Szex, szerelem, olaszok (Agata E La Tempesta, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
A Best Hollywood jóvoltából mindössze néhány hét eltéréssel került a hazai mozikba Silvio Voldini négy év különbséggel elkészült két filmje, a Tangó és tulipán, valamint a borzalmas, ám kétségkívül jó marketingfogásnak bizionyuló magyar címmel rendelkező Szex, szerelem, olaszok. Ami baj, hogy szerintem ez sem túl jó film. Talán jobb, mint a Bruno Ganz olasztudását (is) csillogtató Tangó, ám ebben a filmben is tobzódnak a felesleges jelenetek felesleges szereplőkkel párosítva. Ezáltal bizony néha nehéz követni a kapcsolatok alakulását: Soldini egy picit többet akart elérni annál, mint amennyit kellett volna. Azt azonban ki kell emelni, hogy nem kevés zseniálisan megkomponált, igazi latinosan mézes-mázos, temperamentumos jelenettel büszkélkedhet a talján vígjáték. Csak ne lenne túl hosszú.
6/10
0
2005. július 29., péntek 9:31
3933
Csontdaráló (The Longest Yard, 2005, forgalmazza: InterCom)
Sandler második remake-je, és mindenképpen ez a jobb. Nem mellesleg a Paramounthoz tartozó MTV Films legsikeresebb produkciója. Amúgy pedig a szokásos hollywoodi remake sémákat követi: nagyobb, hangosabb, trendi és kiváló soundtrackje van, ugyanakkor egy fikarcnyival sem jobb az amúgy sem kiváló (de azért jó) elődnél. Peter Segal rendező előkapart valami belassított filmet, amiből kölcsönvette a technikát, ám úgy gondolom, egy Sandler-film esetében ez sehogysem tud jól kijönni - még úgy sem, ha paródiaként nézzük. Ugyanakkor a film az elején felvesz egy tempót, amit a rendezőnek végig sikerül tartani (még az igencsak hosszú focimeccs alatt is), ráadásul a Sandler-filmektől eltérően több jó poénra is akadhatunk nézés közben, viszont ezektől még korántsem lehet azt mondani, hogy a Csontdaráló jó film lenne. Közepes, amin lehet azért szórakozni.
5/10
0
2005. július 28., csütörtök 11:51
16970
A gépész
Tudom, hogy nem manapság ment a mozikban, de gondoltam írok néhány sor, mert én most láttam. Nagyon jó film! Az alapötlet talán ismerős lehet más filmekből, de maga a megvalósítás nem mindennapos. A színészi játék elsőrangú, főleg Christian Bale alakít hatalmasat! És ahogy lefogyott, félelmetes. Elgondolkodtató film, egyszer mindenképp érdemes megnézni, de többször is fogyasztható. Nekem nagyon bejött. Apró morzsákból, ha figyel az ember hamar kitalálható, hogy mi lesz a vége, de nem mondok semmit, nem akarom lelőni a poént.
90%
0
2005. július 28., csütörtök 10:05
2774
megértem. autómániásoknak jó filmecske. én a daylight-ot szoktam elővenni, néhanapján...
0
2005. július 28., csütörtök 1:51
7076
Köpjetek le nyugodtan, de én a Fast And The Furioust is megnézem néha.
0
2005. július 28., csütörtök 0:08
2774
tényleg az is jó!
0
2005. július 27., szerda 16:52
3933
Szólhatnál az InterComnak is a filmcseréről. ;)
0
2005. július 27., szerda 16:48
4201
Csak megemlítem mégegyszer, hogy az előzetes alapján ez 99%-ban a Macross Plus c. anime másolata, viszont az MP legalább jó, különösen a moziváltozat. Inkább azt ajánlom megtekintésre.
0
2005. július 27., szerda 16:46
3933
Idétlenül fogalmaztam. A Sárkányszív aranyos, messze kiemelkedik Cohen későbbi remekei közül.
0
2005. július 27., szerda 16:41
17243
én bírom a dragont is. mondjuk, bruce lee biopicnek gyengusz, akciófilmnek viszont cool. :)
0
2005. július 27., szerda 16:35
3933
Még ez a legjobb a szarok közül.
0
2005. július 27., szerda 16:06
2774
Sárkányszív
0
2005. július 27., szerda 15:47
4379
Mondom a fordítója, úgy emlékszem, ezt a filmet dícsérte.
0
2005. július 27., szerda 15:35
3933
Amúgy bennem sem (csak) az ellenszenv munkál, valamilyen szinte érdekel is, csak nem tudom elképzelni, hogy Rob Cohen jó filmet is tud rendezni.
0
2005. július 27., szerda 15:33
3933
És ezt Te az előzetes alapján is elhiszed? ;)
0
2005. július 27., szerda 15:30
4379
A szinkrondramija szerint jó film.
0
2005. július 27., szerda 15:25
3933
A 11-én érkező Lopakodóról (Stealth) egy röpke vélemény az IMDb-ről:
""Stealth" is a dreadful, forgettable, abusive motion picture, and it makes the January stinker "Alone in the Dark" look Kubrickian in comparison. Now that s an achievement. ----- 0/10"
0
2005. július 27., szerda 14:55
382
Bocs, lemaradt egy h... Smit=Smith
0
2005. július 27., szerda 14:54
382
Mr és Mrs Smit
Lehet, hogy furcsa lesz amit mondok, de nekem az egészről az jutott eszembe, amikor két kisgyerek lövöldözőset játszik egymással az udvaron... A történet eléggé hülyeség, van néhány jó poén, az akciójelenetek viszont nagyon jól meg lettek csinálva. Végülis a film nézhető, lekötött és szórakoztatott 2 óra erejéig.
70%
0
2005. július 27., szerda 13:41
2212
TÚSZDRÁMA
Egy elbaltázott akció során a túsz-tárgyaló Willis, lecsúszott kisvárosi rendőrfönökké avanzsál. Házassága válságban, lánya sem kedveli igazán, a kisvárosban pedig nem történik semmi, a napokat is "bűnténymentes" jelzővel illeti. Azonban egy "szép" napon váratlan "túszdráma" bontakozik ki a milliárdos közgazdász házában, amit 3 fiatal büntetett előéletű foglal el. A szinészek tényleg nagyon jók, Willis kifejezett megható alakítást nyújt. A gonoszak is kellően tenyérbemászóak és ellenszenvesek, a Sleepers-Pokoli leckéből immáron felnőtt Jonathan Tucker és egy külön érdekesség, hogy Willis filmbéli lányát saját lánya alakítja. A történet során nem kis izgalmak és fordulatok bontakoznak még ki, amit viszont már látni kell, így nem lőnék le semmit. Elképzelhető, hogy másodszorra már több pontszámot adnék neki, egyenlőre: 80%
0
2005. július 26., kedd 9:51
17243
egyetértek. a film legnagyobb hibája az, hogy az alapötletet (pitt vs jolie) már a játékidő felénél hagyja kifutni.
0
2005. július 26., kedd 9:21
16970
Világok harca és a mogyorókrémes szenya, valamint Terminál után egy kis témaváltás :)
Lehet, hogy Spoiler következik!
Mr. és Mrs. Smith - Az egymásra káros páros
Jó is lehetett volna, DE sajnos ez nem jött össze neki. Előre szólok, hogy szerintem Pitt és Jolie nem lett volna rossz párosítás, sőt a film tök jól indult, de a végére totál ellaposodott, ugyan azok a klisék ismétlődtek meg, mint a film közepén, talán csak a helyszín változott. Nagyon kár volt a végét így elhúzni. :( A poénok az elején nagyon bejöttek, főleg, hogy egyikük sem tudta igazából mit csinál a másik. A kedvenc jelentem az, mikor Pitt rájön vacsora közben mit is dolgozik a felesége (konkrétan a borosüveges részre gondolok) és az azt követő hajcihőre. Az kifejezetten poénosra sikeredett. A végére viszont eléggé kifáradt. Egyszer fogyasztható alkotás, de semmi maradandót nem hagyott bennem.
60%-ot azért megérdemel, márcsak a profin kivitelezett autópályás üldözés miatt is. :)
0
2005. július 25., hétfő 23:00
1341
Érdekes, eddig, a világok harcáról mindenhol rossz kritikákat olvastam.
0
2005. július 25., hétfő 20:53
17243
ha már az összes cukor és méz elfogyott itthon, akkor talán hajlandó leszek újra megnézni... és meglátjuk. :)