Keresés

Moziajánló

2005. november 19., szombat 17:45

Tim Burton megint megcsinálta a tutit. Az egész film varázslatos volt és a 80 perc nagyon hamar elrepült. Nagyon tetszett ez a fajta animációs megoldás (stop-motion ha jól tudom??) keverve Tim Burton képi világával. Mindig magával ragad. A színekkel nagyon jól tud játszani. A filmbeli karakterek nagyon jók, főleg a viccesek, de a többiek is jók. Főleg a megjelenésük.:) Aztán ott a "holt világban" az a zongorista nagyon jó ötlet volt. Az teljesen úgy nézett ki, mint Ray Charles:).
A zene is nagyon jó, az énekek is nagyon jók, szóval az egés film nagyon jó. Erről kár lemaradni, menjtek és nézzétek meg.

95%
0
2005. november 18., péntek 23:53
"Gondolod Lucas eladta volna egy Uwe Bollnak a jogokat?"
"Gondolod Boll nem kereste meg Lucas-t?"

Calzone, ugye érzed az összecsengést? :]
Különben, hogy elsimítsam a kialakuló vitát, a pletykát néhány reklámfilmestől hallottam, akik megbízható forrásból tudnak a dologról, és arról is, hogy Lucas-ék, Boll több tucat telefonálása ellenére sem akarták fogadni a Mestert, s mikor a német ,,mozimágus" a LucasARTS székházához ment, be sem engedték. Ezután Uwe is belátta, a Lucas játékokat nem tudja megkaparintani (hála az égnek...).
Nos, erre a sztorira nincs semmi kézzel fogható bizonyíték, ezért pletyka :D
0
2005. november 18., péntek 19:06
Kulcsár & Haverok (Kulcsár & Haverok, 2005, forgalmazza: SPI)

Kulcsár Attila, a mozisztár. A brókerke az utóbbi időben hazánk gazdaságának húzóterméke lett - úgy tűnik, mindkét irányba. Obersovszky Péter doksija a botrányt szerette volna körüljárni, ám már 5 perc után megbukott. Ugyanis senki érdemleges nem áll szóba vele, aki pedig igen, az már hadovált a hírműsorokban is a témáról ezt-azt. Feltételezésekből nincs hiány, Michael Moore jó példa lehetett, viszont lehet legalább röhögni egy jót a hazai állapotokon.

4/10
0
2005. november 18., péntek 11:03
"Mellesleg, én is ilyen "mindenkinélokosabbvagyokmajdénmegmondomafrankót" balfasz vagyok, mint Te."

Tudod mit, én szeretem, ha vkinek van öniróniája/humora. Részemről elástam a csatabárdot.
0
2005. november 18., péntek 10:53
Vagy megint csak kedved volt vkibe belekötni?

Hehe. És ezt pont Te kérdezed? Aranyos vagy. Én is megkérdezhetném, hogy miért kötöttél bele Gammába, de ez egy nyilvános fórum, mégis mit vársz? Mellesleg, én is ilyen "mindenkinélokosabbvagyokmajdénmegmondomafrankót" balfasz vagyok, mint Te.

30 felett azt hinné az ember, hogy több eszed van.

Most én vagyok 30 felett, vagy Te? De hogy kíváncsiságodat kielégítsem, nem vagyok 30 felett.

És köszi, hogy az enyém lehetett az utolsó szó, tényleg erre vágytam mindig. Most már rózsaszínben látom a világot.
0
2005. november 18., péntek 10:29
De azért ő még hozzáteszi Gondolod nem kereste meg Lucast? jelezvén (amit jól sejtettem), hogy beszopta a dolgot. De minek magyarázkodom én itt? Volt közöd ehhez a párbeszédhez? Vagy megint csak kedved volt vkibe belekötni? Hány éves vagy te? 30 felett azt hinné az ember, hogy több eszed van.
Most szólj még akkor ezután utoljára egyet, ahogy szoktál és akkor utána megnyugodhatsz, hagytam, tiéd volt megint az utolsó szó, és megvolt a napi netes kötekedésed is.
0
2005. november 18., péntek 10:19
Most nem azért, de elég röhejes vagy.

Gamma Bollról: Egy pletyka szerint kísérletet tett arra, hogy megvegye a Lucas klasszikusok jogát.

Erre Te: Gondolod Lucas eladta volna egy Uwe Bollnak a jogokat? Szép kövér nagy pletyka volt az.

Nagy okosan leírod egy pletykáról, hogy pletyka. Gratulálok. Utána meg megmagyarázod neki, hogy nem is arról beszélt, amiről tényleg szó volt. Nagy vagy, na!
0
2005. november 18., péntek 10:13
Most nincs időm leállni veled, ha nem haragszol. Ezúttal keress mást. Sok fórum van még.
0
2005. november 18., péntek 10:10
Na mi van, megint elgurultak a kis zöld bogyók?
0
2005. november 18., péntek 10:08
Ahh! Kösz, hogy jössz és kisegítesz. Pont ilyen esetekre vagy te:)
Teljes tévhitben éltem volna ha nem világosítasz fel ismét. Én azt hittem ezek bőszen tárgyaltak egymással. Kösz az infot! :)
0
2005. november 18., péntek 9:58
Egy pletyka szerint (Dr. Boll) kísérletet tett arra, hogy megvegye a Lucas klasszikusok jogát.

Sehol nem írta, hogy Lucas akár szóba is állt vele.
0
2005. november 18., péntek 9:51
Kit érdekel, hogy megkerest-e vagy sem. Nem erről volt szó. A lényeg, hogy Lucas nem ad el neki jogokat.
0
2005. november 18., péntek 8:51
A halott menyasszony (Corpse Bride, 2005, forgalmazza: InterCom)

Ez az a fajta nagybetűs Tim Burton-hangulat, amelyet többen próbáltak már utánozni, de igazán senkinek sem sikerült. Helyre kis sztori zajlik a szemeink előtt varázslatos megvalósításban: stop-motion még sosem volt ennyire nézőbarát, sosem segítette ennyire az élvezet fokozását, mint most. A remek rendezésnek köszönhetően egy percig sem lehet unatkozni, noha a történet valóban jópofa, korántsem az a fordulatokkal teli valami. A karakterek kidolgozása ismételten egyedi és szuper, és bár azért nem érik el a Karácsonyi lidércnyomásban tapasztalt, extramagas szintet, azért bőven megugorják a 2 métert. Danny Elfman szokásosan kifogástalan zenéje járul hozzá még ahhoz, hogy szinte hiánytalan élményben legyen részünk az alig több, mint 70 perc során, amely élmény ugyan nem szól egy életre, de sikerül elfelejtetnie a Charlie és a csokigyárat.

8/10
0
2005. november 18., péntek 8:43
Twist Olivér (Oliver Twist, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)

Fogalmam sem volt, merre induljanak el a gondolataim a film előtt: egyszerűen képtelen voltam felmérni egyelőre hogyan birkózik meg Polanski a gyerekekkel (ezúttal jó értelemben...). Nos, az eredmény kielégítő, bár korántsem jó. A legendás rendező kellően sötét, szinte horrorisztikus képi világot, atmoszférát teremtett, ami egyfelől érdekes koncepció, másfelől én nem ilyennek képzelem a Dickens-i Londont. A történetre nincs sok értelme sok szót pazarolni, minimális eltérések sincsenek a regényhez képest, bár azért itt-ott némi Polanskis kilengéssel találkozni. Kövezzen meg bárki, de így utólag sok értelmét nem látom az új feldolgozásnak, ami nem más, mint a rendező eddigi legdrágább filmje: egy pazar kiállítású, kicsit old-fashioned ifjúsági film modern látványvilággal felöltöztetve. Egy biztos: attól még nem lesz valami jó, mert a rendezőt Roman Polanskinak hívják.

6/10
0
2005. november 18., péntek 8:36
Elizabethtown (Elizabethtown, 2005, forgalmazza: UIP)

3 részől áll az Elizabethtown: 1. briliáns, 2. rossz, 3. nagyon-nagyon rossz. Crowe minden kétséget kizáróan baromi jól indítja filmjét, ekkor még nem is értettem a fanyalgókat: különlegesen furcsa történet van kibontakozóan, kiválóan megírt mondatok, hatásos képek. Majd ezt követően olyannyira szétesik a film, mintha a rendező beteg lett volna vágáskor. Szerkesztetlenül vánszorog tovább a celluloid tekercs, a szereplők céljai egyértelműek, hangulatnak nyoma sincs. Nagyon hiányoznak a mellékkarakterek, nélkülük üresebb az alkotás, ráadául Bloom képtelen felnőni bármilyen feladathoz is, és noha Kirsten Dunst remekel, nem tudja elvinni egyedül a filmet. És még mindig nem ez a legrosszabb: ha valaki kíváncsi arra, hogy egy szuper filmeket is jegyző direktor hogyan képes elkurvulni, nézze meg az utolsó 20 percet! Ilyen okádékot..., de nem is folytatom. Majdnem szégyen.

3/10
0
2005. november 17., csütörtök 23:03

Ugyan ma már kissé furcsán hatna, ha szüleink döntenének arról, hogy ki legyen "szeretett" aránk, illetve férjünk, mégis voltak korok mikor szerelem nélkül íly módon születtek frigyek. Jelen esetünkben azomban Viktor és Viktória abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ugyan szülői invittatásra (mind2 oldalról vagyon és beházasítás céljából) kelnének egybe, mégis szerencsésnek mondhatják magukat, ugyanis szerelembe esnek első látásra. Ez így azomban túl szép lenne és a címszereplőnk még sehol, úgyhogy tessék megnézni és lehet nevetni, izgulni, élvezni a röpke másfél órácskát. Burton hangulat a toppon, rajongóknak kötelező, de mindenkinek bátran ajánlom, aki nem riad vissza egy kis újtól. A figurák nagyon eredetiek, ahogyan a dalbetétek is a helyükön vannak, néhány Umpa-Lumpás(Charlie és a csokigyárból) utóhatást felfedezni bennük, de ez Burtonnek tudható be és Danny Elfman-nak. A teremból kijövett jól elkaptak minket, de legalább jól megmondtuk, hogy jó volt és azt hiszem a többi néző is elégedetten távozott.
80%
0
2005. november 17., csütörtök 19:03
Gondolod Boll nem kereste meg Lucas-t? Biztosan azzal kezdte a pályafutását. Ezekben a játékokban van a legtöbb filmes elem, így az ilyen uweboll-féléknek jó lehetőséget jelentenek.
0
2005. november 17., csütörtök 17:55

Meglehetősen jó film lett. Igazából minden rendben van. A sztori, a rendezés a szereplők, minden. Némelyik történet nagyon ütős, és erősen elgondolkodtató. A rasszizmust több szempontból megmutató film sok j dolgot hordoz magában, amit egyszerűen látni kellene...
A zene nagyon passzol a filmhez.
Nekem nagyont tetszett, főleg Matt Dillon része.

Összegzés: 10/9
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 17., csütörtök 10:16
Gondolod Lucas eladta volna egy Uwe Bollnak a jogokat? Szép kövér nagy pletyka volt az.
0
2005. november 16., szerda 22:55
Nézd csak meg az IMDB-n, a marha tehetséges Uwe Boll jegyzi, aki már számtalan játékot gyalázott meg a "bravúros" rendezésével. :D
0
2005. november 16., szerda 20:42
Far Cry, az mekkora játék volt, azt is végigvittem, nemmondod abból is lesz film? :D Az  cool...
0
2005. november 16., szerda 19:35
Megnéztem a Kings of Ads összeállítást. Egy barátom szerint (aki tegnap nézte meg) szinte élvezhetetlen volt a körülötte zsibongó gyerekcsapat miatt. Én szerencsére megúsztam ezt a szituációt, de azért egy kicsit el vagyok kenődve. Miért? Mert ez csak a kilencven perces változat volt. Szívesen megnéztem volna a 2 és fél órásat is.
Egyébként ügyesen rendszerezték a reklámokat. Először kiírják mely reklámok hol mentek, majd a rendező nevét. Érdekes volt látni a gyakran húsz éves hírdetéseket is.
A rendezők stílusa még ezen nyúlfarknyi filmeken is érezhető: Lynch meghökkentő, Fellini művészi, Kusturica pedig igazi európai módon nevettet. Az összeállításban Polanski, Coppola, Kusturica, Fellini, Terry Gilliam, Jeunet, Fincher és még sok-sok rendező munkáját is láthatjuk. Apropó, tudtátok, hogy a néhány évvel ezelőtt nálunk is sugárzott Nike reklám, melyben egy csatahajón egy ketrecben futballsztárok fociznak a szabadságért, Terry Gilliam munkája? :]
0
2005. november 16., szerda 16:35
De a Far Cry-t még biztosan megcsinálja a szentem. Az a szerencsétlen Alone in the Dark meg elkészült. Siralmas! Egy pletyka szerint kísérletet tett arra, hogy megvegye a Lucas klasszikusok jogát. Hát, akkor én főbe lőttem volna magam...
0
2005. november 16., szerda 15:02
Uwe Boll már így is több filmet rendezett a kelleténél, szerencsére a Silent Hill jogait nem sikerült megszereznie, azt Christophe Gans kapta akitől igen sokat várok.

Mellesleg én is a Doomon nőttem fel, és nekem tetszett!
0
2005. november 16., szerda 14:52
Ann,it = annyit.
0