Keresés

Moziajánló

2005. július 24., vasárnap 17:59
"Erős a gyanúm hogy Spilberg Shyamalan Jelek című filmjére kíván hajazni"
Szvsz ha előbb megnézed a Harmadik típusú talákozások híres elrablós jelenetét és utána a Jeleket, akkor látható ki ihletet kit;)
0
2005. július 24., vasárnap 15:29
War Of The Worlds (70 %)

Spoiler! (De csak ha egyáltalán nem ismered az eredeti történetet.)

Vajon mi motiválhatta Spielberget mikor úgy döntött hogy leforgatja ezt a filmet?
1.) Talán H.G. Wells regényét akarta filmen bemutatni, vagy egy új értelmezést adni neki? Nem valószínű, hisz a film csak nyomokban hasonlít az eredeti műre: a gonosz idegenek ki akarnak minket iratni, de elpusztítja őket egy baktérium...
2.) Talán egy látványos Függetlenség napjához hasonló sci-fit akart csinálni? Nem! Butaság újra elővenni ezt a témát, hisz Emmerich filmje egyszerűen mindent elmondott a világok harcáról. Bizonyos értelemben A függetlenség napját inkább lehetne Wells regényének a feldolgozásának tekinteni, mint Spileberg filmjét. Ha úgy vesszük, ez a film nem is igazán hű a címéhez: Aki látványos háborút vár, az csalódni fog, ugyanis mindössze egy jelenetben láthatunk tényleges csatát. Az 1956-os verzióban viszont éppen az (értelmetlen) háború volt az előtérben.
3.) Talán egy pszihodrámát akart bemutatni, a rettegésről, és a pánikról? Valószínűleg ez lehetett a célja, hisz a film nem igazán szól másról hogy követjük az apát, és a gyerekeit, amíg a földönkívüliek mindent elpusztítanak: Menekülnek, pánikolnak, rettegnek, menekülnek. Ennyi. Ezen kívül semmi plusszt nem adott nekem a film. Erős a gyanúm hogy Spilberg Shyamalan Jelek című filmjére kíván hajazni látványos Függetlenség napja beütéssel, és hogy szóljon is valamiről a film hát feldolgozná a sci-fi klasszikust is. Csakhogy tényleg nem szól semmiről: A függetlenség napja kitűnő action-adventure-fun volt. A jelekben Shyamalan a tökélyre vitte az idegenektől való klausztrofóbiás rettegést, (amit Spielberg meg sem közelít), ráadásul még a hitről is szólt. Szóval nekem csalódás volt ez a film, tényleg nem számítottam rá hogy ennyire üres lesz. Tom Cruise, mint mindig jól mutat a vásznon, semmi több. Tim Robbins alakítás már meggyőzőbb, Miranada Otto-nak meg csak két jelenete van...
0
2005. július 24., vasárnap 13:41
SPOILER Nem Joker öli meg eredetileg Bruce szüleit eredetileg, hanem Joe Chill. Ez már a kezdetektől így volt a képregényekben is, még a  89-es film előtt is.
0
2005. július 24., vasárnap 13:19
Lehettél volna kicsit következetesebb!

SPOILER

Ennek a Batmannek semmi köze a régi szériához. Viszont ha nem tetszett az ahogy megölik Bruce szüleit akkor az se kellett volna hogy tetsszen neked ahogy a fim végén Joker-ről benyögnek egy poént, mivel a "sima" Batmanből derül ki hogy hogyan is keletkezik az említett úriember figurája... az előtte még nem létezett. Szóval vagy fennakadsz mindkét összeférhetetlenségen, vagy elfogadod hogy ez egy teljesen új bőregér! Én az utóbbit ajánlom.
0
2005. július 24., vasárnap 2:01

Nemrég értem haza a moziból. Nos, szerintem nem rossz filmről van szó. Itt rögötn meg is kell említenem, hogy számomra három ember volt, aki miatt a film végérvényesen a "nézhető" kategóriába tartozik. Liam Neeson, aki a lehető legjobb munkát végezte, Christian Bale, akit az Amerikai Pszichó óta imádok és meglepetésként ért Cillian Murphy játéka. E három színész nélkül a film cseppet sem sikerült volna túl jóra. Ennyit róluk.
A történet igen érdekes. Tényleg kíváncsi voltam, hogy mi is történt valójában a Batman figurával, hogyan jött létre, stb. Ezt többek közt meg is tudtam. Viszont az nagy tévedés, hogy egy csavargó ölte meg Bruce szüleit, ugyanis a Batman I.-ben JOKER maga mondja el Brucnak, hogy Ő ölte meg a szüleit. Ez való és tény. Sőt, még maga Bruce is tudja, hogy Joker ölte meg. Nos itt a történet kicsit hiteltelen, de mind1. Michael Caine már nem tudok mit írni, mert Ő mostanság nem változik. Morgan Freeman számomra abszolúte nem tetszett, nem neki adtam volna ezt a szerepet. Igazán akciódús mozi, végre nem volt benne túl sok poén. Megéri megnézni, de nekem még mindig a Batman I., ami Batman filmnek számít Michael Keaton-nal, mert Ő való Batmannak. AKit elfelejtettem megemlíteni, aza jó öreg Gary Oldman, aki fantasztikus volt. Nagyon örültem, hogy szerepelt egy ilyen filmben. A végén a slusszpoén a Joker-es, az király volt. :)
Összeségében a film - ahogy már említettem - a nézhető kategóriába tartozik, de közel sem felejthetetlen.

Vége.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 22., péntek 9:49
Viasztestek (House Of Wax, 2005, forgalmazza: InterCom)

Lehet, hogy meglincsel valaki, de szerintem korántsem olyan rossz film a Viasztestek, mint azt előzetesen várni lehetett. De akkor kezdeném is a negatívumokkal: kérem szépen, a címben szereplő testek csak nagyon kis szerepet játszanak a filmben. Az 50. perc tájékán a múzeumben eltöltött 5 perc és a finálé kivételével szinte semmi olyan elem nem található a horrornak szánt (de erről később) alkotásban, ami indokolná a címválasztást (és az utalást A Viaszmúzeum rejtélyére, valamint a Viaszbabák házára). Ez volt az egyik, és akkor jöjjön a másik: bizony, nem túl horroros ez, amit abból lehet észrevenni, hogy nem félünk. Ezt észrevehették a készítők is, és nagy stúdiótól a ritkánál is ritkább módon brutális elemekkel (nem Paris Hilton színészi teljesítményére gondolok, bár vetkőzni jól tud) töltötték meg a picit elnyújtott játékidőt. Anélkül, hogy lelőnék valamiféle poént, csak egyet említenék meg: aki emlékszik a Visszafordíthatatlan poroltós jelenetére, az itt ismét megkaphatja az élményt, bár az igaz, hogy nem olyan mennyiségben. Úgyhogy, nem rossz (de figyelem, nem is jó) ez a Viasztestek: mozgalmas, Elisha Cuthbertnek és Miss Hiltonnak (bár, ha jobban belegondolunk, egy ilyen, nem színésznő, inkább botrányhős millárdos alkalmazása a műfaj megcsúfolása, amitől csak még népszerűtlenebbé válhatnak a horrorok) köszönhetően még jól is néz ki, és amit a fináléban láthatunk, arra csak annyit lehet mondani: bravó! Ugyanis viasz még sosem volt ennyire vonzó, hogy legszívesebben belemarkolna az ember: olyan látványt tárnak elénk, ami valóban megérte a ráfordított összeget, nem mellesleg parádés összecsapással párosítva.

5/10
0
2005. július 22., péntek 9:39
Túszdráma (Hostage, 2005, forgalmazza: SPI)

Végre! Sallangmentes akciófilm a lecsúszó Willisszel. Lehetne sorolni hibákat, olcsó megoldásokat, de minek, ha egyszer A Főnix útja mellett idén ez a másik olyan akciófilm, amiről süt az egyszerűség bájos varázsa. A korrekt forgatókönyvből Florent Siri rendező a maximumot hozta ki: a film végig pörög, a dumák visszafogottak (nem trendi beszólogatósak), a látvány profi, a 110 perc pedig hamar eltelik. Teszem föl a kérdést: mi a fene kell egy olyan akciófilmtől, amire nem jutott 50 millió dollárnyi marketing, és nem major stúdió égisze alatt készült? Ja, és mielőtt el nem felejtem: PG-13-as vágásokat és beállításokat el lehet felejteni, kőkemény R-mozi, de jó is ez manapság!

8/10
0
2005. július 22., péntek 9:35
Elszabott frigy (Crimen Ferpecto, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Ójesz. Végre egy tökös fekete komédia, csak most Spanyolországból, főszerepben az itthon is látható volt Vágyastársak egyik főszereplőjével, Guillermo Toledóval. Nem tudom, miért nehéz manapság jó vígjátékot készíteni, pedig tessék, itt a recept, nem is bonyolult, és baromira működik. Ennyi infantilis, röhögtető, harsány és még ki tudja hány jelzővel illethető elemet egy filmben rég lehetett látni, nem beszélve arról, hogy hamisítatlan európai (vagy inkább latin) komédiáról van szó, elvégre szinte a főcím alatt már csöcsöt és segget láthatunk. A főszereplők játéka lehet, hogy nem túl változatos, de senki sem mondhatja rájuk, hogy nem viccesek. Toledo fizimiskája például egész végig röhögésre késztetett, nagyban hozzájárult ő is ahhoz, hogy nagyon-nagyon elégedetten távozzak a moziból. Csak a halivúdi dramaturgiát kellett volna egy picit szekrénybe rakni, és még jobb lehetett volna.

8/10
0
2005. július 22., péntek 9:30
YesMen (The Yes Men, 2003, forgalmazza: Odeon / Intersonic)

Globalizáció, antiglobalizáció - divatos fogalmak manapság, hzát még milyen trendi lehet egy dokuban! Gyorsan megemlítem, hogy Michael Moore is szót kapott a filmben, így aki hiteles és minden oldalról körbejárt témát szeretne a mozivásznon látni, az tudhatja: erre nem számíthat. No, mindegy, két showman úgy gondolta, lejáratja a WTO-t, erre pedig még a legbotránykeltőbb eszközöktől sem riadtak vissza. Az pedig, hogy a hallgatóság sokszor nem is vette a lapot, hogy itt valójában átverés zajlik, az iszonyatosan jól jellemzi napjaink közönyös világát. Tulajdonképpen szórakozásnak megfelel a YesMen, de túl sok észt azért ne várjunk tőle, elvégre a 75 percben csak és kizárólag dokus látványelemek találhatóak.

6/10
0
2005. július 22., péntek 1:47
Gary Oldman tényleg a legjobb színészek között van, a legrosszabb filmből is képes a legjobbat kihozni, olyan egyéniség.
0
2005. július 22., péntek 1:14
Tudod van az a mondás hogy "szarból nem lehet várat építeni" :D
0
2005. július 21., csütörtök 21:31
Na, megkezdem ténykedésemetebben a topikban is :)

Batman: Kezdődik

Nem vártam sokat ettől a filmtől, aztán kevesebbet kaptam mindt vártam. A film eleje eléggé össze van csapva. A harcjelenetek követhetetlenek a béna operatőri munka miatt. A történet többi része pedig unalmas, majdnem elaludtam közben. A slusszpoén elég érdekes volt :)

50% lenne, de...

Christian Bale, Gary Oldman, Michael Cane és Morgan Freeman zseniális (Liam Neeson halovány, de ez nem érdekes). Az ő alakításuk emeli nézhető szintre a filmet, különösen Gary Oldman, aki szerintem a legjobb a filmben. Bale nagyon jó Batman, szívesen látnám még ebben a szerepben, csak nem Nolannel.

70%
0
2005. július 21., csütörtök 21:14
Cube zero

Igez nem moziban láttam, de azért csak film :)
A frenetikus KOCKA után a Hiperkocka vagyis a Kocka 2 nagy csalódást okozott, és valami ennyire szörnyűre számítottam a Cube zero nevet viselő alkotás esetében, de tévedtem. Egészen más, mint a két másik Kocka film. Persze az alapgondolat azonos, de végre nem csak a kockákban vergődő embereket látjuk, hanem bepillanthatunk az egész irányításba, hogy is működik ez, és néhány miért-re is választ kapunk. A vége pedig egészen meglepő! Azért kiváló filmnek nem mondanám, de a Hiperkockánál mindenképpen jobb. Viszont az eredeti KOCKA felülmúlhatatlanságát, nem sikerült túlszárnyalnia, de egyszer nyugodtan meg lehet nézni. :)

10/5
0
2005. július 21., csütörtök 21:07
Batman: Kezdődik

Alapban kis előítélettel ültem be a filmre, hiszen az utóbbi Batman filmek meglehetősen gyengére sikeredtek. Semmitmondó történet és nagy látványorgia.... de ez valahogy más volt. Jót tett a rendezőcsere, és ez a Bale gyerek mintha kiköpött Batman lenne :) A történet alapban nem a látvány orgiára épített, hanem egy igazi, kézzel fogható témára a korrupcióra, félelemre és arra, hogyan száljunk szembe mindezekkel. Nincs ködösítés, megtudhatjuk hogy Bruce szülei hogyan haltak meg, és ő hogyan mászott ki a legmélyebb gödörből, és hogyan jött Batman életrekeltésének ötlete. Egy gyenge láncszem azért akad, kár volt ennyire elnyújtani, de ezen az egy hibán kívül, tényleg frankó.
Egyszóval ez a Batman tényleg más, mint a többi. Csak ajánlani tudom. :)

10/9
0
2005. július 19., kedd 23:15
Lehet, hogy Brad Pitt egy színészóriás, de ezt a Mr. és Mrs. Smith című trágyadombot ő se tudta megmenteni.
0
2005. július 19., kedd 22:38
Nem emlékszem rá, hogy vitatkoztam volna! :)
most posts by TM
0
2005. július 19., kedd 22:15
Akkor te ne vitatkozz rajtuk, mert Brad igenis jó!
0
2005. július 19., kedd 21:38
Szerintem egyik színész se annyira jó, hogy ennyit vitatkozzatok rajtuk! :)
most posts by TM
0
2005. július 19., kedd 21:13
Vagy a kaliforniában...
0
2005. július 19., kedd 16:47
Szerintem mindenkinek vannak gyengébb szerepei, de attól még dolgozni kell, hogy bennemaradjon a neve a köztudatban.

Lehet hogy már soha életében nem lesz olyan nagy szerepe mint a Harcosok Klubjában. Ki tudja?
0
2005. július 19., kedd 16:45
Pedig esküszöm, semmi ilyen negatív hozzállás nem vezérelt. Mondtam, kedvelem Pittet és Bandit is.

Viszont kitartok amellett, hogy ezzel a filmmel is azt erősítette, hogy ő JELENLEG nem csak színész, hanem médiacsoda is.
0
2005. július 19., kedd 16:17
Nem, csak az ahogy írtad hogy Banderast felváltotta az a "bulvársztárocska". Na nehogymá  ENNYIVEL nagyobb színész legyen a Bandi mint a Pitt.
0
2005. július 19., kedd 16:12
Nem harapom le a fejed, de egy ilyen volumenű színészt én inkább nem neveznék bulvársztárocskának. Arra inkább ottvannak a Paris Hilton féle unatkozó tinik (ahogy már írták is előttem).
0
2005. július 19., kedd 14:13
Az szúrja az oldalad, hogy a Kémkölykök szülői vonulatához hasonlítottam a Smitht?
0
2005. július 19., kedd 14:12
Az utóbbi időben micsoda Brad Pitt? Színész vagy médiacsoda? Szerintem ez utóbbi.

De mielőtt még leherapod a fejem: semmi bajom vele, sőt, a legtöbb filmjében kedvelem - a Smithben is.
0