Pingvinek vándorlása (La Marche De L Empereur, 2005, forgalmazza: Intersonic)
Bájos, kedves, megható. Annak, aki rajong ezekért. Én baromira untam, noha az alkotók mindent elkövettek annak érdekében, hogy élvezetes legyen még akár egy olyan kényes befogadó számára is, mint én. Narrátor által beszélnek a pingvinek, a képek valóban nagyon-nagyon látványosak, és nem utolsósorban látszik, hogy irdatlan sok és kemény munka fekszik benne. Ennyi.
5/10
0
2005. november 4., péntek 8:47
1153
E helyütt is szeretném megjegyezni: Sony-filmről van szó, nem meglepő az igénytelenség.
Ha ezt egy pöttyet bővebben is kifejtenéd, megköszönném. Sajna nem értem.
0
2005. november 4., péntek 8:46
16099
Nah itt egy ellenvélemény, amir ugye jóval többet adnak a népek... :) Nekem igazából tetszett, de ízlések és pofonok, igaz...?! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 4., péntek 8:43
3933
Zorro legendája (The Legend Of Zorro, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)
Meglepő, hogy Hollywood elherdálja a mítoszokat? Aligha. A Zorro legendájából is kiveszett minden, ami jellemző volt akár a régi filmekre/sorozatokra, akár az első filmre. E helyütt is szeretném megjegyezni: Sony-filmről van szó, nem meglepő az igénytelenség. Bármivel és bárkivel behelyettesíthető karakterek, a történet akár egy xXx 3. is lehetne, Martin Campbell pedig azt hihette, egy újabb Bond-filmet forgat: dramaturgiailag egy az egyben hajaz a 007-es ügynök kalandjaira, csakhogy Zorrónak ez nem áll jól! Nagyon sekélyes, stílustalan és idegesítő filmről van szó, melyben a vizuális túlkapások is rontják az összképet, bár meglehet, hogy a látvány az egyetlen amiben pozitívumokat is lehet találni: a film végi csitt-csatt megér egy szájtátást, de aligha felejteti el azt, amivel megpróbálták eladni az azt megelőző 2 órát.
2/10
0
2005. november 3., csütörtök 21:09
16099
Nos, ezt a filmet nagyon régóta vártam, mert az első rész nagyon jól sikerült. Szóval nem hiába vártam, ugyanis ez sem lett sokkal rosszabb ez előzőnél. A történet kicsit gyengusabb volt, és nem volt benne annyi kardvívás, de nekem nagyon tetszett. Igazi akciódús kalandfilm, sok érzelemmel, és poénokkal. Nagyon jó volt újra látni a szereplőket, főleg Banderast, és örömmel vettem tudomásul, hogy még mindig remekül alakítja Zorro szerepét. :) Zeta-Jones kisasszony is remekelt. (ez a nő álomszép) :) A zene isteni volt, csakúgy mint ez előző részben, nagyon illett a filmhez. Egyszerűen vágyom az ilyen jellgű kalandfilmekre, ahol nem kell gondolkozni, egyszerűen csak kikapcsolom az agyam és beleélem magam a sztoriba. Amint már írtam, nem volt annyira jól kidolgozva a sztori, de szerintem megállta a helyét. Nagyon várom ezt a 2. részt DVD-n, és vele egyidőben a díszdobozt az első részt is tartalmazva...
Összegzés: 10/9
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 2., szerda 13:26
1075
Én a Doom-ot tekintettem meg tegnap, és szerencsére azt kaptam amit vártam. Elég sok utalás van a játékra (BFG, Imp, UAC, Mars, különféle panelek,termek,folyosók) És a film végi FPS jelenet überfasza! Összegezve agyatlan akciófilm a jobbik fajtából :D
70%
0
2005. november 2., szerda 11:27
3945
légcsavar: tényleg rossz film. jodie és boromir jó, de egyébként olyan mint bármelyik esti film az rtl-en. 3/10
0
2005. november 2., szerda 9:21
3933
Az csak anno tetszett.
0
2005. november 2., szerda 9:21
17243
az l.a.confidential alapfilm. jobb mint a könyv - mondom ezt úgy, hogy nagyon bírom ellroy-t.
0
2005. november 2., szerda 9:04
2774
Kéz amely a bölcsőt ringatja, szintén nagyon jó film Hanson-tól
0
2005. november 2., szerda 8:24
3933
Nem a kedvencem, bár jó film, a legjobb Hansontól - 7/10.
0
2005. október 30., vasárnap 17:25
174
Family Guy - Stewie Griffin: The Untold Story
A Fox-on nagy sikerrel futó és (tőlünk nyugatabbra) a DVD-eladásokból is rekordokat döntögető ironikus rajzfilmsorozat, a Family guy is megérett már egy egészestés mozifilmre (nem tudom, hogy ezt a készítők vagy a Fox fejesei gondolták így, de a minőséget elnézve ez most teljsen mindegy). Stewie az úszásleckéjén veszít egy versenyen és szeretné vetélytársát elintézni (jó szokásához híven), azonban a merénylet balul sül el és mániákus bébink egy kis időre pokolra kerül, mely eset után elhatározza, hogy megváltozik. Újabb fordulat következik be életében, amikor lát a TV-ben egy rá teljesen hasonlító figurát. Elhatározza, hogy felkeresi őt, aki valószínűleg az igazi apja... Közben Peter és Lois a másik nem elhódítására oktatják gyermekeiket... A készítőknek nagyjából sikerült fenntartani a sorozat egyes epizódjaira jellemző színvonalat (ami szerintem jobb a South Park-nál is), ismét rengeteg TV-műsor és az amerikai élet kifigurázását láthatjuk, számos filmes utalás mellett. A történet szépen kitölti a másfél órás műsoridőt, azonban a sorozathoz képest lassabban indul be a sztori, szükség is volt rá, hogy visszavegyenek a sorozatra jellemző sebességből, hiszen ott csak 21percen keresztül sziporkáznak, itt pedig másfél órán át, tehát a túl feszes tempó itt csak ártott volna. De maga a film színvonala teljesen megeygezik egy átlagos Family Guy epizóddal, a másfél órás szórakozás garantált. A bevezető pedig egész egyszerűen zseniális.
8/10
0
2005. október 30., vasárnap 16:01
95
Daemiaen, Curtis Hansontól az L.A. Confidential sem tetszett??
0
2005. október 30., vasárnap 2:24
174
na, ti itt jól elvoltatok... Inkább checkoljátok a Corpse Bride-ot... (nekem nem volt türelmem kivárni a magyar bemutatót)
A halott menyasszony (Tim Burton s Corpse Bride)
A 2005-ös év nagyon jó év volt azok számára, akik kedvelik Tim Burton munkáit. A Corpse Bride a jól sikerült munkái közé tartozik a rendezőnek (bár a kedvenc Burton-filmemet, a Nagy halat azért nem körözi le) és annyiban hasonlít másik idei filmjéhez, a Charlie és a csokigyárhoz, hogy gyermekfilmként is egy szórakoztató tanmese, mely teljességgel nélkülözi a ma divatos hollywoodi klisé-poénokat (fingós poénok, olyan laza főszereplő, hogy már önmaga paródiája, stb.). Maga a történet nagyon egyszerű, sokszor előre kiszámítható, de ez egyáltalán nem zavaró, mert a remek rendezés miatt a film így is nagyon szórakoztató, könnyed, nem csak egyszeri nézésre ajánlott kikapcsolódás. A megvalósítás pedig tömören: pazar. Érdekes, hogy a különböző módon széteső, megkékült hullák egyáltalán nem ijesztőek, nem úgy, mint az érdekházasságot akaró szülők. A mi helyünk mindenképpen ott van a moziteremben november 17 után (bár eléggé haloween-os néha a hangulata), később pedig a DVDnek is ott a helye a polcunkon, nem csak egyszer fogunk kedvet kapni hozzás. Kíváncsi vagyok Müller Péter Sziámi fordítására.
8,5/10
0
2005. október 30., vasárnap 0:32
2341
Naná, csak az a szomorú, hogy ha valaki emberi módon szól Gerikéhez, az nagyokos hülye. Bár, a /Gerike pihi/ csak egy megszólítás volt, de ha Geri ezt mellre szívta, akkor azért megkövezem magam. Másért nem!
0
2005. október 30., vasárnap 0:20
17243
néha elég nehéz eldönteni, melyikőtök a nagyobb gyerek.
0
2005. október 30., vasárnap 0:17
2341
Különben meg Gerikével volt nézeteltésérünk, szóval a véleményetekre senki nem kíváncsi. Gerike: felőlem lehet béke!
0
2005. október 30., vasárnap 0:15
2341
Köszönöm mindenkinek! Le lettem cseszve.
0
2005. október 29., szombat 23:45
2212
Komolyan mondom, hogy szánalmas és röhejes, hogy milyen emberek vannak... (nem neked szól Geri!!! peace)
0
2005. október 29., szombat 23:11
3945
fejezd már be, pont te vagy a szemetes!
0
2005. október 29., szombat 22:12
2341
Örülök, hogy örülsz. Nos, mivel nem vagyok olyan, mint te, ezért nem akarok tovább szemetelni ebben a topikban.
0
2005. október 29., szombat 22:09
2682
:D
0
2005. október 29., szombat 22:07
2341
Csak nem ijedtél meg? Biztosíthatlak róla, hogy el tudom érni őket, ha épp szükséges.
0
2005. október 29., szombat 22:05
2682
Ismered őket? Csak mondd már el honnan légyszíves...ja meg, hogy mi a nevük...és akkor elhiszem.
0
2005. október 29., szombat 22:01
2341
Nicsak, ki beszél? Átalában te szoktad teleszemetelni a fórumot a baromságaiddal. Gerike Törpike pihizzél. Az meg maximálisan nem érdekel, hogy te épp mit nézel a moziban, leírtam, hogy szerintem mi lehetett az, te meg erre leugatsz. No nem baj. Ismerem a szüleidet, szóval ha még egy pofátlanságot írsz, elbeszélgetek velük a pici Kerti Gerikéről.