Keresés

Moziajánló

2005. szeptember 27., kedd 0:43

Több okból is érdemes a filmre benevezni. Cillian Murphy szerintem korunk egyik legfeltörekvőbb és egyben legcoolabb szinésze, Rachel McAdams pedig "nyerő párja", aki szintén egyre jobb szerepeket kap, de ne feledkezzünk meg Sikoly és horrorkirály Wes Craven rendező úrról sem. Azomban ez a 3 név nem elég a kasszasikerhez nálunk, így csak a pár 10ezer mozirajongó, vagy véletlenül betévedő néző tud véleményt mondani az alakotásról. Sajnos a trailerben lelövik a poént, bár elég nehéz lett volna horror?, inkább thrillerként eladni a filmet, bár engem jól becsaptak az első 30 másodperccel.(mármint a trailer30mp-ével). Pörgős, izgalmas, kellően székhez szögezően indul a film, azomban, ahogy földet érünk a filmben a film is alábbhagy és szeény vémeényem szerint Craven próbálta Sikolyosra venni a figurát, mind a poénokkal, mind az ostoba kergetőzéssel a házban. Még így is erősen nézhető alkotás, könnyed másfél órás kikapcsolódást nyújt a film.
65%
0
2005. szeptember 27., kedd 0:43

Több okból is érdemes a filmre benevezni. Cillian Murphy szerintem korunk egyik legfeltörekvőbb és egyben legcoolabb szinésze, Rachel McAdams pedig "nyerő párja", aki szintén egyre jobb szerepeket kap, de ne feledkezzünk meg Sikoly és horrorkirály Wes Craven rendező úrról sem. Azomban ez a 3 név nem elég a kasszasikerhez nálunk, így csak a pár 10ezer mozirajongó, vagy véletlenül betévedő néző tud véleményt mondani az alakotásról. Sajnos a trailerben lelövik a poént, bár elég nehéz lett volna horror?, inkább thrillerként eladni a filmet, bár engem jól becsaptak az első 30 másodperccel.(mármint a trailer30mp-ével). Pörgős, izgalmas, kellően székhez szögezően indul a film, azomban, ahogy földet érünk a filmben a film is alábbhagy és szeény vémeényem szerint Craven próbálta Sikolyosra venni a figurát, mind a poénokkal, mind az ostoba kergetőzéssel a házban. Még így is erősen nézhető alkotás, könnyed másfél órás kikapcsolódást nyújt a film.
65%
0
2005. szeptember 26., hétfő 19:16
A fekete víz mindent eltakar, nem áttetsző, nem mutatja meg a mélység igazi természetét. A FEKETE VÍZ című film szereplői reménytelenül magányosak, és mind látszatéletet élnek. A nagyváros elidegenítő és entrópikus áttekinthetetlenségében élik kirakat életüket, az ügyvédet alakító Tim Roth otthona és irodája egy autó, mindig siet a családjához, pedig nincs is neki, de inkább családot hazúdik magának, azt könnyebb, mint az igazsággal szembesíteni önmagát és ügyfeleit. Az ingatlanközvetítő a munka és a szerencsejáték egypályás univerzumában él, a házmester sötét titkot rejteget. Egyedül a főszerepet alakító Jennifer Connelly kisérli meg reálisan kezelni a hétköznapok okozta sérüléseket, de a valósággal való szembesülés lassan maga alá temeti. Úgy tűnik, itt csak az nyerhet, aki látszatéletet hazúdik magának. A környezet ugyancsak lehangoló, elkeserítőbb és elviselhetetlenebb lakótelepet csak a pokol valamelyik bugyrában találhatunk, a folyosón egy négyzetméter félér egy lépéssel a lélektelenségbe. Az alkotóktól a film kezdete után fogyasztható drámát várhatna a néző, ám a fekete víz horrorisztikusnak szánt szimbólumrendszerével és történetével új színeket adnak a filmnek. Talán nem választottak igazán jól, a dráma és a karakterek finomításával többet kaphattunk volna. A végkifejlet pedig Rubens nőalakjaihoz hasonló: kicsit túlsúlyos, kicsit túldíszített, de legfőképpen többet akar mutatni, mint amennyit kéne. Mindezek ellenére a film kellemes táplálékul szolgálhat érzékszerveinknek, a nagyváros léleklúgozó könyörtelenségét nemcsak átadni képes, hanem százas szögekként a mellkasunkba verni is.
0
2005. szeptember 26., hétfő 18:03
JÖJJÖN MÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁR!!!!

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. szeptember 25., vasárnap 14:05
spike jonze rendezhetne erről egy filmet: terminator vs. renee z
0
2005. szeptember 25., vasárnap 13:50
képes lennék összerakni egy terminatort az ügy sikeréért.

"- renee zellweger?
- yes.
BAMM. bam-ba-bam. nyekk.
- watch aut, nikol kidmann. i ll bee bakk."
0
2005. szeptember 25., vasárnap 13:47
igazad van, csak szerintem zellweger a film legnagyobb hibája. egyébként 9/10.
0
2005. szeptember 25., vasárnap 13:44
"zellwegert pedig pusztítsa el valaki."
ez azé durva...
0
2005. szeptember 25., vasárnap 13:39
cinderella man: borzalmas. csupán crowe és giamatti húzza ki az újrahasznosított nyáltengerből. zellwegert pedig pusztítsa el valaki.
0
2005. szeptember 25., vasárnap 12:29
FEKETE VÍZ

Bárki bármit mond, szerintem ez a film egyáltalán nem olyan rossz, mint amilyennek lefestették! Kellően nyomasztó, sötét tónusú mozimű, melyben Jennifer Connelly hatalmasat alakít.

Frissen elvált nőként, kislányával új életet próbál teremteni. Pénz szűke miatt egy meglehetősen régi, lepukkant külvárosi részben potom 900 dollárárt kibérel egy 2 szobás lakást, nem is gondolva arra mennyi titkot rejteget az óron, rozoga épület, és a mennyezetről miért csöpög megállás nélkül a fekete víz...

Drámába hajló, jól fényképezett film ez, mely kevésbé megy ki a rioagtásra, inkább egy, a gyeremkéért aggódó anya története, aki az őrület határáig sodródik.

Nekem kifejezetten tetszett, ajánlom mindenkinek!

10/9
0
2005. szeptember 25., vasárnap 5:00
Őszi moziajánló az [origo] FilmKlub-on, amely szerint decemberben jön A vándorló palota, Miyazaki legújabb filmje.
0
2005. szeptember 24., szombat 19:19
A SZIGET

Nagyon látványos, pörgős akció film humorral és némi romantikával fűszerezve. A története is érdekes volt, egy percig sem kellett unatkoznom. A színészi játék is kifogástalan. Ráment a félnapom arra, hogy megnézhessem ezt a filmet, de szerencsére megérte.

10/10
0
2005. szeptember 23., péntek 11:26
A szállító 2. (Transporter 2., 2005, forgalmazza: InterCom)

Vérgagyi, mint az első. Jason Statham kúl emberke, ám amit végrehajtanak a filmben kúl eksön gyanánt, az már inkább röhögésre késztető, semmint kúl. Talán úgy lehetne definiálni a dübörgő jeleneteket, hogy James Bond-mozi a négyzeten. Ám ami abban jó, ebben ciki. Besson már rég nem kúl, a bevételek azonban nagyon kúlak. Folytatása következik, még ha nem is Szállító néven.

2/10
0
2005. szeptember 23., péntek 11:24
Négy tesó (Four Brothers, 2005, forgalmazza: UIP)

Jól sikerült bosszúmozi, amelynek története (ezen belül a következtetések, a következmények és az okfejtése) ugyan hagy kívánnivalót maga után, ám a film egészét vizsgálva nem olyan nagy gond - megjegyzem, Hollywoodhoz képest még így is meglepően kemény és valóságszagú lett a sztori. Apróbb probléma volt még számomra az is, hogy az olykor a fejét felütő humoros jelenetek nem feltétlenül szolgálják azt, amire Singleton számított, sokkal inkább megbontják a rendezés egységét. A figurák csupán kevéssé árnyaltak, mégis hihető karakterek, az őket megszemélyesítő négyes pedig valóban képes felnőni a feldathoz. Az látszik, hogy Singletonon nem múlt el nyomtalanul a rossz emlékű Halálosabb iramban, ugyanis egy meglepően jó autós üldözést kapunk tőle jutalmul, amin én magam meglepődtem, előre nem számítottam efféle kiegészítőkre egy 45 millióba került filmben. Összességében egy valódi Singleton-mozival van dolgunk, ugyanis aki ismeri bármelyik korábbi alkotását, tudja, mire számíthat: jó szórakozásra, apróbb bosszúságokkal.

8/10
0
2005. szeptember 16., péntek 11:56
Pardon, Carell.
0
2005. szeptember 16., péntek 11:10
Vad galamb (Valiant, 2005, forgalmazza: InterCom)

Se nem technikailag, se nem történetileg, se nem sehogy se de nem túl erős a Vad galamb, mégis jópofa. A galambok sem különböznek túlontúl egymástól, a sztoritól falra lehet mászni, azonban egy biztos: aranyos, valóban inkább 14 alatti gyerkőcöknek szóló meséről van szó annak ellenére, hogy a téma világháborús.

5/10
0
2005. szeptember 16., péntek 11:08
Fekete víz (Dark Water, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)

Aki eleve slashert várt volna Walter Sallestől, azt nem is tudom megérteni. Remek stílusérzékkel megrendezett thrillerrről vagyon szó (az eredetit nem láttam), amelyben a parádés színészgárdának jut igazán a főszerep, nem úgy, mint Nakatánál a botrányos A kör 2.-ben. Az elnagyolt véggel nem nagyon tudtam mit kezdeni, ám a képi világ, Badalamenti zenéje és Salles munkája feledteti a forgatókönyv ürességét, sutaságát.

6/10
0
2005. szeptember 16., péntek 11:05
Kész cirkusz (Kész cirkusz, 2005, forgalmazza: Budapest Film)

A  90-es évek menőnek titulált stílusában forgatott Dyga Zsombor - meglepően jól. Nagy erénye a filmnek a rendezés, amin látszik, hogy Dygának ez sem volt más, mint egy laza ujjgyakorlat, ám a fokozatosan kifulladó Tesóval ellentétben ez végig tempós, ügyes. Jó lenne, ha végre egy igazán saját (értsd: nem kényszer szülte mainstream mozival) filmmel örvendeztethetne meg minket, mert van benne spiritusz.

7/10
0
2005. szeptember 16., péntek 11:02
Földre szállt boszorkány (Bewitched, 2005, forgalmazza: InterCom)

Tragikusan szar remake, egy nagy káosz látható egész végig. Nora Ephron vagy elfelejtett vagy sosem tudott rendezni (lehet, hogy ez utóbbi eddig fel sem tűnt), de ez irtó sovány. Egyedül Will Ferrell ér valamit, no meg Steve Carroll néhány perce.

2/10
0
2005. szeptember 15., csütörtök 20:58

Hát, izé, hm...
Valami másra számítottam. Le kell szögeznem, hogy csakis 3 ember miatt néztem meg. :) Közben kiderült, hogy egy 4. miatt is érdemes volt, de mind1. :)
A csaj nagyon gyönyörű volt. Cillian Murphy egész jól játszott, bár nem igazán állt neki ez a szerep. Wes Craven király csávó, csakhát ez a film... Szóval Marco Beltrami zenéje nagyon jó volt. Igazán élveztem minden percét. Ja, még nem beszéltem a filmről? :) Mert igazából nem is érdemel sok szót. Teljesen olyan volt mint a Sikoly. A történet nem hatott meg, izgalomban kissé hiányos volt a film. Néhol már nevetséges is volt, és nagyon kiszámítható. Úgy látszik, hogy Wes Craven Úr, nem tud kibújni ebből a Sikoly körből, ahol "megyek-ölök-gyilkolok céltalanul".
SPOILER!
Nem is derült ki, hogy Keefe-et miért akarták kinyírni?
SPOILER VÉGE!
Szóval egy eléggé rövid film, ahol nem sok minden történik. A szereplők elmennek, a sztori gyenge és Wes Cravennek ideje lenne végre valami más témában is rendeznie filmet, mert lassan el fogok szokni tőle. :)
A zenéjéért érdemes megnézni a filmet!
Értékelés: 30%
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. szeptember 13., kedd 23:04
A SZIGET

Le a kalappal! Fantasztikus látványt nyújtó produkció, és kissé más mint az eddigi Michael Bey filmek. Mert ha az ember belegondol, hogy aklónozást milyen célokra lehet felhasználni, talán még némi valóság alapja is lehet a filmben bemutatott szituációnak. Hátborzongató. McGregor és kedves partnernője nagyon jól mutat a vásznon, ugyanakkor igazi csemege a melléjkszerepben látható Steve Buscemi, vagy Sean Bean. Szegény, mindig csak rossz fiúkat játszik ;)
A film lendülete nem törik meg, mert a lassabb "akciómentesebb részek" sem lesznek unalmasak. Sőt, kis humort is csempésztek a történetbe, hiszen néha kell oldani a feszültséget :)
Összességében kellemesen csalódtam eme filmben! Pörgős, izgalmas, jó a sztori és a színészek. Kellemes kikapcsolódás. DVD-n milyen jól fog dübörögni.... :)

10/9
0
2005. szeptember 12., hétfő 13:07
Valóban minden téren magával ragadó film a Cinderella Man. Sajnos talán egyre kevesebb ilyen film látható amely után legbelül hatalmas mosollyal, maximálisan megelégedve tér haza a néző.

Kiváló!

10/10

ui.: Hol lehet olyan székeket venni amilyenek a mozikban vannak, és mennyibe kerülnek?
0
2005. szeptember 10., szombat 20:33
dúskeblű és meztelen lányokkal, ez fontos
0
2005. szeptember 10., szombat 20:28
Sziget szerintem ennél sokkal több, imádnivalóan bunkó film, egyálatlán milyen dolog egy ilyen történetről dübörgő nu-metalriffek és indokolatlan lassítások kíséretében beszélni, hát most képzeljétek el a Truman showt a Limb Bizkites Fred Dursttel a főszerepben, vagy mittomén, Orwell 1984ét csakis dúskeblű lányokkal leforgatva, egy ilyen liberális tanmesét így elmesélni, ráadásul még érzéssel is, na ez bazmeg ez több mint exploitation, ez művészet, vagy legalábbis velejéig szerzői hozzáállás
0
2005. szeptember 9., péntek 21:14
Genezis (Genesis, 2004, forgalmazza: SPI)

Aki először lát természetfilmet, annak nagy élmény lehet, én untam. A mikrokozmost kreátoraitól vártam egy igazi makrót, erre kaptam egy tizenegy-két éveseknek szóló meserészletet botrányosan észbontóan szép képekkel - kevés.

4/10
0