Keresés

Moziajánló

2005. augusztus 9., kedd 16:46
Milyen jó, hogy te már azt várod... :] Még el sem kezdték forgatni...
0
2005. augusztus 9., kedd 13:54
Én már a Tom Yum Goong-ot várom...
0
2005. augusztus 9., kedd 9:35
Ong-Bak: A thai boksz harcosa (Ong-Bak, 2003, forgalmazza: Best Hollywood)

Első gondolatom a filmről ez volt: jópofa. Mondom ezt annak ellenére, hogy bizony több helyütt igencsak brutális, azonban a Jackie Chan-filmekből és a - leginkább amerikai - harcművész alkotásokból sikerült egy olyan elegyet kihozni, aminek láttán ez fogalmazódott meg bennem. A kaszkadőr nélküliség (ezt hangsúlyozza a vágás is), a látvány, a koreográfia mind-mind remek, ugyanakkor a történet bárgyúságát jó lenne feledni. Szórakoztató, mozgalmas, könnyed, ennyi, de talán elég is. Jaa, és új hős születhet.

6/10
0
2005. augusztus 5., péntek 9:41
Anyád napja (Monster-In-Law, 2005, forgalmazza: InterCom)

A szidással és a negatívumokkal nem foglalkoznék, összesen két pozitívuma van az Anyád napjának: 1. Jane Fonda tuti, hogy soha vissza nem térő ripacskodása és affektálása (ki-ki döntse el, hogy ez jó-e vagy sem, nekem tetszett), 2. Jennifer Lopezt öröm volt olyan filmben látni, melynek forgatókönyve hemzseg az olyan soroktól (SPOILER), amelyek a tesét szidják, sőt, egyszer még ő maga is kétseggűnek nevezi magát - emlékezetes momentum. Véleményként legyen elég annyi, hogy összességében ez a műalkotás még a Vejedre ütüknél és A csajom apja idegesnél is rosszabb.

2/10
0
2005. augusztus 5., péntek 9:38
Narco (Narco, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Ritka kincs manapság a Narco még akkor is, ha összességében nem lehet rámondani, hogy jó lenne. Ugyanis Tristan Aurouet és Gilles Lellouche rendezőpáros az utóbbi évek, mozikban nálunk is látható francia filmjei közül a legegyénibbet, legjópofábbat tette le az asztalra. Ám a baj az, hogy a nagy különcködést néhol a szórakozás bánja (Wes Andersonnál tapasztalni hasonlót), ugyanis hiába a remek szereplőgárda, ha a forgatókönyv egyes részei és a túl sokat akaró rendezés olykor elálmosítja az embert. Amúgy nem is nagyon lehet megérteni ezt a fajta kettősséget, mivel - főleg a film első felében - szó szerint sziporkáznak a direktorék, úgy látszik, kevés volt az anyag egy 105 perces hosszhoz. Viszont ami miatt feltétlenül megéri megnézni a Narcót, az A tökös, a török, az őr meg a nő idétlenje, Benoit Poelvoorde, valamint az idehaza moziban utoljára 1999-ben vendégeskedő Jean-Claude Van Damme a példakép szerepében, akitől még útravalót is kapunk - természetesen franciául.

6/10
0
2005. augusztus 5., péntek 9:31
A fantasztikus négyes (Fantastic Four, 2005, forgalmazza: InterCom)

Úgy látszik, kezdek kinőni a fikázásból, most pl. A fantasztikus négyesen is egész jól szórakoztam annak ellenére, hogy... Aki nem akar sokat megtudni a "történetről", ne olvasson tovább. Egész egyszerűen nincs sztori. Alaposan át is vágtak a Pesti Műsorék, ugyanis náluk 123 percesnek írjájk a filmet, én pedig a 80 percnyi  hogyan próbálják megszokni új külsőiket fantasztikék  - amúgy felettébb jól sikerült - bevezetést követően vártam egy akciódús, 40 perces történést is, ehelyett a maradék tíz percben (ami a 80 után maradt), egyetlen összecsapást láthatunk Mr. Doom és a jól fésüét armada között, ami igencsak felingerlő volt. Aztán ott van a CGI, ami egész egyszerűen néhol nevetséges, sőt, a Minimaxon futó kompanimációs rettenet is majdnem ráver. Tim Story viszont az Amerikai taxit követően egész jól helyt állt - szerintem. Fáintos rendezése menti meg a forgatókönyv-hiányban szenvedő százmillás blokkbásztert, és hogy a színészek mennyire tehetségesek vagy sem, ezúttal sem számított. A fantasztikus négyes szerencsére kevésébé gyerekesen debil mint a Pókember és nem akar mindenáron ARTani a nézőnek mint a Hulk.

5/10
0
2005. augusztus 3., szerda 18:09

A film mondhatni szokásosan indul. Fél tucatnyi fiatal autóval hajt egy focimeccsre a mihamarabbi érkezés és a forgalom elkerülése végett GPS-n egy rövidebb/elhagyatott útvonalat vesznek célul. Éjszaka letáboroznak, amikor is a "nagy buli" kellős közepén egy öreg furgon lepi meg őket. Elilyesztik, majd a buli folytatódik. Reggelre az egyik autó ékszíja elszakad, így ketten maradnak és egy közeli falucskába mennek, ahová egy furcsa vadász(?)fiú viszi őket. A filmnek ez az első fele túlságosan el van húzva, szinte alig történik valami az első órában. Már-már unalomba fullad, a műfaj szinte összes kliséi megtalálhatóak benne, amiket jópárszor láttunk már. Azomban a film második fele beindul és, ha valaki nem aludt el ezidáig, garantált a (brutális) szórakozás. Egy rejtélyes panoptikumra(House Of Wax) találnak az elhagyatott falucskában hőseink, ahol minden viaszból van. A kivitelezés és az ötlet is zseniális, viszont a spoilerek elkerülése végett inkább nem írok többet. Ajánlom mindenkinek kellmes nyár esti borzongást!
75%
0
2005. augusztus 2., kedd 23:33
A szem 2

Előre el kell mondanom, hogy nekem az első rész nagyon bejött. Mondjuk sokat tett hozzá a házmozi, de attól függetlenül is. A második résszel kapcsolatban vannak fenntatásaim. Szerencsésebb lett volna az elsőt hagyni úgy, ahogy van. Nem rossz ez sem, sőt talán ha nem kötnénk az elsőhöz, talán jobban tetszett volna. Igazából egy terhes nő öngyilkosságból való visszatérése utáni látomásai adják az alapot a filmhez, én ezt picit erőltetetettnek érzem. Míg az elsőben a retinacsere értelmet adott a képességeinek, addig itt ezt hiányoltam. A filmben vannak nagyon "unalmas" részek is, meg persze ezekre építve a sokkoló ijesztegetés. Ez még mindig működik, bár gyanítom, hogy ez nem csak a film érdeme, hanem az emberi psziché gyengesége..
Ami mindenképp a film és a sztori javára írhtó, hogy a végén kibontakozó magyarázat- a keleti vallások alapján- egész jó értelmet ad a filmnek. Nekem legalábbis tetszett. Bár engem érdekelnek ezek a dolgok.
Szóval egy szokás szerinti gyengébb foltatás, néhány eredeti ötlettel..

60%

0
2005. augusztus 2., kedd 22:40
The Machinist /A gépész/ (2004) - 90%

A sztoriját, és a trailer-ét ismerve nem is tudtam eldönteni hogy a Harcosok klubjára, vagy a Memento-ra próbál hajazni, de Christian Bale miatt mégiscsak kíváncsian ültem le elé. A sztori igazi kirakósjáték, ami lehetővé teszi, hogy még ötödik alkalommal is tudjon újdonsággal szolgálni, hogy a megoldás mennyire eredeti, azt döntse el maga... De nem is ez a lényeg, hanem az hogy ki mennyire tudja összerakni a puzzle darabkákat! De azért ennél még több is van ebben a filmben! Ahogy egy ilyen thrillertől elvárható igen nyomasztó, különös hangulata van, csak rá kell nézni az egy éve egy szemhunyást sem aludt csontsovány Christian Blare-re... De a szellemvasútas jelenet, vagy Miller balesete is igen hatásos! Nem tudom mennyiben segítette Bale-t ez az elképesztő fogyása, de igencsak beleéli magát a szerepébe, nagyot alakít! Egyszerűen nem bírom elképzelni: biológiailag, hogyan lehetséges így lefogyni pár hónap alatt?? Még az arcán is kiálltak a csontok... Utána meg visszaszedni az izmokat a Batman forgatására... Hihetetlen!
0
2005. augusztus 2., kedd 13:00
Nagyon kis szerepe van a filmben.
0
2005. augusztus 2., kedd 12:36
Most esett csak le, hogy a Csontdaráló=Longest yard. Ez pedig arról híres számomra, hogy az egyik kedvenc pankrátorom, Stone Cold Steve Austin játsza az edzőt benne. A filmet még nem láttam. Az ő alakításával hogy voltatok megelégedve? Ő a következő Skorpiókirály? ;)
0
2005. augusztus 2., kedd 10:48
Ez lemaradt!

70%-ot megérdemel :)
0
2005. augusztus 2., kedd 10:47
VIASZTESTEK

Spoiler lehetséges!

Előre leszögezem, hogy nem vártam egy nagy velemit ettől a filmtől. Gondoltam szimpla horror, egyszer jó lesz és feledhető... Viszont az átlagnál kicsit jobbra sikerült. A színészektől ne várjunk valami sokat, hiszen úgyis tudjuk, hogy hullanak majd mint a legyek. :) A megvalósítás sem vol olyan rossz, különösen tetszett a vége, mikor az egész viaszmúzeum elolvad a tűzben. Gyönyörű látványt nyújt (szerintem)! Ennél szebben elolvadó viszefigurákat (embereket) még nem láttam. Ez nagy pirospontot jelent nálam! :)

Akkor a negatívumokról:
Sajnos a film tele van abszolúte logikátlan fordulatokkal és persze minden lánynak fehérnemüben kell elhaláloznia. (Paris Hilton pl. gyönyögű piros szettben távozik a színről) Ráadásul nagyon el is húzták a finálé előtti részt, tök nyugisan ki lehetett volna hozni 90 percből a 110 perc helyett.

A történet nagyon szimplán indul, néhány fiatal elindul egy focimeccser, de útközben megállnak az erdőben táborozni, ahol feltűnik egy félelmetes sötét autó. A fiatalok megdobják egy üveggel a csúnya bácsi pedig elhajt, mintha mi sem történt volna... közben valahonnan iszonyú bűz árad. Másnapra a 2 autó közül az egyikben "elszeked" az ékszíj. Nem lehet mit tenni, e nélkül ugye nem megy az autó. Innen kezdődne igazából a cselekmény. Furcsa kisváros a közelben, tele fura "emberekkel".......  és egy viaszmúzeummal, ahová hőseinknek természetesen mindenképp be kell menni, pedig még figyelmeztetik is őket "ZÁRVA"!

Összefoglalva: Az átlagnál jobb volt, de sokat ne várjunk tőle, félni meg nem is igazán lehet rajta :) A viaszos részek miatt viszont érdemes megnézni, mert azok nagyon jók! Főleg a viaszmúzeum elolvadása, és maga az összes figura. Annyira élethűek lettek, hogy még én is megkajoltam a félrevezetést. :)
0
2005. augusztus 2., kedd 9:53
Mi a ***** tudunk a világról? (What The #$*! Do We (K)now!?, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

A legtöbb embert - legalábbis szerintem - foglalkoztatta már a kérdés, hogy mit is keresünk, miért is vagyunk? Ez a doksi erre próbál választ adni. Illetve dehogy próbál, csak kérdez és idétlenségeket állít - tényként. Ám a kvantumfizikával történő takarózás, illetve a vallás és a tudomány összefonódását hallgatva óhatatlanul is ásítozni kezdtem, ugyanis ez megy 110 percen keresztül egy dilettáns játékfilmszerű szállal vegyítve. Roppant unalmas dokumentumfilmről van szó (gyermeteg, show-szerű elemekkel megfűszerezve), ami félórát követően inkább elaltatja, semmint felkelti a kérdések iránti kíváncsiságot.

3/10
0
2005. augusztus 2., kedd 9:48
Szerelmem nyara (My Summer Of Love, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Pawel Pawlikowski nem kertel, keményen megmondja, mit gondol a felnőtté válásról és a társadalmi ranglétra fokai közötti, szinte leküzdhetetlen távolságokról - a Szerelmem nyara az idei nyár talán legjobb filmje. A lengyel származású rendező mesterien váltogatja a hangulatokat jelenetenként, színészeit jó nehéz feladatok elé is állítja ezzel (az Amerikában remek főszereplője, Paddy Considine ezúttal is ámulatba ejtően változik). A Szerelmem nyara legnagyobb erőssége azonban mégsem a rendezés, hanem a nagyon súlyos forgatókönyv: amikor Monától Tamsin megkérdi, mi szeretne lenni, a választ hallva nekem szó szerint tátva maradt a szám. És ez csak egy azon sok monológ és párbeszéd közül, amik felettébb aktuálisak, elgondolkodtatóak és talán olykor még meg is botránkoztathatnak. A Szerelmem nyara kegyetlen, néha búskomor is, ám - egy-két esetlen pillanatot leszámítva - kiváló film.

9/10
0
2005. augusztus 2., kedd 1:22
Csontdaráló

Kivételesen úgy ültünk be a filmre hogy még nemis hallottunk róla, így (még számomra is) meglepő volt hogy pont én egy Adam Sandler "vígjátékon" csücsülök.

Vélemény: (spoilermentes leszek)
Tucatgagyi vígjátéknak indul, de meg kell hagyni stílusosan, "beindulós" zenékkel. Adam bácsi ismét magát játssza (imádjuk a karakterszínészeket :o).
A továbbiakban egy olyan szintű stíluskavalkádot kapunk amihez képest a Kill Bill "önálló szellemi termék" :D
A rendező összelopkodta kedvenc filmjei kedvenc jeleneteit és annak előadásmódját, minek köszönhetően nincs egy önálló képsor a filmben és percenként hangulatváltások vannak. Arcpirító az ilyen szintű tolvajlás.
A sztori már ezerszer eljátszott (tipikus amerikai "sportfilm"): dilettáns edző (erős szájhúzás után) szervez egy nálánál is dilettánsabb csapatot ami "kemény" munka és egy kis műbalhé árán végül révbe ér. Az ábrázolásmód realisztikus (akar lenni), de beférkőznek önparodisztikus elemek amik végül fejtörést okoznak a nézőnek: ezt most komolyan gondolták vagy csak nem vették észre az egyre nagyobb marhaságok halmán az égbekiáltó összeférhetetlenségeket?
Még nem paródia, már nem "sima" vígjáték. Amolyan két határ közt lézengő hontalan mozi.

Sandler semmi kifogásolhatót nem csinál: tisztességesen eljátszik egy tucatszerepet.

A poénok működésképtelenek, a zenék jól megválasztottak, a különböző stílusok közti páros lábbal ugrálás zavaró mértékű, a történet amellett hogy "dézsávű", még klisékkel megtömködött is, van egy két remekül megválasztott arc (aki már puszta jelenlétével is "emeli az est fényét" ;), mindemellett kicsit hiteltelen, de meg kell hagyni az uccsó mérkőzés figyelmet parancsoló (Rob Schneider kameója meg mindent visz).

Összességében egy jónagy adag közömbösség: utálni nem lehet, de szeretni sem. Amolyan limonádé mozi: ha épp dolgunk van és a háttérbe kell egy film ami "elvan magában is" akkor majd érdemes lesz berakni - persze csak ha egy újságmelléklet árának a feléért vesztegetik majd, többet ugyanis nem ér.

Kár érte... vagy nemis: kár hogy még mindig erőltetik az ilyen filmeket. Ciki.

Pontozni mostantól nem fogok semmit se :D
0
2005. augusztus 1., hétfő 23:11

Kellemes limonádé a Sahara, valóban van egy kis "Főnix útja" utócsengése, bár abszolút nem sztoriilag (de szép szó :-) ), hanem inkább látvány és "feeling"-ileg. Az előzetes alapján egész másra számítottam, ez a "vízfertőzés dolog" abszolút nem jött le az előzetes alapján, inkább tűnt kincsvadász movienak. Penelopé akcentusa bájos, Conaughey izmos, Zahn pedig vicces. Kellemes nyár esti kikapcsolódás, de semmi több.
70%
0
2005. augusztus 1., hétfő 22:02
Még nem láttam Sandlert stand up comedyzni, ahogy a Kótyagos szerelem is kimaradt (sajna) de a mostani filmjeiben szinte ugyanazt a karaktert játsza, unalmasan...

Jim Carrey-t viszont láttam stand up comedyzni: Isten adta tehetség! Mostanában mint tudjuk komoly szerepekkel is próbálkozik, szerintem sikerrel. Csak meg kell nézni az Ember a holdont, a Truman Showt, stb...
0
2005. augusztus 1., hétfő 11:15
Azért volt néhány:)

Truman Show
Ember a Holdon
Egy makulátlan elme örök ragyogása
Minden6ó ...
0
2005. augusztus 1., hétfő 11:04
Jim Carrey elképesztő alakításai? :)
0
2005. augusztus 1., hétfő 9:40
adam sandler kitűnő stand up komédiás, a saturday night live egyik utolsó valamire való komikusa. filmjei nem mindig működőképesek, akkor a legjobb, amikor kis méregzsákot alakít. erre a tulajdonságára építette p.t.anderson a kótyagos szerelem című filmjét is, ami nálam simán 10 pontos kategória. nem utolsósorban sandler miatt.
0
2005. augusztus 1., hétfő 2:49
Sandler filmjei? Hát igen... akármilyen meglepő, vannak köztük igen jók is: Nászok ásza, 50 első randi. Ezeket imádtam. De lehet hogy csak Drew Barrymore miatt? Akkor igazán jók a filmjei ha az agyatlan humor mellé társul egy kis igazi érzelem is, vagy eredeti látásmód, tehát lényegében nem Sandler miatt jók ezek a filmek, hanem a rendező vagy a forgatókönyvíró miatt. A srác nem nyújt semmit, egyszerűen csak sikeresek a filmjei, és a producerek azt hiszik hogy miatta, így minden vígjátékszerepet rá akarnak osztani ok nélkül.

Nem ez a helyzet pl.: Jim Carreyvel, az ő filmjei az elképesztő alakításai miatt olyan emlékezetesek.
0
2005. július 31., vasárnap 21:39
Én is csipem a filmjeit, teljes mértékig agyatlan szórakozás.
0
2005. július 31., vasárnap 20:29
Csontdaráló

Nekem nagyon tetszett, szakadtam a röhögéstől. Tudom, hogy sokan nem szeretik Sandlert, de én imádom a srácot és a filmjeit. Szerintem eddig ez a legjob filmje. A sportjelenetek nagyon jól meg lettek csinálva, a poénok ütnek, szerintem más nem is nagyon kell ehhez a filmhez.

90%

Ja és ha már Hajrá Fegyencváros remake, akkor Gépállat SC, ami szerintem ugyanolyan jó mint ez.
0
2005. július 29., péntek 9:49
Szahara (Sahara, 2005, forgalmazza: SPI)

Egyáltalán nem rossz film a Szahara, melynek a gigészi költségvetés mellett az a hibája, hogy az Eisner-csemete teljesen sablonosan vitte vészonra a Cussler-történetet. A történet (az alapanyagot ismervén) jó, és pont ez az, amiből a rendezés egyetlen pozitívuma fakad, méghozzá, hogy jól sikerül fűzni a szálakat (persze korántsem annyi rejtéllyel nyakonöntve, amennyit igényelne). A napfényben izzadó női és férfitestek, a humor, a túlzásba vitt akciók alapkellékei a az utóbbi évek nagyszabású kalandfilmjeinek, és ezeket itt is megkapjuk. Panaszkodni lehet, de szerintem nem érdemes. Az SPI az év legforróbb napjain mutatta be a legforróbb helyszíneken játszódó Szaharát, szerintem érdemes kikapcsolódni vele.

6/10
0