Keresés

Moziajánló

2005. május 9., hétfő 17:02
Melyik a jobb? Ez vagy a Vas? :-))))
Azt ui láttam. Nekem eddig az a mélypont...
0
2005. május 9., hétfő 1:00
ha nem néztem volna most meg azt mondanám neked, hogy miért irsz ilyet meg nem így kéne. de teljesen egyetértek veled. az utóbbi idők legrosszabb filmje
100/1 percent a szőke lédi miatt
0
2005. május 6., péntek 11:36
XXX 2 - A következő fokozat

Már akkor tudtam, hogy szar lesz, mielőtt megnéztem volna. És ez a film minden várakozást felülmúlt. Olyan hihetetlenül trágylé volt, hogy már sírtam, legyen vége... A filmből is kiderült, hogy mekkora költségvetése volt a filmnek, de MINEK? Szörnyű volt. Gagyi trükkök, Cube mehet a fenébe... Áh...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. május 6., péntek 9:49
Kacsaszezon (Temporada De Patos, 2004, forgalmazza: Odeon)

Két srác (egyik 13, másik 14 és testvérek) egy egész vasárnapot szeretne a felhőtlen Xbox-ozásnak szentelni. Anyjuk reggel elmegy, bezárják az ajtót, elosztják a 2l kólát egy-egy hatalmas pohárba, és irány a tévé, meg az fps. Ebből az alapötletből forgatott gigantikusan nagyszerű filmet Fernando Eimbcke, ami nálam már most bizonyosan benne lesz a 2005-ös top 10-ben. Mivel nem szeretnék semmilyen poént sem lelőni, legyen elég annyi, hogy beüt a krach: emberek jönnek-mennek, ahogy az áram is, és amilyen remekül sikerül az egész civilizált emberiség elé görbe tükröt állítani, olyan fantasztikusan bánik fiatal színészeivel a rendező. A Kacsaszezon igazán remek alkotás, mégis, szinte lehetetlen elhinni, hogy egy középszerű festmény és az Xbox az, ami naggyá teszi.

9/10
0
2005. május 6., péntek 9:41
A titkos ajtó (The Door In The Floor, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

John Irving-regényt nehéz adaptálni. Nem csupán a hossza miatt, de a bonyolult szereplőket sem könnyű úgy átültetni filmre, hogy azok tényleg éljenek. Tod Williamsnek sem sikerült ez a bravúr, noha azért a Simon Birch, a kisember és Az árvák hercege filmekből meríthetett volna, hogy hitelesebbé tudja varázsolni saját rendezését. Bizony, nagy baj ez, mivel Kim Basingert visszasüllyesztette a motiváció nélküli szexszimbólum kategóriába, noha a ráncokat ő sem tüntethette el. Igazából a legjobban a mozgatórugók és az emberi kapcsolatok kibontása hiányzik, amit nem képesek sem az abszurdan komikus jelenetek, sem pedig Jeff Bridges valóban remek játéka kompenzálni.

5/10
0
2005. május 6., péntek 9:35
Mennyei királyság (Kingdom Of Heaven, 2005, forgalmazza: InterCom)

Igazából nem is tudom, mire számítottam a Mennyei királysággal kapcsolatban. A szám íze végül is nem keserű, de már megint egy óriási kihagyott ziccer. A látvánnyal semmi gond sincs, korrektnek tűnt minden, de az a történet... A Fox egy órával megvágatta a filmet, mondván, majd DVD-n lesz rendezői (ha úgy, mint az AVP esetében, akkor k*rvára fogok örülni...) változat. Hogy ki is az a Balián, a filmből lehetetlen rájönni, de az fura, kb. két perc gyakorlás után már Conan lesz belőle. A figurák amúgy is eléggé kétdimenziósak, ráadásul még az ellenszenvesnek szánt karakterek is képesek szimpatikusak lenni (legalábbis az én szememben). Ridley Scott új alkotása kétségkívül érettebb a Gladiátor hatásvadász bosszúhadjáratánál, de az említett hiányosságok miatt nem lehet rá mondani, hogy jó film lenne, pedig van benne potenciál.

6/10
0
2005. május 5., csütörtök 11:37
layer cake: matthew vaughn, a két guy ritchie féle kartongengszterfilm producere ezúttal maga vette kézbe a megafont, hogy kőkemény gengsztermozit készítsen: olyat, amiben fejjel lefelé lógatják fel a rosszfiúkat, s bob hoskinsnak meg sem kell szólalnia, anélkül is tudjuk, mit érez. a szándék végül csak szándék maradt, ugyanis a layer cake (magyar forgalmazásban simán csak torta) inkább stílusos, semmint kemény. persze, fejlövések, kiverem-a-szart-is-belőled-akciók akadnak szép számmal, ám a cselekmény bejárt, rendesen sterilizált utakon cammog, nem túl sietősen, de nem is túl alaposan. csak úgy megy előre a dupla-triplafenekű befejezésig... áh, mindenki ismeri a sztorit: emberünk ki akar szállni, csak még ez az utolsó buli kell, hogy bejöjjön. ami miatt a layer cake mégis élvezhető mozi, az a főszereplőnek, a zseniális daniel craignek köszönhető, akiből eszement jó james bond lesz (illetve lenne, ha nem próbálnák mégis kirángatni pierce brosnant a pocakos nyugdíjból). no és matthew vaughn stílusérzéke is rendben van: nem hivalkodó, viszont lehetne kicsivel személyesebb is. sebaj, majd az X3-mal kiélheti magát. 1o/7
0
2005. május 3., kedd 9:42
xXx 2.: A következő fokozat (xXx: State Of The Union / xXx: The Next Level, 2005, forgalmazza: InterCom)

Akinek esetleg nem volt elég a Vasban látott hipergagyi finálé, az most megkaphatja ennek a többszörösét a xXx 2-ben. Hihetetlen, de igaz, hogy 100 akárhány millió dollárt elköltenek olyan dologra, ami körülbelül úgy néz ki, mint a 10 évvel korábbi PC-s játékok renderelt intrói. Kb. ennyi maradt meg bennem a filmből, a többit tessék megnézni a moziban, garantált a maxiélvezet!

1/10
0
2005. május 3., kedd 9:40
Gorilla bácsi (The Pacifier, 2005, forgalmazza: InterCom)

Vin Diesel tett egy kijelentést valamikor a xXx forgatása után. Megkeresték ugyanis a Columbia és a Revolution Studios illetékesei, hogy hajlan lenne-e játszani egy folytatásban, melyet szintén Rob Cohen rendezne, és hát mégiscsak nagy siker, meg miegymás. Diesel válasza az volt, hogy a Riddick-franchise-on kívül nem hajlandó folytatásokban játszani, mert ugye az nem túl igényes dolog. Ő tudja, mindenesetre most itt a Gorilla bácsi. Diesel ezt választotta a xXx 2. helyett. Vin, mese nincs, tovább az úton, az irány tökéletes!

1/10
0
2005. május 3., kedd 9:28
A filmben szereplő rendőrség címében a házszám. Mondjuk a magyar cím tök értelmetlen.
0
2005. május 1., vasárnap 20:59
BLUEBERRY ÓBERKIRÁLY!
0
2005. május 1., vasárnap 20:30
BLUEBERRY ÓBERKIRÁLY!
0
2005. május 1., vasárnap 20:13
BLUEBERRY ÓBERKIRÁLY!
0
2005. április 30., szombat 3:29
rátaláltam a titokra,azért köszi
0
2005. április 29., péntek 21:43
Sziasztok!!!
nem tudjátok véletlenül h miért lett 36 a film cime??? nagyon kiváncsi vagyok,de még nem találtam rá a megoldásra!
0
2005. április 29., péntek 12:06
Tiszta szerencse, hogy Daemiaen ilyen szorgalmas premierlátogató!
Mennyi kellemetlenségtől óv meg minket! Köszi! :)
most posts by TM
0
2005. április 29., péntek 11:59
Bocsesz. :)
0
2005. április 29., péntek 11:06
És lehet, hogy egyet, talán kettőt még így is túlértékeltem. :)
0
2005. április 29., péntek 11:02
a 3,5-es átlag megvan :)
0
2005. április 29., péntek 9:58
Egy mukkot se! (Muxmäuschenstill, 2004, forgalmazza: Mokép)

40.000 euróból kihozott német film, ami nem a Csajok a csúcson és nem a Padlógáz nyomdokain halad. Főhőse Mux, a berlini Dredd bíró, aki statáriálisan ítélkezik a legkisebb szabálysértést elkövető ember felett is. Aki komolyan tudja venni a filmet, annak gratulálni lehet, elvégre az összes "megbüntetett" ember készségesen fizet 50, 100, 500 eurót is, csak nehogy kamerára vegyék tettével együtt. A lassan "birodalommá" terjeszkedő "igazsággal való szembesítésesdi" azonban jó móka. Jó látni, ahogy egy picit IQ-hiányos emberke nyakába veszi a várost, és megpróbál rendet tenni. Egy picit több ötlettel és merészséggel akár még szatirikus, sőt, kritikus is lehetett volna. Így viszont legfeljebb csak mosolygunk azon is, amin nagyon nem kellene.

5/10
0
2005. április 29., péntek 9:53
Mint egy angyal (Comme Une Image, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Agnés Jaoui filmje az a tipikus beszélgetős fajta, mint mondjuk legutóbb a Barbárok a kapu előtt, vagy talán még az Intim vallomások is. Viszont most úgí tűnik, nem volt nagyon miről dumcsizni, ugyanis a Mint egy angyal belefullad a könnyekbe. Szegény duci Marylou Berry annyit sír a film alatt, hogy ha a könnykibocsátástól fogyni lehetne, nem lett volna témája a a rendezőnőnek. Emellett olyan módon próbálkozik a néző tudtára adni a lány szerencsétlenségét, hogy többször is eljátszat vele ugyanolyan, másodjára már igen kínosnak ható jeleneteket. Néhol persze ügyesen megírt a forgatókönyv, ám ha a produkció egészét nézzük, egy kissé a tanácstalanság is érezhető rajta. A szereplők legtöbbje alig-alig fejlődik a történet előrehaladtával, még a 100 perc leteltével is ugyanazokat szajkózza, mint mikor először találkoztunk velük. Kár, mert a Tarantino-féle cannes-i zsűri szerint ez volt akkor a legjobb forgatókönyv.

4/10
0
2005. április 29., péntek 9:47
Blueberry, a fejvadász (Blueberry, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Talán évente, ha egyszer kerül western a mozikba, így elvileg meg kellene azokat becsülni, ám a holland Jan Kounen francia filmjét amerikai szereplőkkel nehéz el-, illetve befogadni. A kétórásra nyújtott film lehetne kb. 60 perces is, ha Kounen nem bízott volna annyira magában, hogy tud eredeti látvánnyal is szolgálni. Megismerjük a Föld összes indiánjának és seriffjének lelki világát, tanulunk a világmindenségről, mindezt C64-es látványvilággal, gigantikus, 37 millió eurónyi költségvetésből. És ha ez nem lenne elég, a nagy öreg Ernest Borgnine-nal, a gondolatban Kill Bill 3-at játszó Michael Madsennel, a dalra fakadó Juliette Lewisszal és a kis szerepben tündöklő Djimon Housouval (jó, feltűnik még Tchéky Karyo, valamint Geoffrey Lewis is) kiegészülő szereplőgárda olyan mondatokat mond egymásnak vagy éppen magának (drogos állapottól függően), hogy szegény néző csak kapkodja a fejét szomorúságában. Vincent Cassellnek viszont legalább megadatott, hogy Gary Cooper nyomdokaiba lépjen, ő is eldobhatta a seriffjevényét... Lehet, hogy Kounen nagyon eredetinek szánta képregény-adaptációját, de ebből csak a kínszenvedés látszik a vásznon.

3/10
0
2005. április 29., péntek 9:39
Arséne Lupin (Arséne Lupin, 2004, forgalmazza: SPI)

A már eddig sem kis létszámú Lupin-feldolgozások sorát gyarapítja Jean-Paul Salomé munkája is, és micsoda kár, hogy a Besson-féle Tulipános Fanfan nyomdokain halad! Kezdeném sirámaimat azzal, hogy Saloménak egyetlen esélye lett volna kitörni a divatba jött kosztümös filmek tengeréből, ha egyéniséget adott volna a filmnek. De mivel ezt nem tette, így egy percig ne legyen kétségünk afelől, hogy többször is el fog minket a déja vu. Ráadásként próbál nagyon rejtélyes és szövevényes lenni, ám míg Leblanc regénye ezt kiválóan meg is valósítja, addig a film mellékszálai csak időhúzásnak jók, egy pindurit sem adnak hozzá a lassan csordogáló fősodorbéli eseményekhez. És akkor a szereplők: Romain "Lakótársat keresünk" Duris félm méterrel előre álló alsó állkapcsa ellenére szívtiprót alakíthat a vásznon, és bár fogsora egységes és rikítóan fehér, egész egyszerűen borzalmas Lupin szerepében. Kristin Scott Thomas játékával alapvetően nincs baj, ám a fényképezés minduntalan próbálja eltüntetni ráncait, amit jó, ha egyszer sikerül az egész film alatt. Eva Green most is remekel, akárcsak Bertolucci Az álmodozókjában, ezek után bizalommal lehet tekinteni a Mennyei királyság elé. Az Arséne Lupin rém gyenge eresztés, alig-alig találni olyan momentumot, ami szórakoztatóvá tenné a 130 perces játékidőt.

2/10
0
2005. április 29., péntek 1:05
Öhöm, kicsit korrigálnék a nevemen, nehogy valaki félreértse... :) A nevem nem Tatam, hanem Tadam... :)

Üdv.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 29., péntek 0:36
BÚJÓCSKA

Tatam ajánlására megnéztem a filmet és tetszett. Kellemesen csalódtam benne. Bár DeNiro-tól kicsit idegen a szerep, és a végén szerintem nem eléggé hiteles, viszont a kislányt alakító Dakota Fanning zseniális. Nagyon jól játszik, már csak miatta is érdemes megnézni a Bújócskát. Kellems kikapcsolódás másfél órára.
0