Keresés

Moziajánló

2015. október 1., csütörtök 23:42
Na de honnan tudtam volna, hogy nálunk forgatták? Még meg nem nézett filmről, nem olvasok el semmit. A "mi lesz" helyett a "mi van" foglalkoztat.
most posts by TM
0
2015. október 1., csütörtök 23:01
Mivel nálunk forgatták, szerintem törvényszerű volt, hogy lesznek magyarok a stábban. Egyébként ha megnézed a film IMDB adatlapját, akkor inkább sokkolónak nevezném a magyar közreműködők mennyiségét :)
0
2015. október 1., csütörtök 22:13
Nekem tök nagy meglepetés volt, hogy ezen a filmen magyarok is dolgoztak. Mindenesetre le a kalappal minden közreműködő előtt!
most posts by TM
0
2015. október 1., csütörtök 21:46
Kíváncsi vagyok, látszik-e benne a húgom a statiszták között. Majd megkérem a gépészt, hogy állítsa meg, tekerje vissza.
0
2015. október 1., csütörtök 21:04
Mentőexpedíció

Próbálok a lehető legjobban objektív véleményt megfogalmazni, de nem tudok tárgyilagosabbat annál, minthogy eddig ez az év legjobb filmje.

Toronymagasan.
most posts by TM
0
2015. október 1., csütörtök 17:47
De nem Imax az tény.
0
2015. október 1., csütörtök 17:46
Nem a Mentőexpedícióra gondoltál? Azt adják 3D-ben.
0
2015. október 1., csütörtök 16:24
Sziasztok!

Az tényleg elképzelhető,hogy az Arénában nem adják IMAX-ben a Mentőakciót? :/
0
2015. szeptember 29., kedd 15:01
Erre gondolsz esetleg?

Everest: A lehetetlen megkísértése (Everest: Beyond the Limit)

Ez hat részes volt - évadonként, és három szezonból állt.
most posts by TM
0
2015. szeptember 29., kedd 14:55
Nem volt 0 előismeretem, ennek ellenére némi hiányérzetem volt. Pl. a hat csúcsot megmászó japán csajszi szála kurtán-furán lett lezavarva, míg másoknak sokkal több karakterábrázolás jutott. Ilyen apróságok. Hogy egy másik hasonló műfajú filmet hozzak elő, például az "Életben maradtak" c. filmet, annál valahogy jobban megragadott  drámaiság. Ezzel együtt átérzem a hegymászó lelkivilágát, egyike voltam azon keveseknek, akik kiálltak a magyar Erőss Zsolt mellett, de mindezzel együtt valami mégis nem volt benne, amitől nálam igazán működik egy film.
Jobban nem tudom kifejteni. :)
most posts by TM
0
2015. szeptember 29., kedd 14:03
Volt egy 6 részes sorozat egy ilyen Everest-expedícióról. Azt nagyon érdemes megnézni, a baj az, hogy nem emlékszem már a címére. Az szerencsére nem végződött ilyen tragédiával, de sok mindenre választ adhat, ami ezen film megtekintése közben felmerülhet az emberben. Én személy szerint nagyon szeretem a hegymászós filmeket, meg sokat is kutakodtam a témában, szóval nekem ez az Everest baromira bejött. Azt aláírom viszont, ha valaki 0 előismerettel ül be rá, nem éri olyan katarzis, mint amit a hype-ok alapján várni lehetne.
(A dokis-sorozatot meg megpróbálom megtalálni, aztán ha érdekel, megírom majd.)
0
2015. szeptember 29., kedd 11:33
Fene tudja, azért én nem voltam oda teljesen a hegymászósért. Látványilag tökéletes olt és a színészi alakításokra - egyben a szereplőválogatásra - sem lehet panasz, csak az volt a bajom, hogy majdnem minden fordulatot előre kitaláltam. Pedig ez igaz sztori alapján készült. Azon gondolkodtam, hogy vajon ennyire sablonos a valóság? :)
Na meg idegesítő volt, hogy a hegyen az amatőrebb akaratgyengék önfejűvé váltak, a szigorú, rutinrókamajszterek meg engedékennyé. Mindenki meghülyült, egyedül a serpák maradtak normálisak, racionálisak. :)
De azért "egynek jó volt" kategóriánál több, ám nálam nem az a "hűha" mint amilyen a cunamis volt.
most posts by TM
0
2015. szeptember 23., szerda 1:50
A filmet egyébként a magyar Pados Gyula fényképezte. Eléggé vegyes filmográfiájában megtalálható a Ragadozók és a Kontroll, az Állítsátok meg Terézanyut és a Sorstalanság. Mondjuk vizuálisan mindegyik film rendben volt, ez a mostani is.
most posts by TM
0
2015. szeptember 22., kedd 23:10
Ejjjj, de mennyire egyetértek!!!!!

http://filmforum.hungarianforum.com/t87p449-r2-d2-irasai-2-0

Viszont az Everest közel tökéletes lett!
0
2015. szeptember 22., kedd 22:42
Na, ezt Az útvesztő-szériát sikerült szinte teljesen elbarmolni a primitív zombifilmek szintjére. Ráadásul a második részben történtek miatt kérdőjeles az egész első rész.
most posts by TM
0
2015. szeptember 16., szerda 23:13
Hát akkor ezt meg is beszéltük :-D

Gondolom a nagy termet nem tudták volna megtölteni, de így a kicsiben meg minek is?
0
2015. szeptember 9., szerda 10:56
No, tegnap megvolt a Víkend. Sokat nem vártam tőle, de az igazság az, hogy azért kicsit meglepett. Ha izgi nem is volt, de voltak benne kellemes csavarok, ez az erdélyi-helyes környezet k***a jó feeling volt és a zene is alápakolt szépen. Ami katasztrófa az Gryllus Dorka sajnos :)
0
2015. szeptember 8., kedd 19:47
Ne is mondd, pedig már úgy beleéltem magam, hogy abban a finom elegáns miliőben megnézek egy klasszikust... Micsoda életérzés lett volna! Ez meg olyan mint valami kórházi rendelő tévébszobája... Na jó nem mostani állapotukban, hanem mikor felépültek a mai kórházak :)
0
2015. szeptember 8., kedd 19:36
Gáz.
most posts by TM
0
2015. szeptember 8., kedd 16:25
Mondok  jobbat  sajnos. Menj rá a jegyvásárlásra, és ahogy húzogatod a kurzort az ülőhelyek felett, jön a kép, hogy hogy látszik a vászon onnan. Az mindent elárul arról, hogy milyen lesz a vetítés minősége. Sajnos. Úgyhogy az előző hozzászólásom sajnos egyetlen érvényes mondata az első :)
0
2015. szeptember 8., kedd 16:21
Szeva!

Írok pár sort, bár segget törölni se lesz jó :) Egyszer voltam a MÜPA-ban filmvetítések, mikor Kertész Mihály A tolonc című némafilmjének volt díszbemutatója. Egy rendes hangversenyteremben voltunk, és volt egy vászon a falon szemben. Egyébként ebben van gyakorlatuk, hisz minden évben van Cinemusic koncert, ahol mennek a filmrészletek a zene alatt (igaz kisebb vásznon). Azt gondolom, hogy ha így vetítenek most is, akkor az egy ritka nagy élmény lesz, a mostani multiplex áradat közepette. Apám régen jegyüzér volt, ezért jártam moziba csomót. Rémlik még a Vörös csillag mozi például, vagy ott van a mostani Uránia, ahol hasonlóan patinás körülmények között lehet filmet nézni, igazi nagybetűs filmszínház érzés. Ha mást nem is, A szarvasvadászt én megpróbálom megnézni ott, bár akkortájt születik a lányom, szóval nem tudom. Szeptember 24-el meg ugye Volt egyszer egy vadnyugat :) Az akkusztikáról se tudok semmit a filmvetítés kapcsán, A tolonc vetítése alatt élőzene ment, az fantasztikus volt. Én azt mondom ne foglalkozz semmivel, ez megismételhetetlen élmény lesz.
0
2015. szeptember 8., kedd 11:19
Lesz egy ilyen a Müpában...
https://www.mupa.hu/programok/mupamozi

Van valakinek tapasztalata, hogy miféle előadóteremben lesz a vetítés? Mennyire lesz mozifeeling, mekkora a vászon stb?
0
2015. augusztus 30., vasárnap 12:22
Ha megkérdeznénk a forgatókönyvírókat, biztos vagyok benne, hogy másképp magyaráznák a dolgot. Lehet, hogy az említett példával kapcsolatban arra hivatkoznának, hogy a "ziccerhelyzetben" lévő fickó pofázása a ravasz meghúzása helyett egy tipikus emberi tulajdonságra (hiúságra vagy mittudomén) vezethető vissza, és ilyenformán szerintük a jelenet nem nevetséges, hanem éppenhogy reális és helyénvaló:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2015. augusztus 30., vasárnap 2:02
Szerintem ezt csak túlagyalod. Bay humora nem ilyen intellektuális. :)
most posts by TM
0
2015. augusztus 30., vasárnap 1:51
Egyébként meg az egész Trafó egy mesefilm, csak a sok látványos hülyeség között ezt nehéz volt nem úgy érteni, hogy szándékosan dörgölik a nézők orra alá, hogy marhaság az egész jelenet, de még büszkék is rá, mert megtehetik:).
0