Keresés

Moziajánló

2005. október 25., kedd 9:51
Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény (Wallace & Gromit And The Curse Of The Were-Rabbit, 2005, forgalmazza: UIP)

Azok a fránya pingvinek! Ugyanis a film előtt látható egy, a Madagaszkár pingvinjeinek főszereplésével készült rövidfilm, ami megavicces, és lehet, hogy befolyásolta a gyurmafilm első felének élvezeti értékét. Értem ezt azon, hogy mind a korábbi W&G-okban, mind a Csibefutamban több ötlet és humorforrás szerepelt az első fertályórákban, mint a Vérnyúlban, amin igencsak meglepődtem, sőt, aggódtam is a mese további színvonala miatt - hozzáteszem: nem egyedül: a szó szerinti teltházas premier előtti vetítésen bizony alig-alig lehetett kuncogást előcsalni az emberekből az első 35-40 percben, ami igencsak sovány teljesítmény az Aardmantől. Azonban a második félidő mindenért kárpótolt, és még a gyengécske, hosszúra nyúlt expozét is sikerült úgy, ahogy megmagyaráznia. Innentől kezdve nincs megállás: sziporka a tetőfokon, Speier Dávid néha újra rímekben beszél, valamint remek, mesébe illő csavarok és fordulatok jellemzik az Aardman-opust. Összességében elmondható, hogy nagyon jó film lett Wallace és Gromit új kalandja, mivel két nappal a mozi után egyre inkább érzem azt, hogy ezt újra látni kell. De most talán a pingvinekről le kellene maradni...

8/10
0
2005. október 23., vasárnap 11:37
Éjszakai őrség

Kissé sokat vártam ettől a filmtől azt hiszem, de nem volt rossz, csak más volt az, amit elvártam és amit kaptam. Le a kalappal az orosz filmgyártás előtt, mert az állam még most is keresem... :] a megvalósítás pazar, technikai trükkök, lassítások, képátmosás és minden, amit el tudsz képzelni. Nálam kenterbe veri az idei Star Wars film trükkjeit is. (Na most fognak egyesek megölni :)

A történetet nem nagyon mondanám el, hiszen egy trilogia első darabjával van dolgunk, tehát a történet a film végével még nem ért véget! Talány annyit elmondthatok, hogy egy ősi csata közepébe csöppenünk, melyben a Fény Erői és a Sötétség Erői harcolnak egymás ellen. Minden több ezer évvel ezelőtt kezdődött, amikor a két sereg először csapott össze, de hamar rájöttak, hogy nem bírnak egymással és a két sereg vezetője megegyezett, hogy fegyverszünetet kötnek. A Fény szolgái lettek az Éjszakai őrség tagjai, a Sötétség szolgái pedig a Nappali őrség lettek. Ezen kényes egyensúly azonban veszélybe kerülhet...  

A történet amúgy két szálon fut, eléggé oda kell figyelni, ugyanis a megvalósításban nem vették az figyelembe, hogy nem mindenki olvasta el a regényt, mielőtt megnézte volna a filmet, tehát így számomra is maradtak érthetetlen részek/jelenetek. De a végére letisztul, és megvilágosodik minden, csak közben kissé zavaró, hogy nem értem mit nézek. :)

Mindezek ellenére érdemes megnézni az Éjszakai őrséget, mindenképpen különleges film!

10/7
0
2005. október 22., szombat 23:26
EGY SZOKNYA EGY NADRÁG(2005).Fergeteges vígjáték.
0
2005. október 22., szombat 17:36
Land of dead: 10/8  Brutalitás igyis volt a filmben de mivel tudom hogy a dvd változaton még vagy 7 percel több lesz ezért arra nincs panasz. Végre egy jó film a  moziba két hibája hogy túl rövid volt és többet kellett volna foglalkozni a zombikkal és az elnéptelenedett földdel.
0
2005. október 22., szombat 15:02
Ünneprontók Ünnepe - The Wedding Crashers

Szerintem már az alaptörténet is nagyon jó, miszerint 2 főhősünk teng-leng a semmiben és évközben olyan emberek esküvőire járnak, akiket még életükben nem láttak csak, hogy piáljanak és csajozzanak. Szerencsére a film nem hemzseg altesti "poénoktól" és ez mindenképp jó. Tényleg vicces dolgok vannak benne és nem azon kell röhögni, hogy a WC mellé szart Owen Wilson. Szerencsére.
Nagyon eltalált a film hangulata, remek kis könnyed, de annál dallamosabb leginkább "rock" zenék jellemzik.Történet jó, persze kis amerikai szirup naná, hogy belecsúszik végül is "Háliwódy" a film. De ez sem rontja el az összképet. 2 órára tökéletesen kikapcsol, hiába feliratos. Nagyon jó volt még így is.
Szóval bátran célozzátok meg a mozikban, még pár hétig biztos játszák.

9/10  

0
2005. október 21., péntek 10:00
Dogora: Ázsia arcai (Dogora, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Tapsoljuk meg Patrice Leconte-t, aki volt olyan édes, és forgatott nekünk egy útifilmet. Ő már bármit megtehet hazájában, elért mindent, így készíthette el a Dogorát. Bár ne tette volna, ugyanis ennyire semmitmondó képeket, ennyira oda nem illő nagyzenekari zenével és kórusénekkel egész egyszerűen művészet prezentálni. Kis túlzással valóban az mondható el a féldoksiról, hogy egy szimpla útifilm, amolyan személyes élménytár szórakoztató darabként álcázva. Mert ezt inkább kínzás végignézni. Szerencse, hogy a Szindbád mozi melletti söröző kárpótlást nyújtott kicsiny csapatunknak a filmet követően, még akkor is, ha nem mindenki volt ilyen lesújtó véleménnyel Leconte perverziójáról.

2/10
0
2005. október 21., péntek 9:56
Eros (Eros, 2004, forgalmazza: SPI)

Nem szeretem az ilyet. Az Eros semmi másra nem jó, mintdicsekedni. Nem eredeti ötlet szüleménye, hanem amolyan produceri ügyeskedés inkább. Ettől képtelen voltam függetleníteni magam a film nézése során, bár az értékelésben nem befolyásolt. Antonionival kezdődik a szkeccsfilm: övé a legkendőzetlenebb, legrejtelmesebb történet. Érdekes, hogy a rendező egy abszolút megmenthető házasságot tár elénk, mégis a teljes pusztulásba taszítja azt, holott az utolsó két perc a jóra fordulásról szól - dramaturgiai baklövésnek érzem, de az is lehet, hogy az erős szimbolikát képtelen voltam helyesen lefordítani magamnak. :) Úgy gondolom, a szerelem helyett előtérbe került a testiség, a buja vágy, ami - látva a nőciket - legfeljebb vizuálisan nyújt élvezetet. Nagy dobás, kicsit mellé. Soderbergh alkotása csak ötlet szinten működik. Megvalósítása olyannyira törtető, hogy nem lehet komolyan venni. Talán ez is volt a cél, azonban a humorosra vett elbeszélésmód szerintem ezúttal alkalmatlan arra, hogy valódi érzésekről, érzelmekről lehessen szó. Pedig Alan Arkin és Robert Downey Jr. remek teljesítményt nyújtanak. Wong Kar Wai kisfilmje egyértelműen a legjobb (és a leghosszabb is egyben). Itt minden érintésnek és pillantásnak súlya van, szinte forr a levegő, mikor Gong Li és az őt rajongásig szerető, ám érzelmeit csak olyan "karvajosan" kimutatni tudó Chang Chen együtt szerepelnek. Nagy baj ezzel a mável az, hogy nem más, mint a Szerelemre hangolva vagy a 2046 rövidített változata. És mivel Wong Kar Wai szinte már mindent elmondott az általa elképzelt szerelemről, újdonságot nem kapunk. Olyan az egész, mintha a jövőbeli szálloda 2047-es szobájába lépnénk. Christopher Doyle munkája észveszejtően jó, és a zene is itt éri el a legjobb hatást. Összességében elmondható, hogy különös érzés fogott el, mikor vége lett a 95 percnek, ugyanis hiába változó minőségűek az alkotások, három teljesen különböző művészi látásmódot egymásutánban nézni nem mindig adódik lehetőség.

5/10
0
2005. október 21., péntek 9:42
Szívem csücskei (Fever Pitch / The Perfect Catch, 2005, forgalmazza: InterCom)

Függetlenül attól, hogy Hornby-regényből készült a film (vagy talán inkább remake???), mégis Farrelly filmről van szó. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ez az első élőszereplős alkotása a testvérpárnak, melynek forgatókönyvét nem ők (társ)szerezték. Nagyon jól megfigyelhető az evolúció a tesók műveiben: eleinte volt a tabudöngetés, majd csak szimplán a döngetés, mára meg már ezek közül semmi sem maradt. Lett viszont helyette hétköznapi, szerethető karakter (nem mintha bármelyik korábbi figurájukat nem lehetett volna kedvelni), hihető szituációk, kedves románc. Aranyos film semmi meglepő fordulattal, megbízható minőséggel, remek soundtrackkel - ez a 21. századi Farrelly-recept. Eddig.

6/10
0
2005. október 21., péntek 9:37
Egy szoknya egy nadrág (Egy szoknya egy nadrág, 2005, forgalmazza: Best Hollywood)

Jól van, még mindig nem tudunk igazán jó közönségfilmet készíteni nagy színészeink közreműködésével. Pedig adva volt minden: kellően magas költségvetés; egy forgalmazó, mely sokat költött a reklámra; hazánk elismert komédiásai. Ami hiányzik: rendezés, forgatókönyv, profi stáb. De vannak még cameók, Mucsi-Scherer duó, Gundel Takács-féle kibeszélősó-paródia (ami remek), és ennyi. A film erősen hajaz A miniszter félrelép dramaturgiájára, de elérnie annak szintjét nem sikerül. Drága fércmű ez, ami egy rendező kezében még a remake-átok ellenére is sikerülhetett volna jól, így megmarad szokványos magyar filmnek, aminek eredeti, hivatalos címéből még a vesszőt is kispórolták, pedig a Latabár-változatban ott vót.

3/10
0
2005. október 18., kedd 17:29
Ha valaki erre jár írjon nyugodtan ide :)

Ja, az UCI Empire a Picadilly/Leicester Square-en egész jó kis mozi, az Odeon a Marble Archnál annál kevésbé.
0
2005. október 18., kedd 17:02
nope. az óceán túlpartján vagyok, de már csak pár napig.
0
2005. október 18., kedd 16:29
Aeon Flux trailer: 10
0
2005. október 18., kedd 16:20
Ja Lord of War, 9/10
0
2005. október 18., kedd 16:18
Lehet, hogy a Dominot ma este megreszkírozzuk a kollégákkal...
Egyéb kívánság?
0
2005. október 18., kedd 16:18
Jamamura, nem vagy Te is véletlenül errefele?
Én már itt élek pár hónapja, nem kell sietnem a filmek megnézésével...
0
2005. október 18., kedd 16:16
Domino, plíííííííííííííííz! :)
0
2005. október 18., kedd 16:16
Lord of War
Az év egyik legjobb filmje.
Szinte tökéletes.
Juri "gunrunner"; fegyverkereskedő aki pénzért bárkivel, bármire hajlandó.
Talán az egyetlen kivétel Osama, mert "az ő csekkjei mindig fedezetlenek voltak"
Juri pályafutását fiatal korától kezdve kísérjük végig az orosz bevándorlók által lakott negyedbeli életétől egészen napjainkig.
Egy éttermi lövöldözés során hősünk rádöbben, hogy az evésen és a szexen kívül van még olyan elemi szükséglet amit szinte mindenkinek el lehet adni: a gyilkolás öröme, a fegyverek eladása bármilyen célra bárkinek, aki fizet.
A film "karriertörténet" annak minden kliséjével. Látjuk, ahogy hősünk megküzd azért, hogy ő legyen szakmájában a legjobb, és amit elért azt megérdemli.
Épp csak a kérdéses szakma a fegyverkereskedelem.
Lenyűgöző párbeszédek, zseniális megoldások, ritka de nagyon brutális erőszak, nagyon sötét humor. Juri története és ahogy azt kommentálja frenetikusan cinikus.
A film elején látható az utóbbi évek talán legjobb felvezetése: "Egy golyó élete" - ezt mindenkinek látnia kell!
- Szívesen kívánnám, hogy a pokolba kerüljön... de már amúgy is ott van.
0
2005. október 18., kedd 16:01
lol
Itt Londonban jó páran voltunk volt az Odeonban, de lett hely bőven mire a végére értünk. :)
0
2005. október 18., kedd 15:42
csak cimszavak... szavak nélkül:

corpse bride 1o/8
the 4o-year-old virgin 1o/8 (mindenkitől azt hallom, hogy a szinkron borzalmas)
the constant gardener 1o/5
a history of violence 1o/8
serenity 1o/7
wallace and gromit in the curse of the were-rabbit 1o/1o

talán még a the fog 2oo5, a domino, vagy az elizabethtown belefér indulás előtt.
0
2005. október 18., kedd 15:39
bár nem vagyok joss whedon rajongó (buffy-t nem szeretem), a firefly-t sem ismerem, de a filmet nagyon élveztem. tipikus no brainer, két dimenziós figurákkal, elcsépelt sztorival, ellenben nagyon szórakoztató filmecske költségvetését messze túlhaladó látvánnyal, soha nem leülő sztorival, a PG-13-as korhatárt rendesen feszegető durvaságokkal és megmosolyogtató poénokkal. nem váltotta meg a világot, de 1o/7-et simán megér. (ahol én néztem, ott senki nem ment ki a moziból, mivel eleve csak 4-5-en voltunk. :)
0
2005. október 18., kedd 12:15
Serenity
8.5 pont az imdb-n, itt a moziból kisétáltak az emberek, és ha nem bíztam volna benne, hogy valami csak fog történni én is kisétáltam volna.
Tévedtem; életemből két órával, és 10 fonttal szegényebben távoztam.
Story: A Serenity űrcirkáló legénysége pártfogásába vesz egy lányt aki látnoki képességekkel bír, és olyan információk birtokában van, melyek megdönthetnék a kormányt. Infóról kiderül, hogy az nincs, de találnak egy bolygót az űrben ami valahogy addig elkerülte mindenki figyelmét aki arra járt. A bolygó lakossága kipusztult, de azért végső üzenet van; a kormány nyugtatót adagolt a levegőbe amitől a többség megunta az életét, mások meg fenevadakká változtak. Ezt a hajó legénysége az egész galaxis tudomására hozza.
Vége. Ennyi, Tényleg.
A színészek nulla, cgi erős tv film kivéve egy kétperces űrcsatát.
A film emlékezetes momentumai néhány egysorosban merülnek ki, pl:
- A hős olyasvalaki, aki miatt mások meghalnak
- Szeretnéd átvenni a hajó parancsnokságát? - Igen. - Pedig nem fogod.

Ha véletlenül akad hazánkban Firefly rajongó - itt úgy tűnik nem volt - annak valószínűleg jobb véleménye lesz róla, mindenki más nagy ívben kerülje el, videon is csak óvatosan.
A plakát viszont nagyon szép.

2/10
0
2005. október 17., hétfő 20:35
Dettó :)
0
2005. október 17., hétfő 19:05
Tisztelet a kivételnek, örvendek. ;-)
0
2005. október 17., hétfő 18:51
"messze elkerülendő minden badboys rajongónak..."

Nekem tetszett a Bad Boys is, és a Hervadó Virágok is. :)
0
2005. október 17., hétfő 18:33

Sokan megírták már előttem, hogy amerikában az év egyik nagy meglepetése volt ez a film, a jegybevételek alapján benne van az éves top10-ben. Mint film is megállja a helyét, sőt kiemelkedő alkotásról van szó. Nincs komolyabb mondanivaló, mély emberi érzések, sem tanulság, csupán 2 óra szórakozás és nevetés. Ugyan a hosszú játékidő ilyesztőnek tűnhet, jómagam is 3X hittem, hogy a filmnek vége, mégis lekötött és szórakoztatott, az Owen Vaughn páros nálam nagyon bejött. Jobbnál jobb poénok, jobbnál jobb csajok és szinészek egyaránt.
80%

Az afrikai Schlindlerként aposztrofált Paul Rusesabagina igaz története felejthetetlen alkotás. Megható, megindító igazi remekmű. Kevés film érint meg ennyire, de a moziból kijőve szinte megszűnt a világ és bele telt néhány percbe mire "magamhoz tértem". Azoknak is ajánlom a filmet, akik nem szeretik az ilyen témájú "művészfilmeket", elképzelhetetlennek tartom, hogy ne érezné át a film mélységét és mondanivalóját.
A szinészek első osztályúak, sajnálom, hogy Cheadle nem nyerte meg az aranyszobrocskát.
100%

A film előzetesében a szinkron egyszerűen hallgathatatlan volt, hál  Istennek a filmben a főszereplő magyar hangja nem ugyanaz, mint amit a "rogyásig" nyomott trailerben hallhatunk. Ugyan szintén elég idegen hang eleinte, de a film végére megszoktam. Maga a film abszurd és hihetetlen, de ettől jó. Én ugyanis nem tudok "L" képzelni 40 éves férfit, akinek még ne lett volna szexuális kapcsolata, persze tudom alienek sincsenek(vagy mégis?), sőt télapu sem létezik, de akkor is. Mindenesetre poén a film, lehet rajta nevetni sokat, de nem érzek késztetést a DVD majdnai megvételére. Az pedig, hogy manapság minden "jófej-amerikai" filmben van egy "szívós" vicces fiú attól a falra mászok, mintha az egész világ csak szívna....
65%

Fúú, nagyon tetszett. Amennyire utáltam Murray unott pofáját és magát az egész filmet, az elveszett jelentést, na itt annyira bírtam. A rendezés is szuper, lassan, de biztosan csordogál a film, de valahogy nagyon bejött nekem. Messze elkerülendő minden badboys rajongónak, aki viszont szivesen néz újat (persze relatív újat, újszülöttnek minden vicc új) és szereti a fanyar humort, annak melegen ajánlom. Ha másért nem Lolitáért... ÚÚÚÚ, az a kiscsaj...
90%
0