Keresés

Moziajánló

2005. november 5., szombat 8:34
Whisky (Whisky, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Adott egy életunt, Jacobo nevű férfi, aki zokniüzemét igazgatja éjjel-nappal. Adott egy Marta nevű nő, akit Jacobo folyton ugráltat (persze, nem úgy, ahogy előre elképzeljük) - igaz, elvégre a beosztottja. A nő persze mindig minden végrehajt, a legújabb fura feladatra is igent mond: játssza el a feleségét a férfinak, amíg öccse hazaérkezik anyjuk sírkőavatására. Harsány komédia is kisülhetett volna belőle, ehelyett egy Jarmusch-i lassúsággal folydogáló viccesnek-szánt-helyenként-mégis-inkább-uncsi valami kerekedett belőle. Az a nagy igazság, hogy a két rendező átesett a ló túlsó oldalára: a nagy hallgatások, a hosszan kitartott jelenetek tudtak volna nagyon-nagyon poénosak is lenni, azonban minden jelenet ilyen, ezáltal egymás hatását oltják ki. A három szereplő játéka azonban kifogástalan, egy picit dobnak az összhatáson, de az egyértelmű, hogy ők hárman még ennél is jobban tudtak volna szórakoztatni. Meglehet, Uruguayból kevés film érkezik hozzánk, és bár nem feltétlenül kell látni a Whiskyt (nem gondoltam volna, hogy azért ez a címe, amiért :), érdekes színfolt a hazai mozis palettán. Ja, és még valami: azért is sajnálom nagyon, hogy magától a műtől nem kaptam annyit, amennyit vártam, mert Juan Pablo Rebella és Pablo Stoll befejezni egy filmet már úgy tudnak, mint a nagyok.

5/10
0
2005. november 4., péntek 19:42
Szerintem Field egyáltalán nem szívatta Gerikét.
0
2005. november 4., péntek 19:19
Nem értem miért szivatjátok még mindíg???!!!

Mellesleg engem meggyőztél Geri, valszeg a jövő7en megnézem... ja és az Ütközéseket én is nagyon várom.
0
2005. november 4., péntek 17:25
Te inkább az ODÜSSZEIÁ-t tanulmányozd, legalábbb azon a webcímen, amit a másik topikban megadtam... :)))
0
2005. november 4., péntek 17:04
Pingvinek Vándorlása

Szavakkal leírhatatlan filmélmény.  De azért mégis megpróbálom. Szóval nagyon vártam ezt a filmet, de reggel olvastam Daemiaen kritikáját és kicsit gondolkozóba estem, de mégis megpróbáltam, hátha nekem bejön.Nos, nem vagyunk egyformák, szóval nekem igazán tetszett ez a film. Hát a fényképezés alap, hogy szuper legyen, elvégre doku filmről van szó. Ez elvárható volt. Be is jött. De a fennmaradó 90 percben mittudnak csinálni a Császár Pingvinek, amivel lekötik a figyelmemet? Nos, megmutatták, hogy az ő életük sem csak úszkálásból és halzabálásból áll. Keményen kell küzdeniük a hideg télben.Utódokat kell felnevelnük ugyanilyen kürülmények között, 20 napot kell sétálniuk, hogy újra élelemhez jussanak és születendő kicsinyüket óvniuk kell mindentől amíg nem tudnak magukra vigyázni. És ezt minden évben újra és újra. Én egyszer még könnyeztem is.:)
Látszik a filmen, hogy beleadtak mindent ezalatt a nagyon hosszú forgatási idő alatt. A film zenéje sem elhanyalgolható. Tájképek gönyörűek, 1-1 képbe néha szívesen beléptem volna.
Szóval menjetek és nézzétek meg, ezt moziban kell látni, teljesen más élmény lesz, mint a spektrumon.

10/10

Jövőhéten Ütközések.
0
2005. november 4., péntek 11:49
Áh, jó. Kösz.
0
2005. november 4., péntek 11:35
Végvári Tamás
0
2005. november 4., péntek 11:32
bocs, egy  a  kimaradt
0
2005. november 4., péntek 11:29
Daemien! (vagy valaki aki tudja)
Ki a narrátora a Pingvinek vándorlásának? Úgy tudom, szinkronizált. (Kár, Morgan Freeman-t szívesen hallgattam volna--márha az amerikai változatot kaptuk meg.)
0
2005. november 4., péntek 11:01
Ja értem... Azért kicsit hiányzott a filmből tény, de jó volt azért így. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 4., péntek 11:00
az volt a terv, hogy obi-wan kenobiként térjen vissza halottaiból... na jó, igazából visszaemlékezések formájában.
0
2005. november 4., péntek 10:54
Eredetileg lett volna benne Hopkins? Ezt nem is tudtam...
De vhogy nem értettem volna igazán, hogy meghal az első részben, aztán hopp újra itt. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 4., péntek 10:28
Én sem azt mondtam, hogy nem kellett volna megcsinálni, csak koncepció nem ártott volna. Még szerencse, hogy Hopkins sokat kért, így nem kellett feltámasztani...
0
2005. november 4., péntek 10:15
Tesztvetítések után már csodákat nem lehet művelni. Tényleg nem akarom tovább húzni a dolgot (milyen meglepő!), de mivel vizuális típus vagyok, elképzeltem a következőt:
A Zorro álarca összehozott kb. 200 millát a mozikban. A tévét, DVD-t, videot nem tudjuk. Mivel Hollywood a járt utat járatlanért el ne hagyd elvet követi, ezért szeretne folytatást. Készülnek is tervek forgatókönyvek, stb, de a fő résztvevők húzzák a szájukat. Ez a szájhúzás eltart hét évig, majd végre összejön a csapat. Tehát van filmterv, van SPIELBERG, van RENDEZŐ, és van két SZTÁR. Erre a Columbia illetékes green light embere beint, hogy ez szar lesz, ezt nem csináljuk meg. Na ne már...
0
2005. november 4., péntek 9:50
Jó, persze 100%-osan nyilván nem lehet előre megmondani.
0
2005. november 4., péntek 9:49
Bár gyanítom, ebből nem nagyon tartottak. :)
0
2005. november 4., péntek 9:49
A tesztvetítésekből.
0
2005. november 4., péntek 9:31
Most úgy őszintén: honnan a francból lehet tudni egy filmről a bemutatása előtt, hogy az sikeres lesz-e vagy sem?
0
2005. november 4., péntek 9:21
Azt azért nem gondolom, hogy bármit csak úgy moziba engednének. Szerintem alaposan femérték a helyzetet, van-e igény Zorro 2-re ilyen formában - ilyenkor jön az elő, hogy "valaki hibázott".
0
2005. november 4., péntek 9:08
Akkor még egyszer: a Columbia magasról beleszarik a film minőségébe, őket az érdekli, hogy elkészüljön. Azért tartott hét évig a huzavona, hogy összehozzák az előbb említett trió szája ízének megfelelő történetet - és ebből ritkán szokott jó kisülni.
0
2005. november 4., péntek 9:01
Amúgy ma már szinte eltűnt az a dolog, hogy az amerikai stúdió egymaga állja a költségeit a filmnek.
0
2005. november 4., péntek 9:00
Mindegyik, általam felsorolt filmben ott sorakozik még egy csomó gyártó (pl. Revolution) a Columbián kívül, de szerinted ki adta áldását a bemutatókra? A Spyglass, az Amblin? Nyilván mikor megtekintették a Columbia fejesei, azt mondták: "Hű, ez jó!". Nos, ezt még az amerikai közönség sem gondolta így egyik idei filmjük esetében sem (kivéve Hitch).
0
2005. november 4., péntek 8:58
The Corporation (The Corporation, 2003, forgalmazza: Független Média Kiadó)

Nem tévedek sokat, ha azt mondom: Ha valaki megnézi ezt a dokumentumfilmet, alaposan másként fog tekinteni egy adott márkára. Ilyen alapos, kegyetlen, kendzőzetlen, kompromisszummentes és tényfeltáró doksit talán soha az életemben nem láttam (nyilván ez nem mérvadó, ugyanis oly sokat azért nem néztem eleddig). A hossza ugyan 150 perc, de minden másodperce maximálisan kihasznált. A legszebb az egészben az, hogy részletekben már hallhattuk/láthattuk az alkotás információt, és nyilván el is szörnyülködtünk a multik működésén, de ezt így egyben az arcunkba kapni szinte sokkoló volt. Főleg annak nyújt igazán többet, aki tanult közgazdaságtant, ugyanis a kapitalista országokban sehol nem úgy tanítanak az rt-kről, ahogy ezúttal megismerhetjük őket (ha még nem ismertük). Szinte tökéletes remekmű, amit még Michael Moore jelenléte ellenére (bár ezúttal ő is mond okosakat :) is csak ajánlani lehet.

9/10
0
2005. november 4., péntek 8:57
Csak éppen a Columbián kívül gyártóként ott lebeg a Spyglass és az Amblin is,  Spielberg pedig ide is betuszkolta az Orci-Kurtzman írópárost. És még mindig nem értem, hogy a Campbell-Banderas-Jones trió "kinek van nagyobb farka" c. játékának mi köze a Sonyhoz?
0
2005. november 4., péntek 8:51
A Sony az idei évben A randigurun kívül csupa olyan buktát készített, melyek ráadásul jogosan hasaltak el. Példa: Tor-túra, xXx 2., Lopakodó, A csajom apja ideges, Földre szállt boszorkány, A köd, Tök alsó 2., Szemtelen szemtanúk. Ezek után szerintem nem csoda, hogy a Sony 2005-ös ténykedését látva a Zorro 2 minőségét illetően  nem meglepőt  írok. :)
0