Keresés

Moziajánló

2005. június 7., kedd 23:33
"a retinámba égett", ez nagyon tetszett!!! :-)))
0
2005. június 7., kedd 23:24
gyönyörű az első snittje, már az a retinámba égett, ahogy körbekocsizza azt a motort, kurva nagy film, lehet, hogy jobb mint a paraziták
0
2005. június 7., kedd 22:14
Rabid (1977)

A kanadai horrorguru (karöltve Mr Reitman-nal) is elkészítette a maga kis apolkaliptikus zombie-vámpír filmjét. Ellentétben a későbbi alkotásaival, ahol inkább zárt közösségekbe kalauzol el bennünket, itt a gonosz(?!) kiszabadul és meneküljön aki lát. Persze sajnos a film költségvetése nyilván nem volt elég látványos tömegjelenetekre, ezért inkább a híradásokból, párbeszédekből értesülünk az eseményekről. Jobb is így. Cronenberg filmje úgyis inkább az egyénre összepontosít, a motorbalesetet szenvedett lányra, aki egy újfajta szövettani eljárás eredményeképpen némi változáson ment keresztűl. Fincsi.  

80%
0
2005. június 7., kedd 20:46
Sin City: 90 %

Nagyon sokat vártam ettől a filmtől, most végre láthattam. Persze nagyon tetszett, de valamiért nem úgy jöttem ki a moziból hogy WOW!!! Ez igen! Lehet hogy túl sokat vártam?

A képi világa rendkívüli! De hát erre számítani lehetett, és el is vártam hogy lenyűgözzön, nagyon szeretem az ilyen "kísérletező" filmeket. A képeknek köszönhető hogy valószínűleg teljesen visszaadja a képregény hangulatát. (Azért írtam hogy valószínűleg, mert nem volt a kezemben a képregény.) Jól szórakoztam a kaszabolós jeleneteken, Bruce Willis most is élvezetes alakítást nyújt, a csajok is nagyon dögösen néznek! Ja és Elijah Wood cameójáról sem szabad megfeledkezni: SPOILER ON: mikor levágott végtagokkal csak szótlanul mosolyog... hátborzongató! Neki köszönhetjük a film egyik csúcspontját! SPOILER OFF.

Három külön történetet láthatunk amit persze Sin City köt össze. Egyszerű sztoricskák. Mindenki eldöntheti hogy melyik a kedvence. Nekem pillanatnyilag a középső... A problámám az volt a filmmel hogy a látványon, és a cool vérengzős jeleneteken kívül nem adott semmi plusszt... Ahogy fentebb írtam elmaradt a WOW! Ez igen! feelingem. Lehet hogy túl sokat vártam?
0
2005. június 7., kedd 15:50
A lemaradt smiley:  :-))

Én meg fantasy-nek, szoktam definiálni, de az űropera is jól hangzik!
0
2005. június 7., kedd 15:47
a "másikodik leghíresebb űropera sorozat" után lemaradt egy smiley :)

az SW nem sci-fi, hanem inkább a meg nem fogható, nem definiálható űropera jelzőt szokták ráaggatni.

0
2005. június 7., kedd 11:42
"második leghíresebb űropera sorozatra"

Ezzel azért tudnék vitatkozni (mint Trekker) de nem teszem. Örülök hogy tetszett. Nagyjából ugyanazon a véleményen vagyunk... Egyébként a film valamelyest a Star Wars-nak köszönheti a létét, ugye miután 77-ben akkorát robbant Lucas űrmeséje, a Paramount is szétnézett, hogy honnan tudnánk leakasztani egy ilyen űrsztorit. Nagyon jó hogy nem csináltak belőle nagy action-adventure filmet, hanem egy igényes sci-fit. Egyébként én sohasem értettem hogy a Star Wars-ra miért mondogatják állandóan hogy sci-fi... Csak mert az űrben játszódik? Ezzel nem azt mondom hogy azt nem szeretem, csak meg kell nézni a Star Trek-et!

Én azt mondom hogy kezd a Star Trek-et a The Next Generation-nél! (Picard kapitány és csapata.) Szerintem az az alap! Persze az eredeti sorozat is szeretnivalóan naív!
0
2005. június 7., kedd 11:21
Star Trek - The Motion Picture

26 évvel a film hivatalos bemutatója után végre megnéztem ezt a gyöngyszemet. Meg kell valljam őszintén, hogy igazából annyira sohasem érdekelt a trek univerzum. Mint ős Star wars rajongóként (habár a kettő nem zárja ki egymást) nem voltam annyira kíváncsi a második leghíresebb  űropera sorozatra. Halogattam a dolgot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy megrémített a rengeteg sorozat, a 10 egész estés mozifilm. Nem tudtam, hol fogják hozzá. Persze, hogy a közepénél. Tavaly a VIII. résszel kezdődött a Trek pályafutásom, melyet idén követett a VI. és most az első. Az biztos, hogy innen fel fognak gyorsulni az események, mert nagyon kíváncsi vagyok a többi részre is. Sőt, a klasszikus sorozat is "beszerzés" alatt van már.
Zalus barátom szerint az első Star Trek mozifilm hajaz az 1968-ban készült és mai napig a tudományos-fantasztikus filmek mérföldkövének és legjobb darabjának tartott 2001 Ürodüsszeiára. Igazsága vagyon, hiszen a film történetvezetése, cselekménye mérsékelt, lassú, ugyanakkor egy pillanatra sem unalmas, kiválóan egyensúlyozik a mainstream és az igényes sci-fi határvonalán. Egyáltalán nem okozott gondott, hogy a TV sorozat ismerete nélkül ültem le nézni a filmet, a jól összeszokott szereplőgárdát szinte azonnal a szívembe zártam. A film története (amit szinte hibátlannak találok - főleg a végét) mellett az a 70-es évekbeli gyerekes báj teljesen átjött a képernyőn és úgy éreztem, mintha megint 10-12 évesen ülnék a Május 1 moziban.
A film egyik legfontosabb adaléka a zene. Jerry Goldsmith élete egyik legjobb (habár nehéz ezt így kijelenteni hiszen volt jópár legjobb zenéje) muzsikáját hozta tető alá a produkció kedvéért.

Egyszóval alap sci-fi, mely jogosan szerzett magának hatalmas rajongótábort az elmúlt idők folyamán.

100%
0
2005. június 7., kedd 11:12
Sin City
Én életem legjobb képregény adaptációját láttam ebben a filmben! Szerintem teljesen rendben volt, tökéletesen visszaadta a képregény hangulatát, és nálam ez az elsődleges szempont a képregényfilmeknél.  A történet is bejött, a dialógusokban sem találtam semmi kivetni valót. A brutalitásról meg csak annyit, hogy a Kill Bill 1-en nem tesz túl, ha valakinek azt már bevette a gyomra, ezzel sem lesz gondja. Szerintem ez egy hatalmas film, a képregény filmek közt nálam első helyen van, ha értékelnem kellene:
9/10
De meg kell jegyezzem, elfogult vagyok ;)
0
2005. június 7., kedd 10:00
Zöldhatár (Rezervni Deli, 2003, forgalmazza: Szimpla Film)

Jó kis társadalmi dráma egyik déli szomszédunktól, a szlovénoktól. És bár igaz, hogy Damjan Kozole sok mindent (leginkább tragédiákat) próbált egyszerre bemutatni filmjében, szerencsére a fősodort, az embercsempészet kegyetlen világát nem gyengítik ezen közjátékok. Olykor-olykor különösen megrázó képekkel operál a rendező, amik nem is igazán vizuális kegyetlenségükkel, sokkal inkább az embertelenség és az önkéntes megaláztatás tényével tűnnek elborzasztónak. Ami nagyon nem tetszett, hogy senkivel sem történik egy pici jó sem: azt ugye tudjuk, hogy Szlovénia az egyik legdinamikusabban fejlődő ex-jugó állam, nos ennek semmi bizonyítékát nem látjuk, de ha éppen bárkivel történne is valami apró öröm, a következő pillanatban azt látjuk, hogy ez azonnal szertefoszlik. Nem túlzottan jó megoldás így elővezetni a nehéz sorsot, inkább tűnik holmi hatásvadászatnak, semmint valós tablónak. Kár ezért, azonban ettől függetlenül erős film a Zöldhatár.

7/10
0
2005. június 7., kedd 9:50
Madagaszkár (Madagascar, 2005, forgalmazza: UIP)

A DreamWorks elég nyilvánvalóan letett arról, hogy megpróbálja befogni a Pixart történetmesélés terén, így inkáb a poénokra gyúrtak rá. Meg kell mondjam, a második legjobb DW animáció lett a Madagaszkárból, ami viszont még mindig csak közepes. A Z, a hangya alkotópárosának sikerült ugyan megközelíteniük a CGI-s debütálásuk szintjét (szerencsére a debil Shrek 1-2-t, illetve a Cápamesét sikerült lekörözniük), ám még mindig fényévekre vannak még a leggyengébb Pixaros mesétől, az Egy bogár életétől is. A poénok folyamatosan röpködnek, hol harsányak, hol gyengék, a lényeg, hogy az 50%-uk ül. Totális mélypont, hogy a 75 perces játékidő 20-25 percét kiteszi egy nagyon kínos példabeszédszerűség - ekkor kezdett nagyon kényelmetlen lenni a teltházas terem atmoszférája és széke. A felesleges okítást felcserélhették volna a humor továbbfokozására, mert akkor valóban a legpörgősebb, sőt, az egyik legmerészebb animációs meséről beszélnénk. Így viszont...

5/10
0
2005. június 7., kedd 9:44
Az Odeon már négy hónapja próbálja megjelentetni...
0
2005. június 7., kedd 2:28
Köszi! :)
0
2005. június 7., kedd 2:10
nálam így is atombombát robbantott. azért azt tudnod kell, hogy azon kevesek közé tartozol, akik csak egy "uncsi darabolós mozinak" tartják. valójában, amiket hátrányként írsz a sin city számlájára, az nekem szinte mind pozitívum. de hát nem vagyunk egyformák, jó hogy leírtad a véleményed, az xpress fóruma ennyivel is színesebb.
0
2005. június 7., kedd 1:42
Sin City

Nos...
...két részre bontanám a véleményem. (Szokásomhoz híven SPOILERMENTESEN.)

Egyrészt láttam egy szenzációsan kivitelezett képregényt. Szépek a képei, hangulatosak a rajzok és még beszél is hozzám - olvasni nem kell, sőt: még lapozni sem. Meglepő beállítások, kikezdhetetlenül profi látványvilág, tudatos szerkesztés. Ez kérem jobb nemis lehetne.

Másrészt láttam egy rém gyenge filmet. Idétlenül sok a hablatyolás, ráadásul mindenki hülyeségeket beszél: az első fél óra elteltével már kínos mennyiségben. Még a meglepő és mulatságos látványvilág sem tudja feledtetni az ilyesfajta baklövéseket, azt meg főleg nem hogy egyáltalán, az ég egy világon SEMMIRŐL nem szól az egész alkotás úgy ahogy van. Japán animációs filmekből már ismerősnek tűnő, de itt valahogy mégsem hatásos öncélú brutalitás jellemző a játékidő egészére, egy kevés dinamikátlan akciójelenettel megfűszerezve - perverzek, pedofilok és szadisták előnyben! A kurvák szépek, a színészek játéka vegyes érzéseket kelt (igaz a szinkron még sikeresen tuszkolja lejjebb a néhol amúgy sem tökéletesen átadott érzelmek színvonalát). Audió terén szintén nem nagy az a bizonyos durranás: szokásos hanghatások és abszolút felejthető háttérzenék szólnak - (szabályt erősítendően) egy kivétellel. Ami nem más mint a zseniális Fluke "Absurd" című száma. Viszont ezt sem itt hallhatjuk először és tekintve hogy már koros darab és nagyon háttérbe is szorítják, akkorát sem üt mint egy légy az országúton száguldó autó szélvédőjén.

Najó, amit a továbbiakban írtam azt inkább saját magam töröltem ki. Asszem egy látványos fórumvitát előidéző gondolatsor lett volna. Inkább nem bocsájtom szemeitek elé :D

Összességében a véleményem: ha nem csak a látványra próbálják kihegyezni a filmet és annak minden alkotóelemében megpróbálnak olyan újat és különlegeset hozni a mozizás világába amit a megszokottságtól már teljesen üres fejünk manapság megkíván (sőt mi több: ELVÁR!), még atombombát is robbanhatott volna - annyira letaglózó élmény lehetett volna. Így csak egy megszokhatatlanul hatásos képi világgal megáldott, uncsi darabolós mozi - temérdek hülyeséggel megfűszerezve.

Kár érte: 10/6
0
2005. június 6., hétfő 9:52
tényleg hiánypótló, és úgy hallottam jönni is fog az ősszel.
0
2005. június 6., hétfő 2:34
az amores perros jó kis hiánypótló film lenne, ha kijönne itthon dvd-n... hallod-e, bufi, ide nekünk a korcs szerelmeket!

0
2005. június 6., hétfő 2:23
a 21 gramm engem is kb. 2o percig kötött le igazán. azt követően, hogy összeraktam a puzzle darabokat, már nem tudott lázba hozni az idősíkok brutális cserélgetése, de még csak idegesíteni se idegesített: egyszerűen csak vártam a film végét. az amores perros ezerszer jobb, mint a 21 gramm. láttam is vagy 6-7x. :)
0
2005. június 6., hétfő 1:34
Szia, TM!
Az elsõt még nem láttam, de a 2-at sajnos egyszer volt alkalmam kikölcsönözni. Rég unatkoztam annyira, de kíváncsi lennék rá, hogy rád miért volt olyan nagy hatással! :-)
Ui: Jobbulást! :-)
0
2005. június 6., hétfő 1:23
Némileg hátrányosan befolyásolja a közérzetemet, a napok óta kínzó derékfájás! Hogy eltereljem magamról a gondolataimat, a mai napon fajsúlyos filmekkel múlattam az időt. Újból megnéztem a "Millió dolláros bébit", ill. a "21 gramm" című filmeket. Nos, a derekam még mindig fáj, de arra a megállapításra jutottam, szerencsés vagyok, amiért csak ilyen piti problémám van!
Vannak alkotások, amelyek helyreteszik az ember hangulatát. Én rosszkedv ellen mindig az emberi sorsokat, tragédiákat ábrázoló filmeket hívom segítségül. Két ennyire nagyhatású film biztos gyógyszer lelki bajokra!
most posts by TM
0
2005. június 6., hétfő 0:03
MADAGASZKÁR

Ma voltunk a premier előtti vetítésen. Picit csalódtam, mert sajnos a legjobb poénok a bemutatóban lecsengtek, ezért is volt a nagy érdeklődés, hogy már premier előtt megnéztük a filmet. A film azért jó és vannak benne még poénok, de Némót pl. meg sem közelíti. Hiába no, ez "csak" DreamWorks, mindenesetre a nyár rajzfilm, pardon animációs slágere lesz. A pingvinek a legjobbak!
75%
0
2005. június 4., szombat 10:25
Sin City (SPOILER)

Na hol is kezdjem?Az első fejezetnél.Ez Marv epizódja.Akit Mickey Rourke játszik.Nem túl kiemelkedően.No, mindegy, ez a fejezet sem a jó párbeszédeitől jó, hanem természetesen a bunyoitól.A baltás-rendőrös jelenet egyszerűen csúcs.Elijah Wood a kannibál szerepében tündököl, elég sokat szerepel.az megkínzása, az epizód csúcspotnja.Vagy inkább Rutgeré?:)Ebben az epizódban van a legtöbb vér(legalábbis pirosan).A következő rész a leggyengébb.Öszintén szólva nem nagyon tudot meghatni hogy a prostik fölött a rendőrök veszik át a hatalmat.Owen-ről még a film végén sem derül ki, kicsoda.Del Toro egész jó bár volt már jobb is.A kurvákról most nem beszélek, őket nem az alakításuk miatt szerettem a filmben:)A 3. epizód talán a lejobb.Willis hozza a formáját, na meg a csúnya nézését.A jelenetben Hartigen szószerint, péppé veri Sthalt.
A film egy vicces kis jelenettel ér véget, ami jül kapcsolódik a film kezdő képsoraihoz.
A filmben nagyon zavart a szereplők "gonoldkodása" amiben minden eggyes érzelmüket elmondták.Tudom hogy a filmben képregény dumák vannak, de az önmarcangolós részeket nem kellet volna bele vinni.A film nagyon jól megvan csinálva de ezzel nem tudják palástolniaz ürességet, a jó párbeszédek hiányát, bár Marv "tetszik a kabátod" beszólása igazán cool.
Furcsa volt hogy ebben a bűnös városban nem káromkodnak.
A szinkron nem is olyan jó, nem is olyan rossz.
De a sok negatívum ellenére nekem nagyon tetszett, bár a film-noir érzés nem tudom hol található a filmben.
ÉRTÉKELÉS:88%
0
2005. június 3., péntek 22:51
Orülök, hogy ilyen megértõ vagy, van, aki letámadott volna. Én is így gondolom. Nem szeretheti mindenki ugyanazt. :-)
0
2005. június 3., péntek 22:46
Nincs ezzel semmi gond, nem tetszhet mindenkinek. Ahogy mondják ízlések és pofonok.
Nekem mondjuk nagyon bejön.  
0
2005. június 3., péntek 22:14
Nem szeretem, és nem értem, miért van körülötte ez a nagy hûhó, de ha te szereted, nem akarom bántani, inkább hallgatok. :-))
0