Nos mai első Moziünnep túrámról nemrég értem haza. 12:00-kor kezdem a Művészben a SIN CITY -vel másodjára, viszont először eredeti nyelven. Szenzációs volt, Marv történetét kedvelem továbbra is a legjobban, a film egyszerűen lenyűgöz. Nagy élmény volt a Művész, ugyanis most voltam először. Családias nagyon, majdnem maradtam a n3as Educatorsra, de végül tovább álltam. A moziterem (Chaplin terem) ugyan kb. a Mammut mozi legkisebb termének felel meg, de mégis jól szólt a film, sőt a kép is tiszta volt, leszámítva egy pár milis, na jó centis csúszást. Szóval élmény volt, a mozi is és a film is.
Kis hezitálás után a második választás aB13-BŰNÖS NEGYED -re esett, a Westendben 15:15-kor. Ugyan nem érdekelt a film, de a többit társasággal nézzük este, meg még holnap-után...
Meg kell mondjam, hogy egy nagyon pörgős, lenyűgöző látványvilágú akciófilmet láttam. Nagyon pozitív csalódás volt nekem a film, bár félek egyedül leszek a véleményemmel, de nekem tezsett. 80% -ot adok rá, DVD-n biztos újranézem, sőt a gyüjteményemben is ott a helye.
Története egyszerű, a nem túl távoli jövőben 2010-ben Franciaországban, asszem Párizsban az ő "nyóckerük" a B13. Persze félreértések elkerülése végett a B13 sokkal drasztikusabb az imént említettnél. Ide kell bejutnia egy zsarunak hatástalanítani a maffia kezébe került bombát. Segítségére egy B13-as "fegyenc"-et küldenek. Fordulatos, izgalmas és észveszejtően látványos, sőt még 1-2 poén is elsül. A Naceri család egy új tagját ismerhetjük meg (Samy Naceri-Daniel a Taxi1-2-3-ból), Bibit, B13 vezetője szerepében, aki testvéréhez? hasonlóan remek szinész.
Este még megyünk Galaxis útikalauzt nézni, a holnapi programot még nem tudom. Mindenkinek jó mozizást!