Keresés

Moziajánló

2005. szeptember 6., kedd 16:41

Meghökkenve olvastam néhányatok hozzászólását, miszerint ez a film nem szól semmiről. Talán Daemi kollega fogalmazott úgy, hogy nem kell sokat gondolkodni a filmen, vagy túl egyszerű, valami ilyesmit írt. Nos ebben az egyben igazat kell adjak, miel én is úgy gondoltam, hogy a téma majd több gondolkodást és magyarázatot, odafigyelést igényel. Nos tévedtem, egész egyszerűen mindenre van magyarázat, nincs túlbonyolítva a sztori. Engem lehet ezért is fogott meg, jobban szeretem a könnyebb szórakozást, amit ez a film teljesített is. A sziget egy pörgős, akciódús, humortól és érzelmektől sem mentes blockbuster (lenne, ha az ostoba amcsik meg nem buktatták volna). Ami miatt mégis több, mint egy egyszerű nyári szupermozi, az a kivitelezés mind a rendező mind a szinészek munkája. Nekem bejön Bay, mint rendező, bár a Bad Boys 2 még mindíg megbocsájthatatlan mélypont, McGregor fantasztikus a dupla szerepben, Johansson pedig végre feledteti velem az elveszett jelentés unalmas borzalmas perceit. Különbözőek vagyunk, így a filmes izlésünk is más-más. Azért én ajánlom mindenkinek, főleg aki vevő az újra, tegyetek vele egy próbát. Egyedül a vége az, ami számomra túl egyszerűnek tűnik, semmi magyarázat, hogy és aztán mi történt a "többiekkel".
90%
0
2005. szeptember 6., kedd 16:40

Ami az amerikaiaknak bejött, úgy érzem nekem is nagyon. Fantasztikusan eltalált mese, ami Tim Burton tálalásában és amolyan "Burtonös" hangulatában nehezen tudom elképzelni, hogy ne ragadna magával bárkit. Kezdve Charlie bűbájos családjával és előtörténetükkel, az Umpa-Lumpákon át, Willy Wonka és a többi "nyertes" gyereken át.
Szerintem így kell kinéznie egy olyan családi mozinak, ahol a gyerek és felnőtt egyaránt megtalálja a szorakozást. Az Umpa-Lumpás dalbetétek pedig egszerűen zseniálisak. Ami egy picit levon a film értékéből a szinte már kötelező tanmese, ami a végén elég eröltetettre és szájba rágósra sikeredett, de legalább tudjuk, hogy a családnál nincs fontosabb. (és persze a csokinál....)
85%
0
2005. szeptember 6., kedd 16:39

A kör írójától, hangzott a jól csengő hivogató szlogen. Nos kérem én átverve érzem magam, mivel talán egyszer sem hozák rám a frászt. Jó a filmnek van hangulata, ami nekem nagyon nem jött be. Vontatott, lassan kibontakozó, egyszerűen érdektelen alkotás, ebben a témában az "Angyalszív" mérföldkövekkel jobb. Ami mégis megmenti a filmet, azaz akik, azok a remek szinészek és Kate Hudson bájosan elálló füle. Oké-oké na meg a film végi fordulat, azaz végkifejlet tényleg ütősre sikeredett, amit kár is lenne leírni, szegény gyanútlan mozinéző legalább az utolsó pár percet élvezze ki. (ha addig ugyan el nem aludt...)
40%
0
2005. szeptember 6., kedd 15:48
Az urat úgy hívják, hogy Josh Lucas. Játszott már az Egy csodálatos elmében, a Hulkban és a Mindenütt nőben is. Ez utóbbiban nagyon szimpatikus volt.
0
2005. szeptember 6., kedd 13:44
Lopakodó (Stealth, 2005)
Kicsit sablonosan indult a film, a szokásos poénkodós katona-stílusban, de aztán egész izgalmas kis film lett belőle, bár én nem vagyok a műfaj híve. SPOILER: 3 pilótáról szólt, ill. arról, ahogy az önvezérelt repülőt, ami elkezdett saját életet élni, megpróbálják visszahozni a hadsereg őrző szárnyai alá. Izgalmak, kalandok megvoltak, ami kimaradhatott volna, az a gép érzelmei. Ezt az amerikaiak sajnos nehezen hagyják ki a filmekből, hogy a gép is egy érző lény, aki gondolkodik, mint egy ember, és akire hatni lehet érzelmi úton is. SPOILER vége.
A színészek jók voltak, különösen a főszereplő férfi, aki rendkívül jóképű volt és hasonlított Ralph Fiennes-re. Szerintem egy komolyabb filmben is meg tudná mutatni színészi kvalitásait, itt már megcsillantotta őket. A hölgy és Jamie Foxx is jó volt. Végülis egy nézhető kis akciófilm volt, hozta, amit a műfajában hoznia kellett.

8/10
0
2005. szeptember 6., kedd 13:15
Anyád napja (Monster-in-law, 2005)
Általában nem nézek ilyen filmeket, talán most sem kellett volna. Hát, mit mondjak, nem voltam elragadtatva a filmtől. Jane Fondát nagyon szerettem fiatalkorában, és most kicsit kiábrándító volt, hogy így megöregedett, mert az átmenetet nem láttam, már rég szerepelt filmen. Azért tetszett az alakítása, jól hozta az idegbeteg, féltékeny, a fiát soha nem elengedni akaró sznob dívát. Jennifer Lopez azonban elbújhat mellette a modoros, magamutogató "színjátszásával", kifejezetten idegesített.
A történet nyilvánvalóan az Apádra ütök koppintása volt, de amíg az vicces volt, és jó forgatókönyve volt rengeteg poénnal, addig ez lassan indult, sokszor unalmas volt rendkívül sok erőltetett poénnal, előre kitalálható fordulatokkal. Nem mondom, hogy nem nevettem egyszer-kétszer, de azért jólesett volna kicsit többször is. Számomra egyszer nézhető vígjáték, amit két nap után el is felejt az ember, nem sok értelme volt kiadni a pénzt a mozijegyre. Még Jane Fonda miatt sem.

4/10
0
2005. szeptember 6., kedd 10:29
A "szentségtőrés" viszont csak "szentségtörés"-ként nem az!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 10:27
...ki gondolta volna 10 évvel ezelőtt, hogy a Sekély sírhanttal és a Trainspottinggal befutott McGregor (SPOILER) koszos fizimiskával, kúlosan féloldalasan megvilágítva, csontra belassítva közelít majd egy bögyös szöszi felé?

Hát a Star Wars után ez már nem is annyira szentségtőrés Ewan barátunktól.
Mondjuk az említett "lézerkardozós" filmben Sir Alec Guinnes is feltűnt, aki azért mégis nagyobb formátumú színész volt, Isten nyugosztalja, mint fiatal barátunk. Néha a nagy színészek is bevállalnak ilyet. McGregortól viszont még várom a "nagy" filmet!

most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 9:31
Hát, majdnem. ;)
0
2005. szeptember 6., kedd 9:30
Azóta már tudom, csak reméltem, nem veszi észre senki. ;)
0
2005. szeptember 4., vasárnap 15:31
Az Oldboy-t én már háromszor láttam ,de még mindig kikészit a vége. Zseniális film. Csak ajánlani tudom mindenkink.
0
2005. szeptember 4., vasárnap 3:53
Poupées russes, Les (2005) (Még mindig lakótársat keresünk)

Ami sikeres azt folytatni kell, ezt már Párizsban is tudják. Sajnos. Erőltetett és túlnyújtott film ez, ami mindent nélkülöz ami az első részben megragadott. A jó párbeszédeket és a kiváló helyzetkomikumokat.

35%

Skeleton Key (2005)

Ian Softley (K-Pax) felemás filmet csinált. Egyfelől örülök, hogy nem a Boogeyman és társai alapján alkotott, hanem igényes történetből, jó színészekkel próbált valami fogyaszthatót összehozni. Nem sikerült. Horrornak gyenge, másnak meg nem tudom elképzelni. Igazából unalmas volt, egyedül a vége vitt némi színt az alkotásba.

40%
0
2005. szeptember 4., vasárnap 1:23
:] pont a napokban kezdtem el nézni ezt az anime-t, bár nem a sky captain miatt.
0
2005. szeptember 4., vasárnap 1:20
Charlie és a csokigyár

Tim Burton megint megmutatta, hogy milyen jó rendező. A film jó, szórakoztató. Danny Elfman zenéje is nagyon jó. DE! A befejezés igencsak lehúzza az egészet.

70%

A sziget

Michael Bay az egyik kedvenc rendezőm, nagyon bejön a stílusa, nagyon tetszenek a filmjei. Ez alól ez sem kivétel.

90%

A remény bajnoka

Szerintem jobb, mint A millió dolláros bébi és a Rocky, bár az előbbieket is nagyon szeretem. Nagyszerű történet, nagyon jó rendzés. A pofonokat még én is éreztem :)

95%
0
2005. szeptember 4., vasárnap 1:09
Sky Kapitány és a holnap világa

Kerry Conran készített egy zseniális rövidfilmet mai technikával, a 30-as évek stílusában, gyakorlatilag ezt láthatjuk a film elején. Itt még izgalmas retro-sci-fi és film-noir kombónak igérkezik a World of Tomorrow. Sajnos Conran innentől vérszemet kapott és a Metropolis-tól a Star Wars-on és az Indiana Jones-on keresztül egészen a Jurassic Park-ig rohant, így a végére a trailektől belelkesült néző is csak a fejét csóválja. A látvány valóban lenyűgöző, de nem túl egységes, még a design is hektikusan változik. A történet ezerszer lerágott csont, mondjuk ez ennél a filmnél önmagában még nem lenne akkora baj. Ej, ej Conran, kár volt az összes kedvenc filmedet így egybepaszírozni...

Egyébként akinek még tetszett a Sky kapitány látványvilága, annak ajánlom a Last Exile c. animesorozatot, ami szintén a repülésre és retro elemekre épít, rengeteg eredeti ötlettel kiegészítve.
0
2005. szeptember 3., szombat 21:26
OLDBOY

Nem hittem volna, hogy még az idén látok még egy olyan filmet ami számomra letaszítja a Sin City-t a személyes "idei kedvenc top10" lista első helyezettjéről.
De mégis...

Volt már szerencsém a koreai filmgyártás egy másik gyöngyszeméhez is (Save the green planet: gyogyóméteres thriller) ami nagyon bejött, és így a második után azt kell, hogy mondjam: érdemes odafigyelni a koreai mozikínálatra.

Vissza a filmhez: Egy átlagos fickót valakik bezárnak 15 évre egy szobába. Az összes kontakt a világgal egy tv-n keresztűl történik. Egyszercsak kinyílik a cella ajtó...

Többet nem akarok mondani a SPOILER veszély miatt, de a film fantasztikus, megrázó, és szemet gyönyörködtető.

10/10

Gerike!

Nyugodtan caplass a moziba az előfilmek megtekintése nélkül is. Semmiről nem fogsz lemaradni. Kellemes kis mozi, nekem bejött (mint horror-fan). Gyenge idegzetű barátnőket inkább otthon hagyni:)
0
2005. szeptember 3., szombat 21:25
Csak annyit szeretnék hozzá szólni Daemiaen Mezitlábas szerelem kritikájához , hogy ez Til Schweiger második filmje rendezőként.
0
2005. szeptember 3., szombat 21:24
Oké. Csak aztem van vmi előtörténet, az előző zombis filmjeiből vagy akármi. NA zsír, akkor holnap megyünk. Yeah,
0
2005. szeptember 3., szombat 21:18
nem kötelező. :) a zombikat nem érteni elég nehéz. ;)
0
2005. szeptember 3., szombat 21:12
Hello!
Osztálytársammal holnap tervezzük megnézni a HOltak Földjét.
Kérdésem az:
Nem kell az előző részeket látnom, hogy értsem ezt a filmet ugye? Az előző Romero zombi filmekere gondolok.
0
2005. szeptember 3., szombat 20:37
Azt hittem már, szót sem érdemel. :-)))
0
2005. szeptember 2., péntek 21:01
A sziget (The Island, 2005, forgalmazza: InterCom)

Azért jó lett volna, ha szól is valamiről A sziget. Úgy tűnik, Michael Bay számára tökmindegy volt, a jövőben, a jelenben vagy a múltban játszódik a filmje: a méregdrága díszletek, a nem kevésbé költséges effektek és a ketyerék jelzik csupán, hogy 2019-et írunk. Semmi sci-fis elem nincs kihasználva, minden csupán dísz ahhoz, hogy a nem kevés reklámozótól beszedett tizen-huszonmillió dollár kiegészítse a 122 milliós büdzsét, ami elég ahhoz, hogy töjön, aminek törnie kell, villanjon, aminek villannia kell - persze csakis szigorúan a PG-13 besoroláson belül. A forgatókönyv mint olyan van, mert beszélnek a szereplők, más kérdés, hogy minek, bár az is igaz, hogy remekül kitöltik a futkorászások közti időt. Michael Bay filmje a szokásos Bay-minőséget hozza: egyáltalán nem szerethető, ám fenemód látványos és talány olkyor szórakoztató is. Viszont ki gondolta volna 10 évvel ezelőtt, hogy a Sekély sírhanttal és a Trainspottinggal befutott McGregor (SPOILER) koszos fizimiskával, kúlosan féloldalasan megvilágítva, csontra belassítva közelít majd egy bögyös szöszi felé?

5/10
0
2005. szeptember 2., péntek 20:54
Na, mingyá . :)
0
2005. szeptember 2., péntek 20:54
A sziget (The Island, 2005, forgalmazza: InterCom)

0
2005. szeptember 2., péntek 11:09
A sziget

Nagyon vártam már ezt a filmet, és nem csalódtam. Maximálisan megfelelt az elvárásaimnak, Bay filmjei közül talán ez a legjobb. A Bad Boys 2-t messze felülmúlja. Az alaptörténet is nagyon jó, érdekes, leköti az embert. Aki ezt a filmet választja látványos, pörgős, moziban lesz része, és egy percig sem fog unatkozni, az biztos.

10/9
0