Keresés

Moziajánló

2005. március 14., hétfő 0:26
Lemony Snicket s A Series of Unfortunate Events
R: Brad Silberling

hogyha egy vígjáték főszereplője, aki "viszi a hátán" mozit, nem vicces, akkor ott baj van. ha viszont a többiek valamennyire pótolják ezt, akkor a helyzet nem olyan vészes.
ha hozzávesszük, hogy a tálalás első osztályú, vagy mondhatnám, hogy "burton-i", akkor kapunk egy nézhető filmecskét, ami picit lehetne izgalmasabb és egy picit viccesebb.

60%
0
2005. március 13., vasárnap 21:55
A remake tényleg gyenge lett, az eredeti az nem rossz! Mondjuk a The Ring vagy a Ringu után nem sok újat tud mutatni. A rendező szinte semmit nem csinált, fogott egy hollywood-i színészt és mégegyszer leforgatta ugyanazt a filmet. (Ez a "szerintem" kezd k****-ra unalmas lenni!)
0
2005. március 13., vasárnap 20:59
ÁTOK !!

Na ez meg minek(kinek) kellett ?!
Semmi eredetiség, semmi újdonság.
Némi ringfíling :)?
A legtöbbet az ijeszgetős részekkel érte el a film.
(erős hangeffektek)
Konkrétan azt, hogy a melletem ülő tinédzser lány egyszer egyszer belémrúgott, ijedtében.
Egyszóval kedves alkotók csak azért nem kell horror filmeket csinálni, hogy legyen! Ha nincs újabb ötlet.
SZERINTEM :)!

0/10

0
2005. március 13., vasárnap 14:41
a starwars.hun fenn van az EP3 magyar feliratos előzetese!!!!!!!!!!!!!
0
2005. március 13., vasárnap 14:06
szerintem is 100% a m$b.
0
2005. március 13., vasárnap 11:49
Nekem tetszett a The Grudge, de már jó régen írtam róla még valamikor januárban...
A Dark water meg nagyon érdekel. A magyarországi megjelenésről tud valaki valamit? Vagy látta már valaki, milyen?
0
2005. március 13., vasárnap 9:28
Egyszerűen nem fogom fel hogy mit szerettek ennyire ezen az m$b-én.Talán megkéne hogy nézem:)
0
2005. március 13., vasárnap 9:25
Egyetértek veled, de szerintem azért a spongyabob tűrhető.
0
2005. március 13., vasárnap 9:24
Nem késik, nem lesz.Csak videón és dvdn lezs elérhető.
0
2005. március 13., vasárnap 1:25
lássuk a mai termékeny napot :

finding neverland: j.m. barry szimpatikus ember. a mese bűvölete, a gyermeki ábrándozás az ő világa. sajnos ez a jelenlegi állás szerint az élethez kevés. a film közepesen hatásvadász, az utolsó fél óra feljebb tornássza az értékelést

60%

peter pan: dts, eredeti hang ide vagy oda, a filmen számomra nem változtat. abszolute nem értek egyet a film "mondanivalójával", egy pillanatra sem lehet azonosulni a karakterekkel... a giccsről ne is beszéljünk.

30%

ju-on: the grudge:

igazából a ringur és a dark water után túl sok újat nem tud mutatni, több helyen ellaposodik és csak ásít az ember. itt is az utolsó fél óra menti meg a teljes középszertől

70%

m$b: idén negyedszerre. egyelőre elég volt. az utolsó képkockákat megint elég homályosan láttam... biztos a kódolás volt hibás  

100%
0
2005. március 13., vasárnap 1:24
szerencsére...
a gyomrom forog, ha csak rá gondolok, pedig alig 5 percet láttam belőle. bár a nicktoonok mind gyomorforgatóak, ez különösen az...
0
2005. március 12., szombat 22:51
miért?
ki mutatná be a mozikban itthon?
miért késik?
0
2005. március 12., szombat 22:46
Na ugrott a spongyabob is:(
0
2005. március 12., szombat 20:28
A RANDIGURU

Nagyon kellemes csalódás volt nekem a film. Egy csöpögős "csaj-tini" mozit vártam, helyette kaptam egy nagyon jó humorú, bűbájos szereplőgárdával előadott jól rendezett vígjátékot. A film sztoriját a címe is elárulja, egy olyan srácról szól, aki segít összehozni férfitárait álmai asszonyával, legyen az akár egy szupersztár is. Will Smith-nek meg ezúton megbocsájtom a Bad Boys 2-s borzalmát. :-) Ajánlom mindenkinek, aki 2 óra felhőtlen szóakozásra vágyik, finom humorral és kis romantikával fűszerezve. Az utóbbi idők legjobb vígjátéka a randiguru.
90%
0
2005. március 12., szombat 19:41
A Sorstalanság blockbusterségéhez csak annyit fűznék hozzá hogy rengeteg iskolában kötelezően elvitték a diákokat is megnézni a filmet... így már nem is tűnik olyan soknak a nézőszám...
0
2005. március 12., szombat 16:23
Én most láttam az AVIÁTORT és nagyon tetszett. Hosszab, mint 2 és fél óra de ez az idő teljesen elrepül. NAgyon szépek a képek a tájak. A szerpelők brillíroznak, DiCaprio óriásit alalkít Howard Hughes szerepében. Az egész stáb rendeben van. A teknikai Oscarokat joggal kapta meg, mert a trükkök tényleg nagyon jók, a ruhák is. Amúgy is szeretem az 1920-1950 között játszodó filmeket. Tetszenek a régi autók, a régi repükők. A zene nekem nagyon tetszett. A rendzés nagyon jó. A történet egy pillanatra sem ül le. Én nem unatkoztam a film alatt. Én mindenképpen csak ajánlani tudom.
10/9.5
0
2005. március 12., szombat 14:48
Én tegnap néztem meg a Mammutban, 15 órakor. A nézőtér átlagéletkora (kinek nem inge...) 15 év volt. Végigröhögték a filmet, harákoltak, turháztak, dobálták egymást patt. kukoricával, mobiloztak, kétszer ugattam rájuk elég keményen, másodszorra már volt egy "segítségem" is, na akkor tényleg bekussoltak! De addigra már b.szhattam: 3ezer a szemétbe (2 jegy meg rágcsa), k.ra nem értettem a filmet, mi miért történik.
A végén odamentem ugatni a csíráknak, centiken múlott, hogy nem rúgtam le őket a nézőtér lépcsőjén!!! Barátnőm csitítgatott, hogy én vagyok a felnőtt, nem kéne lealacsonyodnom hozzájuk. Más kérdés, hogy Neki is igaza volt vmennyire,de addigra már a bicska nyitva volt...
Mozijegyszedők nem tehettek semmit, mondván, a kisp.csök is kifizették a jegyet.  (Persze fater tárcájából.) Okos tanácsuk, szedjem el tőlük máskor a jegyárat! :((  (Meg jót röhöghettek rajtam a hátam mögött..)
Tényleg ez a megoldás??? Miért nem lehet egy bizt. őrnek ott ülni a nézőtéren hasonló esetek elkerülésére?? Ui. én is pénzt adtam a filmért, uannyi jogom van élvezni, mint a férgeknek ugatni.
Vagy sz.rni a mozikra, és letölteni otthon netről. Az meg ugye illegális!!! Vagy hivatalos megjelenés előtti 4 hónapban megíratni vkivel. De az is tiltott!!
Én is voltam kisp.cs, de suttyó soha. Én vhogy mindig is azért jártam moziba, mert megvolt a varázsa. A haverokkal nem balhézni jártunk oda, hanem mert komolyan érdekelt a film.
A mai napig jó programnak tartom (leszámítva a hasonló eseteket), sokkal hangulatosabb, mint otthon kucorogni a monitor előtt. Igaz, drágább is, de mióta melózom, nem szívom a fogam miatta.
De nagyon úgy tűnik, hogy meg kell változtatnom a szokásaimat!
Csak az bosszant, hogy sehonnai lúzerek miatt...
Vagy maradnak az esti előadások, addig a hasonló senkiknek már csak fellövik a pizsamát!!
:(((

Amúgy a film elsőre 10/?, másodszorra (mert este megnéztem egy bizt. másolatot) 10/8!!
Ha jön dvd-n, polcomon a helye, de csakis a Kör után! :-)
0
2005. március 11., péntek 21:26
Lemony Snicket:A balszerencse áradása

Remek film.Ennyi.Nincs mit hozzá fűzni.Vagy talán csak annyit Carrey élete legjobb alakítását nyújtja.Láthatóan ő viszi a hátán a filmet.Szerencsére a gyrekszereplők nem tűnnek el Carrey mellet.Igaz látszik hogy eléggé kezdők, de őszíntén szólva nem is vártam mást tőlűk.Természetesen van pár kellemes mellékszereplő(Meryl Streep,Billy Connolly,Dustin Hoffman) de ők nem tudnak sokat hozzá tenni a történethez.Aki olvasta a könyvet észre vehet pár fura változást mind a karaktereknél(elsősorban Carrey-nél aki szerintem totális ellentéte a könyvbeli Olafnak) mind a történet meneténél de nem lövök le semmilyen poént.A sztori érezhetően epiozódokra lett bontva nem tudták egészen egybeolvasztani.Gratulálok a remek szinkronhoz legalábbis Carrey hangjáért.Kerekes mint mindig tökéletes választás volt, szinkronja tökéletes minden szempontból, én személy szerint még Carrey eredeti hangjánál is jobbnak találom.
ÉRTÉKELÉS:9/10
0
2005. március 11., péntek 14:14
Sőt, talán lehetne akcióban A passió merchijeivel. :)
0
2005. március 11., péntek 14:02
Ha lesz Sorstalanság-merchandise: póló, bögre, akciófigura, akkor veszek! :-)
0
2005. március 11., péntek 12:50
Kimaradt az Amerika kommandó: Vilűgrendőrség (Team America: World Police, 2004, forgalmazza: UIP, r.: Trey Parker): 6/10

A harmadik helyre kerülne így, és nem 17, hanem 18 premier volt februárban.
0
2005. március 11., péntek 12:49
Magyarországi box office szerint:

1. Sorstalanság: magyar blockbuster, a 15 millió dolláros költségvetésből itthon már most ledolgozott 1-et (valszeg másfél lesz a vége), nézőszám tekintetében pedig a 400 ezer tűnik a legvalószínűbb végállomásnak.

2. Vejedre ütök: a UIP idei első nagy robbantása, a 300 ezer néző sem elérhetetlen, sőt, akár több is lehet, igaz, sok a film a mozikban.

3. Micimackó és a zelefánt: Lengyelország mellett Magyarországon érte el a relatív legnagyobb sikert a Disney utolsó utáni hagyományos animációs filmje, a maximálisan elérhető 120 ezer néző kiváló eredmény, tekintve a sorozat előző részeinek adatait.

4. Hölgyválasz: meglepően nagy sikert könyvelhet el az SPI, ugyanis a táncikálós film akár 110 ezer nézőt is vonzhat összesen.

5. Aviátor: Scorsese látványos életrajzi filmje idehaza is megtalálta a közönségét (Howard Hughes ismeretlensége ellenére), ami el is repíti 60 ezer nézőig.

6. Közelebb: az InterCom nem mert bevállalni 14-nél több kópiát, pedig a siker így sem maradt el: 50 ezer néző, és szerintem ez lehetett volna jóval több is.

7. Bújócska: Robert De Niro és Dakota Fanning majdnem kamaradarabja thrillerktől elvártan teljesített: 42-43 ezer néző.

8. Lucky Luke és a Daltonok: a Best Hollywood jókora reklámmal támogatta, szinkront is készített hozzá, az eredmény mégis siralmas (nem meglepő módon): 35 ezer néző.

9. Én, Pán Péter: érdekes, ugyanis világszerte csak a díj- és jelöléseső miatt tudott épkézláb eredményeket elérni, tán nálunk is: 30 ezer néző.

10. Hosszú jegyesség: Jeunet az Amélie sikerét itthon sem érte el, sőt, elég hamar le is került a multiplexek műsoráról legújabb románca, a 30 ezer néző tán épp  hogy nem kudarc.

11. Fűrész: a Budapest Film csak a fővárosban mutatta be horrorját, ami így képtelen volt szignifikáns eredményekre, bár azért 25 ezren csak kíváncsiak voltak rá.

12. Ray: Amerikán kívül érdektelenség fogadta a Ray Charles életét bemutató filmet, idehaza a viszonylag magas kópiaszám ellenére is megbukott, legalábbis a 20 ezer nézős adat ezt bizonyítja.

13. Oldboy: remekül szerepelt idehaza a koreai film annak ellenére, hogy eleinte csupán két művész mozi műsorán volt látható. Korrekt 10 ezer néző.

14. Kerülőutak: az InterCom vérszegény két kópiával állította a rajtvonalhoz az év egyik legremekebb művét, ennek ellenére nem vérzett el, a kb. 8 ezer néző bizonyítja ezt.

15. A por: az Atlantis és az Odeon közös forgalmazásában bemutatott alkotás provokatív volta miatt képesnek találtatott elérni a 4,5 ezer nézőt.

16. Amerika kommandó: Világrendőrség: a viszontagságos forgalmazás miatt csupán egyetlen kópiával került műsorra, sok vizet nem is zavart. 3 és fél ezernél meg fog rekedni.

17. Egy hulla, egy falafel és a többiek...: A Paradigma új szereplő a hazai piacon, filmjüket több multiplex is műsorűra tűzte, csakis ennek köszönhető a bő 3 ezer hazai néző.

18. Éjfél után: a Best Hollywood rendre befürdik az utóbbi időben a hardcore művészfilmjeivel (lásd: Téli álom), ez sem fog többet elérni 3 ezer nézőnél.
0
2005. március 11., péntek 12:29
Februári összesítés

Az év második hónapjában 17 filmbemutató érte el hazánkat:

1. Kerülőutak (Sideways, 2004, forgalmazza: InterCom, r.: Alexander Payne): 10/10

2. Oldboy (Oldboy, 2003, forgalmazza: Budapest Film, r.: Park Chan-wook): 9/10

3. Aviátor (The Aviator, 2004, forgalmazza: Mokép, r.: Martin Scorsese): 6/10

4. Ray (Ray, 2004, forgalmazza: UIP, r.: Taylor Hackford): 6/10

5. Én, Pán Péter (Finding Neverland, 2004, forgalmazza: SPI, r.: Marc Forster): 5/10

6. Fűrész (Saw, 2004, forgalmazza: Budapest Film, r.: James Wan): 5/10

7. Micimackó és a zelefánt (Pooh s Heffalump Movie, 2005, forgalmazza: InterCom, r.: Frank Nissen): 5/10

8. Éjfél után (Dopo Mezzanotte, 2004, forgalmazza: Best Hollywood, r.: Davide Ferrario): 5/10

9. Hosszú jegyesség (Un Long Dimanche De Fiancailles, 2004, forgalmazza: InterCom, r.: Jean-Pierre Jeunet): 5/10

10. Vejedre ütök (Meet The Fockers, 2004, forgalmazza: UIP, r.: Jay Roach): 4/10

11. A por (Spun, 2002, forgalmazza: Atlantis Entertainment / Odeon, r.: Jonas Akerlund): 4/10

12. Hölgyválasz (Shall We Dance, 2004, forgalmazza: SPI, r.: Peter Chelsom): 3/10

13. Sorstalanság (Sorstalanság, 2005, forgalmazza: InterCom, r.: Koltai Lajos): 3/10

14. Közelebb (Closer, 2004, forgalmazza: InterCom, r.: Mike Nichols): 2/10

15. Bújócska (Hide And Seek, 2005, forgalmazza: InterCom, r.: John Polson): 2/10

16. Egy hulla, egy falafel és a többiek... (He Died With A Felafel In His Hand, 2001, forgalmazza: Paradigma, r.: Richard Lowenstein): 2/10

17. Lucky Luke és a Daltonok (Les Dalton, 2004, forgalmazza: Best Hollywood, r.: Philippe Haim): 1/10
0
2005. március 11., péntek 9:12
Csaptam. :)
0
2005. március 11., péntek 9:08
Átok - The Grudge (The Grudge, 2004, forgalmazza: SPI)

Sok negatívat hallottam a Grudge-ról, mielőtt végre megnézhettem volna, de szerencsére azért én tudtam élvezni. Lehet, hogy a rémisztgetések túlspilázottak és nem éppen eredetiek, ugyanakkor Shimizu kétséget sem hagy afelől, hogy szívén viseli a remake-et is. Sodró lendülettel vezeti végig a soványka sztorit, az áldozatok külön kis történetben való megmutatása nekem kifejezetten bejött. Amit vártam megkaptam (Sarah Michelle Gellartól a "szupertehetséget" is), meg nem lepődtem, de nagyot nem is csalódtam.

5/10
0