De azon legalább jól szórakoztam, hogy egy tizenegy-két éves kissrác a mobiljára próbálta rögzíteni a filmet. :)
0
2005. április 5., kedd 9:48
17243
kicsit szigorú vagy, de szerintem is bődületes csalódás. a lányom nélkül soha nem hivatalos remake-je. :]
0
2005. április 5., kedd 9:45
7271
Hi Daemiaen!
Huh, de szigorú voltál a 1/10-zel. :-) Abban maximálisan egyetértek, hogy tényleg gyenguszabb az első résznél (azon még napok múlva is agyaltam meg paráztam), de azért olyan sz.rra nem sikeredett. Bár ez az én véleményem. Igazából arra lennék kíváncsi, mi lehet ennél is rosszabb? Biztos írtad már, csak én nem olvastam. Szal melyik film Nálad az überscheisse idén? :-)))
0
2005. április 5., kedd 9:34
3933
A kör 2. (The Ring Two, 2005, forgalmazza UIP)
A külföldi kritikák már engedtek sejtetni valamit A kör 2. zsenialitásából, de amit láttam, az minden képzeletet alulmúlt. Hideo Nakata megmutatta, hogyan kell bő másfél órán át mutatni a semmit, és hogyan kell történet nélkül filmet készíteni. A horror elemei egyáltalán nem lelhetőek fel a filmben, a színészi alakítások egész egyszerűen borzalmasak, a speciális effektek pedig nem mások csupán, mint felesleges pénzköltések (plusz még fel is ébresztenek a hangjukkal). Egy szó mint száz, A kör 2. az év eddigi második legrosszabb alkotása, tessék megnézni, megéri!
1/10
0
2005. április 4., hétfő 22:15
2212
LE A FEJJEL
Sajnos előttem már minden (rosszat) leírtatok, pedig én reménykedtem, de hiába. Összecsapott nagy nagy semmi ez az egész film, jobb napokat látott színészekkel és röhejes "Döglégy"-néven futó nem is tudom mivel. A rendezés szar, a vágás, fényképezes borzalmas, ez az ide-oda vágás nem tudom honnan jött, de nagyon el lett ezzel is rontva. Gálvölgyi is kidobhatja a Kossuth-díját, amíg ilyen ßarhoz adja a nevét, pedig szeretem a heti hetest. Csakis a stáblista miatt kap annyi százalékot amennyit kap. 10%
0
2005. április 4., hétfő 11:24
644
A Gépész R.: Brad Anderson
10/8
Remek rendezés, látványvilág, vágás és egy elsőrangú főszereplő jellemzi eme alkotást. Christian Bale nem restellt a végletekig menni alakítása során és a 30 kilós fogyása mellett precízen ábrázolja a kissé számkivetett munkást. A kafkai hangulatú történet nem akar túl sokat mondani, de azt a keveset mind meg is valósítja. Elsősorban képileg hatásos, mindenfajta nagy trükközés nélkül ábrázolja főhősünk zavarodott életét. Bale mellett Jennifer Jason Leigh és Michael Ironside is remek teljesítményt nyújt, de a többiekre sem lehet egy rossz szavam sem, elsősorban a kopasz "barát" megjelenése a legnyagyszerűbb. A sztorirúl túl sokat nem szabad mondadni, hiszen a titokzatossága az, ami fogva tartja a nézőt. A rendező okosan vezeti félre a közönséget, és nem igazán ad megoldást a titokra, egészen a film végéig. Ami ugyan nem megdöbbentő, de nem is akar az lenni. Remélem a mozikban jól fog menni, az előzetese nem rossz, kérdés, hogy a mozik hajlandóak lesznek-e bevállalni a sűrűbb vetítést. Szerintem sikeres lehetne. Mindenesetre a Corvinban ne nagyon keressétek majd. Sajna...
0
2005. április 4., hétfő 10:10
2774
Flight of the Phienix
A repükőgép lezuhanásának jelenete az egyik legjobb amit valaha láttam, a többi sajnos középszerű a filmben. Dennis Quaid nélkül teljesen érdektelenség mocsárba fulladt volna. A fényképezést lehet még pozitívumként említeni, Marco Beltrami-t meg zavarják már el Hollywood-ból.
60%
0
2005. április 4., hétfő 1:22
1550
Flight of the Phoenix
Na megint egy tök felesleges film. Ilyen jellegű alkotást is vagy már tutaszor látott mindenki és ráadásul még a maga kategoriájában is elég szar. 0-hoz közeli story, nem túl jó szereplőgárda, annál is gyengébb rendezés, baromira idegesitő zene. Mindegy egyszer ha nehezen is, de meg lehet nézni, azt annyi.
20%
Vanity Fair
Ugyan nem tesz semmit hozzá a műfajhoz (ok , hogy regényadaptáció de akkor is hiányzik az a bizonyos plussz belőle, ami feltené a pontot az í-re) , de ennek ellenére egészen jól el lehet lenni ezzel a filmel. Az egyetlen negativum az eredetiség melett a picit elnyujtott játékidő, de ettől eltekintve tényleg jó produkció született.
70%
Régebbi elmaradásam, amiket most pótoltam:
Bukás
Egészen elképesztően kiváló és sokoló film lenne ez, de sajna nagyban megátolja a tökéleteségben a baromira hosszú játékidő és a végefelé egyre inkáb jelen levő hatásvadász képek. Hiába ha kissé visszafogotabb lenne, valoban tökéletes alkotás lenne, így meg "csak" egy baromira erős jó film.
75%
Millio Dolláros bébi
Az év legjobb filmje, tök megérdemelten kapott meg minden díjat. Egyszerűen felkavaró és magávalragadó. Ekkora katarzist legutobb nálam a 21 gramm tudott kiváltani, ami azért már nem ma volt.
100% (nem is lehet más)
0
2005. április 4., hétfő 0:59
2341
OFF Egy kiss korrigálást, ha megengedsz; "97%/100%" Ha százalékról van szó, akkor vajh mennyi lenne a maximum pontszám? 103%? :D ON
0
2005. április 4., hétfő 0:45
4201
Bean-Time Effect :))
0
2005. április 4., hétfő 0:33
914
Nekem mutatott újat: SPOILER! Babbal még életemben nem láttam Bullet Time effektet ;)
0
2005. április 3., vasárnap 22:21
2341
Ja, a kommandórol még nem is írtam. Tehát Amerikai kommandó röviden, tömören. A South Parkhoz tudnám hasonlítani, az-az undorító és pocsék. 10/1
0
2005. április 3., vasárnap 21:58
1341
Amerikai kommandó: Világ rendőrség
2004 legjobb vígjátéka.Mást nem tudok nagyon mondani.Nagyszerű kezdő képsornál(a báb bábozik) rögtön belecsöppenünk az eksönbe, a terroristák Párizsba bombát akarnak robbantani de természtesen az amerikai kommandó közbelép.Munkájukat el is végzik fél Párizs lerombolása és egyik csapattaguk élete árán.Ezután kezdetetét veszi a másfélórás örület, karöltve Amerika új himnuszával (America fuck yeah!).Lesz benne terrorista beépülés, piramisok lerombolása, saját hányásában fürdő főhős, feltúrbozott báb sexjelenet, szupi légi csata (amiközben a szereplők szerelmet vallanak éppen egymásnak), és végső leszámolás rengeteg vérrel és elélvezős parodizálásokkal.A végső csatában a kommandósok harcolnak a filmszínészek amerikai szövetségével (filmbeli röviditésével a F.A.SZ-al, eredetiben F.A.G-al) akik közt megtaláljuk Tim Robbinst, Matt Damont, Liv Taylort, Martin Sheent és természtesen vezetőjüket Robert Redfordot.A bábuk esküszöm jobban játszanak bármelyik felkapott amerikai színésznél.A poénok nagyrésze üt, de van pár gusztustalanabb rész amin szégyenemre elnevettem magam.Várom a dvd változatot.
ÉRTÉKELÉS:97%/100%
0
2005. április 3., vasárnap 19:48
2682
elnézést ő csak producer lesz.
0
2005. április 3., vasárnap 19:46
2682
STEVEN SPIELBERG RENDEZI, STEPHEN KING ÉS PETER STRAUB NAGY SIKERŰ KÖNYVÉNEK FILMVÁLTOZATÁT, MELY NEM MÁS, MINT A TALIZMÁN . ÉLJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
2005. április 3., vasárnap 18:32
4201
Repülő tőrök klánja / House of Flying Daggers
Számomra nagy csalódás a film. Az első fele még viszonylag érdekes, a harcok is jók, a fordulatok sem annyira erőltetettek. Aztán a film második fele egy véget nem érő szerelmi melodrámába torkollik, nyílegyenesen a kukába vágva az összes többi befejezetlen cselekményszálat. A képek szépek, de nem veszik fel a versenyt Christopher Doyle Hős-beli munkájával. A történet végül néhány erőltetett fordulat hatására teljesen összeomlik (Vad vágyak 23?). Ami jó, az Ziyi Zhang és a harcok koreográfiája és fényképezése. A Hős után sajnos nem tud újat mutatni.
0
2005. április 2., szombat 0:18
128
Gondoltam elsőre, hogy csak ez lehet a ki...ott nagy oka!!!!! Köll a zsé, köll a zsé.....
0
2005. április 1., péntek 23:51
914
DVD-n is bemutatják majd, először 6 ezerért, utána meg másfélért :D (Bár a Chihiroval énis beszoptam... ez volt a tanulópénz ;)
0
2005. április 1., péntek 23:11
4201
"Hát ezt nem hiszem el!!!!!!!!!! Elmarad A vándorló palota"
Nyugi, a Best forgalmazza a filmet, és be fogják mutatni a mozikban, ahogyan a Chihiro-t is bemutatták.
0
2005. április 1., péntek 21:36
1341
KÖR 2
Húú, nem tudom mit kezdjek ezzel a filmel.Első nekifutásra:csalódás, másodikra:nem is volt olyan élvezhetetlenül rossz.Bár a negatívumok kétségkívül a pozitívak fölé emelkednek.Kezdjük a sztorival.Tele van logikai hibákkal.Semmi plusz, semmi érdekesség(bár a szarvasos jelenet kétségkívül jó lett volna ha nem ilyen gagyi lett volna a kivitelezés) végig vártam a nagy poénra, de csak nem jött el.Arendező láthatólag nem tud mit kezdeni a történettel és olcsó ijesztegetéseket használ.A film minden mozanata percre pontosan kiszámítható.Samara rengetegszer szerepel, és ezzel teljesen megfosztja a filmet a feszültségtől.Az előző részben csak egyszer tűnt fel, és mégis Verbinski tökéletesen fennt tudta tartani a feszültséget.SPOILER ON:A film mélypontja számomra Samara és Raichel kútmászó versenye.SPOILER OFF.-azért a filmnek vannak jó pillanatai, de mégis a legnagyobb pozitívum a Raichel fiát alakító gyrekszereplő aki simán lejátsza színésztársait a vászonról. 6.9/10
0
2005. április 1., péntek 18:58
2212
HÖLGYVÁLASZ
Valentin napkor lekéstük, ugyanis telt házzal ment a film, hát most nem... :-) A film első fele egy nagyon jó zenékkel és táncokkal dúsított, néhol humoros darab. Egy ügyvédet ismerhetünk meg Richard Gere alakításában, aki munkából hazafelé tartva megpillantja Miss foggalmamsincskicsoda tánciskoláját, azon belül is Jennifer Lopez bájait, ahova hirtelen ötletszerűen beiratkozik. Közben a feleség gyanakodni kezd, magánnyomozót fogat, kiderül a munkatárs-barát is táncolni jár, remek komikus helyzetek, gyönyörű táncok, jó zenék, jó nő, tehát minden megvan. A film 70-80 percéig mindez tökéletesen működik, viszont a film vége akkora nagy giccs és unalom, hogy ihaj, bár izlések és pofonok, asszony olvadozott... 50%
0
2005. április 1., péntek 9:45
3933
Bonbon, a kutya (Bombón (El Perro), 2004, forgalmazza: Best Hollywood)
Érzelgősség és baromságok Argentínából. A Bonbon, a kutya körülbelül 10 percig bájos és szerethető, utána úgy belefullad saját giccseibe, hogy nem öröm nézni. Van egy félős kutya, egy reménykedő ex-benzinkutas (aki a gazdája lesz), egy túlbuzgó "kétajtós szekrény" állatidomár és ennyi. Az igazi sztori kb. 50 percet követően indulna be, de "cselesen" kiderül, hogy az nem is az igazi sztori. Szóval mire kikristályosodna, hogy valójában miről is szólna a film, már a stáblistát látjuk. Teszem hozzá gyorsan, szerencsére...
2/10
0
2005. április 1., péntek 9:42
3933
A Főnix útja (Flight Of The Phoenix, 2004, forgalmazza: InterCom)
John Moore nevét rendesen megjegyeztem a (persze csak a saját műfaján belül kezelve) szinte hibátlan Ellenséges területet követően. A Főnix útja sem okoz egyáltalán csalódást: egy ex-videoklipes szakembertől ilyen régimódian cool rendezést talán még sosem láttam. Moore filmje lendületes, és aki nem veszi észre benne az iróniát vagy a tiszteletet az Aldrich-féle változat iránt, az valóban szidhatja. Az tény és való, hogy a zseniális első 20 percet képtelenek voltak túlszárnyalni bármilyen szinten is, de Moore a későbbiekben is előnyt tud fabrikálni a klisékből: egyszerűen élvezetes nézni még az agyonkoptatott szálakat is. Csupán egyetlen dolog zavar bele a végértékelésbe: Jimmy Stewart szelleme...
Mindig is nagy divat volt irodalmi műveket filmre adaptálni, csak azt nem értettem soha, hogy irtózatosan hosszú írásokkal minek próbálkozni? Az amerikai Háború és béke sem több egy dekoratív képeskönyvnél (pláne a totál oda nem illő Audreyval és Henryvel), és sajnos ilyen lett a Hiúság vására is. Thackeray regényének zanzája a film, ami így sem ér el semmilyen hatást. Mira Nair baromi bénán bánik szereplőivel, kb. olyan az egész, mintha a Spinédzserek XIX. századi változatát látnánk: sok a locsogás, kevés a beszéd - csak míg a Silverstone-múvinak ez előnyére vált, addig a Hiúság vásárának korántsem. Mindegy, a regény miatt nem olyan rossz ez, de annak ismerete nélkül csupán egy merő tévedés.
5/10
0
2005. április 1., péntek 3:02
128
Hát ezt nem hiszem el!!!!!!!!!! 12. Titanic filmfesztivál.
Elmarad A vándorló palota Elmarad Hayao Miyazaki animéjének vetítése.
"Sajnálattal értesítjük a fesztivál és a honlap látogatóit, hogy az elõzetesen kiadott programtól eltérõen a fesztiválon nem kerül sor Hayao Miyazaki A vándorló palota (2004) című animéjének vetítésére."
A Kör 2-höz szólva pedig annyit: nem alaptalan a lehúzás....az elején s a végén kívül tényleg komoly dögunalom ill. semmi para vagy ilyesmi...