MILLIÓ DOLLÁROS BÉBI
Mostanában nem tudom mi van velem, de nehezen fogadom a filmeket. Eléggé elszállt velem a ló, nagyon sok DVD-t vettem az utóbbi időben és lassan rendszeresen 2X járok egy héten moziba. Lehet ezért is kicsit eltompult az agyam és nem tudom befogadni az újdonságokat. Az "Őrület határán -t végigszenvedtem ugyan, de közel sem jött át nekem a film, pedig ódákat zengtek róla. A "Sötétség krónikája"-t nézve csak néztem ki a fejemből, hogy mi folyik a képernyőn, 30 perc után kikapcsolatam. Folytathatnám még a Megint bérgyilkos a szomszédommal meg az Átokkal, stb... de nem... Summa-summárum kicsit féltem nehogy hasonlóan járjak a M$B-vel. Na, akkor ON:
Jelentem átmentem a vizsgán, a film magával ragadó, maradandó alkotás, igazi filmélmény. Most értem haza a vetítésről, teljesen a hatása alatt vagyok. Kicsit közhelyesen hangzik, de csak sajnálni tudom azokat, akik nem nézik meg. Persze nem lehet egy filmet kötelezővé tenni (emléxem ált.isk.-ban:Honfoglalás, pfuj... ;-) ), de ez a film még a legrosszabb emberekből is ki kell(ene) hozza a jóérzést, az együttérzést, a szeretetet. Na mielőtt elragadtatom magam túlságosan(vagy már megtörtént? gondolkodik.gif )inkább arról beszélek (újabb közhely), hogy a film megérdemelten kapta az Oscarokat, sőt én még egyet adtam volna Clint bácsinak a legjobb férfi szinészi alakításáért. Mitől is jó a film?
Innentől csak azok olvassák, akiket nem zavarnak a SPOILER-ek!!!!
A film első fele igazi sportfilmnek indul, remek szereplőkkel, kitűnő sztorival, remek rendezésben. Akár a Rocky, ifjú tehetség, akit a "vénróka" ősedző nagy duzzogva méla undorral ugyan biggrin.gif , de elvállal. Sikert sikerre halmoznak, aztán egyszer csak eljön a nagy meccs, azaz "A" meccs. Mint a Rockyban itt is a főhősnél egy jóval jobb kondícióban lévő ellenfél legyőzéséért megy a kűzdelem, akiket Rockynak sikerült is legyőznie, de a mi Maggienk történetében nem várt fordulat következik be... A film innentől kezdve annyira emberi, annyira megindító és annyira megható. Egyszerre csodálatos és mégis borzasztó és szomorú.
A kritikákban/kritikáitokban amiket olvastam eddig, senki sem írt erről a fordulatról, így egyáltalán nem számítottam rá, nagyon meglepett. Mivel a film hatását elrontaná így én sem írok róla, hátha valaki mégsem ügyelt a SPOILER feliratomra. Sajnálom, hogy a film nálunk bukásra van ítélve (nyitóhétvége kb.5000 néző), mindenesetre, aki látta az gondolom mind a hatása alatt van.
Még egy kis OFF:
Képzeljétek a pénztárnál elcsíptem, hogy egy srác már negyedszerre nézte meg a filmet. Az biztos, hogy én is meg fogom még nézni, csak bírjam kivári a DVD megjelenést.
Összegezve egy hatalmas filmélmény a Millió dolláros bébi. Ajánlom mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül (persze mondjuk 16 év felett !tongue.gif ), a csajotoknak meg vigyetek zsepit, nehogy úgy járjatok, mint én. biggrin.gif
Ja és bocs, hogy ilyen hosszú voltam, legközelebb igyekszem rövidebbre fogni. peace.gif
100%