Keresés

Moziajánló

2005. november 16., szerda 14:51
Ann,it hozzáfűznék, hogy én már a Mortal Kombatet is gyűlöltem tiszta szívemből. Mi lesz a következő áldozat? A Quake III Team Arena? Hopp, csak óvatosan, véletlenül se adjunk ötleteket Uwe Bollnak.
0
2005. november 16., szerda 13:45
azt mondja meg nekem valaki, hogy lehet egy full-action játékból olyan filmet csinálni, amiben voltaképp nem történik semmi izgalmas?! a DOOM iszonyú nagy csalódás...
0
2005. november 16., szerda 13:06
Az a helyzet, hogy az emberek nagy része, ahogy nézem a külföldi fórumokat is, tesz a Doom 3-ra (amit Carmack csak az id jövője miatt hozott össze) és az 1-et, meg a 2-öt akarja viszontlátni (amik anno akkorát durrantak) a klasszikus szörnyekkel és fegyverekkel, és nem egy sekélyes zombifilmet. Persze ezt könnyebb volt megcsinálni. Bukott is szépet. Pedig eredetileg már  94-ben el lettek adva a filmjogok. Akkor kellett volna megcsinálni.
Ebből filmből többek közt hiányzott a humor is, ami a klasszikus játékok velejárója volt. És milyen jó is lett volna egy cyberdemon.. Ez a film sztem egy Doom-on felnőtt játékos számára felért egy arcul csapással.
0
2005. november 16., szerda 12:35
Viszont szinte bizonyos, hogy nem lesz filmben Doom 2.
0
2005. november 16., szerda 12:28
Ez meg szintén egy másik, ez viszont olyan, amit osztok én is. ;-)
0
2005. november 16., szerda 12:14
Elárulom a filmben szereplő monszták mind impek voltak, ha a stáblistát nézted volna ott is fel van tűntetve, hogy xy imp-et ki alakította. Egyébként a filmből csak úgy áradt a doom hangulat, bár szinte csak a 3.részé.
Csak röviden felsorolom mennyi köze volt a játékhoz: Mars, UAC, FPS, imp, BFG, Sarge, folyosók-szobák-panelek hasonlósága, valamint két tudós neve Carmack és Wilits volt, akik ugye a játék fejlesztői, szerintem ennyi hasonlóság éppen elég, majd a 2.részben lesz több ;)
0
2005. november 16., szerda 11:54
Ez is egy vélemény ;-)
0
2005. november 15., kedd 23:36
Szerintem qrva gyenge volt. Még nyomokban se volt köze a Doom játékokhoz, hacsak a környezet nem, azt szépen átemelték a Doom 3-ból. A játék szörnyeiből szinte semmi nem volt, sehol egy hellbaron, imp, arachnotron, mancubus, cyberdemon, a duplarakétás "csontiról" és a sercegő "elektroncsiról" nem is beszélve (a tűzköpő valamint a röpködő halálfejeket köpő gömböcök hiányát már meg se említem). Amikor meg a két "nagyember" egymást kezdte püfölni...na akkor lett elegem az egészből. Az egész akkor hasonlított valamennyire a játékhoz, amikor átváltott fps nézetbe. Szóval Doom 1-2-3 rajongók, messzire kerüljétek el!!! (hogy mért nem Carmack rendezte inkább...)
0
2005. november 15., kedd 17:46
Az Urániában és a szegedi Belvárosi Moziban adják ,,Kings of Ads" címmel a híres filmrendezők által elkövetett reklámfilmek összeállítását. Holnap délután lehet, hogy én is elmegyek megnézni. Láttátok már? Vélemény?
0
2005. november 15., kedd 16:43

Nos mivel a Doom 3-at még volt szerencsém végigjátszani így számomra élmény volt a film, viszont aki nem ismeri ezt a játékot, vagy csak a 1-2-t, az szerintem messze kerülje el. Hacsak nem meggyőzött akció-horror rajongó, aki nem riad vissza a B-kategóriás elemektől. Ugyan a film rengeteg pénzbe került, mégis bűzlik a B-szagtól. Hogy a sztori gyenge, vagy jó, azt mindenki eldönti maga. Nekem tetszett, mert sok átfedés volt a Doom 3-ból és néhány dologra magyarázatot is kaptam. A trükkök, a látvány, szörnyek teljesen jók. Nem ragozom, nekem tetszett, de egyszer elég volt.
60%
0
2005. november 15., kedd 16:42

Borzasztó ez a film, nem találok rá más szót. És mégis látni kell. Hogy miért? Mert annyira rossz, hogy néhol már jó és ilyet azért nem mindennap lát az ember. Ugyan a végén már röhögtem kínomban, hogy vége legyen, de komolyan mondom meg lehet nézni, mert egy darabig szórakoztató. Kedves próbálkozás ez a rendezőtől, hogy filmet rendezzen, ugyan nem jön össze neki, mert csak néhol egymástól független és következetlen jeleneteket látunk, vagy reklámfilmet (Toyota új csodaautós jelenet, stb..), szóval nem áll össze filmmé. Aztán Görög Zita, azonkívül, hogy szuperszexi és csinos, egyszerűen annyira kínos minden egyes szó, ami elhagyja a pici száját hogy juj, a főhős srác nem kevésbé, bár ő talán csak a lúzer szerepet vitte túlzásba, bár meggyőződésem, hogy minimum egy 10-sel idősebb, mint amennyit játszott. Pindroch Csaba megmenti a filmet és néhány mosolyt is fakaszt (ő humorossága végett) arcunkra. Amikor az étteremben nőnek volt öltözve a sminkje zseniális volt, a rendező/forgatókönyvíró/vágó/egyszóval alkotók mégis jobbnak látták, ha nem avatnak be, hogy miért és hogyan került ő oda. (azaz miértjét még csak csak tudjuk, na mind1..) Szóval iszonyat következetetlenségek vannak, aztán filmes bakik, Havas tanár úr lepauzézza a videót, majd kiveszi a kazettát és a TV képernyőn még mindíg ott a pillanatkép. Havas iszonyat melléfogás volt, szerintem ha egy "sima" óráján kandi-kamerát helyeznénk el nagyobb poénok lettek volna, viszont Pantinchin vagy milyen Playboy Edina zseniális a buta szőke titkárnő szerepében. És, hogy én is miért csapongok ebben az "ajánlóban" a filmmel kapcsolatban? Meg kell nézni és megtudjátok. Mondom nézhető, de borzasztóan amatőr, talán legközelebb sikerül "egy filmet" összehozniuk az alkotóknak.
40%
0
2005. november 15., kedd 8:44
Mennyország most (Paradise Now, 2005, forgalmazza: Odeon)

Terroristás film terroristákról. Számomra körülbelül ennyit jelentett a vessző nélküli magyar címmel ellátott dráma, ami nem sok. Hany Abu-Assad egyértelműen a színészeire támaszkodott, a történetet pedig hagyta veszni. Ennek eredményeképp a hosszú hallgatások, a szomorú szemek elárulják ugyan a vívódást, a lelkiállapotot és a rejtett gondolatokat, de a legtöbbször öncélúnak bizonyulnak. A kiszámíthatóság és a véres verejtékig erőltetett pacifizmus sem az, ami szerintem jó egy ilyen témájú alkotás esetében, de ha más nem is, a szándék dicséretes. A színészekkel együtt.

5/10
0
2005. november 14., hétfő 20:42
Látvány, hangulat és para tekintetében nagyon jó a Doom3, de a játékélmény gyenge.
0
2005. november 14., hétfő 19:23
Mocskosul béna film volt ez a Doom (10/2 elsőre), egy kategória a Resident Evillel. Egy legendához így hozzányúlni... Én anno "ronggyá" játszottam az első 2 játékot és nyomát sem lehetett felfedezni ebben a filmben azok hangulatából, vagy storyjából. Aztán öcsém szólt, hogy ez tényleg a 3. részből táplálkozik. Azzal még nem játszottam, de ezek után nem is nagyon akarok. A különféle változatos szörnyek irtása helyett kaptam egy szimpla, béna zombi filmet, sok-sok Aliens rip off-fal. A zene Clint Manselltől viszont tetszett. És hálistennek meg lettem hívva így nem vesztettem manit se;)
0
2005. november 14., hétfő 18:22
Én nem láttam a Doom-ot, s a játékkal is évezredekkel ezelőtt játszottam, de az nem túl jó, ha az ún. történet két szóban összefoglalható (bizonyos Bárka meg 24 kromoszóma). Mellesleg nem valószínű, hogy itt folytatás lesz (bármi is légyen az utolsó snitt), mert irdatlan bukta a film, szinte mindenütt.
Azért lehet, hogy vetek majd rá egy pillantást. DVD-n, tékából. Talán.
0
2005. november 14., hétfő 18:19
Egyetértek.
0
2005. november 14., hétfő 17:01
Nekem egyéni véleményem ez a filmről. Szerintem igen is van története, a Bárka, a 24-es kormoszóma és ezzel megmagyarázták, hogy honnan is valóak a szörnyek, nem mindenkit tesz azzá ez a kromoszóma. Szóval nem csak az agyatlan mészárlás volt a lényeg, hanem a történet is. Valószínűleg azért is, mert egy esetleges 2. résznél már jobban koncentrálhatnak a mészárlásra.

Coyote (azt hiszem a feliratban Kujon-nak volt fordítva) volt az, aki ha Isten nevét a szájára vette, keresztet vésett a karjába, a Bibliából idézgetett és ő koccolta le többször az plexi üveget, hogy megölje magát. Így utólag visszagondolva, végülis azért sokat szerepelt, de én a végéig megtartottam volna.
0
2005. november 14., hétfő 16:46
Amúgy ki volt Coyote?  Már nem emlékszem. kössz
0
2005. november 14., hétfő 16:44
Pedig nekem tetszett. Amúgy a DOOM 3 alapján csinálták. 10/5 adtam, de most így visszagondolva egyre jobban tetszik és lehet, hogy újra nézem. FPS résznek viszont ugyanolyan a hangulata, mint a játékban. Mondom még egyszer: a kezdés az marha jó. Szerintem nem veszítesz semmit (csak 1000 Forintot).
0
2005. november 14., hétfő 16:38
Grimm  10/9

A kevés kivételek egyike vagyok, akinek nagyon bejött a film. Most úgysem tudnék senkit sem meggyőzni arról, miért volt jó nekem (lehet, hogy senkit sem érdekel a véleményem :), de ez a film 10 évvel ezelött kultfilm lett volna. Most ott tartunk, hogy az Egy Szoknya... jobban tetszik, mint a Grimm. Én cseh, szovjet és lengyel mesefilmeken nőttem fel, és Gilliam nagyon is ismeri ezt a világot. Fogta, és teljesen kifordította az egészet : a mesébő valóságot, a valóságból mesét csinált. Szerintem nincs baj ezzel a filmmel, a "túl egyszerű" kritika meg nem állja meg a helyét, mert nagyon sok kultúra van benne. Először is mondja el valaki, hogy a Piroska és a Farkas, a Hófehérke és a Hamupipőke c. meséket leszámítva milyen meséket vélt felfedezni a filmben? Mert rengeteg utalás van ezekből, de pl. a mézeskalácsember története (ami elég jól sikerült jelenet volt, személyes véleményem, hogy volt itt egy kis Shrek-fricska benne) nem túl ismert nálunk. Nem hinném, hogy "nem értem nagyon a filmet" szöveget könnyebben kimondja az ember, mint a "de szar ez a Gilliam, a 12 Majom jobb volt". Hát b%/@za meg, a rendezőt leszámítva semmi közös sincs a filmben! Nem értem, mit várnak el az emberek. Tényleg valami megváltást vártak el az emberek, de nem értem. Ez csak egy film. Nagyon szórakoztató, a film második felétől kezdve egyre félelmetesebb, amit a dilettáns poénok (mint pl. Bellucci hosszú haja) szakítanak meg. Bellucci dekoltázsát meg sokszor láttam más filmekben, ott is jó volt. A két főszereplő, főleg Damon hozza a formáját, Ledger növelte a buktája számát, egyébként felismerhetetlen, már akinek még mindig a 10 dolog-ból rémlik a feje. Jonathan Pryce jó kis gonosz benne, igazi mesebeli karakterré alakul, és a sztori végére már nagyon akarjuk, hogy beégjen. A Peter Stormare által alakított itáliai kínzómester nagyon vicces, ugyanakkor van benne annyi őrület, hogy ne vegyük komolytalanul. Az ő karakterfejlődése egyébként kicsit meglepett engem.
   Nekem tökmindegy, hogy tetszik-e a film valakinek, vagy nem, de kérdés, hogy mennyire jönne be nektek, ha nem ismernétek a rendező munkásságát. Ez nem egyedi példa, sok jó filmből lett így céltábla.
0
2005. november 14., hétfő 13:26
Én a Zorro legendáját pipáltam ki végre, és meg kell mondjam, majdnem sikerült megalkotni az első Zorro-mentes Zorro filmet. CZJ kisasszony ügynökei az egekig tornázták a művésznő szerepét, kár, hogy rossz filmet választottak ehhez.
Kihozhatnák végre a Disney-féle sorozatot DVD-n, meg a Mark of Zorrot Tyron Powerrel, azok mérföldekkel jobb eresztések.
0
2005. november 14., hétfő 13:13
történet? hol? én biztos akkor rossz moziban néztem :)
0
2005. november 14., hétfő 10:50
Mert semmiféle hasonlóságot nem véltem felfedezni a Doom 1-2 játékkal és annak hangulatával, illetve az egész nem győzött meg.
0
2005. november 13., vasárnap 22:51
DOOM (Spoiler van benne)

Azt hiszem én vagyok az egyetlen aki úgy nézte meg a Doom-ot, hogy csak az első résszel játszott. Mivel a Resident-el játszottam is, így az csalódás volt a részemről. A 2. részt itthon láttam, de szépen el is aludtam rajta. Szóval. Doom. Féltem, hogy egy történet nélküli, több hekto vért feleslegesen elapazarló alkotás lesz. És milyen kellemesen csalódtam. A történet szépen átgondolt, okos volt a 24-es kromoszóma kifejtése. A Bárka nem tudom mennyire volt benne a játék történetébe, de okos gondolat volt, ahelyett, hogy csip-csup felpattanak egy űrutasszállítóra. És nincs felesleges romantika sem. A karakterek is kidolgozottak voltak, főleg Coyote tetszett, kár hogy viszonylag hamar meghalt. És tetszett The Rock alakítása is, többet nyújtott, mint vártam tőle. A Kaszás Karl  Éomer  Urban alakításában átlagos volt, de jó. Rosamund Pike pedig gyönyörű : ) A párbeszédek tetszettek, nem volt benne semmi hazafias mellé beszélés. A belső nézetes jelenet, pedig egészen egyedülálló. Fantasztikus. 1-2 év és már minden horrorban lesz ilyen jelenet vagy talán már egész filmek készülnek e stílusba. Tetszett a légköre is a filmnek, olyan érzésem volt, mitha én is ott lettem volna. A zene erre tökéletesen rájátszott.  A díszletek is szépek voltak, de kérdem én, ha a Marson minden hiper-szuper technikával felszerelt laborok vannak, akkor a WC miért néz ki úgy, ahogy. Akkor most jöjjön összeszedve a + és - tulajdonságai a filmnek:

Pozitívumok:
+ Jó sztori
+ A belső nézetes jelenet
+ Nyomasztó légkör
+ Cool dumák (külön pont a magyar fordítónak a Vazze beszólásért!)
+ Rosamund Pike
+ A zene

Negatívumok:
- A tolókocsis ürge felesleges volt
- Kevés szörny (a rajongók tapasztalataira hajazva)
- Coyote korai halála
- Kár volt a Kaszás szüleinek halálát beledolgozni a történetbe

Igazából több negatívumot én nem is tudnék felsorolni.

Összeségében a RE filmekre köröket ver, de úgy általában is a legjobb játékból filmet feldolgozás. De alighanem lesz ennek még folytatása, tele vérrel, szörnnyel, effekt-orgával történet nélkül.

Összhatás: 80%

Ajánlom azoknak akik szeretik a akció scifi-ket, de nem rettenti el őket, ha egy-egy akció jelenet között van történet is.
0
2005. november 13., vasárnap 20:37
Mitől vette el a kedved? Szerintem az előzetese nagyon jó, főleg a legutolsó előzetesé. Az FPS rész viszont baromi jó volt: megcsinálhatták volna így is az egészet. :-))))
0