Én pedig kezdek ahhoz a véleményhez közeledni, hogy a LOTR szinkron mégiscsak jobban sikerült, mint a SW-é. Mondjuk a készítők is könnyebben, lelkesebben dolgoznak olyan szövegen, amelyben értelmes mondatok is vannak! :) És persze nem szabad elfelejteni, hogy utóbbinál egy zseniális fordítás is segítette őket Réz Ádám ill.Göncz Árpád révén! Esetleg még az is előfordulhat, hogy a stábban nagyobb arányban fordulnak elő a Tolkien-fanok...Mindenesetre az angol nyelvet (és a magyar betűket) kevésbé, vagy egyáltalán nem ismerők számára nincs más alternatíva.
árpád révén.
most posts by TM
0
2005. június 14., kedd 9:38
3933
No, kérem: Sin City harmadszor (másodszor feliratosan), Star Wars először szinkronnal, ám ugyanúgy harmadszorra. Sinben most már észrevettem Tarantinót és Rodriguezt is, a SW magyar szinkronja pedig lesajnálni való. De legalább jóváhagyták a Skywalker Ranchen...
0
2005. június 12., vasárnap 20:51
7271
Sinhez még annyi: a látványvilág fenomenális!!! Azt sajnálom csak, hogy ha ezek után a Max Payne-t megfilmesítik, már nem fog akkorát ütni, mint amikor 3-szor egymás után végigjátszottam!!
0
2005. június 12., vasárnap 20:50
7271
Én is láttam tegnap a Sin Cityt! Nekem akkor 10/8 volt! Így utólag 10/11!!! :-))) Hát tényleg nem egy csajos film: én végigröhögtem, és közben figyeltem a kedvesemet, milyen fejeket vág közben! :-)))))) Willis, Rourke, Hauer, Wood, Madsen, stb, mindenki naggyon király volt!!
Ja film előtt előzetes: Sky Captain hamarosan!!! :-)) Beszarás, kint már talán a dvd-t sem lehet kapni, olyan régi film! :-) Mind1, fő, hogy jöjjön!!! Ide vele!!!
0
2005. június 11., szombat 19:39
2212
SIN CITY
Hosszas hezitálás után végül szinkronosan néztük meg. Nem csalódtam, szerintem egy erős 4/5-ös. Dörner György megszokott minőségben adja Bruce Willist, Mickey Rouke-ot először furcsáltam Rajhona "TommyMeninBlack Lee Jones" Ádámként, de aztán nagyon ott volt. Olyan nyugodtan adta elő a jobbnál-jobb dumákat. összességében tehát nem csalódtam, bár DVDn biztos megnézem eredetiben. A filmről, nos csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, egyszerűen zseniális, nem is tetézem, mert rosszat nem tudok róla mondani. Kedvenc karakterem Marv (Mickey Rourke), a gyengébbik nem képviselői közül pedig Gail (Rosario Dawson). Annyira belefeledkeztem a filmbe, hogy észre sem vettem, hogy mellettem barátnőm alig birja nézni a "Marv"os részt. Nekem az tetszett a legjobban, de összességében is szuper. A karakterek, a látvány, a rendezés, a jelemzek (lányok enyhén alulöltözve), szuper na. Moziünnepen garantáltan megnézem újra. 101%
0
2005. június 11., szombat 18:34
1190
Tegnap láttam ezt a filmet. Megfelelő szavakat nehéz találni rá, úgyhogy inkább: 101%.
0
2005. június 11., szombat 18:11
1190
Tegnap láttam ezt a filmet. Megfelelő szavakat nehéz találni rá, úgyhogy inkább: 101%.
0
2005. június 11., szombat 17:02
761
Az a baj, hogy sok embert már az is sért, hogyha egy szúnyogot lecsapnak. :)
0
2005. június 11., szombat 11:02
17243
no, ezen gurultam egy sort. :D
bruce willis öt perc.... ahahah.... horror film.... ahahahha... ismeretlen színészek.... ahahah... a nézők megtévesztése.... ahahahha!
miért nem mindjárt azért ágál, hogy a filmben alig vannak színek, hogy gondolhatják mindezt?! :DDD
0
2005. június 11., szombat 10:22
400
végig se nézte bazz
0
2005. június 11., szombat 4:14
1431
Hehe:) Ezek szerint minden film, amiben nem lövik le előre a csattanókat, és netán a film -nézése közben- meglepetéseket okoz, megtéveszti a fógyasztókat? .)
0
2005. június 11., szombat 2:47
1221
Egy barátom hívta fel a figyelmem erre a hozzászólásra, melyet a Fogyasztóvédelem.com nevü honlapon talált (http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=592). A bejelentés "szándékos megtévesztés" miatt történt. Szerintem nagyon vicces:
"A hétvégén jegyet váltottam a Sin City - A bűnös város c. premier filmre az egyik multiplexben. A filmet "akció thriller" besorolás alatt Bruce Willis nevével reklámozták. Ehhez képest a film egy mellbevágóan durva horror film, Bruce Willis pedig 5 percet játszik a film elején - amíg szitává nem lövik. A film története élvezhetetlen, a stílusa visszataszító.
Nyilvánvaló, hogy ez egy átgondolt megtévesztés része, mivel egy ismeretlen színészekkel bemutatott horror filmre a nézők töredéke váltana jegyet. Felháborítónak és visszataszítónak tartom ezt a fajta technikát. Amellett, hogy ez etikátlan, talán fogyasztóvédelmi szempontból is támadható.
Bizonyára sokan tudnak hasonó példákat sorolni, a kérdésem a szakértőhöz inkabb az, hogy a forgalmazó meddig mehet el a nyilvánvalóan szándékos megtévesztésben?"
"Horrorfilm, ismeretlen színészek", hát ez marha jó! A magam részéröl örülök, hogy hagytam magam megtéveszteni.
10/10
0
2005. június 11., szombat 1:22
2774
A lot like love (2005)
A hollywood-i mocsárból apró fényként világít Nigel Cole (Calendar Girls) legújabb filmje. Mégis lehet olyan romantikus vígjátékot készíteni, amiben nem kell altesti poénokat elsütni, hogy vicces legyen, amiben elhangozhatnak értelmes dialógusok, ami megérintheti az embert? Lehet.
70%
0
2005. június 10., péntek 18:45
8905
:-))
0
2005. június 10., péntek 18:30
761
oké
0
2005. június 10., péntek 18:26
8905
Nem, nincs benne semmi gúny, egyébként tényleg hasonló az ízlésünk. Ne haragudj, de ezt a poént nem lehetett kihagyni. :-))) Egyébként még nem láttam a filmet, de nagyon kíváncsi vagyok rá, mert itt majdnem minden férfi odavan érte. Nem hiszem, hogy csak a bombázók miatt, az sok más filmben is van. Valami csak lehet ebben a filmben. Majd megnézem, és aztán mondok róla véleményt, csak találjalak meg. Ritkán látlak. Mindenesetre a Csodálatos Júlia topicban biztos megtalálsz, majd ott elmondom. Oké? :-)))
0
2005. június 10., péntek 18:06
761
juliet: Némi gúnyt sejtek szavaidból. :) Ugye te nem különösebben rajongsz a Sin City-ért? Ha jól sejtem most először van eltérő véleményünk egy filmről. Mindegy, ízlések és pofonok. Amúgy meg úgy is csak azok jó filmek, amiket én szeretek. :)))
A Sin City-t ajánlani tudom majdnem mindenkinek (bár a gyengébbik nem valószínűleg nem fog rajta jól szórakozni).
Remek látványvilág, izgalmas történet, nagyon jó fő- és mellékszereplők, jellegzetes arcok. Kemény férfiak, és gyönyörű nők! Számtalan beállítás jelenik meg, amelyet egy átlag-filmben soha nem fogunk látni.
Nem értem azokat, akik a dumák miatt fanyalognak. Szerintem egyáltalán nem idegesítő szövegekről van szó. Példaként csak a legjobb mondatok (SPOILER!!!): "Talpra öregember, mutasd meg, hogy érsz még valamit.", "Egy öregember meghal, egy kislány tovább él. Így igazságos.", "Olyan illata volt, mint az angyaloknak."...és még sorolhatnám.
Egyetlen negatívum volt a filmben, bár valószínűleg ez is csak nekem. Azt sajnálom, hogy Rutger Hauer csak ilyen kis szerepet kapott. Mért nem adnak már neki egy főszerepet valami elsőrangú filmben. Szerintem megérdemelné.
Végezetül itt egy kép a (szerintem) legjobb nőről a filmben:
Értékelés: 10/9 (Ez a filmre szólt! :))
0
2005. június 10., péntek 16:51
761
A Sin City-t ajánlani tudom majdnem mindenkinek (bár a gyengébbik nem valószínűleg nem fog rajta jól szórakozni).
Remek látványvilág, izgalmas történet, nagyon jó fő- és mellékszereplők, jellegzetes arcok. Kemény férfiak, és gyönyörű nők! Számtalan beállítás jelenik meg, amelyet egy átlag-filmben soha nem fogunk látni.
Nem értem azokat, akik a dumák miatt fanyalognak. Szerintem egyáltalán nem idegesítő szövegekről van szó. Példaként csak a legjobb mondatok (SPOILER!!!): "Talpra öregember, mutasd meg, hogy érsz még valamit.", "Egy öregember meghal, egy kislány tovább él. Így igazságos.", "Olyan illata volt, mint az angyaloknak."...és még sorolhatnám.
Egyetlen negatívum volt a filmben, bár valószínűleg ez is csak nekem. Azt sajnálom, hogy Rutger Hauer csak ilyen kis szerepet kapott. Mért nem adnak már neki egy főszerepet valami elsőrangú filmben. Szerintem megérdemelné.
Végezetül itt egy kép a (szerintem) legjobb nőről: