Ez engem is érdekel, a sok szarság után végre valami jót is meg akarok nézni... :)
0
2005. április 28., csütörtök 2:44
16099
Ezt a zseniálisan rossz alakítást jó értelemben írtam. Bale igazi tehetség... Hihetetlen, hogy mennyire vékony lett... Komolyan mondom nem hittem a szememnek. Mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért spanyol ez a film...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 28., csütörtök 1:36
16099
The Machinist>
Hm, nyami. Igazi csemege ez a film. Úgy érteztem, hogy ezt egyszerűen látnom kell. Christian Bale-t az Amerikai Pszichó óta imádom, mert olyan alakítást nyújtott abban a filmben, mint kb. ebben. :) Már akkor örültem, amikor nagy piros 18-as karika virított a képembe a moziműsorról. Beültem, és vártam, hogy kezdődjön a film. Elkezdődött, és a film végére kb. ezt kérdeztem magamban: "MIVAN?". Hasonlóan beteg film a Amerikai Pszichóhoz, de valamivel többet ad. Bala olyan hihetetlenül zseniálisan rossza alakítást nyújtott, hogy szinte már élvezhető a film. Szinte... Komolyan nem értettem az egészet, de valószínű, hogy nem tudtam eléggé figyelni. És úgy jöttem ki a moziból a mivan ellenére, hogy FRANKÓ... :) Nézzétek meg, mert hááát, hm... érdekes egy film. Legalább Christina Bale miatt.
Remélem nem SPOILER-kedem. Ha igen, ne olvassátok... Kérdés: az egész filmben Bale volt a kopasz faszi? Vagyis ő mutatta be, hogy valójában mit is csinált Bale???
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 28., csütörtök 1:29
16099
-=The Interpreter=-
Nem is tudok mit mondani erről a filmről. Az előzetesek alapján jónak tűnt, régen láttam Nicole Kidmant, meg minden. De nem az igazi. Egy olyan kérdést és problémát vet fel a film, amihez nekünk a kutyaközünk nincs, de az amcsiknak se nagyon. Kidman jól játszik és Sean Penn-el együtt kiegészítik egymsát, noha kicsit két különböző emberről van szó. Tetszett, de semmi extra. Egyszer fogyasztható.
0
2005. április 26., kedd 14:39
16970
CONSTANTINE - A DÉMONVADÁSZ
Elsőre nagyon látványosan indul, ahogy a gyártó cégek logói elhamvadnak a Pokol tüzében, utána egy kis nagyzolással megjelenik Keanu, mint démonűzőconstantine és mindenkit helyteresz, persze kellenek csúnya gonoszok is, meg egy csaj, és kész a történet.
A megvalósítás pazar, a Fél lények kifejezetten jól ki lettek találva és megalkotva, nekem Gábriel fehér rucija tetszett a film végén, de a Sátán volt a legjobb. :)
Összegezve látványos film, jó akciókkal és effektekkel, néha vicces (egy lavor víz vezet a Pokolba...), de semmi több. Két óráig tökéletesen kikapcsol, de nem marad az emberben semmi mély nyom.
50%
0
2005. április 26., kedd 9:52
3933
A Repülő Tőrök Klánja (Shi Mian Mai Fu / House Of Flying Daggers, 2004, forgalmazza: Intersonic)
Hú, mekkorát csalódtam ebben a filmben! Persze, ha a pontszámot nézzük, akkor nem feltétlenül ez derül ki, de hadd fejtsem ki picit bővebben. Komolyan mondom, 75-80 percig olyan érzésem volt, mint Bastiannek a Végtelen történet olvasása közben: egy csodaszép világ fenemód érdekes története varázsolt el teljesen. A Hőshöz képest jóval kevésbé steril környezet szerintem sokkalta jobban szerethető és befogadható, nem mellesleg annyira nem is tűnik művinek (már ha az ugra-bugrát hihetőnek tekintjük) az, amit látunk. Sajnos a varázs azonban nem tart ki 110 percen át, az utolsó bő félórára lelassul a film, a történet elfogy, az ötlet úgy szintén. Ekkor már kevésnek bizonyul Yimou stilizált rendezése, de még Ziyi világraszóló szépsége is. Úgyhogy nagy csalódásként értem meg A Repülő Tőrök Klánjának utolsó harmadát, de szerencsére a mágikus erejű emlékek azért elnyomják elégedtelenkedésemet.
8/10
0
2005. április 26., kedd 9:42
3933
Beépített szépség 2.: Csábítunk és védünk (Miss Congeniality 2.: Armed And Fabulous, 2005, forgalmazza: InterCom)
Nyilván azon kevesek közé tartozom, akik már az első részt sem találták viccesnek (Caine kivételével), úgyhogy a folytatásról egész lesújtó a véleményem. Igaz, Hollywoodtól már megszokhattuk, hogy az utolsó centet is kisajtolja az összes létező franchise-ból, de pl. az igényességét folytonosan hangsúlyozó Bullock kisasszonytól nem vártam ilyet. A túlnyújtott kezdés (kb. 30-35 percet követően indul be a tartalom-ismertetőkben közölt "történet") után maga a rémálom következik. A kidolgozatlan figurák, az elcseszett egyensúly jó és rossz között, a humorosnak szánt jelenetek kidolgozatlansága kb. 4-5 percet követően szembetűnő hiányosságok, és sajnos egyetlen olyan perce sincs John Pasquin filmjének, amire jó érzéssel lehetne visszagondolni.
1/10
0
2005. április 26., kedd 1:01
2212
A GÉPÉSZ
Nos, most jövök a moziból. Hogy is kezdjem, huh... Szóval nem gyenge film az egyszer fix. Az a tipusú film, amiről érdemes beszélgetni, megvitatni kinek-mi-hogyan jött le. Sztoriba nem is megyek bele, talán ha lesz róla egy "spoiler"-topic, akkor majd ott kifejtem véleményem és felteszem kérdéseim... :-) Egyébként tényleg borzasztó, amit ez a Bale fiú csinált magával és a testével, félelmetes látvány, főleg, ha már láttátok azelőtt, mondjuk az Equilibriumban... A film értékelése első blikkre megy, de szerintem következő nézésre már több lesz... 75%
0
2005. április 24., vasárnap 17:49
16970
A kör 2
Hú, hogy is kezdjem? Talán belevágok a közepébe: Nem tetszett. Meg sem közelítette az leső hangulatát, semmi nyomasztó nem volt benne. A történet meg egy nagy hülyeség. Egyszerűen bugyutaság... Sajnálom, mert jobb filmet is lehetett volna csinálni Samara történetéből. A végére már inkább röhögtem, min féltem.... sajnos.
Fehér zaj
Még egy ennyire elbaltázott filmet! Pedig jól indult, érdekes volt. Maga a téma sem egy sűrűn feltolgozott dolog, de valahol elveszett a kezdeti szál. Átment gagyi-horrot-thrilerbe, pedig azt hittem valami értelmes lesz, de csalódtam ebben a filmben. Inkább ne is nézzétek meg, mert 1 Forintot sem ér.
0
2005. április 23., szombat 10:36
1341
A gépész
Most szretném leszögezni hogy a gépész se több, se kevesebb egy nagyon jól felépített thillernél.Ugyanakkor otthordozza magában a Lynch filmek minden elemét.Alkotók egészen fellehettek dobv hogy színészük letudott fogyni 30 kilót, a film első felében nem is győzik mutogatni Bale csontsovány alakját.Bale a filmben elég jól játszik, játéka engem leginkább Nicholson ragyogás beli alakítására emlékeztett.A mosolygása elég nyugtalanító.A többi szereplő nem nyújt igazán kiemelkedő alakítást.A film nem mellőzi a vért, se az erőszakot.A vidámparki jelenet fantasztikusan van megcsinálva.De jön a film végén a csavar.Na ezel van a baj.A filmbeli csavart ezelőtt rengeteg filmben láthattuk, kikéne találni a készítőknek már valami mást, mert ezek a befejezések már kezdenek unalmasak lenni.De a készítők mentségére legyen mondva, a film legnagyobb erősége ahogy ez a végkifejeletet körül írta. ÉRTÉKELÉS:8/10
0
2005. április 23., szombat 2:22
52685
Azért fogyott le, hogy nagyobb legyen a kontraszt. Persze ezt kevésbé látványos módon is szemléltethették volna, de az nem olyan figyelemfelkeltő.
most posts by TM
0
2005. április 22., péntek 9:45
3933
A gépész (El Maquinista / The Machinist, 2004, forgalmazza: Budapest Film)
Aki nem akar akár egy pici részletet sem megtudni, NE olvasson tovább! Brad Anderson rendező spanyol filmje miatt Christian Bale céltalanul fogyott le 30 kilót. Egész végig ez motoszkált a fejemben: "miért?", de választ nem kaptam rá. A gépész sajnos nem több remekül felépített, ám egy nagy csavarra kihegyezett thrillernél, amelynek egy perce sem unalmas. Viszont! Megtekintést követően kitisztul a kép: a film egyetlen nagy csavarra van kihegyezve, ami csupán csekély mértékű megelepetést hoz magával, a köztes enigmák pedig minimális angol tudással (a cetlis "rejtvény") vagy akár logika nélkül is kikövetkeztethetőek. Az az igazság, hogy ebben a filmben nem is volt több, ezért szidni felesleges, úgyis mindenki csak a csontsovány Bale játékára kíváncsi. Az pedig az összes kollégájának alakításával együtt (Jennifer Jason Leigh, de főleg Aitana Sánchez-Gijón és John Sharian) kifogástalan.
6/10
0
2005. április 22., péntek 9:38
3933
36 (36 Quai Des Orfévres, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
Iszonyatosan jó zsarufilm lehetett volna a 36-ból. Az, hogy miért nem lett, csupán Marchal direkor úron múlt. Az első órája a filmnek kétségkívül az utóbbi idők legeslegjobb francia egy órája, de ami utána következik... Gondolom, a hitelességre törekedtek a készítők (nem véletlenül ajánlották filmjüket egy 89-ben elhunyt rendőrfőnöknek), ám ebből semmit nem látunk 60 percet követően. Percenként váltják egymást az idiótábbnál idiótább fordulatok, melyeknek hatására az Auteuil-Dépardieu páros rajzfilmhősökké degradálódik, kettejük rivalizálása elennyészik a hatásvadászat és a klisék oltárán. Nagy kár ezért, mert véleményem szerint óriási lehetőség rejlett az alapanyagban, de Olivier Marchal mindenképp nagyot akart durrantani, csak az a baj, hogy kifelejtette a detonátort...
6/10
0
2005. április 21., csütörtök 11:12
644
A Randiguru R.: Andy Tennant
10/5
Nagyon kedvesen kezdődik a film. Greg Chapman : What A Wonderful World c. számával indul (a Kis Szemtanú egyik legszebb jelenetében is ez hangzott el), közben Will Smith jótanácsokkal látja el a T. nézőket randiügyben. Egyébként meglepetés volt, hogy nem baromkodta el a szerepét, hanem minimális komolyságal játssza el Hitch szerepét. Intelligens és vonzó személyiség a vásznon. Eva Mendes igazi tüzes latin szépség, aki a béna udvarlókat határozottan küldi el a búsba. Kettejük randizgatása izgalmas és érdekes, nem az a "szép a szemed" stílusban, hanem igazán szellemes és értelmes párbeszédekben nyílvánul meg. Épp ezért érthetetlen az a sok nyál, ami a film uccsó negyed órájában előkerül. Egyszerűen nem illik a szereplőkhöz ez a stílus. A másik bajom, hogy érződik az erőlködés a sztoriban. A film második felében történnek a komolyabb problémák, de pusztán csak azért, hogy a szereplőket szétválasszák. Más oka nincs. Ez nagyban meseszerűvé teszi a történetet, amivel csak annyit ér el, hogy a sok balek, aki erőt vesz magán a film elején, komplett hülye lesz és a szerelmet egyelővé teszi pár szál virággal és naplementével. Igenis tökösnek kell lenni, nem prédikálni a szerelemről és nem siránkozni. Na hát ennyit erről. A Kevin James által alakított figura szórakoztató és kedves, és mikor kólás zsebkendővel törli le a mustárfoltot, nem lehet nem szeretni és drukkolni neki. Egyébként a véleményem az, hogy bármilyen szép is az ő szerelme, a valóságban nem hiszem, hogy eljutna a csókig a kis dagi meg a milliomos szépség. Persze néha vannak kivételek, és ezekről a kivételekről szól a film. Nagyon nem lehet ezt általánosítani, mert nincs ebben semmi kiszámítható. Szóval 5 pont, amiért a film önmaga ellen fordult. Ha az első óra színvonala megmaradt volna, akár 7-8 pont is lehetett volna. Kár...
0
2005. április 21., csütörtök 0:08
2212
A TOLMÁCS
Nagyon izgalmas krimi-thriller a tolmács. Külön öröm, hogy előbb láthat(tuk)juk a filmet, mint amerikai "barátaink", persze nem hiszem, hogy az az 50000 magyar néző sokat dobna a latba. Az biztos, hogy jó fél év múlva a polcomon ott fog figyelni a DVD. Remek szórakozás a film, izgalmas és 100%-osan kikapcsol. Egy fiatal tolmács nő, aki az ENSZben dolgozik, munka után meghall valamit, amit nem kéne. Egy külföldi államfő gyilkosságáról hall diskurzust, aki nemsoká amerikai földre érkezik. Kb. ennyi a spoilerek nélküli történet, remek fordulatokkal bonyolódik a történet, amit picit néha nehéz követni, de érthető. Ajánlom mindenkinek, nagyon jó film. Sean Penn pedig remekel. 90%
0
2005. április 20., szerda 21:20
2212
Azért bátor vagy, hogy IP-címmel meg "névvel" kijelented ezt egy ilyen fórumon...
0
2005. április 20., szerda 18:35
2341
Ott a pont :))))
0
2005. április 20., szerda 16:26
2682
:D
0
2005. április 20., szerda 9:30
7271
Hagyd a túróba... Kár energiát feccölni a klaviatúra püfölésébe ilyenek miatt.. ;-)))))))
0
2005. április 20., szerda 9:24
3933
Nem. Csak jelezni próbáltam, hogy poénból írtam. Tetszik érteni?
0
2005. április 20., szerda 8:58
2682
igen. és most rosszul kéne magam éreznem vagy mi? legyek megbátntva? vagy én vagyok a rossz bácsi, mert letöltöttem egy filmet?