Jól van, látom nem vagyok egyedül a WOTW-os véleményemmel, (Hello Kekec! :-) De hát nem vagyunk egyformák... Nekem az A.I. a kedvencem Spielbergtől, sokaknak meg az volt csalódás. (Pl.: Jamamurának. - Tényleg nem lesz abból is teszt? Én mindig olvasom őket!)
A Terminálnak meg tényleg értékelhető volt a mondanivalója, csak a Kivitelezéssel voltak kisebb gondok: Befejezés... 75 %
0
2005. július 25., hétfő 15:28
16970
Tényleg jó neked! :) A Terminál alapötlete nagyon jó, a film jól is indult, de az utcsó 45 perc már nagyon nem jött be. Tom Hanks tényleg jó, és maga az alapszitu is előfordult már a valóságban, de szerintem a WotW kalsszisokkal jobb. :)))) Bár lehet én néztem meg túl fáradtan a Terminált anno. Kösz a linket, elolvason a Tesztedet :) ahogy azt illik ;)
0
2005. július 25., hétfő 15:26
52685
A dvdextra kritikusa szerint: Spielberg késői „auteur” korszakának egyik legizgalmasabb munkája a Terminál: komplex, felnőtt, humoros és érzékeny. Kisebb hibái ellenére az egyik legjobb vegyes lekvár, amit a szakállas mostanság kitolt a Hollywood feliratú kifőzdéjéből. Magam is ezzel értek egyet! :)
most posts by TM
0
2005. július 25., hétfő 15:20
17243
nekem a legjobb: én mindkét filmet nagyon szeretem. :) mind a WotW, mind a the terminal felszíne alatt ott parázslik a politika és a társadalomkritika. de mint horrorként, illetve romantikus filmként is kiválóan funkcionálnak.
0
2005. július 25., hétfő 15:15
16970
Nem kövezünk meg :) De akkor vitázzunk kicsit... :) Nekem pont az tetszett benne, hogy olyn hirtelen történt minden, és mindig menekültek, mert ezek a legalapvetőbb emberi reakciók, hisz a kisember tényleg nem tud semmit. Viszont nekem pedig a Terminál nem tetszett. Iszonyat nyálas, és eröltetett volt. :) De tudom, hogy rajtam kívül mindenkinek tetszett :)))
És íme egy kép a Világok harcából, az ominózus autós jelenet egy pillanata:
Zseniális!
0
2005. július 25., hétfő 14:53
1185
Spielberg-rajongóként mondom, hogy számomra nagy csalódása volt a Világok harca. Az általatok is emlegetett teljes káoszt remekül érzékeltette ugyan, ez igaz, de NEM SZÓLT SEMMIRŐL!!! Menekülés, pusztítás, menekülés és vége. Kövezzetek meg, de én azon kevesek közé tartozom, akiknek pl. a Terminál sokkal jobban bejött, lévén spielbergesebb az egész. És éppen azért szeretem Spielberg filmjeit, akár fajsúlyosabbak, akár könnyedebbek, mert olyan spielbergesek. De legalább egy újabb anyagi sikert könyvelhet el az utóbbi évek mérsékelten sikeres filmjei után... (nem mintha aggasztana Spielberg anyagi helyzete...)
0
2005. július 25., hétfő 13:01
16970
Igen, ebben igazad van. Elég szerencsétlenül alakult a hétvége.
0
2005. július 25., hétfő 12:59
17243
a jelenet maga nem az volt. tom cruise, a vasárnapi apuka teljes csődjét tükrözte.
0
2005. július 25., hétfő 12:57
16970
Oké elismerem, tényleg sokan röhögtek a szenyós részen, szóval neked lehet igazad, csak akkor én nem értettem a jelenet lényegét. Akkor ez tényleg poén akart lenni? :)
0
2005. július 25., hétfő 11:00
17243
spielberg van olyan mesteri rendező (benyalás!: ), hogy még az olyan súlyos témákba is csempésszen némi humort, mint a schindler listája. a nevetés pedig akkor a legüdítőbb, amikor a legváratlanabb pillanatokban jön elő. az ablakra ragadt mogyoróvaas szenyó pedig a maga debil mivoltával együtt is vicces.
0
2005. július 25., hétfő 10:56
1447
A SPOILER szó használatát ajánlom a figyelmébe egyeseknek..
0
2005. július 25., hétfő 10:21
16970
Meglehet, csak nekem nem ez érződött benne.
0
2005. július 25., hétfő 10:19
17243
...de azért volt benne ilyen szándék is. icipici lazítás a terror közepén.
0
2005. július 25., hétfő 10:16
16970
Szerinetm ennyi pont elég volt, adott egy szeletet abból, hogy hogyan viselkednek az emberek egy tömeghisztéria közepén, és miként válnak állatokká. Szerintem kulcsjelenet, de elrontotta volna a filmet, ha végig ez van a középpontban. Mellesleg nagyon felháborodtam, mikor a kedves moziba járó közönség hangosan felröhögöt, amikor Tom nekihajította a szenyát a konyhaablaknak. Ezt egyáltalán nem poénnak szánták az alkotók...
0
2005. július 25., hétfő 9:55
52685
Hogy Te milyen kekec vagy! :D
most posts by TM
0
2005. július 25., hétfő 4:37
2341
9 hónappal később? Így repül az idő? :D
0
2005. július 25., hétfő 4:09
2682
elm, most így jó 9 hónnappal később visszaolvastam az írományomat és tetszik. Egész jól összefoglaltam, hogy miért is ajánlom a filmet. :)
0
2005. július 25., hétfő 2:13
5042
Igen, szerintem is az autóból kirángatás a legjobb jelenet. Nagyszerűen mutatja be a tömeghisztériát, és a káoszt. Jobb lett volna, ha többet foglalkoztak volna ezzel a részével a történetnek.
0
2005. július 25., hétfő 0:53
52685
Az én kedvenc jelenetem a Világok harcából az a geg, amikor apa és fia feleselése folytán kitörik az ablak, és a kamera belülről veszi a baseballlabda ütötte lyukon keresztül az udvaron bambán álló Cruise-t. Tipikus Spielberg! :)
most posts by TM
0
2005. július 24., vasárnap 22:46
16970
Ebben a filmben - csk úgy, mint Jamamurának - az tetszett, hogy a kis ember szemével láthattuk a dolgokat, aki a világon semmit nem tud, nem ért, csak annyit akar tenni, hogy megmenti a családját. Számomra az egyik legjobban sikerült jelenet az, mikor a tömeg kirángatja őket az autóból. Ilyenkor már mindenki csak magára gondol. Egy nyomorék működő autóra mindenki ráront, nagyon nem érdekli az, hogy mi lesz a másikkal, csak ő megmeneküljön. Tömegpszichozis abszolúte remek megjelenítése, mikor a pánik és a káosz eluralkodik, és amikor már semmi nem számít... Nagyon "reális" volt a maga módján. A totális káosz, és kétségbeesés ezt váltja ki az emberekből, senki nem volul el rendezetten, ahogy az el van tervezve, mindenki fut, amerre lát.
0
2005. július 24., vasárnap 22:34
5042
"ami tetszett, az a retrospektív megközelítés"
Az idegenek "kukkolós" szerkezetére gondolsz? Ami szinte pontosan olyan mint az 1956-os változatban? Na nekem az tetszett a legkevésbé. Inkább komikusan hatott abban a jelenetben, ahol a félelemnek kellett volna dominálnia.
Tök valószínűtlen hogy nem veszi észre hogy pár méterre emberek vannak körülötte: Nincs hőérzékelője, vagy mozgásérzékelője, vagy bármi? Csak egy szimpla kamera? Ez a felsőbbrendű idegen technológia? :)
0
2005. július 24., vasárnap 19:42
4201
Szerintem elég sötét és félelmetes volt (legalább is az első fele), de nem úgy, mint egy hatásvadász ijesztgetős film, hanem éppen a kialakult reménytelen helyzet, a szituációk és persze a látvány volt félelmetes.
0
2005. július 24., vasárnap 19:37
17243
az, ami shyamalannak nem ment, azt spielberg tökéletesen varázsolta vászonra. az események sűrűjébe került egyszerű kisember így éli meg a világháborút (inváziót): nem ücsörög a tévé előtt, nincsenek információból faragott mankói, s még elképzelése se nagyon, hogy mi folyik körülötte. a józan ész helyett ilyenkor az ösztönök veszik át az irányítást, s a földön eluralkodik a káosz. én így képzelem el a jó inváziós filmet. a másik dolog, ami tetszett, az a retrospektív megközelítés.
0
2005. július 24., vasárnap 19:11
5042
Calzone! Ebben igazat kell hogy adjak! Bár amellett kitartok hogy Shyamalan vitte tökélyre ezt a műfajt!
Derceto! Szóval félnünk kellett volna a filmen? Hát nem tudom más hogy volt vele de én csak a közelében sem jártam... Túl sokat mutat...
0
2005. július 24., vasárnap 18:22
4201
Spielberg a 100 évvel ezelőtt élt ember rémálmát öltöztette mai köntösbe, igen hatásosan. Ugyanzt a rettegést élhetjük át, amit az akkor érezhettek volna (néhányan éreztek is, akik valósnak hitték a rádiójátékot). Ma már kicsit másként képzeljük ezt a dolgot, lásd A függetlenség napja.