"Szóval a film még ebben is hű volt a könyvhöz és nem csináltak belőle csöpögős-sírós drámát (ne érts félre nincs bajom a drámákkal, az egyik kedvenc műfajom, de ennek a sztorinak - mint írtam - az eredetije sem klasszikus értelembe vett dráma, sokkal inkább egy veszett izgalmas poénhegyekkel telenyomott túlélő sztori). És ezt tokkal-vonóval hozta a film!"
0
2015. október 5., hétfő 1:31
372
Sziasztok!
A Mentőexpedícióval kapcsolatban kérdezném (főleg aki olvasta is a regényt); a film mennyiben követi szolgalelkűen a könyvet?
Értve ez alatt: a főhős itt is Chuck Norrist és James Bondot megszégyenítő gyorsasággal és leleményességgel old meg minden elébe kerülő akadályt, úgy viselkedvén kb. mintha 3000 év írott és íratlan tudománya az ő elméjében összpontosulna vagy azért jóval realisztikusabb(?)
A könyv túlcsorduló, "disneys" optimizmusával nem bírtam és egy idő után feladtam, inkább újráztam A halhatatlanság halálával :)
Lehet sok volna nekem a több, mint 2 órás monoton "Happy Meal" demonstráció.
Képes volt Ridley Scott ( a régi énjére emlékeztető) valami igazán váratlant, szívfacsarót húzni?
0
2015. október 5., hétfő 1:22
52685
De jó, hogy ezt írtad! :) Tényleg így van!
most posts by TM
0
2015. október 5., hétfő 0:29
8260
:)
Pont most olvastam a VOX-ot. Kb. ugyanezt írják... tudtam, hogy én ezt nem akarom látni.
0
2015. október 5., hétfő 0:28
8260
Annyit fűznék hozzá, hogy ilyen pozitív töltetű filmet legutóbb Életrevalók címmel láttam. :)
0
2015. október 4., vasárnap 22:04
4596
Bocs, de mondta már valaki, hogy kiég az ember szeme, amire végigolvassa egy kritikádat, főleg ha visszakattint egy ilyen világos oldalra, mint ez :) ?
0
2015. október 4., vasárnap 22:04
3448
Mentőexpedìciò Remek szòrakozás, humoros, okos néhol talán tùlzottan is. Valamint nagyon jò példát mutat, miszerint ha már tényleg minden reménytelennek tűnik akkor is inkább gondolkodjunk. Ùgy néz ki Ridley Scott a csillagok között érzi magát a legjobban, jöhet az ùj Prometheus film.
Biztos én értettem félre valamit, de azt hittem a cím és a pár látott kép miatt, hogy ez a film arról fog szólni, hogy a nyugdíjas papi bénázik egy kicsit az újgenerációs kütyükkel, a régimódi-úrias eleganciájával és modorával meg kikupálja egy kicsit a túlpörgött céget. Erről kb. fél órát szól a film. Helyette van egy jótündér-keresztapa, aki mindenki munkahelyi és magánéleti problémáját majdnem egycsapásra megoldja, esetleg némi rosszalló fejcsóválással kísérve, tele olyan nyomi töltelékjelenetekkel, émelyítő szenvelgéssel és olyan elképesztő ökörségekkel, mint a betörős bénázás. Mindezek koronájaként az évtized legszánalmasabb filmes jelenete volt, ahogy az amúgy is értelmetlen és kínos "ágyjelenetben" Hathaway bőgve vallja meg azirányú félelmét sikeres 30-as cégvezetőként, hogy magányosan fog meghalni, De Niro meg azzal "poénkodja" el a dolgot, hogy sebaj, majd melléjük "fekhet" a családi parcellában...
Vagy fél órányi szemetet kivágva lehetett volna egy kellemesebb romantikus limonádé, de így egy reklámszatyorba csomagolt negédes giccs, amit tengernyi műmosollyal adnak át, hogy "Nesze, te akartál De Niros vígjátékot nézni!".
3,5/10
0
2015. október 3., szombat 9:53
4596
Víkend
Magyar thrillerrel való próbálkozásnak nem rossz... Kérem a következőt :) !
Szerintem kellő hangsúlyt kapott Watney, a NASA sokkal kevesebbet volt jelen. Persze én nem olvastam a könyvet, így az egész történet teljesen új volt, úgy gázolt el, mint egy expressz. Egy szép térhatású expressz. ;)
most posts by TM
0
2015. október 3., szombat 0:57
6056
Megpróbálok kicsit konstruktívabb lenni :) Szóval itt vannak magyar vonatkozások:
Nagy elvárásokkal ültem be a filmre ugyan is imádtam a könyvet. (Egy éjszaka alatt kiolvastam) Nos nem jöttem ki csalódottan, mondhatni egész jól szórakoztam és nálam speciel az év Sci-fi-je! Ettől függetlenül 10/10 helyett csak 10/9-et tudok adni rá. Az ok: (Arra ki sem térek,hogy a filmből sok minden kimaradt, bár ezt a részét megértem elvégre elég nehezen tudták volna a könyv teljes tartalmát belezsúfolni. Mondjuk ettől még nem értem,hogy miért ne lehetett volna 3 órás a film. Cameron-t és Scott-ot amúgy sem nagyon cseszegeti a stúdió ez ügyben szerintem) Sokkal többet foglalkoznak szerintem a NASA-val, mint Watney-val. Néha tényleg azt éreztem,hogy ő csak amolyan mellékszereplő. Amúgy szerintem Matt Damon magasan a legjobb választás volt a szerepre. Maga a 3D semmi extrát nem hozott. Kap egy kis mélységet és ennyi. (Mondjuk pár űrfelvétel egész jól nézett ki)
0
2015. október 2., péntek 10:52
6056
Pedig ha tudnátok hogy szopok :-D
0
2015. október 2., péntek 10:50
52685
Többek között ezért is zseniális film a Mentőexpedíció, mert az ilyesfajta, mai realitást tükröző alpári megnyilvánulásoknak írmagja sincs, viszont végtelenül pozitív, humánus, lélekmelengető és tulajdonképpen ettől fantasztikus, nem attól, hogy az egyik helyszíne egy másik bolygó.
most posts by TM
0
2015. október 2., péntek 10:45
2288
Jajj már, egyelek meg. Ne legyél féltékeny :)
0
2015. október 2., péntek 10:38
6056
Még nagy V-vel írja beszarok... Szopjátok egymás faszát öcsém...
0
2015. október 2., péntek 10:23
52685
Neked meg köszönöm, hogy ténylegesen arra reagáltál, amit írtam, vagyis amit írni akartam, csak az élménytől belémszorult. Ritkán van ilyen.:)
most posts by TM
0
2015. október 2., péntek 10:22
52685
Na, végre Valaki, aki nem az izzadtságszagú igyekezettel, információmorzsácskákkal a napi semmit adagoló béna oldalakat bújja! :)
most posts by TM
0
2015. október 2., péntek 10:13
6056
Nem a film folyt a csapból, hanem, hogy itt forgatják... Persze csak egy darabig volt érdekes az egész, nem szólt hetekig mindenhonnan de azért na... ráadásul voltam a Filmalapos Mesterkurzuson ahol Scott 3 órán át beszélt, ********** nagy élmény volt :)
0
2015. október 2., péntek 10:05
3448
Holnap készülök menni a filmre, köszönöm az ajánlòt. Egyébként pont ez a film az amiről én sem tudtam, hogy hazánk is részt vett az elkészìtésében. Valamint eddig a trailerek is elkerültek, tv-t évek òta nem nézek, neten meg nem futottam bele.
0
2015. október 2., péntek 10:03
2288
Hát nem tudom, lehet a csapból is ez folyt, mindenesetre én magáról a filmről is csak a múlt héten hallottam :D
0
2015. október 2., péntek 9:49
6056
Nem tudom, a csapból is ez folyt.... Tévé, rádió, internet, minden tele volt vele, hogy a Ludovika téren meg mit tudom én hol látták Scottot meg ilyenek.... Olyan mintha barlangban laknál :) Egyébként Ron Howard meg az Inferno-t forgatta itt csak, hogy képben legyél :)
0
2015. október 2., péntek 1:30
16099
A "Bálna" sem volt ismerős, mint NASA központ? :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.