Keresés

Moziajánló

2005. július 19., kedd 14:10
Amíg így állsz a kérdéshez, nemis fogod.
0
2005. július 19., kedd 14:09
Meg Tyler Durden is, akiről gondolom te soha életedben nem hallottál...
...sőt volt még valami másik Fincher film is amiben szerepelt. Valami kiöregedett néger bulvársztárocska oldalán. Freeman vagy kicsoda?
0
2005. július 19., kedd 13:26
MR. ÉS MRS. SMITH

Valóban remek nyári szórakozásnak indul a film, remek viccek, remek szinészek, izmos felsőtestek, kibuggyanó cicik. A film második fele viszont értelmetlen és unalmas, túl hosszú is lett szerintem, sajnos csalódnom kellett. A végére ugyan vissztér 1-2 jó poén a "székben", de ennyi. Egyszer azért nézhető.
55%
0
2005. július 19., kedd 10:34
namennyapicsába! :D
0
2005. július 19., kedd 9:41
Igen. Fájnak. :)
0
2005. július 19., kedd 9:39
ezzel nem tudok egyetérteni. végre egy akciófilm, amelyben van súlya az ütésváltásnak, s végre úgy érezheted, hogy a bevitt találatok tényleg fájnak.
0
2005. július 19., kedd 9:35
Palindromák (Palindromes, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Todd Solondz ezzel a filmjével sem lesz népszerű, az biztos. Igaz, ezúttal a pedofília és az egyéb botránykeltő eszközei némileg háttérbe szorulnak, azért mégiscsak hamisítatlan szerzői filmmel van dolgunk. Ám de! A Palindromák nem más, mint egy kísérletezgető alkotás, ami a néző türelmével játszik. Az csak egy dolog, hogy képtelenség azonosulni a főhős Avivával, és nemcsak amiatt, mert 8 különféle szereplő (még egy fiú is) játssza, hanem mert nem sokkal ábrázolja különbnek a tizenegy-két éves korosztályt, mint Larry Clark. És ami miatt végképp nem tudtam szimpatizálni a filmmel, az a végén a nyakunkba öntött világnézete Solondznak: szinte felolvastatja egyik szereplőjével gondolatait, ez pedig igenis elüt az addig látottaktól, képtelen beleilleszteni szervesen a műbe, ráadásul szerintem baromság is. Az olykor igen jó megoldások (Mama Sunshine-jelenet) csak részben kárpótoltak engem ezekért.

5/10
0
2005. július 19., kedd 9:30
Ezt nem hiszem. Nélküle mi lett volna? Gondolom, Te is tudsz jó pár rendezőt, aki nem ilyen silány semmiséggel rukkolt volna elő, mert azért ebben a filmben is jóval több volt.
0
2005. július 19., kedd 9:28
Ha nekem címezted, nem értem.
0
2005. július 19., kedd 9:27
Így van. Viccet félretéve: A Bourne-rejtély szar film. Nulla feszültség, nulla stílus. A többi filmje nem érdekel, mert nem ide kapcsolódik (amúgy azok jók). Úgy gondolom, Greengrass sokkal jobban tökön ragadta a sztorit, mint az általatok agyondicsőített kollégája.
0
2005. július 19., kedd 9:25
Szerintem is durvábbat kellett volna. ;)
0
2005. július 19., kedd 9:24
Tényleg több. Volt ő már Joe Black is.
0
2005. július 17., vasárnap 12:37
...s a kegyetlen rossz mr.& mrs. smith-t is az ő rendezői tehetsége (no meg a két főszereplő veleszületett sármja és egyéb adottságai) vitte fel az égetni való mocsokból a nézhető középszerbe.
0
2005. július 17., vasárnap 11:20
kössz szépen!
0
2005. július 17., vasárnap 11:08
kössz szépen!
0
2005. július 17., vasárnap 10:50
a trailert elnézve újabb szuperlátványos, lírikus hangvételű történelmi drámát láthatunk majd, amely valószínűleg a disney-nél komolyabban közelíti meg pocahontas legendáját.
0
2005. július 16., szombat 23:48
A The new world c. filmről mit hallottatok? Jamamura te tudsz róla valamit?
0
2005. július 16., szombat 22:58
John Carpenter ujra halloween filmet csinál: Halloween: Retribution http://imdb.com/title/tt0373883/
nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
0
2005. július 16., szombat 18:21
Jah, Antonio Banderas egész más mint Brad :D
0
2005. július 16., szombat 13:20
bízom liman-ban. rossz filmet eddig még nem csinált. (swingers 1o/9.5, go 1o/8, the bourne identity 1o/8)
0
2005. július 16., szombat 11:47
sőt a Go-t is! :)

viccet félretéve a Bourne rejtély sztem egy nagyon jó kémfilm. nem esik bele a szokásásos akciófilm klisékbe, meglepően intelligens és izgalmas. kb minden a heléyn van benne. a Bourne csapda már kevésbé tetszik, habár második nézésre már kevesebb bajom volt vele.
0
2005. július 16., szombat 11:08
Hát még a Bárbarátokat, azt hogy elbarmolta:) Ez a pali tényleg nem tud rendezni:))
0
2005. július 16., szombat 11:06
És melyik franchise nem a múltjából vagy a forrásanyagaiból táplálkozik? Ugyanmár...
0
2005. július 16., szombat 10:28
Liman barmolta el a Bourne rejtályt?? néha tudsz zöldségeket írni.. :)
0
2005. július 16., szombat 4:37
Entrusted (Cinemax, Sakk-matt címen megy)
Két ember sakkozik a második világháborúban.
Egyik egy volt professzor aki ha szerelmet nem kaphatott, a gonoszságot választotta.
A másik egy kisfiú, gyerek sakk zseni akire fontos titkot bíz az anyja akit a professzor meg akart magának szerezni, de nem kaphatta meg.
A játékosok a náci hadigépezet, család, barátok, ismerősök. Egyik fél sem fél ezeket feláldozni, egyikük gonoszságból, másikuk mert tudja, hogy titka fontosabb mint áldozatai.
Thomas (a gyerek): - Nem szerethed meg azokat, akik meg fognak halni. Amikor sakkozol, nem szeretheted a bábokat, ez nem lenne jó, mert fell kell készülnöd, hogy feláldozd őket. - Miket beszélsz, Thomas? - Amit a felnőttek gyakran tesznek a gyerekekkel; használják majd feláldozzák őket.

Bár a történet nem feltétlenül hihető, de a színészi játék (Klaus Maria Brandauer a professzor szerepében) lebilincselővé teszi.
A filmről eleinte azt hisszük, hogy a szokásos háborús dráma, de valójában kegyetlen és kíméletlen thriller, ahol a tétet folyamatosan emelik a játékosok. Eleinte kicsit lassan halad a történet és nem nagyon lehet tudni, hogy mit látunk, vagy miért történik mindez, de az első svájci találkozó után felgyorsulnak az események és nincs megállás a végkifejletig.

8/10
0