Legenda
A sok lehúzó, becsmérlő kritika után félve ültem be erre a filmre, de már a sokszor látott trailer után éreztem, nekem ez a film tetszeni fog. Nem is tévedtem!
Nem nagyon tudom hová tenni a fanyalgók véleményét, miszerint halálosan unalmas és üres alkotás lenne. Szerintem meg pont hogy nem.
Gengszterfilmen ennyit nem is tudom mikor röhögtem utoljára. Tom Hardy pedig egész egyszerűen fantasztikus ebben a kettős szerepben. Beletette szívét-lelkét az alakításba, remek volt a skizofrén meleg testvér Ronald karaktere, akire ha szimplán csak csúnyán néztek mindenkit lemészárolt. Sokszor komolyan mondom, olyan félelmetes fejeket vágott, hogy konkrétan majd berosáltam tőle a székben.
Reggie karaktere már némileg árnyaltabb, próbálta visszafogni elborult fivérét, és normális mederbe terelni.
Magukról a Kray testvérekről nem volt korábban tudomásom, nem olvastam az életükről előzetesen semmit, így megítélni sem tudom azt, mi volt benne hiteles és mi nem.
Sajnos egy nagy hibája tényleg van: Reggie szerelmi életére túl nagy hangsúlyt fektettek, így sokszor éreztem azt, hogy nem a lényeget kapjuk, hanem egy semmilyen love story-t ami csúnya végett ér.
Mindezek ellenére, én nagyon jól szórakoztam a filmen, és nagyon tudom ajánlani, egyáltalán nem unalmas film. Néhol humoros, könnyedebb hangvételű, ugyanakkor bőven kapunk brutalitást és vért is, ahogy azt a gengszterfilm zsánere megkívánja.
Ha lesz belőle BD kiadást, a polcomon a helye. Nekem a többséggel ellentétben jobban tetszett ez, mint az agyonajnározott Mad Max.
Mondom ezt úgy, hogy azt is megvettem, de elsősorban a pazar látványvilága miatt.
Szóval moziba be! A 730 Ft-os jegyárat maximálisan megéri.