Keresés

Moziajánló

2005. november 29., kedd 23:33
The Corpse Bride

Kicsit rövid volt, kicsit lehetett volna eredetibb, kicsit lehetett volna benne több poén, több érzelem, kicsit lehettek volna jobbak a dalok, én mégis nagyon-nagyon-nagyon élveztem! A látvány lenyűgöző, a zene parádés, a hangok mindegyike telitalálat. Jó volt na!
0
2005. november 29., kedd 19:52
Erőszakos Múlt

SPOILER LEHETSÉGES

A roppant egyszerű, de annál hatásosabb történet az erőszak csíráját akarja ábrázolni. Kezdve a két vándorló gyilkossal, majd az Ed Harris által alakított figurával, és persze Tom Stall alakjával, akit Viggo Mortensen alakít kétértelműen. Fontos az ő karaktere, hiszen egy átlag amerikait kellett eljátszania, aki tetőtől talpig becsületes, de egy pillanat alatt megbolydul az idill, mikor egy ismeretlen ismerős megjelenik. Mortensen apró jelekkel segíti a nézőket a válaszban, de ugyanakkor olyan bociszemkkel is tud nézni, hogy kétségbevonja azt a pillanatnyi zavart, amit érez. Maria Bello az átlagosnál sokkal, de sokkal jobb volt, magasan túlszárnyalta a várakozásomat, ráadásul a nyitójelenete szerintem minden férfinak... szóval jó volt. :) Harris hozza a formáját, egyszóval remek, simán kaphatna valami díjat. Aki viszont abszolút megérdemelné, az William Hurt. Ő a történet lelke, ő az, akinek a legnehezebb feladata volt : hitelesen eljátszani egy nagyravágyó gengsztert. Nem jöhetett elő a közhelyekkel, megváltoztatott hanggal, ripacskodással, stb. Viszont sikerült az, ami a legtöbb színésznek lehetetlen : megváltoztatni a tekintetét. Annyira hitelesen buta és csőlátású a fickó, hogy nem is a színészt látja az ember. Egy ilyen alakítás olyan, mint egy nyitott könyv. Benne van, amit Cronenberg mondani akar.
Hát ez egy szar kritika volt, de most erre futotta. Ezzel sem csinálok karriert. :)
  Ja, a film 10/9 pont, elfért volna egy kicsit jobb környezetrajz, egyébként a film technikailag nagyon jó, Cronenberg meg szinte hibátlanul dirigálta le az egészet.
0
2005. november 29., kedd 17:11

Valahogy abszolút csalódott vagyok a filmmel kapcsolatban. Minden adott volt egy egészséges jó movie-hoz, mégis számomra elrontották a végével. Adott a sztori, amit már a bemutatóban kényelenek voltak lelőni. Kisváros, családapa, vendéglő, "rablók", gyilkosság, hős. Nagyon jól fel van épíve mind a szereplők, az egész sztori, pár kellmes háttértörténet. Ed Harris által megformált gengszter pedig megérdemelte volna, hogy ő legyen a "nagy" gonosz a filmben. Én SPOILER kezdet:addig élveztem a filmet, amíg Joey ki nem végezte őt és 2 társát. Szerintem ott kellett volna egy the end felirat, vagy valami jobb megoldás, mint ami ezután jött. SPOILER vége. A vége számomra abszolút elrontott és felesleges, a Richie száll "L" lett rontva. Pedig addig nagyon tetszett a film, azért így is nézhető, de sokkal jobb lett volna egy más végkifejlettel.
60%
0
2005. november 29., kedd 9:00
A futball faktor (The Football Factory, 2004, forgalmazza: FF Film)

Hú, pedig milyen jól indult! Igaz, hogy megvalósításában a Trainspottingra hajaz, de a futballhuliganizmusnak nagyon jól áll ez a fajta rendezői stílus. Kőkemény összecsapások, jól megírt (azért nem teljesen "3D-s") karakterek, jó színészek - ezek kellenek egy ilyen botrányszagú filmhez, amely félúton teljesen tévútra jut. Nick Love rendező-forgatókönyvíró elveszik a kis színes mellékszálak között (amik érdekesek ugyan, de rájuk fókuszálni teljességgel fölösleges), a Millwall-Chelsea meccset olyannyira misztifikálja (amúgy ez a rivalizálás olyan régre nyúlik vissza, mint mondjuk a West Ham-Tottenham párharc) - értsd: már egy órával a film vége előtt szó van róla, de csak az utolsó 5 percre "érünk oda" -, hogy kissé át is esik a ló túlsó oldalára. Összességében jól sikerült alkotásról van szó (főleg a "huligánok" életének bemutatása sikerült jól és többnyire klisémentesen), de a nyűglődős második félidő sokat levon az értékéből.

6/10
0
2005. november 29., kedd 8:50
Az igazság fogságában (Where The Truth Lies, 2005, forgalmazza: Mokép)

Van néhány rendező, akiről az életben nem gondoltam volna, hogy vérbeli, akár stúdiófilmnek is beillő műfajfilmmel fog előállni. Atom Egoyan noirjának legnagyobb hibája, hogy baromira hangulattalan: a kor szellemétől teljesen idegen színek, díszletek tarkítják a képeket, amelyeket így csupán a szereplők hivatottak élettel megtölteni. A történet érdekes, a vezetése kevésbé jó, inkább fellengzős: a rendező nagyon ki akarja kerülni a csapdákat és a beskatulyázást. A végső csattanóra várni ezúttal nem oly  érdekfeszítő, mint némely hasonló film esetében, bár azt mindenképpen a film javára kell írni, hogy a motivációk mindvégig kristálytiszták és hihetőek maradnak. Nem mondhatni, hogy nagy lehetőségek rejlettek volna Az igazság fogságában-ban, de a két, elsőre tök különbözőnek tűnő színész (Bacon és Firth) remek együttműködése, valamint Alison Lohman ismételt trükkös fiúk köző keveredése megéri a pénzt.

6/10
0
2005. november 29., kedd 8:44
A bomba átmérője (Diameter Of The Bomb, 2005, forgalmazza: Odeon)

Hiányos, felszínes, baromi unalmas boncolgatós, filózós dokumentumfilm a 2002-es jeruzsálemi buszrobbantásról. Egyetlen érdekes momentumot nem véltem felfedezni benne, noha a tartalom alapján valamiféle kapcsolatoknak, eredeti videófelvételeknek is szerepelniük kellett volna. Ezek helyett találgatások veszik át a helyet. Ami értékelhető volt, az a hozzátartozók és a szemtanúk részletgazdag, csontig hatoló véleményezése.

3/10
0
2005. november 28., hétfő 22:35

Nem kis erőmbe telt, hogy Csodacsibe helyett ezt a filmet nézzük ma. Egyértelmű gyöztesként kerültem ki, ugyanis a film észbontóan jó, csak sajnos egyedül maradtam véleményemmel, de nem baj, majd engesztelésképpl csibézünk holnap, vagy holnapután.
A filmnek van egy stílusa, amit meg kell szokni. Néha kicsit nehezen követhetőek a szálak és idősorok, de hamar bele lehet jönni és akkor aztán "L" lehet merülni a moziba, ugyanis ez a film annyira jó film, annyira mozis, mozi, tipikusan olyan film, amiért kitalálták anno a filmeket. Hatalmas moziélmény, legalábbis szerintem. Remélem érthető, amit mondani akarok. Két showmanről szól a történet, akik régen együtt mókáztak a szinpadon, híresek voltak, gazdagok, népszerűek, majd egy éjszaka történt valami, ami miatt megszakadt a "kapcsolatuk" és 15 éve nem találkoztak. Egy ambiciózus, fiatal újságírónő egyikük életéről könyvet ír, melyben maga a szereplő is segítséget nyújt neki. Újságírónőnket azomban egyre csak a szakítás és körülményei érdeklik, ami ahoz az éjszakához köthető, amikor egy női hullát találtak a szállodai szobájukban. A hangulat, a szereplők, a rendezés, egyszerűen leírhatatlan, inkább nézzétek meg!
100%
0
2005. november 28., hétfő 22:34

Egyszerű bírósági kriminek indul, majd flash-back-ek által horrorrá érik a film. Mivel a film elején az "igaz történet alapján" feliratot olvassuk, így még hátborzongatóbb a dolog. Elég nyomasztó, kellően rémisztő és borzasztó, bár magam részéről csak mint egyszerű filmet néztem, nem szivesen gondolnék bele, hogy ez akámelyikönkkel megtörténhet, hogy megszáll "A" nagybetűs gonosz. Horrorfilm témának viszont kitűnő téma, csak ahoz viszont túl hihetőnek akar tűnni a film és valahogy nekem kicsit átlátszó pár dolog, amit most nem fejtenék ki. Viszont Jennifer Carpenter egyszerűen zseniális, szinte ilyesztően jól játssza a megszállottat, az ilyesztős részek is ütnek, úgyhogy aki erre vágyik, annak bátran ajánlom.
65%
0
2005. november 28., hétfő 22:34

0
2005. november 28., hétfő 21:16
Ferit ugyan nem ismerem annyira, mint Szalacsit, vagy teszem azt Madotati Padotát, de az a jelenet, mikor a kissrác üvöltözés közepette elszaladt, mint akit puskából lőttek ki, élénken él emlékezetemben :D
0
2005. november 28., hétfő 20:53
Hát bele biztos hogy nem bújt :D
Mondjuk úgy hogy (a hozzátartozói körében) OSCAR díjasat alakít a kislurkó :P
0
2005. november 28., hétfő 20:46
Ferike az a kölök, akibe belebújt az ördög? Az mekkora sztori :]
0
2005. november 28., hétfő 20:14
Pénteki mozizás...
Saw 2
Volt vér és valóban patakokban folyt, ezúttal már egy házban nagy tétben ment a játék. Aki azt hiszi, hogy az első részben már mindent látott az téved. Néhol kifejezetten erős gyomor kell hozzá. A stroboszkóp kamera még mindig a régi, de már van fejlődés a film színvonalában. A tucat slasherek mellett mindenképpen érdemes megnézni, de ha az első nem tetszett ez sem fog.
7/10

Flightplan
Jodie Foster a Panic Room után szinte ugyanabban a szerepben, csak épp repülőgépen. Tetszett a film indítása, és egészen amíg nem vált akciómozivá érdekes is volt.
Mindenki örülhet ezúttal, itt Londonban most pénteken volt csak a premier, majdnem egy hónappal a magyar mozik után.
7/10

VUE West End mozi; ajánlott ha vki arra jár.
0
2005. november 27., vasárnap 17:54
exszözájzbúk:)
0
2005. november 27., vasárnap 17:29
Én is kigontoltam egy jókis ördögűzős filmet, valóban (kis hazánkban) megtörtént események alapján készült volna, viszont inkább vicces lenne mint félelmetes.
Csak annyit mondok:
Ferike, Raiffaisen...
0
2005. november 27., vasárnap 12:57
Frank Miller s Sin City (Recut & Extended Edition) (2005)
R: Frank Miller, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino

Nos ez valami fals rendezői verzió lehetett, kiindulva abból, hogy az csak december 13-án jelenik meg és 147 percesnek hírdetik, ez meg 130 perc volt. Tartalmazott kb 6 percnyi új jelenetet és Hartigan sztorija egyben volt a végén. Az új jelenetek jók voltak, de semmi olyan pluszt nem tettek hozzá amitől nélkülözhetetlenné válnának.

80%
0
2005. november 27., vasárnap 9:52
egyáltalán nem Ördögűző koppintás, egész más jellegű film. még a horrorisztikus részeknél is kínosan ügyeltek arra, hogy elkerüljék a klasszikus filmmel az összehasonlítgatást...
0
2005. november 27., vasárnap 2:17
A filmet még nem láttam, de az előzetesek alapján egy igen közhelyes Ördögűző koppintásnak tűnik... Már a történet miatt is, mert hát mi újat lehet elmondani egy olyan témáról, amiről a híres előd már szerintem mindent elmondott... Szóval, nem várok tőle sokat, így fogok leülni elé... Aztán majd meglátjuk...
0
2005. november 27., vasárnap 1:44
The Exorcism of Emily Rose (2005)
R: Scott Derrickson

Az embert általában a hidegrázás kerülheti amikor a film elején megjelenik a "Megtörtént események alapján felirat". Ez a készítőknek jó. mert védekezési alapot biztosít ha valami szar a filmben, ráfogják az életre. Ami persze nem mindig logikus és egyértelmű. Az, hogy a valóságban az 1970-es évek Németországában Anneliese Michel ördögűzése hogyan történt, nem tudjuk, mindenestre a filmesek megcsinálták úgy ahogy.
Le kell szögezni az elején, hogy a film dráma, némi horror adalékkal, melynek vannak igen ijesztő és igen vontatott részei. A tárgyalási szcénák lehetnének dinamikusabbak és érzelmekkel teltebbek. A film szép lassan folyik, ennek ellenére egy percre sem lesz unalmas a kiváló történetvezetésnek és az idősíkok közötti ugrálásnak köszönhetően. A színészek jól alakítanak, Tom Wilkinsonnal az élen, Christopher Young zenéjétől meg a hideg rázott ki több alkalommal.

75%
0
2005. november 25., péntek 10:26
Cronenberg mester mozijáról én is csupa jót hallottam/olvastam. Na majd jól meg is nézem, ha itt is játszák a moziban.
0
2005. november 25., péntek 10:22
Nah, akkor erőszakos múltakat nézünk jövő 7-en. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 25., péntek 8:49
Erőszakos múlt (A History Of Violence, forgalmazza: InterCom)

Bámulatosan indít Cronenberg, és ez a rendezői lendület egészen 30 percig, a valódi történet startjáig tart, onnantól fokozatosan lanyhul a tempó a lapos végkifejletig. Ugyanakkor a háttérben jóval nagyobb erőket mozgósít a rendező annak érdekében, hogy egy olyan változásnak legyünk szemtanúi, amit ritkán látni amerikai film esetében. Tom Stall Joey Cusacká válása valami észbontóan jól sikerült, a szerepre pedig kitűnő választás volt Viggo Mortensen: Cronenberg tisztában lehetett a színész képességeinek korlátaival, ezért is működik vele tökéletesen a film. Mortensen ezúttal sem harsány (nem is tudna az lenni), eszközei egyszerűek (nem is tudnának mások lenni), játékának hatása mégis megdöbbentő. Ez a dolog az egyetlen, ami a feleslegesnek tűnő mellékszállal megspékelt sztorit, úgymond kiváltja. Nagyon hamar elröppent a 85 percnyi játékidő, és vártam valami nagyra (talán emiatt is telt oly gyorsan), valami olyanra, amire Cronenberg képes, de ezúttal ez elmaradt. Az igazi értékek ezúttal csak a felszín alatt rejlenek.

7/10
0
2005. november 25., péntek 8:43
Ördögűzés Emily Rose üdvéért (The Exorcism Of Emily Rose, 2005, forgalmazza: InterCom)

Száraz egy film. Rögtön az elején tudatosítják velünk, hogy igaz történet alapján készült, ám azon kívül, hogy Amerikában ez nagy reklámot jelent, sokat nem érünk vele. Egyhangú bírósági dráma visszaemlékezésekben előbukkanó horrorral. Scott Derrickson rendező nem kockáztatott semmit: szereplői annyira érdekesek csak, hogy ne legyen dögunalom a két óra (Jennifer Carpenter viszont észbontóan jól játszik megszálltat, talán a nevéből adódóan...), a bíróságon folyó győzködésben semmi kivetnivaló nincs ugyan, de ha valakit érik meglepetések, akkor csak korábbi filmeket kell bepótolnia. Egyvalamit azonban nem lehet elvitatni Derricksontól: a horrorjelenetek esetében jól bánik a fényekkel, a kézikamerával - egyszóval nyugatalító képsorokat tár elénk. Ám az éremnek két oldala van: hiába tűnnek jónak az ördögös jelenetek, ha nincsenek felfűzve igazán egy szálra, és a mozi végeztével csak annyi marad bennünk, hogy jókat sipákoltak bennük. Nem is lehet másmilyen film az Ördögűzés Emily Rose üdvéért, csak közepes.

5/10
0
2005. november 24., csütörtök 22:15
Jó lenne, ha ilyen lenne a borító igen. :)
2 lemezes extra változattal! :D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 24., csütörtök 21:59
Ez a kinti DVD-borító. Remélem nálunk is ez lesz! Bár az még odébb van...
0