Keresés

Moziajánló

2005. október 16., vasárnap 22:45
HOTEL RWANDA

Nah, én is megnéztem eme filmet. Be kell vallanom, hogy nagyon megható film. Don Cheadle alakítása egyszerűen Oscar-díjas. Mindig ilyenkor kell megemlítenem, hogy egy ilyen film kb. 150-szer többről szól, mint aza francos Million Dollar Baby. Mondhatnám akár erre is, hogy az év filmje, de mivel tavaly készült, és idén volt jelölve, már az év filmje nem lesz. :)
Igazán érdemes megnézni, mert megható film...

Értékelés: 10/10
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 16., vasárnap 16:42
Szerintem is zseniális, már akartam róla írni, abszolúte 100%-os, kár hogy Don nem kapta meg az Oscart érte. :-(
0
2005. október 15., szombat 23:24
Hotel Ruanda

Ma végre megnéztem! És egyáltalán nem bántam meg, mert ha filmekről beszélünk, akkor ez maga a film. Bevallom nőiesen, a végét elbőgtem. Egyszerűen az idei filmtermésben is kielemkedik, mind színészi alakítások terén, mind pedig mondanivalóban.

A megtörtént eseményeken alapuló film azt a bizonyos 1994. évi ruandai mészárlást és lázatást mutatja be melyben becslések szerint közel egymillió ember vesztette életét. A II. világháború óta nem volt ekkora népírtás... Persze a Nyugat megint nem segített, csak néhány száz önkéntes ENSZ katona maradt Ruandában, hogy mentsék, ami mentehető. A káosz közepén a béke szigete volt a belga tulajdonú Milles Collines nevű hotel, ahol az igazgatónak - Paulnak - köszönhetően mindenki menedéket talált, akit a milícia üldözött. Utolós erőfeszítéseivel is azért küzdött, hogy vízumot szerezzen a hotelben rekettek számára és kijuttassa őket az országból...

2 óra 1 perc a film, de egyszerűen nem is néztem az órát! Fantasztikus, érzelemdús, remek dráma. Mindenkinek ajánlom.

10/10
0
2005. október 14., péntek 22:28
History of Violence (2005)
R: David Cronenberg

Csalódottság. Talán ez volt az első érzés ami eszembe jutott a film után. Tudom, hogy nem szabad elvárásokkal leülni egy film elé, hanem a kapott anyagot kéne értékelni elvonatkoztatva a rendezőtől illetve a szereplőktől. Az anyag pedig első osztályú. Kiválóan felvázolt családi háttér, jó szinészek és egy pillanatra sem unalmas rendezés. (A végével sem volt különösebb bajom, habár kicsit eröltetett és túljátszott volt)
Egyik szemem sír, a másik örül. Sír, mert ez nem egy Cronenberg film volt. Örül, mert Cronenberg ilyet is tud. Remélem a film jól teljesít és akkor meg tudja finanszírozni a következő beteges vizióját.

70%
0
2005. október 14., péntek 19:10
Már csak miattuk is megéri. Dench varázslatosan előadott időskori gyermekiessége és a "mindenki nagyija"-hangú Smith visszafogott bölcsessége film nélkül is ki tudott volna tölteni 3-4 órát. Erre szokás beélesíteni a "jutalomjáték" közhelyt.
0
2005. október 14., péntek 18:27
Az e heti eresztésből ezt néztem ki magamnak! És szeretem a két főszereplőnőt is!
most posts by TM
0
2005. október 14., péntek 15:51
A Bin-Jip-ben máshogy golfoznak. :)
0
2005. október 14., péntek 15:45
aham. golfról csak annyit tudok, hogy unatkozó milliomosok, fehér pulóverben és sapkában, fehér golyókat lökdösnek a lyukak felé. asszem nekem ennyi elég is :)
0
2005. október 14., péntek 14:01
Jessie-n én is. :D
0
2005. október 14., péntek 14:00
Igaz, lentebb télleg össze-vissza írtam. :)
0
2005. október 14., péntek 13:53
Egy pálya, melyen 4 ütésben állapítják meg a part (azaz azt a számot, amennyiből normál esetben be illik ütni a lyukba a labdát). A birdie 1-gyel kevesebb ütést jelent a par-nál, az eagle 2-vel.
0
2005. október 14., péntek 13:19
"4-es par golfpályán birdie-t"

khm.. csak én nem értem ezt? ;)
0
2005. október 14., péntek 13:18
én nagyon jól szórakoztam rajta :)
0
2005. október 14., péntek 10:44
Bin-Jip: Lopakodó lelkek (Bin-Jip / 3-Iron, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Ha valaki filmnyelvi, képi és történetvezetési bravúrokat akar látni, ki ne hagyja Kim Ki-duk utolsóelőtti filmjét! Amit a bő 80 perc alatt elénk tár a koreai rendező, az nem más, mint a nagybetűs művészet: az alkotást látva gondolkodtam el azon, hogy micsoda magasságokba is eljuthat a mozgókép, ez a baromi egyszerű találmány. Szinte kifejezhetetlen, hányféle értelmezést nyerhet a Bin-Jip: a legegyszerűbb szórakoztatástól kezdve a legmélyebb filozofikus tartalmakig (hasonló témában talán a Kafka-i átváltozás volt rám legutóbb ekkora hatással) bármit kiolvashatunk a filmből, egy azonban biztos: love story még sosem volt ennyire sejtelmesen gyönyörű, ennyire földöntúli, ilyen sokrétű. A főszereplők helyett beszélő képek, a remek atmoszféra és a visszatérő momentumok olyan egyedi remekművé emelik Ki-duk hármas vasát, amellyel nem nehéz 4-es par golfpályán birdie-t elérni.

9/10
0
2005. október 14., péntek 10:05
A bűvös körhinta (The Magic Roundabout / Pollux: Le manège enchanté, 2005, forgalmazza: SPI)

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal, akinek A bűvös körhinta előélete semmit sem mond. Mindegy, mindenesetre egy helyes kis mese ez, csupa jósággal és gonoszsággal. A szándékosan bábfilmesre (és nagyon is jól) sikerült CGI-animáció egyedi látványvilágot ad a filmnek, a történet kb. max A sötét kristályi magasságokba tud emelkedni, bár azt hozzá kell tenni, hogy a sok felnőtteknek szóló hollywoodi CGI-mesét követően ez kifejezetten a gyermekeké, csak apró kikacsintásokkal. Érdekes, hogy az SPI olcsóbb szinkront készített el a filmhez, a dalok ugyanis nincsenek lefordítva, biztosítva ezzel a 10 éven alattiaknak a beszélgetés és ficergés lehetőségét. Viszont Galambos Péter Dylan nyuszi hangjaként elképesztően jó.

6/10
0
2005. október 14., péntek 9:59
Hazárd megye lordjai (The Dukes Of Hazzard, 2005, forgalmazza: InterCom)

Taplófilm a rosszabb fajtából, de nagy meglepetésemre nem a legrosszabból. Az előzetes hírek alapján valami észveszejtően gagyira számítottam, de még Jessica Simpson színészi antitálentumát is sikerül a melleivel kompenzálni (nem is bánnám, ha szerepelne, mondjuk egy Verhoeven-filmben). Jay Chandrasekhar rendező mindent bevetett: a kézi kamerától kezdve a tempós vágásokon át tényleg mindent, filmje mégse mozdul egy bizonyos minőségi szintről, ugyanis sehol sem találkozni kiugró teljesítménnyel. Az egész Hazárd megye lordjai olyan egyszerű, mint az USA déli kisvárosában élő lakosok gondolkodása (no hard feelings), a poénok tudatosan semmitmondóak (legalábbis számomra úgy tűnt), viszont ezáltal kevésbé szórakoztató az a 100 perc, amit a megnézésével kell elölteni. Nem tragikusan rossz, inkább gyenge közepes produkció ez, amelyet talán USADél-imádatom is segített átvészelni.

4/10
0
2005. október 14., péntek 9:52
Hölgyek levendulában (Ladies In Lavender, 2005, forgalmazza: FF Film)

Szép film. Két idősödő hölgy életét és érzelmeit felkorbácsolja egy lengyel hajótörött a második világháború előtti angliai kisvárosban - imádom az ehhez hasonló alapsztorikat, szerencsére Charles Dance - aki mindig is az egyik legjobban megírt hollywoodi rosszfiúszerepről (igen, Az utolsó akcióhősbeliből) fog eszembe jutni, bármit is csináljon - tudott is bánni az általa adaptált forgatókönyvvel. No meg, Judi Dench-csel és Maggie Smith-szel egyszerűen képtelenség hibázni, játékuk olyan magasságukba emeli a filmet, amiről thank god nemcsak álmodni lehet. Dance a hagyományos dramaturgiai fogásokkal halad előre a történetben, viszont a Daniel Brühllel és Natascha McElhone kiegészülő négyes, valamint a kellemesen lágy zene mindig ad okot arra, hogy rácsodálkozzunk, milyen szép is tud lenni az élet filmen (is) bemutatva, ha értő kezek tárják elénk. Szép film.

8/10
0
2005. október 12., szerda 11:13
Michael Cretu: Samurai

If you re lonely you never show a sign.
No devotion could ever change your mind.
No illusion when your work is done.
Nobody knows you -

Samurai
Samurai
did you ever dream?
Hesitate
wonder why
at all the anger you have seen?
Samurai
Samurai
does your blood run cold?
No light shines in your eyes
no burning flame in your soul.

your commission was written in the sand.
No emotion could ever stay in your hand.
No consolation
no word of love or praise.
your fight is over -
Samurai
Samurai
did you ever dream? . . .

Samurai
Samurai
did you ever dream? . . .

most posts by TM
0
2005. október 12., szerda 11:03
Kitano
0
2005. október 12., szerda 0:32
ki az az egy? már a japcsi filmrendező
0
2005. október 11., kedd 9:24
Cápasrác és Lávalány kalandjai 3D-ben (The Adventures Of Shark Boy And Lava Girl In 3-D, 2005, forgalmazza: InterCom)

Rodriguezt nagyon kedvelem, és bár a Volt egyszer egy Mexikó és a Kémkölykök 3D: Game Over (az első kettő szerintem nagyon is jó) valóban rossz filmek, lehet rájuk magyarázatot találni. Erre nem.

1/10
0
2005. október 9., vasárnap 16:19

A SZIGET!

Huh. Így korán reggel jól megdolhoztatta a látó szervemet eme alkotás. Bay megint iparos munkát tett le az asztalra. Nem lehet panasz a filmre. Remek akciók, jó történet, jó színészek, jó zene. Egy kát akciónál kicsit Bad Boys 2 feelingem volt, hiszen a film közepén található üldözéses jelent mikor a kerekeket dobálják le a kocsiról nagyon elmlékeztett engem. Szerintem ez a film legjobb akciója. Én nem is vártam mást Baytől. Ehhez a műfajhoz nagyon ért. A film története végül is kiszámítható, de kicsit más , mint az eddigi Bay filmek. Valahogy érdekesebb a történet. Egy két poént is elhint a rendező. Ezek kellettek is a filmbe.Felhívnám a figyelemet a film zenéjére, ami szintén nagyon jóra sikeredett. Összességében nem csalódtam. Várjuk a DVD-t.

9/10
0
2005. október 7., péntek 20:24
Broken Flowers - Hervadó virágok
Hát ez nekem is nagyon tetszett. Lassabb típusú, de humoros alkotás.
Mély mondanivalója van a filmnek.A rendezőnek ezek a hosszú képei nagyon tetszenek nekem. Ennek is időnként van 1 komikus beütése. PL. Murray a repülőteren a szép lábú nénivel :).De ugyan akkor ennek van egy szomorkás oldala is. (Nem a fent említett jelenetnél).  Bill Murray  fantasztikus volt a filmben. A karakterét nagyon jól megformálta. Nem tudom, hogy megér e egy OScart (Szerintem nem), de örülnék, ha esetleg jelölnék. Nem jönnek most elő belőlem a szavak. Még kicsit gondolkodom a filmen. Mert olyan hirtelen lett vége. Persze értem, csak kicsit próbálok mögé látni. A film zenéje nagyon jó.
Szóval menjetek és nézzétek meg, nem fogtok csalódni.
90%
0
2005. október 7., péntek 18:39
Nem fogod megbánni.
0
2005. október 7., péntek 18:16
Nagyon örülök, hogy ilyen jó véleményed van erről a filmről, bíztam benne(d)!
Most már biztos megnézem.
most posts by TM
0