Keresés

Moziajánló

2005. április 17., vasárnap 3:53
enduring love

döbbenetes nyitány: egy pikniket valójával kettévágja a földhöz csapódó légballon. egy halálra vált fiú kapaszkodik a kosárba, nagyapja a biztosító kötelet markolássza, de egyedül nem tudja földön tartani a járművet. a piknikezők és mások a segítségükre sietnek, s úgy tűnik, sikerül megzabolázni a ballont, mikor jön egy széllökés, és mindnyájan a levegőben találják magukat. a kapaszkodók még időben kapcsolnak és elengedik -egyikőjüket kivéve. mikor már nem tudja tovább tartani magát, addigra 5o-6o méterre lebegnek a föld fölött...

a túlélők megváltoznak. a trauma kikezdi a mindennapokat, megfertőzi a kapcsolatokat, a gondolkodást, a jellemet, mindent. ugyanakkor vmi új dolog csíráját is ott hordozza magában, ám ez az új jövevény eleve betegen jön a világra: túl sok jó nem származhat belőle.

roger michell filmje érdekes pszichológiai tanulmányként indul, ám középtájon közhelyes pszichothrillerbe fordul. kár érte. számos jó gondolat van a filmben, pl. a szerelem és a biológia kapcsolatáról, kár, hogy a teóriák gyakorlati alkalmazása seperc alatt kifullad.

a zseniális színésztrióért (daniel craig, samantha morton, rhys ifans) viszont mindenképp érdemes próbát tenni vele.

1o/6
0
2005. április 17., vasárnap 3:40
júnisuban, az spi révén - remélem magas kópiaszámmal.
0
2005. április 17., vasárnap 0:30
Már nagyon várom a Sin City-t. Nem tudja valaki, hogy mikor lesz a magyarországi premier?
0
2005. április 16., szombat 22:22
sin city

végre egy igazán tökös amerikai film.

akár elég is lenne ennyit írnom, de jobb szeretnék kicsit belekapaszkodni az élménybe: ámulni és bámulni, s egy kicsit fohászkodni: talán újra hinni abban, hogy nem csak a tévésorozatok élhetnek át szenzációs forradalmat, hanem a filmvászon is.

nincs mit csodálni azon, hogy mindenki szerepet akart e filmben, aki él és mozog: az egész szakma ki van éhezve arra, hogy végre éljen. remélhetőleg e film csupán csak az első fecske.

1o/1o
0
2005. április 16., szombat 16:11
Tobben allitjak, hogy a 2046 nem ertheto es elvezheto a Szerelemre hangolva ismeretenek hianyaban. Ha valakit ez tantoritana el a 2046 megnezesetol, azt megnyugtathatom, en a Szerelemre hangolvat a hazai mozipremierje korul lattam egyszer, es azonkivul, hogy egy no es egy ferfi kapcsolatat meseli el, a tortenetbol semmire sem emlekszem. Ennek ellenere a 2046-ot az utolso perceig elveztem, ugyhogy csak batran a jegyvasarlassal.
0
2005. április 16., szombat 15:36
FEHÉR ZAJ

A film bemutatója nagyon megtetszett, általában érdekelnek az efféle "horror-thriller"-ek. Michael Keatont is érdekes volt látni, jogtalanul elfelejtett nem foglalkoztatott színész. Attól féltem, hogy a filmnek lesz köze a valósághoz, meg ugye a hirdetés, hogy "egyes filmek után az emberek megváltoznak" vagy valami hasonló marketing duma. Nos, aki esetleg hasonlóktól félt megnyugodhat, legalábbis szerintem, mert a filmnek kb. semmi köze a valósághoz, de hál  istennek maga a film nem is sugározza, hogy "de igen kérem ez megtörténhet...".
A film jól indul megimsejük a szereplőket, egy sikeres építészt (komolyan mondom Michael Keaton nagyon jó, nálam az alakítása 5*-ös.), gyönyörű feleségét és előző házasságából való kisfiát. Aztán egy "szép" napon autóbalesetet szenved az ara és nyomtalanul eltűnik. Sok hét telik el, míg megtalálják a folyóban a holttestét. Közben felkeresi építészünket egy köpcös úriember, aki azt állítja, hogy Keaton felesége kapcsolatba lépett vele az un. EVP-n keresztül...
A filmnek vannak félelmetes részei, persze ezeket a hirtelen hangi és képi bevágások jelentik. A film nem jó, de nem is rossz, közepes. Ellentétben a pár nappal ezelőtt 50%-ra értékelt Elektrával, ami pozitív csalódás volt, ez negatív csalódás, közepes. Ami felhúzza az Michael Keaton és a téma, ami érdekes, de a film nem segíti, hogy higyjünk az EVP-ben...
50%
0
2005. április 16., szombat 2:35
White Noise (2005)
R: Geoffrey Sax

Ex-Batman-t nem tom miért nem foglalkoztatják gyakrabban. Ugyan nem egy őstehetség, de sokkal jobbak a színészi képességei mint amilyen szerepeket kap. Ez a film sem rajta múlott. A tv film rendező Sax nem mert változtatni: Mindent úgy ahogy eddig megszoktuk, még csak véletlenül se legyen egy meglepő esemény vagy kiszámíthatatlan történés. Közepes.

50%

The Interpreter (2005)
R: Sidney Pollack

Mr. Pollack a közepes Random Hearts óta - azaz hat éve - nem rendezett. A romantikus drámázás után ismét thriller-t forgat. A Keselyű három napja óta tudjuk, hogy ő otthon van ebben a műfajban, ékes bizonyítéka ennek pl. a Cég.
Sajnos öregszik a Mester, mert bizony a túlzásba vitt drámzás erősen rontja az amúgy izgalmas és nagyon profin kivitelezett akció és krimijelenetek összhangját. Kidman és Penn remek páros, bár a szerep egyiküktől sem kívánt óriási alakítást.

75%
0
2005. április 15., péntek 15:57
Üdv Tadam!

Ahogy ígértem elolvastam az ajánlásod.

Valószínűleg ma már nem megyek le megnézni, majd hétfőn, elvégre az a kedvezményes nap. :))) De mindenképpen érdekel, mert Keanu-t imádom! :)
0
2005. április 15., péntek 15:12
ELEKTRA

Mivel elvárásoktól mentesen ültem be a filmre "most kezdődik" alapon elég kellemesen csalódtam. Na nem kell megijedni nem egy filmtörténti alkotásról van szó, de amire készült,az teljesíti is. Egyszer nézős, női szuperhősös, kicsit képi világában emlékeztetett a Hősre. (Jajj, csak éljem túl, hogy ezért megköveztek.) Egy bérgyilkosnőről szól, történetesen Elektráról, aki aktuális áldozatát(it) előbb megimeri, majd "fentről" közlik, hogy ki(k) is az áldozat(ok). A film arról szól, hogy megvédje őket, némi távol keleti effektel, szereplőkkel, képi világgal és némi szuperhősös beütéssel. + aktuális szívtipró Kovac doktor, alias Goran Visnyic, vagy valami ilyesmi és a gyönyörű Jennifer Garner. Ha másfél óra pörgős akciómozira vágysz, nosza hajrá, ha igazi filmet akarsz nézni ott a Millió dolláros bébi, még mindíg megy a mozikban...
50%
0
2005. április 15., péntek 12:12
Köszi! Ez jó hír. :)
0
2005. április 15., péntek 11:23
Az utóbbi kérdésre a válasz: igaz. Mindenki a saját nyelvén beszél.
0
2005. április 15., péntek 11:02
2046 - (9/10). Nekem nagyon tetszett, Wong és Christopher Doyle fantasztikus filmesek. A színészek pedig szintén ragyogóak, Tony Leung, Zhang Ziyi, Gong Li, Faye Wong.
Én dvd-n láttam eddig, de moziban is meg fogom nézni. Ehhez kapcsolódik a kérdésem, talán valaki tud rá válaszolni:
A dvd-n, ha mandarin nyelvet választok, a hong-kongi színészek (pl. Leung) lesznek szinkronizálva, ha a kantonit, akkor az észak-kínaiak (pl. Zhang, Gong Li).
Állítólag az európai moziverzióban mindenki az eredeti hangján és nyelvén hallható. (Hisz itt úgyse nagyon zavarja ez a nézőket.) Igaz ez?
0
2005. április 15., péntek 10:45
Egyetértek, leszámítva azt, hogy imádom Rachel-t.
Ja, és bomba jó a nickneved! (akárcsak Szemlédi úré!)
most posts by TM
0
2005. április 15., péntek 10:34
-=C-o-N-s-T-a-N-t-I-n-E=-

Hm, érdekes egy film. Én tegnap néztem meg, szóval írok valamit hozzá. :) Nos, én megmondom őszintén többet vártam a filmtől. Olyan értelemben, hogy azt hittem a mi kis démonvadászunk és Lucifer között dől el a világ sorsa, vagyishogy láthatunk egy kis csatát. De ez valahogy elmaradt. Sebaj. Keanu Reeves karaktere szerintem nagyon király volt. A cigizős pillanati meg főleg. Rachel pedig egyáltalán nem tetszett. Számomra már egy-két jelentnél túljátszotta magát. Weisz-t amúgy sem bírom. A történet jó volt, gondosan kiötlötték, de mondom: többet is ki lehetett volna hozni belőle. A trükkök szintén jók voltak, a POKOL nagyon tetszett. :) Én nem éreztem semmi propaganda-jellegű hatást, de lehet nem figyeltem eléggé a filmre. :)

Na asszem ennyi. Aki szeretne látni egy jó színészt összekeverve egy jó kis akciómozival és hozzáadva egy remek zenével, az NÉZZE MEG!

Üdv,

Tadam.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 15., péntek 9:54
2046 (2046, 2004, forgalmazza: Budapest Film)

Wong Kar Wai érdekes filmet hozott össze, annyi szent. Tény, hogy a Szerelemre hangolva ismerete nélkül szinte teljességgel élvezhetetlen, ugyanis a 2046 a szó legszorosabb értelmében vett folytatás. Nekem azonban végig másfajta érzésem volt ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a Szerelemre hangolva látszólagos happy endjét hivatott az új mű - hogyan is mondjam spoilerkedés nélkül - "továbbgondolni", ugyanis az egész közel 130 perces játékidő csak azt taglalja (hol ügyesen, hol túlzottan terjengősen), hogy a főhős (Tony Leung mesteri játéka) képtelen kilépni a múlt árnyékából. A szimbólumok viszonylag könnyen fejthetők, a rendezőtől szokatlan jövőbeli látványvilág remek hangulatot teremt (pedig csak néhány percig sci-fi a film), de egyszeri megtekintést követően dőreség a 2046-ot beskatulyázni. Nem is merem sem túl-, sem alulértékelni, kap egy 7-est - egyelőre (, mert jelenleg úgy érzem, a Szerelemre hangolva azért erősebb).

7/10
0
2005. április 15., péntek 9:47
Kényszerszünet (Intermission, 2003, forgalmazza: FF Film)

A SWAT-ot követően Colin Farrell szerepet vállalt egy számára hazai produkcióban, melyért külön dicséretet érdemel, ugyanis rajta kívül nem sokan tünedeznek fel a sztárok közül hazájuk filmjeiben (pl.: Russell Crowe, Nicole Kidman, stb.). A másik pirospont azért jár neki, mert kifejezetten ügyesen alakítja szerepét, teljes mértékig beleolvad az amúgy remek "ájris" gárdába (bár Colm Meaneyt ezúttal senki sem tudta felülmúlni). A Kényszerszünet egyébként azt a vonalat követi, amelyen a Trainspotting vagy a Ritchie-opusok is haladtak, azaz sok szereplő, tipikusan "hagyományos" megvalósítással, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy Altmannak azért ez a műfaj jobban megy. Legnagyobb hibája a rendezésnek, hogy John Crowley későn kapcsol, ugyanis 60-70 percig szépen csordogál a történet, majd egy 20-25 perces hajrával minden szálat megpróbál elvarrni, ami némely karakter esetében megmosolyogtató végkifejletet hoz (ráadásul ekkorra már sok apró mozzanat a feledés homályába veszett). Kár ezért, mert amúgy nincs a Kényszerszünettel semmi komolyabb probléma.

6/10
0
2005. április 15., péntek 9:37
Fehér zaj (White Noise, 2005, forgalmazza: SPI)

Egész jó kis film kerekedhetett volna a Fehér zajból, ám ahogy a Felejtés esetében is, ezúttal is percről percre nyújt gyengébb teljesítményt az alkotás. Geoffrey Sax rendező egy érdekes alapötletet lovagolt meg, csak sajnos a forgatókönyv egész egyszerűen förtelmes alapanyagnak bizonyult. Nem horrorként vonult be a köztudatba, én mégis elég jókat paráztam (főleg a film második felében), ugyanakkor a néhány félelmetes jelenet vége mindig valami orbitális marhaság. Nyugodt szívvel csak azoknak ajánlható, akik nem vágynak többre annál, minthogy Michael Keatont újra láthatják a vásznon, valamint szeretnek újranézni jó tízéves kliséket.

4/10
0
2005. április 12., kedd 15:42
Én nem szpojlerkedtem, és büszkén vállalom. ;)))
0
2005. április 12., kedd 15:35
Hú, vazzeg, még jó, hogy hétvégén megnéztem a Konstantint!
Srácok, szétspoilerkeditek a kritikáitokat! :-))
Ejnye-bejnye!
Nekem 10/7, de csak azért, mert manapság egy ilyen témájú filmet illik pörgősebbre csinálni. A végjáték meg egyenesen zseniális, gondolok itt a Luci Ferencet alakító színészóriásra! :-))  
....... rulez!!! :-)
0
2005. április 12., kedd 15:21
A címe egyelőre nem nyilvános, de a film nagyvszínűséggel ott lesz a következő szemlén.
0
2005. április 12., kedd 14:19
Elnézést, hogy egy OFF témában fogok szót emelni, de tényleg nem tudok elmenni amellet, hogy ekkora baromarcok kezdenek el vitázni egy olyan témában aminek semmi köze a topichoz.

És még egy bocsánat mert már tényleg nem tudok konszolidáltan fogalmazni:

lawnmowerman, még egy ilyen tapló, öntelt parasztottal tényleg rég nem találkoztam a különböző fórumokban. Gerike kora ellenére sokkal értelmesebben fogalmaz mint te. Hozzászólásai sokkal haszosabbak mint a te üres semmitmondó irományod. Miről írsz te egyáltalán: a nagy büdös semmiről. És még a fenenagy önteltségedet sem tudom mire alapozod. Miért támadsz Gerikére? Csak nem szúrja a szemed, hogy valaki hozzád képest értelmes dolgokat tud írni?

Mégegyszer elnézést a többiektől az OFF téma miatt.
0
2005. április 12., kedd 9:55
Constantine, a démonvadász (Constantine, 2005, forgalmazza: InterCom)

Képregény. Elsőfilmes rendező. 100 millió dollár. Constantine. Kb. ennyiben is elmondható tömören az ajánlás annak, aki meg szeretné tekinteni a filmet. Komolyabbara fordítva a szót, Francis Lawrence rendezőnek két komoly hibája tűnt fel a bámulás közben. Az egyik a non-stop non-smoking propaganda, ezen még szemet lehet hunyni. Viszont a másik, hogy úgy kezeli a nézőt, mint aki behatóan ismeri a képregényt. Borzalmasan hiányos a szereplők jellemrajza, ezáltal aki nincs tisztában a film előéletével, már csak a történetben és a speciális effektekben bízhat. Ellenpélda erre a Pokolfajzat, melynek esetében Guillermo Del Toro hiába nagy rajongója a képregénynek, képes volt arra, hogy megszerettesse a laikusokkal is a filmet. Lawrence munkája erre egyáltalán nem ad esélyt, bár azért így sem rossz móka. Peter Stormare pedig végre a nagyságát megillető szerepben tündököl.

6/10
0
2005. április 12., kedd 9:43
Az ellenkező nem (A Piece Of My Heart / Perfect Opposites, 2004, forgalmazza: Paradigma Film)

Előzetesen nagyon féltem, ugyanis az elég árulkodó adat (legalábbis, ha hinni lehet az IMDb-nek), hogy mi vagyunk a harmadik ország, ahol láthatják e filmet. Mindenesetre nagyot nem csalódtam, ez is ez romantikus komédia Amerikából annak minden nyavajájával és bájával együtt. Ami végtére is kiemeli (bár ez nem oly jó szó) az unalom és a közöny tengeréből, az nem más, mint a jóval több szív és értelem, ami a legtöbb hasonszőrű konkurrenséről nem mondható el. Piper Perabo még mindig aranyosan mosolyog, viszont Martin "Vas és Britney Toxic videója" Henderson még totál megváltozva is ramaty. Az ellenkező nem édes kis komédia, talán még picit valósághű is (hangsúlyoznám, picit), de simán kihagyható.

5/10
0
2005. április 12., kedd 1:18
ÉN IS-ÉN IS!! :-)
0
2005. április 11., hétfő 22:24
Minden egyes szavaddal egyetértek.
0