Keresés

Moziajánló

2005. április 10., vasárnap 0:26
"Ez egy igazi pop-corn mozi volt"

:D Ez jó volt...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 10., vasárnap 0:24
és mi volt olyan vicces?
0
2005. április 10., vasárnap 0:20
nem írtam utóbbi időkben nagyon xpress-re, de régen röhögtem ennyit egy kritikán mint ezen :D
0
2005. április 10., vasárnap 0:10
hm... kisgyerek... 18-at mondtál? :)
0
2005. április 9., szombat 21:25
Constantine - A Démonvadász

Itt a fórumon elég vegyes kritikák hangzottak el a filmmel kapcsolatban, de egy barátommal felkerekedtünk és a 15:00-i előadásra beültünk a Corvin mozi nagy temébe.A barátom 2x2 liter kukoricát is vett hátha izgulni is fog a filmen. A terem elsötétedik és indul a film.
Már az eleje is nagyon tetszett, ahogy a gyártóknak a jelei így elégnek-elporlanak és elfújja őket a szél. Nekem szimpatikus és szerintem abszolút illet Reeves-re a szerep. A történet egy pillanatra sem ült le. Végig pörög és ezerrel követik egymást az események. Nagyon tetszett a kékes háttér, az egészt film alapszíne kékes. A trükkök nagyon ott voltak és hál istennek nem volt benne a mátrixos bullet timemegoldás. Persze üvegtörés lassítása az volt, de ilyen már a mátrix előtt is volt. (Mondjuk bullet time is volt már egy korábbi John Woo filmben). Hogy is hívják a főhős csajszit? Na szal  ő is jó volt a filmben.A démonok nagyon jól kidolgozottak voltak. Hiába, hát ott volt az öreg Stan Winston is a forgatáson. ( special makeup effects artist)
A végén Lucifernek való egyezményes jel bemutatás nagyon ott volt. :D
Ez egy igazi pop-corn mozi volt a jobbik fajtából. Könnyed délutáni kikapcsolódás kis gyerek nélkül, mert a film 18-as és tényleg volt benne 1-2 csúnya lényescske.
Jó mozizát.
90%
0
2005. április 8., péntek 23:36
Constantine (2005)
R: Francis Lawrence

Akarva-akaratlanul is az Ördög ügyvédjéhez hasonlítja az ember. Nem csak a főszereplő személye és a hasonló téma generálja a hasonlóságot, hanem az is, hogy ez a film szeretett volna olyan jó lenni mint kétségtelenül igényesebb elődje.
Látványrendező sosem fog olyan filmet csinálni mint Taylor Hackford. Keanu-ra abszolute nem illik ez a szerep, Weisz elviselhetó. A történet ugyan messze nem eredeti, viszont egy jó tálalásban elviselhető lett volna. Gabriel és Lucifer karaktere nagyon jól eltalált, izgulhatunk pár akciójeleneten és kb ennyi.

50%
0
2005. április 8., péntek 10:15

Erről a filmről volt szó egyébként. :)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. április 8., péntek 10:14

Szerintem egy meglepően jó filmről van szó. Kicsit féltem, hogy mi fog kisülni belőle, de kellemesen csalódtam a filmben. Remek színészi játékot láthatunk a filmben, mind a női oldalról, de leginkább Thomas Haden Church aki számomra lenyűgöző alakítást nyújtott. A történet egyszerű, ámde mégis a főhösők kerülnek olyan kalandokba, ami kicsit gondolkodásra készteti a nézőt. Pontosan már nem emlékszem miért kapott Oscart ez a film, de szerintem megérdemelte. Van ez a film olyan jó, mint a Millió Dolláros Bébi, sőőőt... Szóval, ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jót nevetni és egyben sírni.

Hi.
0
2005. április 8., péntek 9:51
A kilencedik nap (Der Neunte Tag, 2004, forgalmazza: Best Hollywood)

Na, vajon milyen irodalmi vagy félirodalmi műből nem rendeztek még II. világháborús filmet? A veterán német rendező, Volker Schlöndorff talált is magának egyet, ezt látjuk megfilmesítve a vásznon. A leginkább Szabó István Szembesítésére emlékeztető kamaradrámát ugyanúgy a két főszereplő rivalizálása viszi előbbre, csakhogy Schlöndorff a mellékszálakkal valahogy nem tud mit kezdeni. Sok-sok érdekes karakter bukkan fel a film folyamán, de szerepük csekély, majdnem jelentéktelen - ezért nagyon nagy kár (talán a film rövidsége adhat rá okot). Viszont a kereszténység, mint vallás két különböző módon történő értelmezése valami észveszejtően remek vitákat szül. Ulrich Matthes és August Diehl magas fokon égnek, szinte vérre menő szópárbajaik a színészet csúcsát képezik. A kilencedik nap egy érdekes film szokványos koncepció alapján, a szokásos feliratokkal a végén.

6/10
0
2005. április 8., péntek 9:43
Intim vallomások (Confodences Trop Intimes, 2004, forgalmazza: SPI)

Patrice Leconte-tól nem mély drámákat szoktunk meg, ezért is tekintettem félve az Intim vallomások elé. Pozitívan és negatívan is csalódtam. A kezdetben sejtelmes-rejtelmes film a közepétől átcsap idétlen, szokványos franciás locsogásba, majd a legvégére már pofán tudtam volna vágni a rendezőt. Iszonyatosan jó az első harmad, ami köszönhető Sandrine Bonnaire és a mindig remek Fabrice Luchini alakításainak. Az ekkor kevés beszéd sok erőteljes, csendes jelenettel helyettesül, ráadásul Eduardo Serra képei valójában csak ekkor működnek igazán. Ám amikor Leconte úgy dönt, hogy mindent megmagyaráz és a szánkba rág, többször is nevetségessé válnak a szereplők. A befejezésről jobb nem is beszélni, olyannyira félresikerült.

5/10
0
2005. április 8., péntek 9:37
A japán szerető (Japanese Story, 2003, forgalmazza: Budapest Film)

Nem tudom, miért, de engem ez a film nagyon megfogott. Szép szerelmes történet, ami ugyan hemzseg a közhelyektől, mégis én nem tudom nem szeretni. Lehet, hogy attól másabb kicsit, mert nő volt a forgatókönyvíró és a rendező is, lehet, hogy nem. Mindenesetre a film élettel teli, a figurák igazi, élő emberek, a köztük zajló párbeszédek pátosztól, giccstől mentesek, régen láttam olyan romantikus filmet, amiben valóban egymással beszéltek a szereplők. Érdekes a film felépítése, ugyanis a szerelmi szál körülbelül 25-30 percet ölel fel a 100-ból, ami ugye normális esetben elhibázott lépésnek tűnne, A japán szeretővel viszont teljesen más a helyzet: az a bizonyos 25-30 perc maga a csoda, Sue Brooks rendezőnő varázslatosan mutatja be az érintés gigantikus erejét, valamint azt, hogyan kerül egymáshoz két, egymásnak eleinte közömbös lélek. A film utolsó harmada jócskán meglepett, talán kissé erőltetett is ez a rész, csupán ez az, ami picit szúrja a szemem, de ilyenkor a csodálatos zene azért valamennyit segített.

8/10
0
2005. április 7., csütörtök 12:25
Giovanni Ribizli. :-))))))))))))))) Ez jó volt... :-))))))))))))))))
0
2005. április 7., csütörtök 1:41
hát azért ez nem igazán sikerült
0
2005. április 7., csütörtök 0:43
Sztem tökre hasonlít a Sakálban szereplő Bruce Willis-re. Amikor a buzisbárban voltak. Neki is hasonlóan undorító szőke haja volt...

Itt az eredeti 1965-ös film DVD-borítója. Namost, valamennyire azért hasonlítani kellett Giovanni Ribisi-nek az eredeti figurához. És amennyire én látom, neki is szőke haja volt.

0
2005. április 7., csütörtök 0:14
Hát ez a Giovanni Ribizli azzal a szőke séróval... rém idétlen egy karakter.
0
2005. április 6., szerda 23:35
Ugyan nem baj, hogy nem vagy Sutter!

KÖSZÖNÖM!
0
2005. április 6., szerda 23:29
Ugyan nem vagyok Sutter, de... Massive Attack - Angel
0
2005. április 6., szerda 21:37
Kicsit OFF!

Sutter! Lenne hozzád egy kérdésem... Hamár láttad ezt a Főnix útja filmet, akkor biztos emlékeszel, hogy milyen szám ment, azalatt a rész alatt, amikor elmentek a fiúk a közelükben lévő nemtudomilyennéphez segítséhet kérni, és lelőtték Rodney-t... Egy csomó filmben volt ez a zene... Valami ilyen van benne: YAMMI-YAMMI-YAMMI... stb. :)
0
2005. április 6., szerda 20:43

Egész jó kis filmecske. Ugyan nem láttam az eredetit, de sztem az is biztos jó. Sőt, még jobb. Olvasgattam a hozzászólásotokat erről a filmről, és mindenkinek igazat kell adjak, vagyis egyetértek. Valóban Dennis Quaid nélkül nem lett volna olyan jó a film, vagyis kitett magáért. A többi színész számomra noname, nem ismerem őket. De mondjuk Giovanni Ribisi is jól játszott. A film sztem az elejétől a végéig magával ragadja a nézőt, és már kíváncsian vártam, izgultam, hogy sikerül-e megépíteni azta bizonyos "csodarepülőt". Szóval számomra kellemes kedd reggeli kikapcsolódást nyújtott.
Nem is tudtam, hogy Marco Beltrami volt a zeneszerző...
0
2005. április 5., kedd 23:19
A BUKÁS-HITLER UTOLSÓ NAPJAI

Kis csúszással ugyan, de pótoltam a filmet. Múltkor a Hölgyválasz miatt maradtam/tunk le róla, de mostmár nem engedtem és férfi módjára a sarkamra álltam.
A film eléggé in medias res kezdődik, semmi felvezetés, semmi életrajzi előzmény, bár erre végülis a címben is utaltak (Hitler utolsó napjai...) , de azért én szivesen láttam volna 1-2 előzményt. Bruno Ganz viszi a hátán a filmet, tényleg félelmetes az alakítása. Szerintem, ha amerikai film lenne simán meg is kapta volna az Oscart, de szinte 100%, hogy jelölték volna. Mindenkinek ajánlom, élmény a film, de talán nem jó passzban néztem, így nem tudtam teljesen beleélni magam és hatása alá kerülni. Talán majd DVD-n megpróbálom még.
70%
0
2005. április 5., kedd 21:49
dejó, hogy az idén nem mentem titanicra. szinte csak negatívumokat lehet hallani, a felhozatalról és a vetítések minőségéről is.
0
2005. április 5., kedd 21:07
Grrr. Alig látok a pipától. Elvileg most a Ghost in the Shell 2 Innocence-t kellene néznem a Kossuthban. Az első baljós jel az volt, hogy kiírták a bejárat mellé, hogy a filmet sajnos csak beta kaziról tudják leadni, és ezért kérik a megértésünket. Mivel nekem már tavaly óta megvan a film DVD-n, ezért elsősorban a 35mm-es film nyújtotta minőségre vágytam, de valami megmagyarázhatatlan okból mégis beültem (talán mert kifizettem a jegyet). Persze a kép szar, ráadásul nagyon szét van nyújtva, és a jobb széléből hiányzik vagy 15%. Az elején a sötét részekből semmi nem látszik. A hang is szar, legnagyobb jóindulattal álsztereónak lehetne nevezni, de ami mindent alulmúl, az az angol felirat. Nos én már találkoztam pár ritka szar házibarkács felirattal, de ez überfos. Ha a szinkrontolmács ebből fordított, hát isten nyugosztalja. Valami kínai csinálhatta babelfish-el. Valamelyik balfasz titanikos szervező meg fogta a kis netről letöltött fansubját vagy a kínai kalóz dvd-jét és áthúzta beta-ra. Szóval a főcím után felpattantam és szépen kijöttem. Botrány, komolyan mondom. Inkább mondták volna, hogy nincs kópia, elmarad a vetítés és visszaadják a jegyek árát. Ha van olyan film a fesztiválon, aminél fontos a kép, a hang és a fordítás minősége, akkor az az Innocence. Mindhárom olyan fos volt, amilyet én még moziban nem láttam. Ha a szombati is ilyen lesz, inkább kölcsönadom nekik a saját eredeti példányomat, és ha kell a fordításomat is, ami lehet, hogy nem a legirodalmibb, de ami volt annál minden jobb.

HA A SZOMBATI VETÍTÉS IS BETA-RÓL MEGY, AKKOR AZT AJÁNLOM MINDNKINEK, HOGY VÁLTSA VISSZA A JEGYÉT, MERT EZ ÍGY SZAR!
0
2005. április 5., kedd 10:55
Lehet, meg is érdemelte volna, hogy sikerüljön neki... :)
0
2005. április 5., kedd 10:42
Áhá. Mondjuk azt pont nem láttam.
0
2005. április 5., kedd 10:01
Szia!

Jeles András gyönyörménye, a József és testvérei: Jelenetek egy Parasztbibliából.
0