KUNG FU HUSTLE Pofonok Földje címen találkozhatunk a jövő hónapban Stephen Chow frenetikus humorú, ugyanakkor hihetetlen látványvilágú küzdőjelenetekkel megtűzdelt akció-vígjáték-kungfu-burleszk alkotásával. A történet Shanghaiban játszódik a harmincas években. Az utcákat az egymás ellen harcoló bandák uralják, ezek közül a legveszélyesebb a Fejszés Banda. A film cselekménye többnyire egy szebb napokat megélt bérház udvarán (Disznóól-köz) játszódik, itt él a rettegett szuperhangerejű Házinéni, a harci képességeiket jól titkoló helyi szolgáltatók - a szabó és a pék - valamint egyéb hihetetlen figurák. Ebbe az idillbe érkezik meg másodmagával főhősünk, akit eléggé szerénytelen módon a film rendezője alakít! :) Chow karaktere egy gizda nagypofájú, simlis lúzer, társa nem kevésbé szerencsétlen, szumósodásba hajló testű IQ -bajnok. A két esetlen fazon ultraerőszakos banditának próbálja kiadni magát - mondani sem kell - mérsékelt sikerrel! Annyit azonban elérnek, hogy körülöttük a kor egyik legvéresebb összecsapása bontakozzon ki, melynek tetőpontján a hajcsavarós-láncdohányos Házinéni és egy strandpapucsos sztk-szörny ütközik meg egymással! Mindezt eredeti gegekkel, látványos (és groteszk!) verekedésekkel, CGI effektekkel tálalja a hongkongi polihisztor, akinek az előző Shaolin Soccer című filmje szintén bevételi rekordot döntött Távol-Keleten. A Kung Fu Hustle busásan visszatermelte a beléfektetett tőkét, így nem csoda, hogy a múlt héten bejelentették a film folytatását. Ha látni szeretnéd hogy néz ki, ha a New York bandáit nyakon öntik a ZAZ trióval és csipetnyi Chuck Jonest kevernek hozzá, akkor feltétlen menj el a moziba június 23.-án, (vagy később) érdemes! :)
most posts by TM
0
2005. május 17., kedd 16:28
3945
ponyvából is lehetne jó filmet készíteni, ha nem ron rendezné. dögunalom az a faszi.
0
2005. május 17., kedd 16:24
273
Én is így voltam vele, le sem tudtam tenni... még éjjel is olvastam (persze a munkatrásaim másr agyanakodtak:))) nem értem miért támadják amikor egy elemző könyvet messze nem lehet összehasonlítani egy regénnyel... A filmet én is várom bár Tom Hanks nekem is furcsa döntésnek tűnik, de nem ítélek előre, hátha kellemesen csalódom végül is 2x-es oscar díjas...:))))
0
2005. május 17., kedd 16:15
2062
Oké. Elolvastam a cikket és valóban érdekes. Viszont ettől függetlenűl én nem ítélem el az írót, mert nagyon jól szórakoztam a könyv olvasásakor. Plágium vagy sok minden kreálmány nem érdekel. Tetszett és kész.
0
2005. május 17., kedd 11:32
17243
hogyne! és te ezt a cikket?
0
2005. május 17., kedd 11:26
2062
Jamamura olvsatad ezt a túlhájpolt könyvet?
0
2005. május 17., kedd 11:19
17243
személy szerint e rendező neve inkább jobban elijeszt. habár ki más rendezzen egy túlhájpolt nagy kommersz ponyvát, mint egy túlhájpolt nagy kommersz rendező? :)
0
2005. május 17., kedd 9:41
3933
A Richard Nixon-merénylet (The Assassination Of Richard Nixon, 2004, forgalmazza: SPI)
Szívfájdalom, hogy egy ilyen remek film alig egy-két kópián jut el a hazai mozikba, a Star Wars miatt pedig még azok is elfelejtik majd, akik eleinte tervezték a megtekintését. Sean Penn majdnem élete alakítását hozza Samuel Bickként (a filmben Bicke), sajnos az arcára néha kiülő, szokványos, minden filmjében előforduló Penn-fintor nem tesz jót az összképnek, de ezen kívül tényleg nem érdemes belekötni a színész "megőrülésébe". Niels Mueller elsőfilmes rendező remek drámát kanyarintott az ismert alapszitu köré, melynek nem is a már említett kicsúszik a talaj egy ember lába alól -sztori amúgy kifogástalan tálalása az erőssége, hanem az a fajta bravúr, ahogy ezt átültethetővé teszi napjainkba. Megmutatja, hogy az amerikai társadalom jóval több pszichopatát képes kinevelni bármely más országnál, akik ráadásul most is köztünk játrnak, és valóban csak egy paraszthajszál az, amin függ a még épelméjűségük. És hogy miért van ennyi, akár terrorizmusra is hajlamos egyén az Újvilágban? Ez már spoiler lenne elárulni, de a film talán még erre is választ ad.
9/10
0
2005. május 14., szombat 17:40
2062
Akkor nem lesz ezzel a filmmel semmi gond. Bízom a rendező tudásában. Már várom a Cinderella Man-t is. Szerintem Oscar esélyes az is.
0
2005. május 14., szombat 13:16
17243
ron howard rendezi.
0
2005. május 14., szombat 12:54
2062
Én azért reménykedem. Nem tudod véletlen ki fogja rendezni?
0
2005. május 14., szombat 12:09
17243
the machinist: ezeknek a filmeknek már elég régóta leáldozott. brad anderson, a remek session 9 rendezőjének új filmje tavalyi trendből válogat puzzle-darabokat, méghozzá meglehetősen unottan, a teljes kép kirakásához pedig nem kell főiskolai diploma. a hervasztó történet ellenére a film kifejezetten nézhető, főleg miután sikerült hozzászokni a kórosan sovány christian bale látványához. szép képek, jó színészek, s ha szabad ilyet mondanom: testes hangulat jellemzi a gépészt, a többi viszont meglehetősen izé... sovány. 1o/5
0
2005. május 13., péntek 15:21
8905
A Da Vinci kodot en is olvastam, eredetiben, nagyon tetszett, es gondoltam, hogy nem sokaig varnak a megfilmesitessel. De szerintem ezt egy europai rendezore kellett volna bizni, kepzelem, mit fognak az amerikaiak muvelni vele, azt hiszem, mar en is meg tudnam irni azt a forgatokonyvet, amit ok a szokasos sablonaikkal alkalmaznak. Es raadasul Tom Hanks lesz a foszereplo? Ennel rosszabb valasztas mar legfeljebb csak Nicolas Cage lehetett volna. Sajnalom, hogy elrontjak a konyvet, a konyv igazi mondanivalojat nem hiszem, hogy az amerikaiak kepesek lennenek hitelesen abrazolni. Ehhez a konyvhoz szerintem egy angol vagy francia rendezonek kellene nyulnia, mar csak azert is, mert egyreszt itt, Europaban jatszodik a cselekmeny (Anglia es Franciaorszag), masreszt egy europai rendezo finomabban es kevesbe hatasvadasz modon nyulna a temahoz. De koszi az infot.
0
2005. május 13., péntek 12:55
2682
Ja, hogy ott már be is mutatták?! :D Bocsika ezt nem tudtam. Akkor nagyon várom a megjelenést, hiszen James Gandolfini rulez_!
0
2005. május 13., péntek 12:25
3933
Surviving Christmas. Egyébként ezt a kérdést már eljátszottad egyszer, és választ is kaptál rá.
99%, hogy nem lesz bemutatva, elvégre gyalázatos szereplése Amerikában hamar a süllyesztőbe küldte. Odakinn már DVD-n is kapható.
0
2005. május 13., péntek 12:08
914
Gondolom nem nyáron.
0
2005. május 13., péntek 11:59
2682
Sziasztok! Mi annak a karácsonyi filmnek a címe , amiben James Gandolfini és Ben Affleck szerepel? Illetve ezt mikor mutatják be a mozik? üv,. gery
0
2005. május 13., péntek 10:03
3933
Öt akadály (De Fem Benspaend, 2003, forgalmazza: Cirko Film - Másképp Alapítvány)
Lars von Trier hazájában már azt tesz, amit nem szégyell. Így kerülhetett képbe rendezői példaképe, Jorgen Leth, és 1967-es rövidfilmje, A tökéletes ember. Amit látunk: Trier szinte megparancsolja Leth-nek, hogy 5-ször forgassa újra művét, mind az 5-ször szigorú megkötések alapján. És aki nem látta volna (látta egyáltalán valaki?) a 67-es alkotást, a filmbe ágyazva még azt is megteheti, így legalább az a vád nem érheti Triert, hogy öncélúvá tette volna az Öt akadályt Európa Leth-ből "tudatlanabb" régiói számára. Azon csak ámulni és bámulni lehet, hogy Leth micsoda ötletekkel áll elő az öt forgatások során (természetesen a kész párperceseket mindig megtekinthetjük), az alkotói szabadság szinte semmit sem csorbul az ő esetében, Trier hiába próbálkozik a filmben is elhangzott kifejezéssel "térdre kényszeríteni" mentorát. A film vége - gondolok itt az utolsó 5 másodpercre - a végeredmény tükrében pedig nem is lehetne más, mint ami.
7/10
0
2005. május 13., péntek 9:56
3933
Kinsey (Kinsey, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
Az embereket érdekli a szex. Ma még jobban, mint 60 éve, amikor Amerikában mindennemű szexszel kapcsolatos beszélgetés tabunak minősült. A homoszexuális Bill Condon is kapva kaphatott az alkalmon, és fejéből kipattanhatott egy jó kis botrányfilm ötlete. A botrány sikerült, a film kevésbé. A rendező-forgatókönyvíró egyértelműen a Kinsey-életpálya látványos, provokatív, leginkább csak érdekes, semmint sokatmondó részleteire világít rá kellő mértékben, a társadalom- és korrajz, nem mellesleg pedig még a jellemek is meglepően hiányosak (talán nem véletlen, hogy Liam Neeson, aki egyébként ismét bizonyítja, hogy az egyik legjobb élő színész, kimaradt az Oscar-jelöltek közül). Talán ez esetben érvényesül az, hogy nem feltétlenül kellett volna megállni 120 percnél. Láthatunk majdnem dugást ábrázoló képeket, hallhatunk jó poénokat, de ezek nem hatnak úgy, mintha 100%-ig tudatos koncepció részei lennének. Mindezektől függetlenül azért a Kinsey, legfőképp Neeson miatt, élvezetes alkotás.