Keresés

Moziajánló

2005. június 3., péntek 1:14
Sin City:

Éppen fél órája értem haza. :) Nem volt nagy tömeg kb 20 ember, akiből 8 feladta úgy a film három negyed részénél.
Nagyon tetszett! Régen nem láttam már ilyen jó filmet. :))) Igazi csemege a sok dömping között. Különleges hangulatot ad a fekete-fehér alapszín, néhol színessel átitatva. Pont jó adagokban kepod a színeket, ha viszon teljesen színes lett volna, nem biztos, hogy végig bírnád nézni. A fényképezés, vágás, hihetetlenül eredeti, nem beszélve a képi világról.

3 történet bontakozik ki, melyeket összeköt a város Sin City. Tele mocsokkal és bűnnel. Mindenki bűnös kivétel nélkül, mégis rangsorolni lehet a bűnt. Nem egyszerű  minden sors, és nem felétlenül rossz a rossz, és jó a jó. Pszichopaták, papok, zsaruk, kurvák egyre megy...

A történetről nem sokat írnék, nem aklarok spoilert, hiszen ha bármit is elárulnék rongálnám a moziélményt. :) Mindenki nézze meg, elgondolkodtató.
0
2005. június 3., péntek 0:20
Igazad volt a férfimacsós szöveggel! Már rájöttem, az volt a baj, hogy egy női társasággal kezdtük el a múltkor megnézni a filmet, és az Ő fanyalgásuk ragadhatott át rám. Most teljesen más volt a szitu! És nagyon tudtam élvezni a történetet, mégha a látvány tényleg a "megszokottnál" is duplán meredekebb! Leginkább a film szerkezete tetszett, amiről ugye nem illik beszélni még, ill. az ismert színészek szokatlan formában történő felbukkanása! Nem szeretek százalékolni, se pontozni, legyen elég annyi, hogy nagyon tetszett! :)
most posts by TM
0
2005. június 3., péntek 0:16
már délután is gondolkodtam rajta, de egyre biztosabb, holnap megnézem...
0
2005. június 3., péntek 0:15
LOL!
0
2005. június 3., péntek 0:14
gondoltam...kit érdekel! :D
most posts by TM
0
2005. június 3., péntek 0:13
no és a duma a brutális erőszakról, amitől úgy besokkaltál, hm? :)
0
2005. június 3., péntek 0:10
na de közben már én is láttam!:) és nem bántam  meg! :)
most posts by TM
0
2005. június 3., péntek 0:09
ő meg sehol:(
0
2005. június 3., péntek 0:08
Á, az a névrokonod volt! :)
most posts by TM
0
2005. június 3., péntek 0:07
valaki indult rá délután... nem te voltál?
0
2005. június 3., péntek 0:06
hát, ha valaki szerez nekem jegyet:)
0
2005. június 2., csütörtök 23:51
Mi van itt ma senki nem mesél a Sin Cityről?
Erről a brutálisan JÓ filmről? :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 20:56
Hát ha Spielberg, nem hiszem. :-)))) Hú, mindjárt mindenki le fog támadni, máris menekülök át a másik topicba. :-))
0
2005. június 2., csütörtök 18:22
Most olvasom : két rendező versenyzik az X-Men 3 rendezői székéért : John Moore és Brett Ratner. Előbbinek két katonás filmjét még nem láttam, Ratner viszont egy közepes iparos, akinek egyetlen jó ötlete, hogy Lalo Schifrin-t alkalmazza zeneszerzőnek. Amúgy szélesvásznú TV-filmeket csinál, amit beraknak a moziba, szóval Bryan Singer messze jobb, de még Matthew Vaughn is eredetibb lehet, elvégre mégiscsak tökösebb fickó. Hiába, ezek a stúdiók nem fognak ilyen hozzáállással remek filmeket termelni. Az uccsó pillanatban egy iparost előhúznak, és azt gondolják, minden a helyére került. De jó volt a 70-es ével Amerikájában rendezőnek lenni...
0
2005. június 2., csütörtök 11:54
...ha már macsófilmekről van szó (ez a téma inkább ide illik), nagyon várom shane black visszatérést, ami egy khm... sötét humorral átitatott akció-noir-szatíra lesz. a címe: kiss kiss bang bang. íme egy sokat ígérő kép:

0
2005. június 2., csütörtök 11:30
tudod, spielberg az a típusú rendező, aki már a helyszínen "megvágja" a filmjét. nem nagyon szokott kivágott jeleneteket alkotni.
0
2005. június 2., csütörtök 11:18
Azt nem tudom, hogy ha Spielberg a jövő hónapban már jön hozzánk forgatni az "olimpiás" filmjét, és jövő év elejére már lekötötte a Lincoln elnökről forgatott projektet Neesonnel, akkor hogy a nyűbe fogja belesuszterolni az Indy4-et a naptárába - amit állítólag szintén jövő év elején kezdenek?
Igaz, a Világok harcán sem "szöszölt" fél évnél többet... :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 11:15
simán! s már csak négy hetet kell várni!
0
2005. június 2., csütörtök 11:12
Világok harca kötelező! :))))
0
2005. június 2., csütörtök 11:11
A Világok harca megér egy éjféli premiernézést is, ugye? :)
most posts by TM
0
2005. június 2., csütörtök 11:02
egy kis filmajánló az elkövetkezendő másfél hónapra (a mozinet nyomán):

2005. június 16. B13 - Bűnös negyed (Banlieue 13)

A csajom apja ideges (Guess Who)
Edukators (Die Fetten Jahre sind vorbei / The Edukators)
* Galaxis útikalauz stopposoknak (Hitchhikers  Guide to the Galaxy) (a vegyes kritikák azt sugallják, hogy kultuszfilmmel lehet dolgunk)

2005. június 23.

*** A pofonok földje (Kung-fu Hustle) (zseniális wushu paródia, bármely öt percében több ötlet van, mind 5o amerikai filmben együttvéve!)

2005. június 30.

* Még egy csók (Ae Fond Kiss... / Just a Kiss) (ken loachban nem lehet csalódni, még akkor se, ha olyan alapszival foglalkozik, mint a rasszizmus)
*** Világok harca (War of the Worlds) (számomra az év legjobban várt filmje...)

2005. július 7.

Elátkozottak (Cursed)
Lagzi-randi (The Wedding Date)
* Melinda és Melinda (Melinda and Melinda) (végre egy jó film woody-tól!)
A rövidek éjszakája (The Night of The Shorts)

2005. július 14.

* Batman - Kezdődik! (Batman Begins) (most láttam egy 1o perces promót a filmből: nagyon ígéretes... a battraktor ellenére :))
* Mr. és Mrs. Smith (Mr. and Mrs. Smith) (megtört az átok? a kritikusok dícsérik: végre egy értékelhető film angelina jolie-val!)
Palindrómák (Palindromes)
The Yes Men (The Yes Men)

2005. július 21.

Dupla nulla (Double Zero)
Elszabott frigy (Crimen ferpecto / Ferpect Crime)
Túszdráma (Hostage)
Viasztestek (House of Wax)

2005. július 28.

Csontdaráló (The Longest Yard)
Ha te nem lennél (Rois et Reine)
Szahara (Sahara)
Szerelmem nyara (My Summer of Love)
What the Bleep Do We Know!? (What the #$*! Do We Know!? / What the Bleep Do We Know!?)

* = ajánlott
*** = muszáj látnod!
0
2005. június 2., csütörtök 10:23
Vajon ez miért nem lep meg engem? Márminthogy a filmzene tetszett a legjobban! :))))
0
2005. június 2., csütörtök 3:12

Összeségében nem volt gond a filmmel. Egy kemény akciómozi Bruce Willis főszereplésével. Meg kell hagyni jól játszott benne, de semmi extra verekedés a részéről. :) Amit nagyin utálok a hasonló jellegű filmeknél, hogy a levitézlett rendőröknél mindig az elején bemutatják, hogyan is bukott el, aztán a végére mindig Ő lesz az igazi tökös legény, aki megment mindenkit. Node, sebaj. A Nincs alku című filmhez hasonlítanám, annyi különbséggel, hogy ennek a története pofon egyszerű, és kicsit akciódúsabb. Egy egyszernézhetős mozi, felejthető. A zenéjére viszont felfigyeltem, ugyanis egész kellemes.

Értékelés: 70%
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. június 1., szerda 12:20

Robotok
A pontozás önmagáért beszél. Mindenkinek bátran ajánlom.
10/8

Le a fejjel:
Elég nagy csalódás volt ez a film a szereposztás alapján egy nagyon cool filmet vártam. Ehhez képest egy hervadt és ötlettelen filmet láttam.
10/2

Csak lazán:
Kicsit félve ültem be a filmre, mert elég sok negatív kritikát olvastam róla. Szerencsére kellemesen csaladkoztam. A színészi játék nagyon rendben volt és egy percig sem unatkoztam. Nagyon jó kis vígjáték!
10/8

Operaház fantomja:
Egy kicsit elfogult vagyok, mert imádom a musicaleket. Szerintem ez a világ egyik legjobb musicalje és bár több film feldolgozást megért, még egyik sem volt ilyen pazar kiállítású. A hang és a látvány magával ragadó, rengeteg varázslatos pillanattal ajándékozza meg a közönséget. Az egyetlen ami nem igazán tetszett, az a fantom származásának története. Kicsit ötletesebb is lehetett volna a forgatókönyvíró.
10/9

0
2005. június 1., szerda 2:02
úgy néz ki, mom levette a feliratos kópiát, s csak a művészbe  játsszák englishül :(
az is vmi, dehát mégis...
0