21:21
Ha igaz volna... (Just Like Heaven, 2005, forgalmazza: UIP)

Meg kell valljam, nagyon komoly negatív előítéletekkel vágtam neki ennek a filmnek. A Ghost nálam örökös kedvenc, ez pedig nem más, mint egy megfáradt sztori tanácstalan előadása. Kár, hogy a szellemesség kimerül Reese Witherspoon karakterében. Olykor az lehet az ember érzése, hogy "na, végre!", erőre kap a történet, de a következő képen már újra csak a fantasztikus San Francisco az érdekes. Kevés ez, nagyon kevés, pedig a DreamWorks elvárásai szerint e filmnek kellett volna lennie a 2005-ös év Ghostjának - legalábbis a bevételeit tekintve. Jogosan nem lett az.

4/10
0
2005. december 1., csütörtök 21:17
Harry Potter és a tűz serlege (Harry Potter And The Goblet Of Fire, 2005, forgalmazza: InterCom)

Ravasz fickó ez a Mike Newell... Egy az egyben felhasználta Cuarón horrorisztikusan sötétre váltott képi világát (milyen jól is tette!), és hozzáadta azt, amire még egyik Potter-direktor sem volt képes: "britizmust". Nem nagyon akarok elszpojlerkedni semmit, úgyhogy csak őgy általánosságokban: más film esetében hiba lenne, A tűz serlegének azonban baromi jól áll az, hogy egy csöppet sem egységes sem történetvezetésileg, sem hangulatilag. Newell ugyanis nem próbált minden jelenetet/fejezetet beleerőltetni egyfajta rendezői koncepcióba, hanem ő alkalmazkodott a leírt anyaghoz: hol közelikkel operált, hol gyors vágásokkal, hol pedig nagytotálokkal - egy azonban bizonyos: remek stílusérzékkel volt megáldva ez a pasas a forgatás idején. A szereplők érettebbek (érettebben is játszanak), a történet sokkal kevésbé mesésen hömpölyög, viszont a kedvenc negatívumom továbbra is megmaradt: rövid - a mindenhol olvasható 157 perccel ellentétben 138 percet követően stáblista veszi kedzetét, noha 20-30 percnyi utalgatás, hangulatnövelő elem még bőven elfért volna a celluloid-tekercseken anélkül, hogy unalmassá vált volna az eddigi legütősebb Potter.

8/10
0
2005. december 1., csütörtök 21:06
:D

Sűrű nap volt. Az éjféli Potter mellett még három film + jegyszerzés az éjféli King Kongra.
0
2005. december 1., csütörtök 15:13
Te Jó Isten! Járvány van? Katarina dühöng odakint? Már teljes 14 órája dec. 1 van, és Daemi még egy árva sort sem írt. UFO-k rabolták el, vagy ennyire földve döngölte Harry Potter negyedik kalandja? :)
0
2005. november 30., szerda 19:31
Elnézést egy   kimaradt.
0
2005. november 30., szerda 19:30
I m Lord Voldemort
0