Keresés

Moziajánló

2005. június 26., vasárnap 18:43
Sziasztok!

A DVD-Extra kérdőívével nyertem 1 db. jegyet a Palace MOM Parkba, a Gőzfiú exklúzív vetítésére.
Sajnos nem tudok elmenni, mivel 200 km-re lakom. Azt sem tudom, hogy milyen azonosítóval tudom átvenni a jegyet, de ha valakinek kedve szottyan elmenni a moziba, az írjon emilt, és én megpróbálom átíratni a nevem!

Emil címem: gammaorult32@freemail.hu
0
2005. június 26., vasárnap 1:21
Creep (2004)

Franka Potente és a horrorfilm. Látva az Anatómia c. német "remeket", nem túl jó párosítás. Ez bejött most is. Habár nem ő tehet róla. A londoni metróban furcsa gyilkosságok történnek, melyek kanibalizmussal párosulnak. Szép. Christopher Smith nem kockáztat semmit, szépen végigvezeti a filmet az összes horrorklisén. A vége felé bele-bele csempész pár nagyon véres jelenetet, nehogy a - közben már talán az unalomtól el-elszundikáló - néző elfelejtse milyen filmet is kezdett el nézni. Milyet? Lapos, unalmas és kicsit véres. Kevés.

20%

Millions (2004)

Danny Boyle megható filmje egy édesanyjukat elvesztett testvérpárról, a szentekről és arról, hogy a pénz nem mindig csak boldogságról szól.
80%

Birth (2004)

Az alaptörténet érdekesnek tűnik. Kate 10 évvel a férje halála után ismét házasodni készült. Azonban egyik este megjelenik egy 10 éves kisfiú és azt állítja magáról, hogy ő az elhunyt férj reinkarnációja és nem akarja, hogy Kate férjhez menjen. Ez idáig rendben is volna. De akkor mihez kezd vele? Abszolut érdektelen a néző számára, hogy kisfiú tényleg az akinek mondja magát, vagy sem. Mert ha igaz, akkor mi lesz később? Arról nem is beszélve, hogy minden szereplő majdnem elaludt beszéd közben, olyan lassú volt a film. Miért kellett 10-20 másodperceket várni egy-egy válasszal párbeszéd közben?

20%

The Grifters (1990)

A kiváló színészeket (Anjelica Huston, John Cusack, Anette Bening) felvonultató film története kb 20 percre volt elegendő. Ebből csináltak 110 percet. Lúzer csalók, lúzer párbeszédek és nevetséges befejezés. Az akadémia 4 oszkárra jelölte. No komment.

30% (Anette Bening meztelen jelenetei miatt)

0
2005. június 24., péntek 9:41
A pofonok földje (Gong Fu / Kung Fu Hustle, 2004, forgalmazza: InterCom)

Stephen Chow műfajparódiája igencsak feladja magának a leckét az első félórában. Ezt a színvonalat - természetesen vagy sem - nem tudja fokozni, de még csak megtartani sem, így meredeken zuhan az élvezhetőség is az idegesítően hosszú fináléig. Sajnos a hézagos történetet ekkorra már csak néhol tarkítják zseniális megoldások - pedig nem így indult a film. A Shaolin foci ötletparádéja és az előzetes vélemények igencsak felfokozták a várakozásomat, de a fent említettek tükrében - szerintem - képtelenség jó filmnek nevezni A pofonok földjét. Pedig nem kellett volna sok.

6/10
0
2005. június 23., csütörtök 16:02
Kung Fu Hustle (Pofonok földje) - 2004 --> 95 %

Nagyon szórakoztató, és nagyon látványos kung-fu paródia! A sztori eléggé szétesik, de a film végére ezt meg lehet bocsátani, mivel semmit sem kell benne komolyan venni. Egy rakás filmes utalással, és egy nagy adag, de igen látványos mátrix 2 féle bunyóval. Stephen Chow eredeti humorát egy kicsit nehéz megszokni, de a film végére már jókat nevettem. Nagyon jók a karakterek, tök vicces hogy mindig az bizonyul a legjobb kung-fu-snak akiről a külseje alapján, még véletlenül sem hinnénk el. (SPOILER ON) Nagyon bírtam például a papucsos fenevad, és a házinéni küzdelmét... (SPOILER OFF)

Más:

Szerintetek miért van az hogy, amikor feliratot készítenek a filmhez nem tesznek mögé egy olyan sötét csíkot mint régen szoktak hogy olvasható is legyen még a világos jeleneteknél? Ezt már egy csomó filmnél tapasztaltam... Nem igaz hogy senki nem tesz ellene semmit! Nem tudok mandarin-ul... és egy csomó jelenetnél alig bírtam elolvasni a feliratot...
0
2005. június 22., szerda 0:24
The Jacket (2005)

SPOILER lehetséges!

Gépész-szerű filmecske, első nézésre egyszerűnek tűnik (álmodta az egészet és csókolom), de jobban belegondolva vannak olyan kis apró nüanszok a történetben, amit csak később vesz észre az ember. A pozitív befejezésért levonok pár pontot, szerintem abszolute nem illet a film hangulatához. Keira abszolut hiteltelen alkoholista, Brody pedig erős közepes.

60%
0
2005. június 20., hétfő 1:37
Alien Nation (1988)

Cop buddy movie, a 80-as évek minden kliséjével és egy kiváló James Caan-nal.

70%

Sahara (2005)

Az egy dolog, hogy úgy beszél angolul mint 80 éves nagyapám, aki soha nem tanulta, az sem számítana, hogy csúnya, de hogy még színészkedni sem tud? Valaki vigye már el ezt a nőt hollywood-ből, könyörgöm.
A film viszont kellemes meglepetés, akció, akció hátátn, ráadásul jól megtervezettek, izgalmasak, feledtetik picit a közepes sztorit.

80%
0
2005. június 17., péntek 23:41
Hát igen, a súlyfeleslegem biztos sokat nyomott a latban:)
0
2005. június 17., péntek 23:30
Szimpatikus voltál a pénztárosnak. :)
0
2005. június 17., péntek 23:12
Ma mgenéztem újra az SW3-at a Momban, és a jegy csak 320 Ft volt pedignem volt nálam kuponfüzet.Akkor ez most hogy van?
0
2005. június 17., péntek 22:23
Kell kuponfüzet.
0
2005. június 17., péntek 22:16
Egy kérdés.Mivel most moziünnep van minden jegy 320 Ft-be kerül.Ehhez a kedvezvényhez kell egy ilyen moziünnep kuponfüzet, vagy csak úgy egyszerűen 320 Ft?
0
2005. június 17., péntek 20:17
GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK mert én is most láttam.

A múví nekem is tetszet, a humora meg amolyan angolosan tökéletes. A depressziós robot alakja elég jó volt és a végén a vogulok vagy mik, amikor ők is depressziosok lettek az egész mozi dőlt a röhögéstől.... (ami egyébként az egész filmet jellemzte). meg az a 42-es szám... Kiváncsi leszek a magyar szinkronra.
A eredmény: "Angolosan humoros"
0
2005. június 17., péntek 13:41
GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK

Én nagyon jól szórakoztam ezen a filmen, bár elismerem, hogy ez a fajta humor, amit eme film képvisel nem könnyen fogyasztható. Ki is mentek jópáran a vetítésről, de ez az ő bajuk. Némelyik poén annyira rossz, hogy az már jó. A trükkök, képi megoldások szerintem ötletesek és jók, pedig alacsony költségvetésből csinálták a filmet. A szinészek ugyan ismeretlenek (kivéve:Sam Rockvell és John Malkovich), de jól adják a rájuk kirótt hülyeségeket. Kellemes nyár esti világvége mozi, persze humoros köntösben.
80%
0
2005. június 17., péntek 9:46
A csajom apja ideges (Guess Who, 2005, forgalmazza: InterCom)

Hollywood nem ideges. Nyúl innen-onnan (megszoktuk), de amit most művelt, az tényleg egy újabb lépés a nemtudomhova. Az hagyján, hogy remake (elvileg, bár szerintem a készítők is csak alapnak használták a klasszikust), de hogy ennyire kövesse az amúgy sem túl acélos Apádra/Vejedre ütöket, az vérlázító. Nem a poénok mennyiségével és minőségével (néhányszor, ám sajnos csak néhányszor bizony jót lehet röhögni, leginkább Macen), hanem azzal van a baj, hogy egész egyszerűen nem volt dramaturgia. Ami nyomokat találunk, azt Jay Roach filmjeiben már eddig is megvolt. Egy pici változás nem sok, annyit nem eszközöltek a készítők annak érdekében, hogy még véletlenül se érezze magát becsapva a néző a moziból kifele jövet. És akkor miért nem karó? Mert valóban akad pár jó poén (bár az nem tudom, mennyire szégyen, hogy az igencsak selejetes Feketék fehérent is lenyúlták).

3/10
0
2005. június 17., péntek 9:41
Edukators (Die Fetten Jahre Sind Vorbei, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Német fiatalok lázadnak a kapitalizmus ellen. Nem tudom, ki mit várna egy ilyen filmtől, de én mindenképpen eredetiséget, és nem a tüntetéseken nagy valószínűséggel jegyzetelő rendezőt, aki a "bekiabalások" mondtait ültette át filmjébe párbeszédekként. Szó se róla, a túlnyújtott hosszúságú alkotás első fele maga az idegesítő dilettantizmus: üres frázisok, nevetséges helyzetek, megoldások. Majd hirtelen pálfordulás, és (SPOILER) az emberrablást követően egy erőteljes, ám, sajnos, továbbra is kiszámítható kamaradrámává vedlik a torzszülött celluloidtekercs. Az ekkor alkalmazott rendezői filmnyelv igencsak emlékeztet Bertolucci Az álmodozókjára, ami nem is baj. A téma is átcsap egy kis egészséges nosztalgiába, a fiatalok pedig megvilágosodnak. Aztán a végét úgy elrontja Hans Weingartner rendező, ahogy kell. Kárba is vész minden addig elhangzott mondat, mi pedig álmodozunk tovább.

5/10
0
2005. június 17., péntek 9:34
Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker s Guide To The Galaxy, 2005, forgalmazza: InterCom)

A film nézése közben nem hittem el, hogy amit látok, azt tényleg a britek csinálták. Sokáig gondolkodtam, hol is lehet a hiba, hogy saját regényükből nem mernek tisztességes feldolgozást készíteni, itt-ott visszafogják minden téren, megsépkelik unalommal, és valóban csak néhol adják hozzá azt a hozzávalót, amit Douglas Adamsnek hívnak. Majd megvilágosodtam: eszembe jutott a logó a vilm elején: Touchstone Pictures, Birnbaum/Barber produkció. Köszöntem szépen, minden tiszta lett. Csak akkor meg minek? Úgyhogy viszlát, és kösz, de ebből nem kérek még egyszer.

5/10
0
2005. június 17., péntek 9:31
B13: A bűnös negyed (Banlieue 13, 2004, forgalmazza: SPI)

Besson Művek, Párizs. Luc megnézte Carpenter Menekülés filmjeit. "Vazze , ilyen nekem is kell, csak szóljon a tiniknek!" Így is lett. Expozíció: 40 perc, tárgyalás: 30 perc, befejezés: 5 perc. Egy két jobban sikerült (semmi dublőr + egész jópofa mutatványok műtrixos röpködés nélkül) momentumtól eltekintve hányingert keltő az egész.

2/10
0
2005. június 17., péntek 0:40
Star Trek V: The Final Frontier (1989)

Jaj. Ez tényleg rossz volt :( Volt pár mókás jelenet, tábortűz, stb, de a film. Szégyen. Eddig a sorozat mélypontja. Isten keresése? Ugyan már.. Erre találnak ott egy Oz-t, aki villámokat szór.. Unalmas is volt, a végét tekernem kellett. Nem hittem volna, hogy eddig sűlyedünk.

20%

(és ez volt a 200. filmem idén..)
0
2005. június 16., csütörtök 20:50
Nos mai első Moziünnep túrámról nemrég értem haza. 12:00-kor kezdem a Művészben a SIN CITY -vel másodjára, viszont először eredeti nyelven. Szenzációs volt, Marv történetét kedvelem továbbra is a legjobban, a film egyszerűen lenyűgöz. Nagy élmény volt a Művész, ugyanis most voltam először. Családias nagyon, majdnem maradtam a n3as Educatorsra, de végül tovább álltam. A moziterem (Chaplin terem) ugyan kb. a Mammut mozi legkisebb termének felel meg, de mégis jól szólt a film, sőt a kép is tiszta volt, leszámítva egy pár milis, na jó centis csúszást. Szóval élmény volt, a mozi is és a film is.
Kis hezitálás után a második választás aB13-BŰNÖS NEGYED -re esett, a Westendben 15:15-kor. Ugyan nem érdekelt a film, de a többit társasággal nézzük este, meg még holnap-után...
Meg kell mondjam, hogy egy nagyon pörgős, lenyűgöző látványvilágú akciófilmet láttam. Nagyon pozitív csalódás volt nekem a film, bár félek egyedül leszek a véleményemmel, de nekem tezsett. 80% -ot adok rá, DVD-n biztos újranézem, sőt a gyüjteményemben is ott a helye.
Története egyszerű, a nem túl távoli jövőben 2010-ben Franciaországban, asszem Párizsban az ő "nyóckerük" a B13. Persze félreértések elkerülése végett a B13 sokkal drasztikusabb az imént említettnél. Ide kell bejutnia egy zsarunak hatástalanítani a maffia kezébe került bombát. Segítségére egy B13-as "fegyenc"-et küldenek. Fordulatos, izgalmas és észveszejtően látványos, sőt még 1-2 poén is elsül. A Naceri család egy új tagját ismerhetjük meg (Samy Naceri-Daniel a Taxi1-2-3-ból), Bibit, B13 vezetője szerepében, aki testvéréhez? hasonlóan remek szinész.

Este még megyünk Galaxis útikalauzt nézni, a holnapi programot még nem tudom. Mindenkinek jó mozizást!
0
2005. június 16., csütörtök 16:44
A filmnek előnyére vált hogy rajzolt hátterek előtt játszottak. Így az eltúlzott erőszakot sem lehet komolyan venni, ugyanúgy élvezhető, mint mondjuk a Tom & Jerry-s erőszak! :-)

A film egyébként nagyon tetszett, de mégsem maradéktalanul: Tökéletes volt a látványvilág, de ezt el is vártam. Most lehet hogy hülyeséget írok, de ha Tarantino rendezte volna, egyenesen zseniális lett volna! Nem mintha bármi bajom lenne Rodriguez-el, csak úgy érzem a filmből hiányzott az a kis megmagyarázhatatlan plusz, amitől 100%-os lett volna... Így csak 92 %
0
2005. június 16., csütörtök 16:28
Tegnap voltam SIN CITY-t nézni. Erőszakos; olyan, mintha rajzolták volna; majdnem végig fekete-fehér; és alig játszik benne Bruce Willis. Hol van ilyenkor a Fogyasztóvédelem? :))
0
2005. június 16., csütörtök 8:46
az is nagy volt :))
0
2005. június 16., csütörtök 2:09
Vagy amikor Scotty a PC egerébe beszél... "Hello, Computer!" :-)))
0
2005. június 16., csütörtök 0:20
Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

Környezet-, és állatvédelem űrszekerek módra. A banális sztorit feledtetik a vicces szituációk. Rég röhögtem annyit mint amikor megláttam Spock kapitányt a fejpánttal.  

70%
0
2005. június 15., szerda 22:37
:) Mi lesz a címe, A Nyuszi visszatér, vagy a Két porszívó? :)))
0