Keresés

Moziajánló

2005. július 16., szombat 2:28
"a bulvársztárok kavarnak."

Nem akarok kukacoskodni, csak ezen megakadt a szemem: Brad Pitt azért valamivel több mint egy bulvársztár... Ezt a szót inkább Paris Hiltonnál használhatnánk! :-)
0
2005. július 15., péntek 21:37
Engem speciel egyik film se hoz lázba! Nem vártam nagy durranást e két "műtől".
A Batman széria a múltjából és ahogy mondtad a képregénymitoszból táplálkozik.
most posts by TM
0
2005. július 15., péntek 21:33
Mr. és Mrs. Smith (Mr. And Mrs. Smith, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)

Már az első hírek alapján tudni lehetett: nem lesz más, mint a Kémkölykök kölykeinek szülei akciói. Csak Carla Gugino és Antonio Banderas helyett a bulvársztárok kavarnak. Ezzel nincs is semmi baj, Angelina és Brad pont olyan jól oldják meg a feladatot, ahogy azt előre lehetett várni: amikor kell, tökéletes egészet alkotnak ketten a vásznon, ám amikor a forgatókönyv szerint utálatosnak kell látszani, akkor bizony úgy viselkednek, mint két azonos pólusú mágnes - mondom, velük nincs is semmi baj. Ellentétben Doug Limannel, aki már A Bourne-rejtélyt is alaposan elbarmolta (szerencsére ott jött Greengrass, aki életet lehelt a sorozatba). Egészen pontosan az a baj vele, hogy nem tud rendezni, és itt elég csak az utolsó pár perc (SPOILER) táncra koreografált jelenetére gondolni (SPOILER vége). Meg aztán fogalma nincs arról sem, hogy egy vígjátéki elemekkel tűzdelt akciómoziba is illene feszültség, no, meg azzal sem ártana tisztában lenni, hogy a párocska miért arra megy és oda, ahova. Baj vagy sem, Liman ezt tette le az asztalra, az új forgalmazó pedig jó lóra tett, mert egy nap után Smithék kisöpörték a gyéren látogatott Batmant a Duna Plaza legnagyobb terméből.

4/10
0
2005. július 15., péntek 21:24
Bezony, és ez (mérmint a harmadik indulás) tönkrevágja az ÉN szememben a filmes Batman franchise-t. Szerencsére a képregényt nem.
0
2005. július 15., péntek 21:23
Ma megnéztem másodszor, és úgy gondolom, nem voltam szigorú, sőt, talán még jószívű is. Bizony egyre több minden nem tetszik.
0
2005. július 15., péntek 21:20
Nem. Arra már nincs idő.
0
2005. július 15., péntek 11:57
"Hi Freez, I m Batman."

Inkább eltemette.
0
2005. július 15., péntek 11:36
bizonyos szempontból már schumacher is újrakezdte (eltemette?) a szériát.
0
2005. július 15., péntek 11:33
Én inkább ezt nem értettem:

"Elvégre úgy gondolom, kicsit idétlennek tűnik teljesen újjá gondolni a sorozatot, és nem venni tudomást az első négy részről, Schumi bármennyire is elszoláriumozta az utsó kettőt. "

Már az elején leszögezték, hogy az egész frencsájz restart, így ez senkit nem ért váratlanul, és ezért is fejezték be úgy a filmet, ahogy.
0
2005. július 15., péntek 11:12
Nem szeretnék nagyon vitatkozni, mert ahány ember annyi ízlés, mondja a közhely, csak Daemien néhány megjegyzésére reagálnék röviden a BB-vel kapcsolatban.

" bár azt nem értem, miért kell máshogy meghalnia a szülőknek, mint a sápadt holdfényes első részben. Elvégre úgy gondolom, kicsit idétlennek tűnik teljesen újjá gondolni a sorozatot"

hogyhogy miért? hogy végre rendesen be legyen mutatva, hogy ki és hogyan ölte meg bruce szüleit, ahogy a képregényben is volt (chill és nem joker) evidens volt, hogy a restart jegyében ez a jelenet is újra fel legyen dolgozva. ha kihagyták volna hogy nézett volna ki?

"miközben olyan ismert és elimsert színészek fajsúlyos jelenetei végezhették a vágószoba kukájában"

ezt most tudod is vagy csak sejted? végülis mindegy, mert nem tudom ennyi történés és cselekmény mellett, hogyan adtál volna több időt 6 vagy 7 nagy névnek a filmben. imho így is csodálatosan el lett osztva mind, és mind megkapta a maga percét. caine el is lopott szinte majd minden jelenetet, amiben szerepelt.

"Gotham elvesztette azt a bájos kegyetlenségét, vonzó sötétségét, amit Burton alkotott "

..és csapata. igen elsőre engem is kicsit taszított, hogy Chicago felturbózott változatát nézem, de aztán megbékéltem vele, elvégre új rendező, új látásmód és azért nemcsak Chicagot látjuk ott hanem jónéhány lepukkant utcát, sikátort, csöveket, zuhogó esőt, nem véletlen, hogy Blade Runner egy fő ihletforrás volt Nolan számára. a képregényekben sem csak egyféle Gotham tűnik fel.

"mindenképp el akarta felejtetni az emberekkel, hogy az ihazságosztó denevérnek mozis előélete legyen."

azért ezt nem hiszem. sőt, úgy vettük észre többen, hogy számos kis homage volt az első Burton filmre utalva.

Én azt mondom picit szigorú voltál.

10/9
0
2005. július 15., péntek 10:28
én most végzek a tru calling-gal és kezdem az alias-t
0
2005. július 15., péntek 1:44
TV sorozatokat nem nézel? Gondolok itt arra, hogy ha az összes említésre méltó sorozatot megnézi az ember (jobban szelektálva azért, mint ahogy Te a mozifilmeket szelektálod) akkor az minden nap 2-3 óra (az év minden napján). És bizony sok sorozat van amelyik sokkal élvezetesebb, mint az átlagos mozifilmek.
0
2005. július 14., csütörtök 22:40
jah. hát aki ráér eéjfélire járni :)
0
2005. július 14., csütörtök 20:35
Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005, forgalmazza: InterCom)

Éjféli vetítés: a társaság egyik fele "báli" ruhában, agyonkent brétnőkkel, egyalkalmas ruhákkal, elvégre micsoda esemény moziba menni, pláne éjfélkor, nem? Nos, ők mentek a Mr. és Mrs. Smithre. Mi, a csóró kis kockafejűekkel és egyéb fanatikus jóarcokkal meg beültünk, hogy lessük, veri-e Nolan Burtont. Nos, nem. Egyértelműen.

Szeretném leszögezni az elején, hogy jó film a nulladik Batman, de nyakon van öntve divattal és kicsit nekem hiányzik belőle a Nolant naggyá tevő egyedi hangulat. Ja, és még k*rvára érződik rajta, hogy agyan van vágva. Az első 40-50 perc - amíg az előzmények tartanak - szinte hibátlan, bár azt nem értem, miért kell máshogy meghalnia a szülőknek, mint a sápadt holdfényes első részben. Elvégre úgy gondolom, kicsit idétlennek tűnik teljesen újjá gondolni a sorozatot, és nem venni tudomást az első négy részről, Schumi bármennyire is elszoláriumozta az utsó kettőt. Na, most! A valódi történet elindultakor Nolan bevágja a durcit, és olyan eszement tempót diktál, ami egyáltalán nem jellemző a képregényre, viszont korrektül beleillik a 21. század divatakciófilmjeinek a sorába. Az ember csak kapkodja a fejét, miközben olyan ismert és elimsert színészek fajsúlyos jelenetei végezhették a vágószoba kukájában, mint Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Gary Oldman, Michael Caine és legfőképp (SPOILER!!!) a gonosz szerepében számomra picit idétlennek tűnő Liam Neeson (SPOILER VÉGE). Sajnos - akárcsak a  30-as,  40-es években -, a stúdió szava nagy úr.

Én vártam valami katarzisfélét, valami olyat, amivel Nolan elhiteti velem, hogy az ő Batmanje igenis markánsabb, erősebb, ugyanakkor sebezhetőbb Burton karakterénél (aki szerintem sokkal jobban tudta átültetni a képregény világát a saját eszközeinek felhasználásával a vászonra), de nem. Az utólagosan feljavított (pontosabban félelmesebbé tett) Bale-hang kicsit sem sikerült úgy, ahogy azt elképzelték, viszont nevetséges. Abszolút hiányzott, hogy éle legyen a figuráknak, ne csak úgy ott legyenek. A kreált világ a Year One alapján is kissé inkább az sci-fi animékat idézi, semmint Miller agyszüleményét, Gotham elvesztette azt a bájos kegyetlenségét, vonzó sötétségét, amit Burton alkotott - szerintem ez is baj. Nolan érezhetően saját Batmant akart, és - gondolom a stúdió nyomására is - mindenképp el akarta felejtetni az emberekkel, hogy az ihazságosztó denevérnek mozis előélete legyen.

Ja, és hogy miért sikertelenebb a Batman, mint a Pókember? Talán, mert egy tehetséges rendező (Nolan) annak ellenére nem köpte szembe magát, hogy egy major stúdió végig a nyakában lihegett.

7/10
0
2005. július 14., csütörtök 16:49
BATMAN:BEGINS
100%

Nézzétek, megéri. :-)
0
2005. július 14., csütörtök 14:23
sajtóvetítéseken már sokan látták, mi meg elcammogtunk az éjfélire. megérte;)
0
2005. július 14., csütörtök 13:22
no már meg is nézted? :)
0
2005. július 14., csütörtök 11:46
Batman visszatért...izé elkezdte:
10/9
0
2005. július 14., csütörtök 2:35
Ez tényleg érdekes, de én sem tudnék ilyen lenni.  SOk film van, amiről biztos vagyok, hogy nem tetszene, és olyanokra sajnálom a drága időt. Néha kivételt tettem, de mindig  igazam lett, a negatív elvárásaim mindig bejöttek. :-))) A pozitívak sajnos nem mindig. :-)
0
2005. július 14., csütörtök 2:26
"Nálam már nincs előítélet"

Érdekes amit írsz... Ezzel a módszerrel jópár gyenge filmet végig kell szenvedned, de legalább olyan alkotásokra is rábukkansz, amiről nem is sejtenéd hogy tetszene...
0
2005. július 13., szerda 22:30
Amiket vagy olyan irreális időpontban játszanak, ami sehogy sem fér bele. Pl. ilyen volt tavaly a Zsiguli, amit a premier hetében összesen 4 alkalommal vetített két mozi (Bem, Uránia).

Nálam már nincs előítélet. Vagyis van, de mégsincs. Ugyanolyan kíváncsian ülök be egy Lagzi-randira, egy Batman: Kezdődik!-re vagy egy Tangó és tulipánra.
0
2005. július 13., szerda 3:26
"egy-két kivételtől eltekintve az összes filmet megnézem a moziban,"

És mik ezek a kivételek? Olyanok amik abszolút nem érdekelnek? Tényleg hogy tudsz beülni egy olyan filmre amiről majdnem biztosan lehet előre tudni hogy egy nagy 0?
0
2005. július 12., kedd 9:40
A rövidek éjszakája (Night Of The Shorts, 1998-2003, forgalmazza: Szimpla)

Német válogatás rövidfilmekből - vegyes minőségben. Sajnos semmilyen összekötő kapcsot nem sikerült találnom az 5 szkeccs között, ráadásul az első négy összesen félórás, míg az utolsó egymaga annyi. Kétségkívül találhatóak figyelemreméltó alkotások a válogatásban, de kötve hiszem, hogy bárkiben is mély nyomokat hagyna összességében az, hogy 5 percenként 3-4 perces végefőcímeket kell bámulni. A Nyolc Stephen Daldry rövidfilmje, míg az Egy kedves ember Oscar-díjat nyert.

Megvárom a következőt: 7/10
A legszebb férfi a világon: 3/10
Tűzpillangók: 5/10
Nyolc: 8/10
Egy kedves ember: 6/10

Összesen: 6/10
0
2005. július 12., kedd 9:36
Lagzi-randi (The Wedding Date, 2005, forgalmazza: SPI)

Komolyan mondom, nem hittem volna, hogy Hollywoodban még a mozikba kerülhet egy olyan romantikus komédia, amelyben nem régi nagy, esetleg aktuális címlapsztárok szerepelnek. Pedig a Lagzi-randival ez a helyzet - szerintem legalábbis Debra Messing és Dermot Mulroney nem tartozik a sztárkategóriába. Nagy betűkkel: SZERENCSÉRE! Ugyanis a film két pozitívuma hozzájuk fűződik. A hiteltelen és nagyon érzelemmentes szerelmi történet egyedül miattuk találtatott nálam érdemesre, játékuk a használhatatlan forgatókönyv és értelmetlen rendezés ellenére jóval több, mint kielégítő. Az pedig, hogy egy vérprofi (és baromi drága) férfikurva hogy lesz szerelmes egyik pillanatról a másikra, csak meg kell nézni a filmet és lehet kapkodni a fejet.

3/10
0
2005. július 12., kedd 9:32
Kb. 1250 filmem van. És egy-két kivételtől eltekintve az összes filmet megnézem a moziban, de van, amit többször is. Ez idén kb. 240-250 moziba menetelt jelent.
0